Cum să călătorești alături de câinele tău – ghid esențial

Câine lângă un bagaj, gata de o călătorie alături de stăpân

A călători cu câinele tău nu este ceva care ar trebui tratat cu ușurință (există o mulțime de lucruri care pot merge prost și o mulțime de lucruri de reținut), dar uneori îți dorești din suflet să faci o excursie împreună cu cel mai bun prieten al tău cu blană.

Acesta este motivul pentru care noi am creat un ghid esențial pentru a călători cu câinele tău, astfel încât să știi cu exactitate de ce ai nevoie!

Lucruri pe care trebuie să le iei cu tine

La fel cum ai o listă de obiecte esențiale de împachetat atunci când pleci din oraș, și cățelul tău are nevoie de o asemenea listă. Cu aceste lucruri necesare, succesul este garantat. Fără ele – ei bine, să spunem doar că este mai bine să nu le uităm acasă. Câinele tău sigur nu te va lăsa să uiți ce greseală ai făcut. Pentru început, iată lista cu cele necesare:

 • Dosarul medical/Fișa medicală, inclusiv certificate de sănătate și dovada vaccinării antirabice
 • Orice medicament pe care câinele tău îl ia în mod regulat
 • Informații de contact ale medicului veterinar curant al câinelui
 • Pieptene sau perie și produse de protecție împotriva puricilor
 • Șervețele pentru animale de companie și alte produse de îngrijire
 • Produse de îndepărtare a petelor și mirosurilor; covorașe sau prosoape absorbante pentru câini
 • Mâncare pentru câini și gustări/recompense alimentare pentru întreaga perioadă a călătoriei
 • Apă îmbuteliată (în caz de stomac deranjat)
 • Veselă pentru mâncare și apă destinate câinelui
 • Lesă, un instrument cu care să îndepărtezi fecalele câinelui (scooper pooper) și saci pentru deșeuriîâ
 • Zgardă de rezervă cu medalion de identificare
 • Jucăria și pătura preferate de câinele tău
 • O listă de atracții turistice pentru câini sau prietenoase cu animalele de companie, cazare și restaurante care acceptă câinii
 • Un al doilea medalion de identificare care include adresa și numărul de telefon al locului în care vei locui pe perioada călătoriei
 • O trusă medicală de prim ajutor pentru câinele tău

Cum să economisești bani, cu sfaturi de la doamna Paris Permenter, expert al site-ului DogTipper.com

De această secțiune se va ocupa doamna Paris Permenter, unul dintre adevărații experți de pe site-ul DogTipper.com. I-am urmărit blogul de multă vreme și, pe lângă faptul că acesta reprezintă o sursă excelentă de distracție pentru cîini, este de asemnea plin de sfaturi bune de călătorie pentru tine și câinele tău, fără să cheltui prea mulți bani.

I-am trimis un e-mail lui Paris pentru a vedea dacă ne poate împărtăși informații mai puțin cunoscute și ea a fost suficient de amabilă încât să ne ofere aceste sfaturi nemaipomenite.

Unul dintre cele mai bune moduri de a economisi bani atunci când călătorești cu animalul tău de companie este să rezervi un sejur în afara perioadelor de vârf. Pentru destinațiile de agrement, aceasta înseamnă că o zi din timpul săptămânii va fi mai puțin costisitoare; pentru destinațiile de afaceri, precum orașele, perioadele de sfârșit de săptămână vor fi mai puțin costisitoare.

De asemenea, poți profita de sezonul intermediar, perioada chiar de dinainte și de după sezon, când vremea este bună, dar cererea – și prețurile – sunt mai mici. Unele hoteluri sunt de asemenea mai flexibile cu politicile care se referă la animalele de companie în timpul sezonului intermediar și în afara sezonului (extrasezon), astfel încât ar putea accepta câini mai mari (sau mai mult de un câine pe cameră) în aceste perioade mai liniștite.

Pentru escapade la plajă, sezonul intermediar este format din săptămânile de după vacanța de primăvară, dar înainte de vară, în funcție de reglementările turistice din fiecare țară.

Pentru a economisi bani, este important să verifici taxele pentru animalele de companie. Dacă un hotel percepe un depozit pentru animalele de companie, asigură-te că acesta ți se restituie la plecare; unele hoteluri percep ceea ce este de fapt taxa pentru animalele de companie, dar o numesc depozit nerambursabil. De asemenea, interesează-te dacă taxa este pe noapte, pe sejur sau pe animal de companie.

