Cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru câinii de talie mare – Recenzii și informații

Ciobănesc german bucurându-se de masă

Hrănirea unui câine de talie mare poate fi o sarcină colosală. Aceștia nu numai că pur și simplu absorb calorii (mai ales când sunt activi), dar au și niște probleme particulare de sănătate. Așadar, să găsești hrana potrivită pentru câinele tău de talie mare ar putea fi o adevărată pacoste (ne pare rău, nu ne-am putut abține).

Bineînțeles, aici apărem noi. Am consultat experți și iubitori de rase mari sau gigante. În următoarele rânduri vom vorbi despre câteva afecțiuni comune în rândul acestor rase și vom oferi recomandări specifice către cele mai bune produse de pe piață, dedicate pentru câinii de talie mare sau gigantă. 

Fii alături de noi pe parcursul acestui ghid, pune întrebări în secțiunea de comentarii, iar noi îți vom răspunde!

Informații despre nutriția specifică raselor de talie mare sau gigantă

Calorii și proteine

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi despre acești câini colosali este acela că ei au nevoie de foarte multe calorii.

Poate sună banal sau stupid, dar mulți stăpâni nu iau această claritatea în calcul. Poate chiar mai important, în cazul în care deții un câine mare și, mai ales activ, nu uita că, pe lângă multe calorii, el are nevoie și de un plus de proteine.

De exemplu, un Doberman ce susține un ritm de viață activ va avea nevoie de 1000 de proteine în plus față de un alt reprezentat al rasei sale ce preferă să lenevească în canapea.

Din același motiv, recomandăm pentru câinii de talie mare produsele de pe piața alimentației canine cu un aport proteic superior. Ei ard foarte multe calorii; câteva sprinturi prin curte pot consuma multă energie și substanțe nutritive ce trebuie înlocuite.

Hrănirea corectă a puilor ce aparțin raselor de talie mare sau gigantă

Una dintre cele mai grele provocări este hrănirea puilor de rasă de talie mare sau gigantă. Nu este dificil doar prin prisma faptului că aceștia cresc foarte repede, ci și din cauza importanța dietei. Dacă vei hrăni excesiv un cățeluș viitor gigant, el poate dezvolta tot felul de afecțiuni.

Problema principală este apetitul aproape de neoprit al micuților. Ei nu vor înceta să mănânce până nu vor da gata bolul cu bobițe. 

Iar asta e un mare impediment deoarece rasele mari sunt predispuse la afecțiuni ale oaselor și articulațiilor, iar obezitatea nu face altceva decât să scurteze drumul către aceste probleme.

Așadar, pentru primii doi ani din viața puiului, este absolut necesar ca acesta să consume o dietă echilibrată, fără calorii în exces. Din cauza gradului ridicat de activitate al acestor rase, ai de urmat doi pași: mergi cu el la veterinar pentru a primi răspunsul la orice fel de întrebare referitoare la starea câinelui tău și monitorizează-i îndeaproape greutatea.

Regulile de bază se aplică în continuare

Pe lângă particularitățile prezentate în rândurile anterioare, regulile se aur ale modului în care trebui să îți hrănești câinele se aplică și în cazul câinilor de talie mare.

Vei fi în continuare în căutarea hrănii care să conțină proteine dintr-o sursă de calitate (surse cunoscute, nu carne la modul general din produse animale derivate).

De asemenea, pe lista ingredientelor trebuie să existe grăsimi de calitate și, în special, acizi grași de tip omega 3, ce provin din surse precum peștele sau semințele de in. Pe lângă cele menționate, există și un set de elemente relativ comune, dar de calitate, ce se regăsesc în majoritatea produselor de pe piață. Dintre acestea, enumerăm: mazărea, merele, afinele, merișoarele, morcovii și cartofii dulci.

Problemele de sănătate ale raselor de talie mare sau gigantă și cum să alegi hrana în funcție de acestea

Rasele de talie mare sunt predispuse la anumite probleme de sănătate. Din fericire, le poți trata (sau ameliora) pe majoritatea prin ajustări ale dietei.

Probleme ale sistemului osos și al articulațiilor

Aceste două afecțiuni se situează printre cele mai comune în rândul giganților universului canin. Ei tind să cântărească mult și să fie foarte activi. Punând aceste două caracteristici cap la cap, putem concluziona că, în urma efortului, oasele și articulațiile câinelui sunt principalii susținători al unui număr ridicat de kilograme. 

Presiunea la care acestea sunt supuse poate conduce la afecțiuni precum displazia de șold. Pentru a-i menține articulațiile sănătoase, oferă-i uriașului tău o hrană ce include surse de calitate de glucozamină și condroitină.

