Labrador în pădure, gata de vânătoare

Cea mai bună hrană pentru un Labrador – 4 opțiuni de top

A descoperi cea mai bună hrană pentru un Labrador poate fi o misiune aproape imposibilă, la fel ca în cazul unui Husky siberian.

Acești prieteni adoră să mănânce! Pe bune! Pot mânca atât de mult încât îți va fi imposibil să ții pasul cu stomacurile lor fără fund! Deoarece hrănirea unui Labrador implică achiziționarea unor cantități impresionante de hrană uscată, este dificil să găsești o și hrană de calitate, care să conțină toate ingredientele de care Labradorul tău are nevoie, fără a cheltui o avere pe mâncare.

Din fericire, te putem ajuta. Am discutat cu mai mulți crescători și dresori profesioniști pentru a descoperi cele mai importante cerințe nutritive specifice Labradorilor. Am analizat diferite tipuri de hrană uscată și am rămas de părere că acestea sunt cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru Labradori! Iată ce am găsit:

Alegeri rapide: Cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru Labrador

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Adult Large BreedAcana Heritage, Adult Talie MareA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Orijen RedOrijen Regional RedA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Royal Canin, Adult, Labrador RetrieverRoyal Canin, Labrador Retriever, AdultA Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Hill's SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orezHill’s SP Adult, Miel si OrezA- Verifică Preț

Care este aportul caloric necesar obținut din alimentație pentru un Labrador?

Labrador senior

0
calorii

Labrador adult comun

0
calorii

Labrador activ/de lucru

0
calorii

Trebuie să fii foarte atent atunci când deții un Labrador. Câinele are un apetit incredibil și nu este prea selectiv atunci când vine vorba de mâncare. Chiar dacă îi vei oferi hrană ieftină, de proastă calitate, plină de ingrediente fără aport nutritiv, ei o vor devora până la ultima bobiță.

Cu alte cuvinte, un Labrador nu-ți va da niciodată de înțeles ce tip de hrană îi priește. Pentru el, totul este delicios! Este de datoria ta să-i descoperi acestuia necesitățile calorice și să-i oferi o dietă de calitate.

Așadar, de câtă hrană are nevoie un Labrador?

Labradorii sunt câini de talie mare și uneori destul de leneși. Există unele discuții în cercuri de nutriționiști create în jurul numărului de calorii zilnice necesare unui Labrador.

În general, Labradorii au nevoie de 30 de calorii/0.45 din greutatea corporală. Dacă aveți un exemplar mai puțin activ, reduceți aportul caloric la 20-25 calorii/0.45 kg din gabarit și monitorizați fluctuațiile de greutate ale câinelui.

Puii de la Labrador au de obicei nevoie de un număr dublu de calorii, deci aproximativ 50 de calorii zilnice/0.45 kg din greutate corporală, pe care le poți reduce treptat la 30 de calorii, pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă. Asta înseamnă că acești câini for solicita 30 de calorii/0.45kg zilnic atunci când ating vârsta de 2 ani.

Bineînțeles, seniorii acestei rase necesită un aport caloric mai redus, de obicei 20 de calorii/0.45 kg din greutate.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de câțiva factori ce ar putea influența aportul caloric zilnic necesar Labradorului tău:

 • Labradorii sunt foarte activi. Există cazuri în care ei au nevoie de mai multe calorii decât îți poți imagina, iar astea înseamnă că trebuie să monitorizezi greutatea câinelui. Un cântar pentru animale ar fi o investiție bună.
 • Labradorii pot rămâne activ pe o perioadă mai lungă de timp. Unii câini nu-și pot susține nivelurile de energie odată cu înaintarea în vârstă. În schimb, Labradorii seniori rămân activi ceea ce înseamnă că și aceștia au nevoie de multe calorii, iar asta se aplică și în cazul Pitbullilor.

Principala noastră recomandare este să fii atent la greutate câinelui și să descoperi aportul caloric potrivit pentru acesta. Vestea bună este însă că va fi mult mai ușor să înțelegi de câte proteine, grăsimi și carbohidrați trebuie să conțină hrană. Aceste aspecte nu necesită atenție suplimentară.

