Care este cea mai bună hrană pentru un Ogar irlandez?

Doi ogari irlandezi pe un câmp, într-o zi de vară

Ne crezi sau nu, această rasă nobilă, de talie mare, a fost înmulțită pentru a fi un câine de război. De asemenea, Ogarii irlandezi erau implicați în vânătoarea animalelor mari precum lupii sau mistreții.

Dar oare care este cea mai bună hrană pentru un Ogar irlandez? Am cercetat, ne-am informat și iată ce am descoperit:

Alegeri de top pentru un Ogar irlandez:

Ogar irlandez
senior

calorii
0

Ogar irlandez
adult comun

calorii
0

Ogar irlandez
activ/de lucru

calorii
0

Ogarii irlandezi sunt animale destul de mari. De fapt, ei tind să atingă 85 de cm la greabăn și cântăresc între 52 și 82 de kg.

Din cauza gabaritului lor, Ogarii irlandezi nu sunt tocmai recomandați pentru viața într-un apartament. Ei au nevoie de minimum 40 de minute de exerciții fizice în fiecare zi, iar o curte îngrădită îi va fi face foarte fericiți.

Chiar și un exemplar mai puțin activ al acestei rase are nevoie de mai multe calorii față de alți câini prin prisma dimensiunilor sale superioare. Un astfel de adult va avea nevoie de 2,200 de calorii pe zi în timp de un Ogar irlandez de aceleași dimensiuni ce susține un nivel moderat de activitate fizică va solicita ceva mai mult, undeva la 2600 de calorii zilnice.

Un Ogar irlandez foarte activ poate consuma până la 4.000 de calorii pe zi pentru a rămâne activ – și uneori chiar mai mult! În orice caz, ogarul irlandez este o rasă de câine care are nevoie de multă hrană așa că dacă sunteți în căutarea unei rase „economice”, care vă va salva portofelul atunci când achiziționați hrană, s-ar putea ca Ogarul irlandez să nu fie ce căutați.

Amintește-ți doar să fii cu ochii pe obiceiurile alimentare ale câinelui. Dacă acesta termină super-repede mâncarea și apoi se comportă ca și cum ar fi flămând, este posibil să fie nevoie să crești puțin dimensiunile porției.

Află mai multe despre această rasă fascinantă

Dacă doriți să această despre această rasă masivă, dar atât de prietenoasă, recomandăm cu încredere acest clip ce face parte din foarte populara serie Dogs 101, creată de Animal Planet.

Videoclipul expune cu succes aspectele de bază ce implică deținerea unui astfel de câine.

Macronutrienți și informații despre dieta unui Ogar irlandez

Fiind un câine mare cu necesități nutriționale ridicate, este foarte important să-i oferi uriașului tău o dietă foarte echilibrată. Hrana uscată fără cereale este cea mai indicată deoarece va ține la distanță afecțiuni precum balonarea sau torsiunea gastrică la distanță, ajutând sistemul digestiv să funcționeze în parametrii săi optimi.

O selecție echilibrată, dar variată de proteine de origine animală, legume și fructe va fi cea mai bună rețetă pentru acest câine de dimensiuni incredibile.

Carnea albă precum cea de pește sau pasăre, alături de o multitudine de substanțe cu acțiuni benefice asupra organismului canin cum ar fi antioxidanții sau acizii grași, sunt toate beneficii oferite de hrana uscată pentru care ați optat.

De asemenea, bobițele ce vor conține o multitudine de vitamine, glucozamină și condroitină vor elimina din riscul apariției displaziilor de cot sau șold, ambele, din păcate, predispoziții ale Ogarului irlandez. Prebiotice din compoziția bobițelor vor susține activitatea sistemului digestiv.

Probleme comune de sănătate ala Ogarului irlandez

Ogarii irlandezi tind să fie niște câini destul de sănătoși, însă asta nu înseamnă că aceștia nu pot dezvolta anumite probleme de sănătate. Pentru această rasă, testele de sănătate susține de crescătorii cu reputație asupra puilor vor elimina multe din posibilele afecțiuni provenite genetic.

Evită achiziționarea unui pui din magazinele de animale. Este aproape imposibil să știi dacă părinții acestuia au fost supuși unor teste înainte de împerechere sau nu.

Sensibilitate la anestezie

Anumite tipuri de ogari (printre care și cel irlandez), sunt sensibili la anestezie – iar asta poate constitui o problemă dacă doctorul veterinar nu este înștiințat despre această predispoziție.

Ogarii irlandezi tind să aibă un procent mai mic de grăsime corporală față de alte rase, motiv pentru care anestezia și medicamentele aferente acesteia le pot afecta organismul în moduri diferite.

Pentru a evita această problemă, asigură-te că medicul veterinar este conștient de existența ei. Este cel mai bine să alegi un singur doctor veterinar care să aibă grijă de Ogarul tău irlandez pe toată durata existenței acestuia.

Displazia de șold

Această afecțiune apare atunci când osul coapsei nu se poziționează corect în articulația șoldului. Este de fapt o afecțiune genetică și orice câine care are un predecesor în arborele genealogic care a suferit de această problemă ar putea risca apariției displaziei de șold pe viitor.