Doamna Paris Permenter este editorul site-ului DogTipper.com și autorul a peste 30 de ghiduri de călătorie cu animale de companie și nu numai. Ea și soțul ei, John, sunt doi dintre bloggerii mei de câini preferați, așa că citiți cu atenție!

Călătoria cu avionul

Călătoria cu avionul este rapidă și ușoară pentru oameni, așa că este firesc să presupunem că funcționează bine și pentru animalele de companie. Adevărul este că zborul cu avionul nu este sigur pentru animalele de companie, potrivit organizației de protecție a animalelor Humane Society. Ei recomandă să transporți un animal de companie pe calea aerului doar ca o ultimă soluție sau dacă este absolut necesar.

Călătoria cu avionul este deosebit de periculoasă pentru animalele cu fețe „aplatizate, turtite”, cum ar fi bulldogii sau mopșii (Pug). Cavitatea lor nazală scurtă le face mai vulnerabile la privarea de oxigen și insolație (epuizarea cauzată de căldură).

Dacă decizi să urci câinele cu tine în avion, trebuie să te familiarizezi cu reglementările existente cu privire la călătoria cu avionul a animalelor de companie. Toate companiile aeriene trebuie să respecte aceste reguli, iar unele impun restricții și mai stricte. Iată câteva sfaturi, bazate pe reglementările internaționale (în SUA – reglementările Departamentul de stat pentru Agricultură – USDA ):

Aranjamente avansate

Apelează direct compania aeriană pentru a face rezervarea dacă dorești să călătorești împreună cu  câinele tău. Asigură-te că există spațiu disponibil pentru prietenul tău cu blană înainte de a-ți rezerva locul – unele companii aeriene permit doar câteva animale de companie pe fiecare zbor.

De asemenea, este recomandat să contactezi din nou compania aeriană cu o zi sau două înainte de plecare pentru a reconfirma că vei călători împreună cu animalul tău de companie și pentru a te asigura că cușca ta pentru transport are dimensiunile acceptate de compania aeriană.

Pregătește-ți câinele pentru călătorie, punându-l în cușca sa de transport cât mai des atunci când ai drumuri prin oraș – acest lucru va reduce stresul animalului tău în marea zi a călătoriei.

Ziua zborului

Dă-i apă până la ora călătoriei și lăsa vasele pentru mâncare și apă în cușca de transport, în caz de nevoie.

Fă mișcare cu câinele înainte de a merge la aeroport și să ai o lesă cu tine, ca să-l poți plimba un pic în timp ce aștepți între zboruri. Nu sosi prea devreme la aeroport – poți să-ți pregătești câinele în patru ore înainte de zbor.

Cuștile de transport pentru animalele de companie

Majoritatea cuștilor pentru transport de animale sunt fabricate din plastic dur și sunt prevăzute cu găuri pentru ventilație. Cușca de transport trebuie să fie suficient de mare pentru ca câinele tău să se ridice în picioare, să se întoarcă și să se întindă confortabil. Asigură-te că aceasta are o podea solidă, rezistentă la scurgeri, acoperită cu un fel de căptușeală absorbantă.

Cuștile de transport trebuie să fie bine aerisite, să includă un mâner și să aibă recipiente de mâncare și apă goale, astfel încât angajații companiei aeriene să-ți poată hrăni câinele, dacă este necesar.

Marchează cușca de transport cu numele câinelui și cu o etichetă de identificare cu adresa de domiciliu și numărul de telefon de acasă, precum și cu un număr de telefon al cuiva care poate fi contactat la destinație.

Sfaturi de siguranță

Alte câteva recomandări pot face ca zborul împreună cu câinele tău să fie mai sigur:

 • Nu administra câinelui sedative sau tranchilizante; acest lucru le poate afecta capacitatea naturală de echilibru și de menținere a echilibrului
 • Asigură-te că unghiile câinelui au fost tăiate pentru a nu și le prinde sau bloca nicăieri.
 • Rezervă zboruri directe, dacă este posibil; îți vei reduce riscul de situații neprevăzute și vei face în general experiența mai puțin stresantă pentru câinele tău.
 • Când urci la bord, anunță căpitanul navei și o însoțitoare de zbor că animalul tău de companie se află fie în cabina de pasageri împreună cu tine, fie în zona de marfă. Uneori vor fi luate măsuri speciale.
 • Majoritatea companiilor aeriene nu vor permite ca câinele tău să călătorească în zona de marfă dacă temperaturile exterioare sunt prea ridicate sau prea scăzute. Dacă călătorești în condiții de temperaturi extreme, încearcă să reduci acest risc alegând zboruri dimineața devreme sau seara târziu pe perioada verii și zboruri de după-amiază pe perioada iernii.
 • Încearcă să nu zbori împreună cu câinele în timpul perioadelor aglomerate, cum ar fi sărbătorile; zborurile sunt mult mai susceptibile să fie dificile și cu neplăceri atunci când personalul companiei aeriene este suprasolicitat.
 • Când ajungeți la destinație, deschide cușca de transport cât mai curând posibil pentru a examina câinele. Dacă ceva pare că nu este în regulă, contactează imediat un medic veterinar.

