Privirea inocentă al unui Chihuahua

Care este cea mai bună hrană pentru un Chihuahua și ce trebuie evitat

Chihuahua sunt niște câini micuți, dar minunați. Aceste mingiuțe pufoase, pline de energie, te vor iubi la fel de mult cum vor iubi orice altă ființă de pe planetă.

Deoarece sunt atât de ocupați să iubească tot ce îi înconjoară, ei au anumite nevoi speciale la nivelul dietei. La vei afla și tu citind în continuare!

Asta explică faptul că a găsi hrana potrivită pentru unui Chihuahua poate fi o muncă destul de dificilă. Dar asta este treaba noastră! Am discutat cu diferiți crescători și dresori de renume pentru a depista cele mai bune opțiuni culinare pentru micuțul tău loial.

Apoi am oferit produsele sugerate proprietarilor de Chihuahua pentru a afla care dintre acestea satisface pe deplin gustul unui Chihuahua.

Așadar, am acumulat multe informații interesante pe care le vom împărtăși cu tine în drumul către cele mai bune produse pentru toți reprezentații rasei Chihuahua.

Alegeri de top! Cele mai bune trei tipuri de hrană pentru un Chihuahua

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedWellness Core, Talie micaA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată Wellness Core Grain Free, Ocean, Small BreedWellness Core cu somon, Talie MicăA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini happy One mediterraneum, small breedHappyOne Mediterraneum SmallA+ Verifică Preț

Aruncă o privire asupra acestor recenzii ale produselor!


Wellness CORE Small Breed
 

Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedWellness CORE este unul din branduri pe care noi le recomandăm adesea. Avem motive întemeiate pentru această opțiune de top.

Carnea dezosată de curcan și carnea de pui de cea mai înaltă calitate formează surse ideale de proteine pentru micuți. 

Wellness CORE Small Breed atinge echilibrul proteic cât și caloric pentru rasele de talie mică. Ele au nevoie de multă energie, dar nu de atât de multe calorii.

Vom dezbate acest aspect mai târziu.

Un alt ingredient-cheie din componența Wellness CORE Small Breed este spanacul. Mai este nevoie să vă prezentăm proprietățile acestuia? Sunt aceleași motive pentru care îl consumăm și noi, oamenii. Aportul incredibil de fier, magneziu și vitamine recomandată spanacul atât consumului uman cât și celui canin.

Acizii grași extrași din semințe de in și ulei de somon au fost factorul decizional al selecției, deoarece am căutat prezența acestora pe listele de ingrediente ale tuturor produselor selectate.

Mai mult, Wellness CORE Small Breed nu conține soia, conservanți, coloranți sau arome artificiale. Se pare că produsele superpremium îndeplinesc toate cerințelor prietenilor noștri patrupezi.

Cățelușii Chihuahua cărora le-am oferit Wellness CORE Small Breed au fost foarte încântați de gustul acestei hrane de top, terminându-și porțiile cât ai clipi!


Verifică preț


Wellness Core cu somon, Talie Mică
 

Sac de hrană uscată Wellness Core Grain Free, Ocean, Small BreedCu suflete mari, dar trupuri mici, un pui de Chihuahua are nevoi alimentare specifice. Wellness Core cu somon, Talie Mică este o hrană completă ce conține o varietate de ingrediente de calitate superioară.

Printre acestea enumerăm carnea de curcan, terci de ovăz și somon proaspăt. Rețeta este creată pentru a suplini nevoie nutriționale ale puilor de talie mică. Aceștia au nevoie de un aport nutrițional superior pentru o bună dezvoltare.

Wellness CORE oferă puiului tău de Chihuahua o dezvoltare sănătoasă și un ritm de viață plin de vitalitate!

Procentul foarte ridicat de 33% proteine satisface cerințele oricărui pui de talie mică. Ele asigură dezvoltarea optimă a masei musculare a puiului, oferă sănătate organelor, regenerează țesuturile uzate, fiind principala sursă de energie pentru organismul canin.

Antioxidanții obținuți din plante, fructe și legume facilitează procesul de eliminare a toxinelor din organismul, protejează funcția celulară, asigurând funcționarea în parametri optimi a organelor interne.

Hrana conține DHA, substanță ce ajută la formarea sănătoasă a vederii și a creierului puiului. Calciul și fosforul susțin dezvoltarea scheletului osos și al dinților.


Verifică preț


HappyOne Mediterraneum Adult Small Breed
 

Sac de hrană uscată pentru câini happy One mediterraneum, small breedCâinii de tip toy, printre care se numără și Chihuahua, necesită o hrană completă și plină de substanțe nutritive ce le va oferi o viață liniștită, fără deficiențe.

Hrana trebuie să consolideze oasele și articulațiile câinelui.

