Husky siberian alături de un peisaj de iarnă

Cea mai bună hrană pentru un Husky siberian – De la pui la adult

Din aspectul sălbatic, asemănător lupilor, până la capacitatea sa uimitoare forța sa copleșitoare și constituția atletică, Husky-ul siberian este o rasă fără precedent!

Dar care este cea mai bună hrană pentru câini pentru Husky? Aceasta este o întrebare dificilă, însă am făcut niște cercetări prin care am descoperit câteva răspunsuri!

Pe grabă? Cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru un Husky siberian

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată Canagan Grain Free Large Breed cu PuiCanagan Large Breed PuiA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Puppy Large Breed Grain FreeOrijen Puppy Large BreedA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Heritage talie mareACANA Adult Talie MareA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild, High Prairie PuppyTaste of the Wild High PrairieA+ Verifică Preț

Care este cea mai bună hrană pentru un Husky siberian? Recomandarea noastră!


Canagan Dog Grain Free Large Breed Pui

 

Sac de hrană uscată Canagan Grain Free Large Breed cu PuiAlegerea celei mai bune hrane pentru Husky este foarte importantă – și, urma cercetărilor și analizei acestora, am descoperit că Canagan Dog Grain Free Large Breed Pui pare să fie una dintre cele mai bune opțiuni disponibile.

Există în mod evident o serie de tipuri de hrană uscată de înaltă calitate disponibile pe piață – dar Canagan Dog Grain Free Large Breed Pui este cea mai potrivită pentru un Husky. Bobițele au ca ingredient principal carnea de pui proaspătă și sunt îmbogățite cu acizi grași Omega ce susțin sistemul imunitar și oferă sănătatea vederii unui Husky. Astfel, hrana combate predispozițiile acestei rase la anumite afecțiuni ale vederii, oferind un plus dietei și stilului de viață al câinelui.

Canagan Dog Grain Free Large Breed asigură un procent proteic de 31% minimum ce asigură „combustibilul” necesar Husky-ului pentru a putea susține un ritm de viață activ și energic. Alte ingrediente precum ulei de pește, ouă și surse de calitate ale vitaminelor A, C și E sunt, de asemenea, alte calități ale rețetei. Acestea vor contribui la creșterea și susținerea sănătății ochilor.

Fibrele obținute din mazăre sunt esențiale în lupta cu distrofia corneană, o altă afecțiune a vederii la care Husky-ul siberian este predispus.

Principalele beneficii oferite de Canagan Dog Grain Free Large Breed:

Conține vitamine esențiale și acizi grași Omega
Atinge un procent proteic de 31%
Nu conține cereale, iar carbohidrații sunt obținuți din cartofi dulci

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni holistice de hrană pentru câini, cu un aport nutrițional ridicat, fară „,calorii goale” atunci Husky-ul tău va adora Canagan Dog Grain Free Large Breed.

Suplimentată cu acizi grași Omega, fibre, minerale și vitamine, această hrană pentru câini vă va oferi Husky-ului o dietă echilibrată care promovează o viață lungă, sănătate și vitalitate.

Ingrediente:

 • pui proaspat preparat (26%)
 • cartofi dulci
 • mazare
 • cartofi
 • proteina din mazare
 • lucerna
 • ou uscat (3%)
 • ulei de somon (1%)
 • minerale
 • vitamine
 • glucozamina (1700 mg / kg)
 • MSM (1700 mg / kg)
 • condroitin sulfat (1200 mg / kg)
 • mar
 • morcov
 • spanac
 • alge marine
 • fructooligozaharide
 • Psyllium
 • seminte de in si schinduf
 • musetel
 • menta
 • galbenele
 • merisor


Verifică preț

Husky siberian – trecere în revistă a rasei

Nu trebuie să petreceți prea mult timp în jurul unui Husky pentru a vă da seama că sunt o rasă specială. Sunt inteligenți, puternici, atletici și independenți. Mulți oameni se îndrăgostesc de aspectul lor sălbatic, similar cu cel al lupilor – însă la fel de mulți subestimează provocările și responsabilitățile aferente creșterii unui astfel de câine.

Husky nu sunt atât de ușor de dresat și rezonează cel mai bine cu dresori profesioniști sau stăpâni puternici și dedicați, care știu ce au de făcut cu acești câini unici. Husky-ul siberian este mereu curios și este recunoscut drept un „maestru al evadărilor”. Acestea fiind spuse, Husky-ul siberian rămâne un câine adorabil și un animal de companie uimitor.

De asemenea, se comportă excelent în sânul familiei și în compania copiilor. Știu să se adapteze în prezența altor câini și dau un randament incredibil dacă sunt dresați și hrăniți așa cum se cuvine.

Dacă îți dorești ca un câine de talie medie-spre mare, inteligent și plin de energie să îți treacă pragul, există șanse mari ca Husky-ul siberian să fie cel mai potrivit.

Care sunt necesitățile calorice ale acestuia?