Deoarece Labradorii sunt niște câini foarte activi, au nevoie de mai multe proteine față de medie. Caută o hrană uscată cu un procent minim de 25% proteine. Pentru alte rase, 25% este un procent proteic ideal, însă, în cazul Labradorilor, este doar punctul de plecare.

Un alt procent de luat în calcul este cel al grăsimilor. Labradorii au blană groasă și năpârlesc mult, pierzând păr pe tot parcursul anului. Așadar, hrana trebuie să conțină un procent minim de 5% grăsimi. Asta va ajuta la menținerea aspectului strălucitor al blănii pentru care Labradorii sunt renumiți.

Urmărește acest scurt videoclip!

Acest videoclip oferă un o descrie informativă simplă a acestei rase. Dacă vă gândiți să adoptați un Labrador sau aveți deja unul și doriți să aflați mai multe despre acesta, recomandăm cu încredere acest scurt clip!

Evitarea prin dietă a principalelor problemelor de sănătate în rândul Labradorilor

Trei Labradori Retriever de culori diferite gata de vânătoare

Labradorii Retriever sunt predispuși la câteva probleme comune de sănătate. Vă vom prezenta predispozițiile principale ale acestei rase alături de câteva ingrediente ale dietei ce ar putea preveni sau chiar trata afecțiunile respective.

 • Obezitatea. După cum am spus, Labradorii adoră să mănânce indiferent de ce le-ai putea oferi. Au un apetit uriaș, iar asta îi face ușor de dresat. Pe de altă parte, pot lua cu ușurință kilograme în plus.

Pentru a preveni obezitatea, caută o hrană uscată care să conțină ca sursă proteică o carne ușoară, fiind ingredientul principal al rețetei. Ca regulă generală, cu cât aportul proteic este mai mare, cu atât hrana va beneficia de o densitate mai mare a substanțelor nutritive).

O astfel de hrană va fi gustoasă și consistentă, dar va dispune de mai puține calorii. Așadar, Labradorul tău își va menține mai ușor greutatea în parametri optimi. Poți opta, de asemenea, pentru o hrană dietetică. Nu recomandăm prea des aceste produse deoarece adesea conțin ingrediente procesate excesiv. Dacă totuși hrana dietetică va conține ingrediente de calitate, poate deveni o opțiune.

 • Artrita si displazia de șold. Majoritatea Labradorilor pe care i-am întâlnit au dezvoltat probleme la șold la un moment dat. Acestea iau naștere pur și simplu din cauza gabaritului și al nivelului de activitate ridicat susținut de acești câini jucăuși.

Există câteva moduri prin care o dietă potrivită poate combate acest tip de afecțiuni. În primul rând, asigurați-vă că hrana include cel puțin 800 mg de calciu, indiferent de sursă. Dacă nu descoperiți un produs atât de bogat în calciu, veterinarul vă poate recomanda un supliment de calitate.

O altă recomandare ar fi evitarea cerealelor, deși unii veterinari recomandă aceste ingrediente câinilor afectați de probleme ale oaselor sau ale articulațiilor. Nu am putut descoperi demonstrația științifică ce sta la baza unei astfel de recomandări.

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Adult Large BreedAcana Heritage, Adult Talie MareA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Orijen RedOrijen Regional RedA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Royal Canin, Adult, Labrador RetrieverRoyal Canin, Labrador Retriever, AdultA Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Hill's SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orezHill’s SP Adult, Miel si OrezA- Verifică Preț

Acana Heritage Adult Talie Mare
 

Analizând specificațiile rețetei ACANA Heritage Adult Talie Mare am considerat că această hrană uscată merită din plin prima poziție a topului nostru. ACANA Heritage Adult Talie Mare este o rețetă recomandată tuturor reprezentaților raselor de talie mare ajunși la maturitate, însă anumite caracteristici ale acesteia se pretează perfect asupra nevoilor nutriționale ale Labradorilor.

În primul rând, am afirmat că această rasă cu totul și cu totul specială are nevoie de o hrană ce conține minimum 25% proteine și minimum 5% grăsimi. ACANA Heritage Adult Talie Mare oferă nu mai puțin de 31% proteine și 15% grăsimi, cifre încântătoare pentru o rasă atât de activă precum Labradorul.

