5 lucruri  pe care nu le-ai știut despre adopția unui animal de companie

Acest pui adorabil așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască familia adoptivă

Salvezi cu adevărat acel animal din adăpost – sau te salvează el pe tine? Se știe deja că a adopta un animal de la adăpost este mult mai favorabil decât a-l achiziționa de la un magazin de animale de companie sau de la un crescător. Cu atât de multe animale de companie care au nevoie de cămine iubitoare permanente, este foarte logic. Te simți bine când o faci, mai ales dacă ești suficient de bun să adopți un animal de companie bătrân, care nu este la fel de popular ca omologii lui mai tineri.

Cu toate acestea, adopția animalelor presupune mult mai mult decât cunosc majoritatea oamenilor. Pentru început, știai că animalele de companie de la adăpost pot fi mai sănătoase decât cele dintr-un magazin pentru animale de companie sau de la un crescător?

Iată cinci adevăruri despre adopția animalelor de companie care te vor face să dorești să te deplasezi la adăpostul local și să încep să-ți întâlnești posibilele perechi ideale. Mai întâi trebuie să te asiguri că ai timpul, spațiile și resursele pentru a oferi unui animal de companie un cămin permanent. Ești indecis? Multe adăposturi au experți în adopție, care îți pot vorbi despre responsabilități și te pot ajuta să evaluezi dacă proprietatea animalelor de companie este potrivită pentru tine și ce tip de animal de companie este cel mai bun.

Multe animale de la adăpost are sunt mai sănătoase decât cele cumpărate din magazin și toate au fost tratate recent de un veterinar

Multe animale de companie de la adăpost sunt disponibile pentru adopție numai după ce au primit un certificat eliberat de un medic veterinar și uneori după ce au urmat o serie de antrenamente. Vei cunoaște starea de sănătate actuală completă și corectă a prietenului tău, completată cu fișele medicale.

Crescătorii și magazinele de animale de companie s-ar putea să nu respecte cele mai bune protocoale pentru îngrijirea animalelor de companie și este posibil să nu fii sigur de starea actuală a animalului tău – sau de markerii genetici ai bolilor. (Același lucru este valabil și în cazul animalelor de companie de la adăpost atunci când vine vorba de markeri genetici, dar asta se datorează faptului că acele rapoarte nu există – nu pentru că sunt reținute).

În unele cazuri, magazinele de animale de companie sunt cunoscute pentru igiena precară a animalelor de companie.

De la un adăpost ii putea primi o serie de „gratuități” pe care nu le vei primi de la un crescător.

Totul depinde de adăpost, dar este obișnuit să se ofere un anumit număr de verificări gratuite, ca și cursuri de dresaj sau sterilizare/castrare gratuită. Deși costurile și bonusurile nu ar trebui să stea la baza procesului de adopție, reprezintă cu siguranță un avantaj.

Animalele de companie mai în vârstă sunt mai calme și mai bine dresate

​Multe persoane evită animalele de companie în vârstă pentru că își doresc drăgălășenia unui animal mai tânăr sau experiența de a fi alături de ei pe viață. Cu toate acestea, animalele de companie în vârstă sunt comori neexploatate. Multe dintre ei sunt deja bine pregătite și nu va trebui să te ocupi de dresajul pentru satisfacerea nevoilor fiziologice sau cu hiperactivitatea unui animal de companie mai tânăr. Animalele de companie în vârstă sunt mult mai odihnite, relaxate și sunt adesea alegeri mai bune pentru persoanele care nu au energia sau timpul pentru a fi un tovarăș de joacă tot timpul.

Animalele de companie de la adăpost pot fi parteneri perfecți de terapie

Cauți un câine sau un alt tip de animal pentru a-ti oferi suport emoțional si mental? În multe cazuri, un animal în vârstă de la adăpost este mai bine dotat pentru această funcție importantă. Este posibil să fi fost în jurul multor tipuri de oameni și alte animale de companie, s-au adaptat deja situațiilor stresante și caută cu nerăbdare „persoana” lor pentru a-i susține și iubi necondiționat. Experiența lor este ceea ce îi face parteneri de terapie naturală.

Poți găsi rase speciale și caracteristici neobișnuite și să faci bine în același timp

Poate ai visat să ai o pisică Ragdoll sau un Bulldog francez întreaga viață și crezi că nu vei găsi niciodată rasa de salvare. Nu este adevărat. Multe adăposturi obțin în mod regulat rase rare și este posibil să te poți înscrie pe o listă de așteptare pentru a fi primul înștiințat. Unii oameni preferă anumite „trăsături”, cum ar fi o pisică fără gheare, dar nu ar fi făcut niciodată procedura singuri. (Scoaterea unghiilor este considerată crudă în multe state și țări și este adesea ilegală.

Cu toate acestea, încă se aplică în unele părți ale țării. Este posibil să găsești să adopți o pisică fără gheare și să te bucuri de avantajele de a fi lipsit de zgârieturi fără a dăuna chiar tu animalului). Cu toate acestea, reține că animalul de companie de care te îndrăgostești ar putea să nu semene cu ceea ce ai în minte. Vizitarea adăposturilor și interacțiunea cu diferitele animale este cea mai bună modalitate de a-ți potrivi nevoile cu cele ale unui potențial animal de companie. Gândește obiectiv.

Adoptarea unui animal de companie este o responsabilitate uriașă. Cu toate acestea, există de obicei un tip de animal de companie pentru toată lumea. Câinii necesită mult timp și atenție, în timp ce șarpele este o alegere excelentă pentru cei care caută o responsabilitate puțin mai mică. Toate animalele pot fi costisitoare și este important să ai un plan pentru vizite periodice veterinare și urgențe. Cu toate acestea, atunci când adopți dintr-un adăpost, economisești bani și faci și un bine pe lume.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top