Nu îți fie teamă să vorbești și să anunți dacă observi că câinele tău (sau altcineva) este agresat de angajații companiei aeriene. Cere să vorbești cu un manager și să raportează incidentul atât verbal, cât și în scris.

Călătoria cu mașina

Călătoria cu mașina în loc de avion împreună cu tovarășul tău canin oferă mult mai multă flexibilitate pe distanțe mai scurte, dar totuși trebuie să iei în considerare și câteva lucruri. Există multe detalii la care să te gândești în timp ce pregătești călătoria.

Pregătește-te pentru călătorie

Ia în considerare microciparea câinelui înainte de a pleca de acasă. În timpul acestui proces nedureros, un medic veterinar introduce sub pielea câinelui tău un cip care conține toate informațiile de identificare necesare. De asemenea, asigură-te că de zgarda câinelui tău este prins un medalion de identificare cu numărul tău de telefon mobil.

Mergi la medicul veterinar pentru un control al câinelui înainte să pleci din oraș. Ia cu tine o copie certificatului care menționează faptul că prietenul tău cu blană este sănătos, capabil să călătorească și are toate vaccinările la zi.

Sfaturi de siguranță

Asigură-te că câinele tău are capacitatea de mișcare limitată sau este fixat în siguranță în timpul unei călătorii cu mașina. Un câine fără restricții, care se poate mișca liber în interiorul mașinii, poate provoca cu ușurință un accident fie din cauză că îți distrage atenția,  fie pentru că ajunge la pedalele mașinii.

Niciodată să nu îți așezi câinele pe scaunul din față – dacă airbag-ul se declanșează, câinele ar putea fi rănit cu ușurință. Dacă asiguri câinele doar cu centura de siguranță a mașinii, aceasta îi poate restrânge într-o oarecare măsură libertatea de mișcare, dar nu s-a demonstrat niciodată în mod semnificativ că centurile de siguranță ale mașinii îți pot proteja câinele în caz de accident.

Cea mai sigură și mai recomandată metodă de transport este să pui câinele într-o cușcă de transport încăpătoare pe care o poți asigura cu centura de siguranță sau cu alte mijloace.

Nu-ți lăsa niciodată câinele singur în mașină, chiar dacă crezi că este doar pentru puțin timp. Când temperatura exterioară este de 29 de grade Celsius, temperatura din interiorul mașinii poate ajunge la 40 de grade Celsius în doar 10 minute. Dacă ești reținut în timpul opririi și te reîntorci cu întârziere la mașină, câinele tău ar putea fi grav afectat din cauza căldurii.

Oricât de ispititor ar fi, nu-ți lăsa câinele să-și scoată capul pe fereastră. Câțiva proprietari au raportat că câinii lor au fost răniți de resturi purtate de vânt sau li s-a făcut rău de la aerul rece care le-a intrat forțat în plămâni.

În plus, nu-ți transporta niciodată câinele pe platforma unei camionete (compartimentul de încărcare din spate). Riscul este prea mare. De asemenea, nu deschide niciodată geamul sau ușa mașinii atunci când câinele nu este asigurat corespunzător ca să nu poată ieși. Mulți câini s-au pierdut în timpul acestor opriri de scurtă durată.

Oprește frecvent pentru a permite câinelui tău să se miște și să își facă nevoile. Ține-l în lesă în orice moment. Dacă câinele nu-și face nevoile la comandă, cu ceva timp înainte de a pleca în călătorie încearcă să-l înveți să răspundă la indiciul tău verbal când își face nevoile.