Ingredientul principal al rețetei este carnea proaspătă de pui, ușor de digerat și metabolizat. A doua sursă proteică a rețetei este carnea de curcan ce oferă savoare bobițelor. Hrana mai conține 1,4% calciu pentru a întări sistemul osos al Labradorilor, aceștia fiind predispuși la displazie și șold sau artrită.

Un alt ingredient ce ne-a atras atenția este carnea de pește (plătică proaspătă integrală 4%, hering deshidratat 3%). Acest ingredient-surpriză nu numai că oferă proteine de calitate superioară, dar, alături de uleiul de hering din componență, îmbogățește rețeta cu acizi grași de tip Omega 3 (3,12%) și Omega 6 (2,4%). Acești nutrienți asigură blănii Labradorului un aspect de invidiat, reducând riscul apariției alergiilor (o altă predispoziție a Labradorilor).

Per total, ACANA Heritage Adult Talie Mare nu omite niciun aspect nutrițional esențial pentru Labradori, iar calitatea rețetelor create de producătorul canadian își spune încă o dată cuvântul!

Ingrediente:

 • carne de pui proaspata (13%)
 • pui deshidratat (12%)
 • curcan deshidratat (11%)
 • linte rosie
 • mazare verde integrala (8%)
 • fasole fava
 • organe proaspete de pui (ficat, inima, rinichi) (4%)
 • hering deshidratat (4%)
 • oua proaspete integrale (4%)
 • platica proaspata integrala (4%)
 • ulei de hering (3%)
 • grasime de pui (3%)
 • trifoi uscat
 • linte verde
 • mazare galbena integrala
 • fibre de mazare
 • cartilaj proaspat de pui (2%)
 • varec brun deshidratat
 • dovlecel integral proaspat
 • pastarnac proaspat integral
 • nap proaspat integral
 • spanac proaspat
 • mustar proaspat
 • nap verde integral
 • morcovi proaspeti integrali
 • mere red delicious proaspete
 • pere Bartlett proaspete
 • ficat de pui freeze-dried
 • ficat de curcan freeze-dried
 • merisoare integrale proaspete
 • coacaze integrale proaspete
 • radacina de cicoare
 • turmeric
 • ciulinul laptelui
 • radacina de brusture
 • lavanda
 • radacina de nalba mare
 • macese.
 • Aditivi: vitamine si minerale premium
 • Conservant: conservat natural cu vitamina E


Verifică preț

Orijen Regional Red
 

Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Regional Red Deși clasată pe a doua poziție în topul celor mai bune 4 tipuri de hrană pentru un Labrador, Orijen Regional Red este o ofertă aproape imposibil de refuzat. Departajarea a fost făcută prin prisma prețului avantajos oferit de ACANA Adult Large Breed, dar, după cum ne-am obișnuit calitatea Orijen are prețul ei.

Rețeta asigură procente superioare ale proteinelor (38%) și grăsimilor (18%), iar acest lucru nu poate decât să bucure orice stăpân de Labrador Retriever. Principalul ingredient este vita Angus, o adevărată delicatesă pe piața alimentației canine, însă, din păcate, subapreciată de apetitul uriaș al Labradorului. Ficatul de porc este o sursă ideală de grăsimi sănătoase, iar mazărea oferă carbohidrați complecși de cea mai bună calitate.

Hrana este suplimentată atât din punct de vedere proteic cât și al acizilor grași cu diferite tipuri de carne de pește (hering, somon), iar cantitatea de calciu garantată de ACANA Adult Large Breed este de 1,6%.

Ne-a fost foarte greu să nu oferim prima poziție a clasamentului acestui produs deoarece, alături de ACANA Heritage Adult Talie Mare, Orijen Regional Red pare creată întocmai pentru a satisface toate necesitățile nutriționale ale Labradorilor.