Husky siberian senior

0
calorii

Husky siberian adult comun

0
calorii

 Husky siberian activ/de lucru

0
calorii

Un Husky siberian atinge la greabăn o înălțime situată ușor sub 60 de centimetri, trăiește între 12 și 15 ani și cântărește între 16 și 28 de kilograme la maturitate. Unii îi clasifică drept o rasă de talie câini, deși acest lucru nu este corect în totalitate. În ciuda puterii și a constituției masive, chiar și adulții sunt considerați de talie medie.

Fiind foarte atletici, acești câini au nevoie de multe proteine pentru a rămâne energici. Chiar și un Husky mai puțin activ va avea nevoie de undeva în jur de 1.000 de calorii pe zi, în timp ce un exemplar moderat activ va solicita circa 1145 de calorii.

Pe de altă parte, un exemplar foarte activ va consuma aproape 1800 de calorii în fiecare zi, în funcție de nivelul de activitate fizică susținut.

Nu uitați că acestea sunt niște estimări în medie. Nivelul de energie al fiecărui câine și aportul caloric necesar vor fi puțin diferite, iar greutatea corporală va varia, de asemenea, de la câine la câine – de asemenea, acordați atenție apetitului câinelui dumneavoastră pentru a descoperi necesarul caloric al acestuia. Efortul susținut este și el un aspect important. Adaptați porțiile oferite în funcție de aceste variabile.

Urmărește acest videoclip scurt!

Probleme comune de sănătate ale Husky-ului siberian

În timp ce câinii Husky tind să fie animale foarte sănătoase, ei pot fi predispuși la o serie de probleme de sănătate. Desigur, înainte de a adopta un cățeluș Husky, este întotdeauna o idee bună să solicitați istoricul acestuia pentru a confirma sau infirma apariția displaziei de șold în arborele genealogic al puiului – deși doar pentru 2% din exemplare s-a depistat predispoziția genetică la displazia de șold.

Cele mai multe predispoziții ale rasei sunt legate de afecțiuni ale vederii. Iată cele mai comune probleme de sănătate ce pot afecta un Husky siberian.

Atrofia retiniană progresivă

Aceasta este o boală genetică care se manifestă prin degradarea retinei. Poate conduce la probleme de vedere, până la orbire. În general, Husky achiziționați de la crescători respectabili sunt testați pentru a depista atrofia retiniană progresivă, iar exemplarele depistate pozitiv nu vor mai fi împerecheate – pentru a elimina această predispoziție pe linie genetică.

În timp ce afecțiunea nu poate fi tratată sau vindecată, câinele va suporta mai ușor problema dacă i se vor oferi suplimente și o alimentație adecvată. O dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la menținerea văzului câinelui vostru pentru o perioadă de timp îndelungată. Alimentele sănătoase cum ar fi afinele, morcovii, Kale și broccoli pot avea toate un impact pozitiv.

Cataracte

Cataracta provoacă o tulburare a cristalinului și poate împiedica foarte mult vederea câinelui. Unii câini moștenesc această afecțiune, deși poate fi cauzată și de vârsta înaintată, diabet zaharat, inflamație a ochiului, expunerea la o substanță toxică sau chiar niveluri anormal de scăzute de calciu în sânge.

O dietă bogată în vitaminele A, C și E poate ajuta la susținerea sănătății ochilor, mai ales pentru exemplarele afectate de cataractă.

Distrofia corneei

Aceasta este o afecțiune progresivă moștenită care, din păcate, este relativ obișnuită la câini. Ea afectează corneea (sau partea exterioară a ochiului) și provoacă tulburări ce pot sau nu afecta vederea câinelui. Husky siberieni sunt predispuși la distrofia corneei, dar pot fi ajutați printr-o dietă adecvată. O dietă cu un conținut scăzut de grăsimi și cât mai multe fibre poate preveni agravarea condiției.

Cum să hrănești un pui de Husky

Majoritatea oamenilor sunt de acord că puii Husky nu ar trebui să fie înțărcați înainte de vârsta de 3 săptămâni – dar, odată ajung la această vârstă, este probabil o idee bună să începeți procesul.

Cei mai mulți pui vor fi înțărcați cu succes în perioada situată între 3 și 5 săptămâni de viață – atunci puiul se va orienta către hrană solidă.

Când puiul împlinește 6 săptămâni, el va fi înțărcat în totalitate și va fi orientat către o hrană uscată de calitate, bogată în nutrienți, special creată pentru pui. Tot la această vârstă, puiul este gata să-și cunoască noii stăpâni, părăsind culcușul.

Se recomandă să nu separați puiul de mamă și de culcuș înainte de săptămâna opt deoarece acest lucru poate avea un impact negativ asupra puilor și poate îi face mult mai greu de domesticit. Tot la 8 săptămâni, puiul va cântări între 3.6 și 5.5 kilograme, deși unii micuți se grăbesc mai mult să crească. Un pui ce cântărește 6.8 kilograme nu trebuie să vă mire, mai ales dacă vorbim despre un mascul.

De obicei, puii de la această vârstă vor avea nevoie de aproximativ 342 de calorii zilnic – deși un exemplar foarte activ ar putea solicita până la 545 de calorii pentru a rămâne a-și menține nivelul corespunzător de energie.

Scroll to Top