Mai simplu, glucozamina ajută corpul la regenerarea cartilagiilor ce creează legăturile între articulații. De cealaltă parte, condroitina lucrează de cealaltă parte a zidului: blochează enzimele ce contribuie la deteriorarea cartilagiilor.

Împreună, formează o duo eficient în menținerea cartilagiilor într-o stare cât mai bună. Multe produse de pe piața alimentației canine adaugă aceste două ingrediente pe lista suplimentelor, însă acestea se pot obține și din surse naturale mai neobișnuite, printre care se numără cornul de căprioară. În cantități mai mici, condroitina și glucozamina se obțin și din surse mai comune, precum osul de pasăre.

Volvulus gastric (balonarea)

În cazul în care apare, volvulusul gastric este o afecțiune serioasă și, netratată, poate deveni fatală.

Câinii mari – în special cei cu o cavitate toracică proeminentă – sunt cei mai expuși la acest risc. Afecțiunea este rezultatul unui „stomac răsucit” ce va împiedica eliminarea gazelor în urma digestiei. În mod evident, gazele neeliminate pot face mult rău organismului.

Dacă uriașul tău ajunge în această situație, transportă-l de urgență la veterinar.

Dacă vrei să ții la distanță de câinele tău această afecțiune periculoasă, cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru acesta este să-i oferi hrana în cantități cât mai mici și cât mai dese (trei-patru mese în locul celor două obișnuite vor fi suficiente).

Nu rata acest videoclip!

Acest videoclip creează în cel mai simplu mod cu putință profilul unui ciobănesc german, reprezentat de seamă al raselor de talie mare. 

Dacă te-ai gândit să adopți un astfel de câine sau ai deja un uriaș sub acoperișul tău, acest videoclip îți va fi de folos cu siguranță!


Acana Heritage, Adult Talie Mare
 

Celebra companie canadiană producătoare de hrană pentru câini a dezvoltat conceptul WHOLEPREY, ce are la origine dieta naturală a strămoșilor câinilor de astăzi.

Acest concept inovativ și, totodată, tradițional, adaugă rețetelor diferite tipuri de carne și implicit, diferite tipuri de proteine.

Acana Heritage, Adult Talie mare satisface nevoile nutriționale ale câinilor cărora i se adresează și, datorită contribuției inginerilor gastronomi canadieni, hrana atinge incredibilul procent de 60% carne, din care 1/3 este carne proaspătă.

De asemenea, Acana Heritage, Adult Talie Mare conține un număr limitat de carbohidrați, iar indicele glicemic este menținut în parametri optimi.  Astfel, este redus riscul obezității, iar articulațiile uriașului tău sunt protejate de problemele ce survin în urma kilogramelor în plus.

Principalele avatantaje oferite de Acana Heritage, Adult, Talie Mare:

Ingrediente de cea mai înaltă calitate. Toate componentele acestei diete provin din surse sigure, precum ferme și pescării canadiene colaboratoare. Toate ingredientele îndeplinesc standardele necesare pentru consumul uman.
Conceptul WHOLEPREY asigură energia necesară unui adult de talie mare pentru un ritm de viață activ și susținut datorită procentului incredibil de 60% carne.
40% legume și verdețuri. Această cifră oferă echilibru dietei. Pe lângă proteinele predominante, restul de substanțe nutritive provin din legume și verdețuri proaspete, ideale pentru tranzitul intestinal al câinelui. Acestea sunt și surse de vitamine, esențiale pentru buna funcționare a organismului canin.
Dieta nu conține gluten sau cereale, alergeni periculoși în lumea canină.
Ficatul proaspăt, liofiliat, asigură dietei un gust irezistibil chiar și pentru cei mai mofturoși

 • Carne de pui proaspată (13%)
 • pui deshidratat (12%)
 • curcan deshidratat (11%)
 • linte roșie
 • mazăre verde integrală (8%
 • fasole fava
 • organe proaspete de pui (ficat, inima, rinichi) (4%)
 • hering deshidratat (4%)
 • ouă proaspete integrale (4%)
 • platică proaspată integrală (4%)
 • ulei de hering (3%)
 • grăsime de pui (3%)
 • trifoi uscat
 • linte verde
 • mazăre galbenă integrală
 • fibre de mazăre
 • cartilaj proaspăt de pui (2%)
 • varec brun deshidratat
 • dovlecel integral proaspăt
 • dovleac integral proaspăt
 • păstârnac proaspăt integral
 • nap proaspăt integral
 • spanac proaspăt
 • muștar proaspăt
 • nap verde integral
 • morcovi proaspeți integrali
 • mere red delicious proaspete
 • pere Bartlett proaspete
 • ficat de pui uscate prin congelare
 • ficat de curcan uscate prin congelare
 • merișoare integrale proaspete
 • coacăze integrale proaspete
 • rădacină de cicoare
 • turmeric
 • ciulinul laptelui
 • rădacină de brusture
 • lavandă
 • rădăcină de nalbă mare
 • măceșe

Taste of The Wild, High Prairie 
 

Hrănește-ți prietenul patruped cu dieta naturală, dietetică, inspirată din nevoile nutriționale de bază ale câinilor sălbatici!