Ingrediente:

 • carne dezosata de vită angus
 • carne dezosata de mistret
 • carne dezosata de miel
 • ficat de vita
 • carne dezosata de porc
 • ficat de porc
 • hering integral
 • ficat de miel
 • faina de vita
 • faina de miel
 • faina de hering
 • faina de somon
 • faina de merlan
 • maruntaie de vita
 • carne de bizon
 • grasime de peste
 • oua intregi
 • linte rosie
 • naut
 • mazare
 • mazare galbena
 • linte verde
 • ulei de hering
 • fibra de mazare
 • cartofi dulci
 • lucerna uscata la soare
 • dovleac
 • frunze de spanac
 • morcovi
 • mere rosii delicioase
 • pere Bartlett
 • afine
 • merisoare
 • alge brune
 • radacina de lemn dulce
 • radacina de angelica
 • cimbrisor
 • flori de galbenele
 • fenicul dulce
 • frunze de menta
 • musetel, papadie
 • cimbru
 • rozmarin
 • Enterococcus faecium


Verifică preț

Royal Canin, Labrador Retriever, Adult
 

Ne-a plăcut cam tot ce conține rețeta hrana uscată Royal Canin, Labrador Retriever, Adult Singurul motiv pentru care nu am putut-o clasa mai sus este acela că produsul conține mai mult porumb decât ne place să vedem într-o hrană dedicată Labradorilor.

Nu este ingredientul principal (carnea de pasăre este acela), însă acest ingredient se regăsește într-un procent mai mare față de cel dorit.

Acestea fiind spuse, toate celelalte aspecte ale rețetei sunt încântătoare, Royal Canin, Labrador Retriever, Adult fiind formulată excelent pentru a suplini aspectele particulare ale Labradorilor din punct de vedere al alimentației.

Deși nu este o hrană grain-free, Royal Canin, Labrador Retriever, Adult conține alte ingrediente excelente ce vor avea grijă de sănătatea generală a labradorului tău!

Ingrediente:

 • proteină de pasăre (uscată)
 • orez
 • grâu
 • porumb
 • gluten de porumb
 • izolat de proteine vegetale
 • grăsime animală
 • proteină animală (hidrolizată)
 • lignoceluloză
 • pulpă de sfeclă uscată
 • drojdii
 • ulei de pește
 • ulei de soia
 • minerale
 • psyllium (coji și semințe)
 • fructooligozaharide
 • hidrolizat din crustacee (sursă de glucozamină)
 • ulei de limba-mielului (0,1 %)
 • făină din flori de gălbenele (sursă de luteină)
 • hidrolizat din cartilaj (sursă de condroitină)


Verifică preț

Hill’s SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orez
 

Sac de hrană uscată pentru câini Hill's SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orezHill’s SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orez primește cel mai mic rating al topului dedicat celor mai bune 4 produse pentru Labradori, iar acest lucru se justifică prin câteva aspecte particulare ale rețetei. Hrana conține porumb, un ingredient destul de controversat pe piața alimentației canine.

Procentul de grăsimi este unul optim (14,6%), însă cel proteic se situează ușor sub recomandările proteice necesare unui Labrador (minimum 25%).

Pe lângă aceste aspecte, Hill’s SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orez oferă ca sursă proteică principală carnea de miel, o carne ușor de digerat și metabolizat. L-carnitina susține sănătatea cardiacă a Labradorului, iar orezul furnizează ca sursă de energie carbohidrați complecși, benefici pentru sistemul digestiv al câinelui.

Labradorii sunt predispuși la anumite afecțiuni ale articulații și ale oaselor. Cartilagiile hidrolizate adaugă condroitină rețetei, iar curstaceele hidrolizate adaugă glucozamină, două substanțe ideale pentru sănătatea articulară și întărirea oaselor, reducând riscul apariției displaziei de șold.

În plus, Hill’s SP Adult, Advanced Fitness, Talie mare, miel si orez oferă o diversitate de minerale și vitamine ce întăresc sistemul imunitar canin, principalul scut de apărare împotriva afecțiunilor provenite pe căi diferite față de cea genetică!

Ingrediente:

 • miel si orez (miel minimum 26 % si orez minimum 4 %)
 • porumb macinat
 • faina din carne de miel
 • faina de gluten de porumb
 • faina de soia
 • grasime animala
 • orez
 • pulpa de sfecla deshidratata
 • hidrolizat
 • ulei vegetal
 • seminte de in
 • clorura de potasiu
  sare
 • hidroclorura de L-lizina,
 • DL-metionina
 • taurina
  carbonat de calciu
 • vitamine
 • microelemente


Verifică preț

Dacă ești în căutarea celor mai bune tipuri de hrană și pentru alte rase de talie mare, citește această postare dedicată Dogului german. Oferim și acest ghid pentru a învăța cum trebuie hrănit un Prepelicar de Weimar.

Scroll to Top