Cele mai frecvente simptome includ incapacitatea de deplasare și/sau durerea la unul sau ambele picioare din spate. S-a spus adesea că o dietă bogată în surse de proteine, carbohidrați și grăsimi de calitate poate ajuta la prevenirea problemei și, uneori, poate ajuta câinii să treacă cu bine mai ușor peste displazia de șold.

Menținerea masei corporale în parametrii potriviți și o dietă bogată în vitamina C și E sunt, de asemenea, pași importanți pe care îi puteți face pentru a ajuta la prevenirea și/sau gestionarea displaziei de șold.

Displazia de cot

Această problemă se transmite și ea tot pe cale genetică, afectând picioarele din față în locul celor din spate. Displazia de șold modifică structura osoasă a cotului ce poate conduce la laxitate articulară și incapacitate de deplasare din cauza durerilor.

Controlul greutății câinelui este foarte important în prevenirea acestei predispoziții. O dietă fără cereale, bogată în condroitină și glucozamină vă poate veni în ajutor.

Cum să hrănești un pui de Ogar irlandez

Puii de Ogar irlandez sunt, de obicei, înțărcați atunci când împlinesc vârsta de 6 săptămâni. Apoi este necesar să te asiguri că puii primesc îndeajuns de multă hrană. Ei trebuie să primească patru mese pe zi. Vei menține acest program de hrănire cam până când puii împlinesc vârsta de 6 luni.

Pe cât de mult cu putință, încercați să-i oferiți Ogarului irlandez mai multe mese pe zi în locul uneia singure care să conțină toată cantitatea de hrană alocată unei zile. Astfel vei preveni apariția torsiunii gastrice atunci când puii vor crește și vei menține nivelurile de energie necesare unei zile la nivel constant, optim.

Când puii ating vârsta de 8 săptămâni, ei pot cântări în jur de 10.5 kilograme. În acest moment al evoluției, puii necesită 640 de calorii zilnice pentru a se menține activi.

Care este cea mai bună hrană pentru Ogarul irlandez?

Orijen 6 Fish
 

Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Six Fish Grain Free Formula Am făcut o mulțime de cercetări pentru a răspunde la această întrebare și, în timp ce am găsit mai multe variante excelente pentru Ogarul irlandez, am considerat că Orijen 6Fish este hrana uscată cea mai indicată pentru această rasă specială.

Orijen 6Fish ne-a impresionat în mod special pe mai multe planuri. În primul rând, nu conține cereale. Acest aspect oferă o digestibilitate superioară bobițelor, ținând la distanță balonarea.

În al doilea rând, concentrația de acizi grași Omega 3 (1,8%) și Omega 6 (2,6%) este de-a dreptul impresionantă. În plus, Orijen 6Fish atinge incredibilul procent de 38% proteine provenite din șase tipuri de carne de pește diferite (hering, somon, cambulă, șalău, știucă, coregon). După cum știm, carnea de pește este considerată o carne albă ce nu supune aparatul digestiv la efort.

Glucozamina cu o concentrație de 1250 mg / kg, va promova sănătatea articulară pentru această rasă ce dispune de o constituție masivă. Acizii grași vor oferi și un aspect strălucitor blănii Ogarului irlandez, prevenind probleme comune ale pielii.

După cum probabil știți, Ogarul irlandez este predispus la afecțiuni precum displazia de șold și cot. În acest caz, nivelul ridicat de glucozamină conținut de hrana uscată Orijen 6Fish poate fi foarte benefic pentru menținerea bunei sănătăți a acestui câine.

De asemenea, rețeta conține o multitudine de vintamine și minerale, alte componente importante ce vor susține sănătatea articulară pentru Ogarul dumneavoastră irlandez!

Principalele beneficii oferite de Orijen 6Fish:

Hrana nu conține cereale
Proteine ușor de digerat în proporție de 38% din componența rețetei
Concentrație superioară a condroitinei (substanță ce menține sănătatea articulară)
Acizi grași Omega 3 și 6 pentru aspectul blănii și sănătatea pielii
Multitudine de vitamine și minerale
Varietate de surse de proteine, toate de origine animală (6 tipuri de pești)

 • somon proaspat (14%)
 • hering proaspat (11%)
 • somon uscat (11%)
 • hering uscat (11%)
 • somon marin uscat (11%)
 • cambula proaspata (7%)
 • șalău proaspat (3%)
 • stiuca dezosata proaspata (3%)
 • coregon de apa dulce proaspat (3%)
 • ulei de somon (3%)
 • ulei de hering (3%)
 • naut
 • linte rosie
 • linte verde
 • mazare verde
 • fibre de mazare
 • ulei de rapita
 • lucerna uscata la soare
 • radacina de ignama
 • dovlecel
 • dovleac dulce
 • spanac
 • morcovi
 • mere rosii
 • pere
 • merisoare
 • alge
 • radacina de lemn dulce
 • radacină de angelica
 • fenicul
 • galbenele
 • fenicul dulce
 • menta
 • musetel
 • papadie
 • cimbru
 • rozmarin
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top