Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o ușă pentru animalele de companie

Acest câine folosește propria lui ușă pentru a intra și a ieși din casă

Ușile pentru animale de companie sunt o invenție atât de uimitoare și în același timp un avantaj pentru tine și animalul tău de companie. Fie că trebuie să lucrezi până târziu, că ești prins într-o vizită la medic sau că ești bolnav, instalarea ușilor este o soluție pentru ambele părți. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o astfel de ușă, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

Siguranța

Siguranța este primordială. Trebuie să te îngrijești de siguranța câinelui tău atât în interiorul, cât și în afara casei. Mai întâi trebuie să alegi tipul de ușă, indiferent că este vorba de o ușă batantă, din lemn sau electrică. Trebuie să te asiguri că nu există pericol de rănire pentru câine în timp ce încearcă să treacă. Aceasta presupune că, indiferent de model, trebuie să o instalezi corect pentru siguranța animalului tău de companie. Fiecare model de ușă are beneficiile lui iar prețul va fi pe măsură, în sensul că acesta ar putea crește pe măsura avantajelor oferite.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont când alegi o ușă pentru animalul de companie îl reprezintă condițiile climatice din zonă. Nu ai vrea ca animalul tău să aducă în casă urme de noroi sau zloată, așa că alege modelul de ușă corespunzător. Nu ți-ai dori nici să-ți vezi animalul căzând sau rănind vreun membru din casă. Fă tot posibilul să păstrezi în permanență siguranța familiei și a animalelor din casă.

Securitatea

Pe lângă siguranța pe care ar trebui să o ofere ușile pentru animalul tău, trebuie să iei în considerare și securitatea acestora. Pe cât posibil, alege cea mai mică ușă, potrivită doar pentru animalul tău, nu și pentru vizitatori nedoriți sau spărgători. Ușile pentru animale de companie sunt prevăzute cu mecanisme de blocare care pot fi deblocate doar de un senzor atașat la zgarda câinelui.

Acest lucru va oferi cea mai mare securitate casei tale, în sensul că niciun alt animal de companie, persoană sau dăunător nu ar putea avea opțiunea de a intra. Nu uitați că majoritatea spargerilor se întâmplă în timpul zilei, când oamenii nu sunt acasă, așa că trebuie să te asiguri că ușa animalului tău de companie este în permanență în siguranță.

Dimensiunile câinelui

Înainte de a cumpăra o ușă pentru animale de companie, trebuie să te asiguri că acesta este pe măsura câinelui tău. Nu presupune că orice ușă este bună! Va trebui să te asiguri că înălțimea ușii este de cel puțin doi centimetri deasupra umărului câinelui.

El oricum își va feri capul, așa că ar trebui să-i fie ușor să intre și să iasă. În ceea ce privește lățimea ușii, aceasta ar trebui să fie cu cel puțin doi centimetri mai largă decât umerii sau șoldurile, în funcție de care este mai mare. Trebuie să iei în considerare și vârsta și greutatea câinelui, în sensul că un câine mai mare va avea nevoie de o ușă mai mare.

Ține cont de toate aceste lucruri atunci când cumperi o ușă pentru animale de companie! Sperăm că aceste informații for fi utile pentru tine și animalul tău de companie.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top