Câinii cărora nu le plac plimbările cu mașina

Dacă câinelui tău pur și simplu nu-i place să fie în mașină, sau se entuziasmează prea mult la gândul unei plimbări cu mașina sau dacă i se face rău când mașina pornește, iată câteva strategii care te pot ajuta. Profită de aceste idei; nu este deloc plăcut să ai un câine care latră, e agitat sau tremură, ori care vomită pe bancheta din spate în timpul vacanței voastre „relaxante”!

Când îți duci cățelul la medicul veterinar pentru un control înainte de călătorie, întreabă despre răul de mașină sau mai exact despre răul de mișcare. Chiar dacă câinele tău nu vomită, el poate simți că îi este greață. Tremurul, salivarea abundentă sau o postură cocoșată pot fi semne ale acestui lucru. Întrebă medicul veterinar despre medicamentele care pot ajuta la ameliorarea răului de mașină.

Ca precauție pentru a preveni îmbolnăvirea, hrănește-ți câinele devreme, astfel încât să nu mănânce câteva ore înainte de plecare. Asigură-te că amicul tău cu blană face mișcare cu sufficient timp înainte, astfel încât să nu-i fie cald și sete în mașină.

Dacă câinele tău este prea entuziasmat și latră sau scâncește continuu în mașină, încearcă să-i dai o jucărie de mestecat sau o gustare. Gândește-te, de asemenea, să-ți pregătești câinele pentru a se simți confortabil în cușca de transport, ceea ce îi va reduce plânsul și lătratul.

Câinii și mașinile închiriate

Dacă trebuie să închiriezi o mașină pentru a ajunge la destinație împreună cu câinele tău (sau dacă zbori la destinație și acolo ai nevoie de mașină ca să vă plimbați), majoritatea companiilor mari de închirieri auto permit animale de companie. Politicile lor, de obicei, spun că vehiculele trebuie returnate curate și fără păr de câine.

Pentru părul de câine în exces sau pentru orice murdărie cauzată de câinele tău se va percepe o taxă suplimentară de curățare, deci asigură-te că vei curăța bine mașina înainte de a o returna la agenția de închiriere. Poți găsi mai jos o listă cu cele mai importante politici pentru animale ale companiei de închiriere mașini.

Doar pentru distractie…


Cum să găsești hoteluri prietenoase pentru câini

Numărul hotelurilor care acceptă animale de companie în Statele Unite (și în întreaga lume) este în creștere, deoarece managementul lor realizează cât de mult înseamnă câinii pentru cei care au câini.

Există multe resurse excelente pentru a te ajuta să găsești hoteluri care acceptă animale de companie acolo unde vei călători, deși va trebui să faci aceste cercetări din timp. Nu vrei să fii blocat în miez de noapte în căutarea unui hotel care în sfârșit să-ți accepte prietenul cu blană.

Unele hoteluri permit cazarea câinilor, în timp ce altele chiar așează covorul roșu în timp ce îi întâmpină pe oaspeții blăniți. Așadar, informează-te atent pentru a afla ce experiență va avea câinele tău la hotelul la care te gândești să stai.

Politicile hotelului

Un număr tot mai mare de hoteluri nu aplică o taxă suplimentară pentru animalele de companie, iar majoritatea hotelurilor acceptă câinii în politicile lor.

Cu toate acestea, multe hoteluri percep taxă. Aceste taxe pot varia foarte mult în funcție de numărul animalelor de companie, de dimensiune, de greutate și de multe altele, așa că informează-te în avans pentru a afla exact ce trebuie să plătești.

Tarifele variază de la o taxă nominală zilnică la depozite mai mari în caz de daune până la taxe forfetare. După ce ai o cifră, verifică încă o dată suma înainte de a pleca în călătorie.

Sfaturi generale și de siguranță în hotel

Informează-te la recepția hotelului dacă vei avea unde să-ți plimbi câinele. De asemenea, întreabă despre siguranța și nivelul de zgomot din zonă.

Întreabă despre servicii suplimentare pentru animalele de companie, în special dacă este posibil să-ți lași câinele în hotel în cazul în care trebuie să mergi undeva fără câine. Unele hoteluri oferă paturi și tratamente speciale, o persoană cu care să stea (bonă pentru câini) și chiar un spa care le este destinat. Informează-te din timp înainte să decizi la ce hotel te vei caza.

Cere o cameră la parter. Acest lucru face ca pauzele de mers la toaletă cu câinele tău să fie mai ușoare, mai ales pe timpul nopții. De asemenea, ai grijă la așa-numitele „camere pentru animale de companie”. Acestea sunt adesea doar camere pentru fumători sau camere mai vechi, degradate. Asigură-te că întrebi despre acest lucru când rezervi camera.

