Cea mai buna hrana pentru un Ciobănesc de Berna

Ciobănescul de Berna și blana caracteristică a acestuia

Fiind un câine robust, inteligent, puternic și foarte prietenos, Ciobănescul de Berna se adaptează de minune la o serie de diferite activități, inclusiv urmărirea, păzirea turmelor sau dresaj. 

Dar care este cel mai potrivit tip de hrană pentru un câine atât de versatil?

Din fericire, am acumulat informații și, în urma cercetărilor, iată ce am descoperit:

Alegeri rapide – top 4 tipuri de hrană pentru un Ciobănesc de Berna

Ciobănesc de Berna senior

calorii
0

Ciobănesc de Berna adult comun

calorii
0

Ciobănesc de Berna activ/de lucru

calorii
0

Ciobăneștii de Berna sunt extrem de energici și au nevoie de o mulțime de exerciții fizice în fiecare zi. Acest aspect nu îi recomandă drept câini excelenți de apartament. Curțile mari, împrejmuite de garduri, unde aceștia se pot juca și zburda liberi sunt împrejurările lor preferate.

Acest câine este cu siguranță un câine de lucru – ceea ce înseamnă că el/ea are nevoie de cel puțin treizeci de minute de exerciții fizice zilnice (deși ar prefera probabil de trei ori atât de mult)!
Însă trebuie să fii precaut. Stratul gros de blană al Ciobănescului de Berna îi va ține de cald iarna, însă pe timp de vară îl poate supraîncălzi. Din acest motive, evitați ca acesta să depună efort fizic intens în zilele de caniculare.

Acești câini au o înălțime apropiată de 60 de cm la greabăn și cântăresc, de obicei, între 31 și 52 de kilograme.
În medie, un Ciobănesc de Berna mai puțin activ va solicita aproximativ 1500 de calorii pe zi, în timp ce un exemplar ce susține un nivel moderat de activitate fizică ar putea avea nevoie de aproape 1800 de calorii.

Însă un apartenent foarte activ al acestei rase necesită undeva la 3000 de calorii sau chiar mai mult pentru a beneficia de bagajele de energie necesare pe parcursul unei zile!

Vrei să afli mai multe informații despre Ciobănescul de Berna? Urmărește acest videoclip!

Necesități nutriționale ale unui Ciobănesc de Berna

Acesta este un câine care tinde să dezvolte un set de probleme de sănătate – așadar, o dietă bogată în substanțe nutritive, aminoacizi de calitate si acizi de tip Omega este deosebit de importantă. De asemenea, este la fel de important să susțineți sistemul imunitar al acestuia la capacitate maximă. O hrană pentru câini care conține o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți devine o necesitate.

Deoarece Ciobăneștii de Berna pot fi predispuși la cancer și alte probleme de sănătate similare, este mai bine să evitați cerealele în dieta acestora. Un produs grain-free (ce nu conține cereale) va prima în fața celorlalte tipuri de hrană. Mulți stăpâni încă nu conștientizează, dar se consideră că cerealele procesate sunt surse periculoase de substanțe cancerigene.

Ingrediente precum, semințele de in, usturoiul și uleiul de pește sunt recomandate pentru Ciobănescul de Berna deoarece se spune că acestea previn apariția cancerului și a altor afecțiuni de acest gen.

Probleme comune de sănătate regăsite la Ciobănescul de Berna

Din păcate, Ciobăneștii de Berna sunt predispuși la un set de probleme de sănătate.

Unii argumentează apariția acestora prin prisma geneticii rasei, în timp ce alții susțin că aceste predispoziții apar din motive încă nedescoperite.

Acestea fiind spuse, speranța de viață a acestor câini este relativ mică (între 6 și 8 ani), însă acești ani vor fi de neuitat. Ciobănescul de Berna este o rasă de-a dreptul uimitoare. Deși sunt predispuși la diferite afecțiuni, nu vei regreta niciodată că ți-ai deschis sufletul și ai primit în viața ta un astfel de câine. D

Dacă ești un adevărat iubitor al acestor animale speciale, vei realiza cât ai clipi că Ciobănescul de Berna este un câine minunat!

Cancerul

Cancerul este o mare problemă pentru Ciobăneștii de Berna și, din păcate, provoacă decese timpurii în rândul exemplarelor acestei rase. Simptomele includ leziuni anormale sau inflamații. De asemenea, acordați atenție leziunilor ce nu se vindecă în timp util și sângerărilor provenite din orificii interne.

Unii specialiști consideră că evitarea cerealelor în dieta câinelui previne apariția cancerului.