Taste of The Wild, High Prairie utiliează surse proteice de calitate superioară, cum ar fi bivolul sau bizonul rotisat și nu conține cereale. Mazărea și cartofii dulci din componență asigură câinelui tău energie, fără să forțeze procesul de digestie. Fructele și legumele oferă organismului canin antioxidanți, iar rădăcina de cicoare uscată este un prebiotic renumit pentru efectele miraculoase asupra sistemului digestiv.

Mineralele esențiale sunt chelate cu aminoacizi  pentru a-și optimiza absorbția și pentru a asigura beneficiu maxim organismului canin, pentru o nutriție completă și echilibrată. Taste of The Wild, High Prairie oferă câinelui tău gustul sălbaticiei, gust pe care acesta și-l va dori la fiecare masă.

Principalele avantaje oferite de Taste of The Wild, High Prairie:

Rețeta nu conține cereale, iar ingredientul principal al acesteia este carnea de bivol, urmată de cea de bizon, preparate prin rotisare. Aceste surse de proteine sunt ușor de digerat și susțin sistemul muscular al câinilor adulți de talie mare.
Rețeta este naturală și conține vitamine, alături de antioxidanți puternici survenite fructe și legume proaspete ce întrețin sănătatea generală a organismului, în timp ce acizii grași de tip Omega 3 sau 6 ajută la sănătatea pielii și a blănii.
Toate ingredientele provin din surse sigure, iar pe lista acestora nu sunt incluse porumbul, grâul, aditivi, arome artificiale, coloranți sau conservanți.
Este o hrană bogată în substanțe nutritive ce conține probioticul K9. Acesta susține activitatea sistemului digestiv al patrupedului
Fabricat în Statele Unite de către o companie deținută ce deține cele mai avansate tehnologicii din industria alimentară canină, oferind prietenului tău una dintre cele mai bune diete de pe piață

 • bivol, carne de miel
 • carne de pui
 • cartofi dulci
 • mazăre
 • cartofi
 • ulei de canola
 • pudră de ou
 • bizon rotisat
 • carne de vânat rotisat
 • carne de vită
 • tescovină de roșii
 • proteine de cartofi
 • proteine de măzare
 • faină de pește
 • sare
 • rădăcină uscată de cicoare
 • roșii, afine
 • zmeură
 • extract schidigera Yucca
 • produs uscat fermentat Lactobacillus acidophilus
 • produs uscat fermentat Bifidobacterium animalis
 • produs uscat fermentat Lactobacillus reuteri
 • supliment de vitamina E,
 • proteinat de fier, proteinat de zinc
 • proteinat de cupru
 • sulfat feros, sulfat de zinc
 • sulfat de cupru
 • iodura de potasiu
 • mononitrat de tiamina (vitamina B1)
 • mangan proteinat
 • oxid de mangan
 • acid ascorbic
 • supliment de vitamina A
 • biotină
 • niacină
 • pantotenat de calciu
 • sulfat de mangan
 • selenit de sodiu
 • clorhidrat de piridoxină (vitamina B6)
 • supliment de vitamina B12
 • vitamina B2
 • supliment de vitamina D
 • acid folic

Royal Canin, Maxi, Adult 
 

Câinii de talie mare sunt înzestrați cu o incredibilă putere de muncă și pot face față cu brio unor diferite „joburi” printre care amintim păstoritul, urmărirea, salvarea, paza sau acompanierea persoanelor cu dizabilități. Deși puternici fizic, acești câini minunați pot acuza dureri articulare, probleme digestive sau chiar cardiace.

Royal Canin Maxi Adult este o hrană dedicată câinilor de talie mare și se mulează perfect pe nevoile acestora. Această hrană va fi aliatul prietenului tău în fața problemelor de sănătate la care acesta este predispus genetic, pe tot parcursul existenței sale.

Varietatea substanțelor nutritive din componența dietei Royal Canin Maxi, Adult susține articulațiile prietenului tău și evită inflamarea acestora. Proteinele ușor de digerat oferă o digestie lentă și sigură a hranei, iar sistemul digestiv al câinelui beneficază de o funcționare optimă.