Hotelurile care au toate tipurile de camere, inclusiv apartamente, sunt opțiuni excelente pentru proprietarii de câini, mai ales dacă vei locui acolo mai mult de două zile. Spațiul suplimentar te va face să te simți ca acasă, și în special pe câinele tău.

Pune câinele într-o cușcă de transport dacă trebuie să-l lași singur în cameră. Acest lucru este recomandat este atât pentru siguranța lui, cât și pentru siguranța angajaților hotelului. Dacă nu poți folosi o cușcă de transport, atârnă semnul „Nu deranjați” pe mânerul/clanța ușii pentru a descuraja pe cineva să intre. Unele hoteluri s-ar putea să nu îți permită să lași câinele singur în camera, chiar dacă acesta se află închis într-o cușcă de transport.

Asigură-te că ai în program suficient timp destinat câinelui tău. Prea mult contact cu alți oameni ar putea agita și stresa câinele. Limitează contactul cu ceilalți la strictul necesar.

Rezolvă imediat orice daune pe care le provoacă câinele tău. Sună imediat managerul și explică ce s-a întâmplat – nu aștepta până la plecare.

Dacă câinele tău este predispus să latre la sunete necunoscute, ia în considerare să aduci cu tine o mașină pentru zgomot care să ofere un fundal de zgomot alb pe frecvențe auzite de câini și care nu produce de fapt zgomot pentru oameni, astfel încât câinele tău să nu audă (și să nu latre) la fiecare sunet toată noaptea.

Sfaturi generale privind siguranța călătoriilor


Siguranța în timpul călătoriei cu câinele tău a fost tema acestui articol, dar a cărei importanță nu este niciodată subliniată destul. Îți dorești să fii cât mai pregătit și în siguranță pe cât este posibil în timp ce călătorești, astfel încât să reveniți cu toții acasă sănătoși și fericiți. Mai jos sunt câteva câteva sfaturi de siguranță în timp ce călătorești cu câinele.

Fii atent la felul în care câinele tău reacționează la persoane pe care nu le cunoaște. Este în regulă dacă mârâie sau acționează nervos – se află în afara mediului său normal și are nevoie de reasigurarea că totul va fi în regulă. Fii calm și asertiv și nu uita că exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a-ți relaxa câinele.

Am menționat acest lucru mai devreme, dar merită repetat – o vizită la medicul veterinar înainte de vacanță reprezintă o măsură de precauție corectă. Spune-i medicului veterinar că ești pe cale să călătorești cu câinele și lasă-l să-ți dea sfaturi și să-l consulte ca în caz de nevoie să poți rezolva o posibilă problemă de sănătate înainte de plecare.

Dacă stai la hotel, verifică în cameră orice ar putea reprezenta un pericol pentru câinele tău. Ascunde toate cablurile, asigură-te că toate geamurile și ușile sunt închise și blocate și că totul este la locul său. Este o idee bună să îi comanzi câinelui să stea lângă ușă în timp ce tu verifici toate aceste lucruri și te miști prin cameră. Mirosul tău răspândit prin toată camera va ajuta câinele să se adapteze mai repede.

Dacă câinele tău devine neliniștit atunci când călătorește, gândește-te să-i cumperi o vestă antistres (Thundershirt) pentru a-l calma. Această cămașă perfectă pune presiune pe diferite puncte de pe corpul câinelui, ceea ce îl ajută să se relaxeze. Un câine calm este un câine în siguranță. Multor proprietari de câini le place această opțiune, deoarece evită medicamentele.

Un sfat dacă călătorești internațional: cercetează cultura țării pe care o vei vizita. Află cum sunt priviți câinii, în ce locuri câinele tău va fi binevenit și informații în cazul în care câinele tău are nevoie de ajutor.

Alternative: adăposturi, bone (dog-sitter) și hoteluri pentru câini


Înainte de a te decide dacă să-ți iei câinele cu tine într-o călătorie, gândește-te dacă este sau nu cea mai bună opțiune. Prietenul tău blănos va sta cu tine în cea mai mare parte a timpului sau va sta mai mult într-o cușcă dintr-o cameră de hotel, în timp ce tu vei vizita obiective turistice? Dacă da, poate e mai bine să-l lași acasă.

Sau, dacă câinele tău este predispus la rău de mișcare sau este deranjat emoțional sau psihic atunci când rutina zilnică îi este schimbată, ar putea fi mai indicat să rămână acasă. Dacă câinele tău este bolnav, rănit sau gestant, decizia este și mai evidentă – lasă-ți câinele acasă.