Șunțuri portosistemice

Această anomalie congenitală afectează circulația sangvină la nivelul ficatului. Aceasta înseamnă că sângele nu se curăță așa cum ar trebui – ceea ce poate provoca o serie de diferite probleme.

Simptomele acestei predispoziții regăsită la Ciobăneștii de Berna pot include anomalii comportamentale, probleme gastro-intestinale, probleme ale tractului urinar, scăderea nivelului de zahăr din sânge și dezvoltare întârziată.

De obicei, este necesară intervenția chirurgicală pentru a elimina această problemă, însă se consideră că o dietă fără gluten sau cereale este primul pas pe care un stăpân de Ciobănesc de Berna îl poate face pentru a preveni apariția sunțurilor portosistemice sau ale altor afecțiuni la nivelul ficatului.

Torsiunea gastrică

Torsiunea gastrică este o afecțiune ce are tendința de a afecta mai des rasele de talie mare, cu un piept adânc, precum Ciobănescul de Berna, față de alți reprezentanți ai lumii canine.

Practic, acest lucru se întâmplă atunci când stomacul câinelui „se răsucește”, blocând gazele și aerul în interior. Afecțiunea poate fi fatală dacă patrupedul nu primește îngrijire medicală imediată pentru depăși impasul.

Principalele simptome ale torsiunii gastrice sunt distensia abdominală, letargia, starea depresivă, comportamentul neliniștit, sufocarea, organismul slăbit sau un ritm cardiac ridicat.

Unul din cele mai bune moduri prin care poți evita apariția torsiunii gastrice asupra câinelui tău este porționarea hranei zilnice în câteva mese pe zi în locul unui adevărat ospăț la sfârșitul zilei. De asemenea, nu încuraja practicarea efortului fizic imediat după ce Ciobănescul tău de Berna a servit o masă sau a băut o cantitate mare de apă.

Cum vei hrăni un pui de Ciobănesc de Berna

Puii de Ciobănesc de Berna par să relaționeze cel mai bine cu perioada înțărcării atunci când împlinesc 3-4 săptămâni. Încă din prima săptămână a înțărcării laptele de mamă trebuie suplinit cu hrana pentru pui, ușor înmuiată în apă. Pe parcurs, hrana va fi înmuiată din ce în ce în ce mai puțin, până când micuțul va reuși să se acomodeze cu textura bobițelor.

Ciobănescul de Berna tinde să se maturizeze lent. De fapt, este posibil ca el să nu atingă greutatea unui adult până la vârsta de 2-3 ani!
Greutatea puilor variază, oscilând între 5.5 și 11 kilograme atunci când aceștia împlinesc 8-10 săptămâni. Acum, puiul va consuma în jur de 400-650 de calorii, în funcție de greutate, pentru a fi energic pe tot parcursul zilei.

De asemenea, această etapă a vieții unui pui de Ciobănesc de Berna este ideală pentru ca acesta să se despartă de mamă și frați și să ajungă sub acoperișul noului stăpân.

Care este cea mai bună hrană pentru un Ciobănesc de Berna?

Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO
 

Aceasta este cea mai importantă întrebare atunci când ne referim la un astfel de câine. După cum am menționat, Ciobănescul de Berna este mult mai predispus la anumite probleme de sănătate față de alte rase.

Prin prisma necesităților nutriționale unice și a posibilității apariției cancerului în rând exemplarelor acestei rase, am concluzionat ca cea mai bună hrană pentru un Ciobănesc de Berna este Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO.

Hrana este special creată pentru câini predispuși la alergii, iar această suplinește perfect nevoile nutriționale ale unui Ciobănesc de Berna. Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO este o rețetă îmbogățită cu aminoacizi, proteine, enzime, prebiotice și probiotice, toate acestea oferind câinelui tău un ritm de viață sănătos și energic!

De asemenea, Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO nu conține cereale, un aspect excelent în prevenirea diferitelor afecțiuni precum probleme ale ficatului sau apariția cancerului, ambele fiind predispoziții foarte periculoase.

În plus, numărul limitat al ingredientelor conținute de Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO indică faptul că rețeta este formată strict din ingrediente sănătoase, cu aport nutrițional.

Principalele beneficii oferite de Yarrah Sensitive cu Pui și Orez BIO:

Nu conține cereale, gluten sau coloranți sau conservanți artificiali
Nu conține cartofi
Rețeta conține o singură sursă de carbohidrați (orezul) si o singură sursă de proteină animală (carnea de pui)
Număr limitat de ingrediente

  • orez brun
  • pui deshidratat
  • pudră de ou întreg
  • grăsime de pui
  • ficat hidrolizat
  • minerale
  • alge marine deshidratate
  • spirulină deshidratată
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top