Principalele avantaje oferite de Royal Canin, Maxi, Adult:

Această dietă funcționează excelent pentru exemplarele de talie mare, cu vârstă de peste 15 luni și cu un gabarit situat între 25 și 45 de kilograme.
Proteinele de calitate superioară și fibrele dietetice componente ale reței promovează o digestie ușoară.
Asigură sănătatea sistemului osos și muscular. Ambele pot fi forțate din pricina greutății pe care trebuie să o susțină pe parcursul efortului fizic depus de un exemplar de talie mare
Oferă un gust delicios papilelor gustative ale prietenului tău datorită aromelor atent selectate.
Hrana este bogată în acizi grași de tip Omega 3 ce oferă un aspect sănătos pielii și strălucitor blănii

 • proteină deshidratată de pasăre
 • porumb
 • faină de porumb
 • grăsimi animale
 • grâu
 • orez
 • gluten de porumb
 • proteine animale hidrolizate
 • pulpă de sfeclă
 • ulei de pește
 • ulei de soia
 • minerale
 • drojdii
 • crustacee hidrolizate (sursă de glucozamină)
 • cartilaj hidrolizat (sursă de condroitină)

Bosch Miel și Orez
 

După cum știți, problemele sistemului digestiv nu țin cont de gabaritul câinelui dumneavoastră. Bosh a creat această rețetă pentru câinii de talie mare care posedă un stomac mai sensibil. Rețeta conține orez (16%), un ingredient ușor de digerat, iar grâul (unul din principalii alergeni), nu face parte din inrediente.

Hrana este ușor de procesat pentru sistemul digestiv al câinelui, iar conținutul său energetic/proteic este unul redus. Extractul de midii va ține departe kilogramele în plus, protejând articulațiile și cartilajele. Flora intestinală este susținută prin complexul de manani și glucani.

Materiile prime și celelalte componente ale rețetei sunt atent selecționate și trec printr-un proces de gătire simplificat și ușor, oferind un gust unic, fără a suprasolicita sistemul digestiv al câinelui.

Principalele beneficii oferite de Bosch Miel și Orez:

 Hrana este foarte ușor de digerat și conține ingrediente de calitate superioară
 Nu conține grâu sau făină de grâu
 Extractul de midii din componență aduce organismului un aport de condroitină și glucozamină, substanțe ce susțin sistemul osos și protejează articulațiile
 Acizii grași din componență asigură sănătatea pielii și oferă blănii un aspect strălucitor.

 • făină din carne de pasăre
 • orez (16%)
 • orz
 • mei (Milo)
 • porumb
 • grăsimi animale
 • făină din carne de miel (4%)
 • pulpă din sfeclă de zahăr (fără zahăr)
 • proteine hidrolizate
 • mei (galben)
 • făină de pește
 • mazăre
 • ulei de pește
 • drojdie (uscată, incl. 0,1% manan-oligozaharide, 0,06% β-glucani)
 • clorură de sodiu
 • clorură de potasiu
 • extract de midie „buze-verzi” (0,1%)
 • cicoare (uscată)

Brit Premium Adult L
 

Brit Premium Adult L este un tip de hrană special creată pentru câinii adulți, de talie mare. Carnea este principalul ingredient utilizat în această rețetă. Este principala sursă de energie pentru câinele tău, iar Brit Premium Adult L atinge uimitoarea cifră de 45% carne.

Musculatura câinilor de talie mare are nevoie de un nivel ridicat de proteine pentru o bună dezvoltare. Sursa proteică principală rezultă din carnea de pui, o carne ușor de digerat. Câinii de talie mare sunt predispuși la probleme de digestie. Brit Premium Adult L este suplimentată cu probiotice, substanțe ce susțin buna funcționare a sistemului digestiv, echilibrând nivelul de floră intestinală.

Principalele avantaje oferite de Brit Premium Adult L:

Conține proteine ușor de abosrbit și procesat
Conține acizi grași esențiali Omega 3 și antioxidanți naturali ce mențin activitatea inimii la parametri optimi
Uleiul de somon din compozitie este bogat în Omega 3 si Omega 6 pentru sănătatea pielii și a blănii.

 • pui (45 %) (25% pui deshidrat, 20% dezosat)
 • ovăz
 • grâu
 • grăsime de pui
  ulei de somon (3%)
  mere uscate
 • drojdie de bere
 • alge (Ascophyllum nodosum 0,5%)
 • carapace de crustacee hidrolizate (sursă de glucozamină, 260mg/kg)
 • afine (230mg/kg, sursă de polifenoli 70mg/kg & flavonoizi 30mg/kg)
 • extract de cartilagiu (o sursă de condroitină, 160mg/kg)
 • manan-oligozaharide (150mg/kg)
 • ierburi şi fructe (rozmarin, citrice, curcumă, 150mg/kg)
 • fructo-oligozaharide (100mg/kg)
 • Yucca schidigera (100mg/kg)
 • inulină (90mg/kg)
 • armurariu (75mg/kg)
 • cătină (75mg/kg)
 • muşeţel (30 mg/kg)
 • cuişoare (30mg/kg)
 • salvie (25mg/kg)
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top