Dacă decizi să îl lași acasă, evident că nu poate rămână singur. Iată câteva alternative:

Adăposturi temporare

S-ar putea să găsești o posibilitate temporară de casă și masă pentru câinele tău în timp ce tu ești plecat. Aceste adăposturi variază de la cazare de bază până la apartamente de lux cu prețuri pe măsură pentru câinele tău.

Interesează-te, caută recomandări de la prieteni și mergi în vizite preliminare la toate opțiunile pe care le găsești. Ai încredere în ceea ce simți când ești acolo și asigură-te că zonele în care se va afla câinele tău sunt sigure și bine păstrate.

Persoane care stau cu câinii altora – Bone pentru câini (dog-sitter)

Bonele pentru câini oferă o alternativă excelentă pentru îngrijirea câinilor și probabil o variantă mai ieftină decât să-ți duci câinele la hotel de animale. Dacă un vecin, un prieten sau o rudă de încredere este dispus/ă să vină la tine acasă pentru a-ți vizita cainele în fiecare zi, să-i dea mâncare și apă proaspătă și să-l ducă la plimbare, este o soluție care îți poate oferi liniște sufletească.

Dacă o astfel de persoană ar prefera să-ți țină câinele în casa sa și ție îți convine situația, este recomandat să-ți duci câinele pentru câteva vizite acolo, înainte de plecarea ta efectivă.

Spa / Hotel pentru câini

Dacă nu vrei mai puțin decât ce este cel mai bun pentru tovarășul tău canin în timp ce tu ești plecat – și poți plăti pentru asta – ia în considerare un spa de lux sau un hotel de lux pentru câini. Din nou, medicul veterinar ți-ar putea recomanda astfel de opțiuni din zona ta.

Facebook și Google îți pot oferi, de asemenea, recomandări privind zona. Dacă se întâmplă să locuiești în apropierea oricăreia dintre aceste stațiuni de animale de companie de lux, ai noroc și animalele tale de companie îți vor mulțumi pentru totdeauna.

Mai multe informații

Iată câteva alte lucruri diverse pe care să le ai în vedere când îți iei prietenul cu blană în următoarea vacanță cu familia:

Păstrează rutina

Câinii prosperă atunci când trăiesc într-o rutină confortabilă. Acest lucru este dificil când călătorești, dar încearcă să-i oferi plimbări regulate și timp de joacă. Asigură-te că are întotdeauna apă proaspătă și mâncare. Încearcă să-i dai aceeași mâncare pe care o mănâncă acasă – dacă trebuie să schimbi mâncarea, fă-o treptat. Nu uita să-i speli bolurile zilnic.

Urgențe

Este o idee bună să te informezi în avans despre clinici veterinare de urgență, aproape de locul în care te vei afla în timpul călătoriei. Dacă totuși apare un incident, vei fi cu un pas mai aproape (și mai rapid) să-i oferi câinelui tău ajutorul medical necesar, având deja o idee despre clinica unde să mergi.

Prosoape

Da, prosoape. Dacă câinelui tău îi place activitatea fizică și va fi destul de mult timp în aer liber, asigură-te că ai cu tine o mulțime de prosoape. De obicei, câinii au nevoie de ajutor pentru a-și șterge picioarele și ție îți revine responsabilitatea să-i împiedici să lase noroi și mizerie peste tot, în camera de hotel sau în mașina închiriată, ceea ce înseamnă că vei economisi taxele de curățare.

Fii responsabil

Dacă mergeți într-o aventură în aer liber, iată un ghid excelent pentru reducerea la minim a impactului vostru asupra mediului, respectând locul în care vă aflați.

Distrează-te!

Pentru mulți americani, câinele este o parte vitală a familiei lor și nu își pot imagina o vacanță distractivă și relaxantă în familie fără câinele lor. Deși ar putea fi nevoie de un pic de pregătire și de lucru în plus, este în întregime posibil să luați câinele cu voi pentru a se alătura distracției.

Multe hoteluri și afaceri variate și-au făcut în mod intenționat facilitățile prietenoase pentru animalele de companie din dorința de a le oferi servicii excelente clienților lor, deci profitați de ofertele lor. Câinele vostru va aprecia efortul pe care îl depuneți și voi vă veți bucura să aveți alături de voi pe unul dintre prietenii vostri preferați.

Călătorii fericite!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top