HappyOne Mediterraneum Adult Small Breed este potrivit pentru cainii adulti de peste un an de talie mica. 70% carne proaspata completata cu fructe si legume de cea mai buna calitate. Rețeta conține ouă proaspete, o sursă naturală de proteine.

Hrana atinge procentul incredibil de 70% carne proaspătă. Restul este asigurat de fructe și legume de cea mai bună calitate ce contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Tripolifosfatul de sodiu reduce formarea tartrului și imbunătățește sănătatea dentară.


Verifică preț

Aportul caloric zilnic pentru un Chihuahua în funcție de vârsta acestuia:

Chihuahua senior:

0
calorii

Chihuahua vârstă medie:

0
calorii

Chihuahua activ:

0
calorii

Ca regulă generală, rasele de tip toy precum Chihuahua ard mult mai repede caloriile față de rasele de dimensiuni mari. Metabolismul rapid al acestora este o consecință a stomacului de dimensiuni reduse. Dacă ești posesorul unui Chihuahua, asta ar putea fi puțin problematic.

Chihuahua arde pur și simplu cantități impresionante de energie (iar orice stăpân de Chihuahua poate confirma asta). Chiar și atunci când nu dau impresia că își folosesc bagajele de energie, corpul micuț al acestora consumă aproximativ de 3 ori mai multe calorii față de un câine de talie mare.

Puterea de arde a caloriilor specifică Chihuahua poate conduce, însă, la anumite probleme. De exemplu, unii stăpâni nu își pot da seama cu exactitate de nevoile calorice ale micuțului și au tendința să îl hrănească prea puțin. Pe de altă parte, este foarte ușor să îi oferi prea multă mâncare din cauza stomacului său mic.

Pur și simplu ei nu dispun de capacitatea de stocare a unei mese copioase așa cum o fac câinii mai mari. În concluzie, poți pierde controlul meselor unui Chihuahua cu ușurință, fie că îi oferi prea puțină mâncare, fie pentru că își consumă prea repede energia, iar tu nu mai ai în vedere că este un câine de tip toy.

Cu alte cuvinte, va trebui să calculezi nivelul de calorii pentru a te apropia de aportul caloric de care câinele tău Chihuahua are nevoie. Cum afli această cifră? Un Chihuahua cu un ritm de viață comun, cântărind în jur de 2.5 kilograme necesită zilnic 200-250 calorii.

Aceste numere sunt superioare celorlalte rase de tip toy. Pentru a vă face o idee despre această comparație cu alți câini de talie mică, un Terrier Yorkshire are nevoie de 150 de calorii zilnic pentru a susține nu ritm de viață sănătos.

Desigur, nu toți câinii mici au aceleași dimensiuni. Ca regulă generală, un Chihuahua are nevoie de 40-50 de calorii pentru 0.45 kilograme din masa corporală (v-am avertizat despre aceste calcule)!

În plus, sistemul digestiv al unui Chihuahua procesează cu ușurință proteinele și acționează ca un mecanism bine consolidat. Trebuie să te orientezi cu o hrană cu un procent proteic de minimum 25%. Dacă exemplarul tău este unul mai înaintat în vârstă, acesta va avea nevoie chiar de și mai multe proteine.

Cam așa poți descoperi hrana potrivită: trebuie să satisfacă gustul micuțului și să aibă un raport bun între aportul proteic și cel caloric. Acest indiciu se aplică la fel de bine pentru mai multe rase (de exemplu, Terrier Yorkshire sau Teckel).

Cum stabilești un program al meselor pentru Chihuahua

Chihuahua lingându-se pe bot după o masă copioasă.

A stabili un program al meselor pentru un Chihuahua este o misiune dificilă, dar nu și imposibilă. Acest program este determinat în mare măsură de vârsta și nivelul de activitate ale câinelui. Prin urmare, este necesar să adaptați programul în funcție de etapele vieții micuțului.

De exemplu, puii ce abia pășesc în viață (cei cu vârsta de până la 3 luni și și cu o greutate de până la 1 kilogram), vor beneficia de hrană la discreție. Asta înseamnă că ei se vor bucura 3-4 mese pe zi, până la vârsta de 6 luni. De la 6 luni și până când aceștia împlinesc 1 an, vor primi 2-3 mese zilnic.

După 1 an de viață, îți vrei hrăni Chihuahua-ul de 2 ori pe zi: dimineața și înainte de culcare. Din cauza decalajului dintre mesei, vei fi tentat să îi oferi la cină un adevărat festin, dar acest lucru nu este indicat.

Nu uitați, când vorbim de un program al meselor, timpul este principalul factor în vederea obținerii unei rutine de hrănire ideală pentru micuț. El va trebui să aibă un scaun de dimineață, după ce a mâncat.

Prin urmare, alege bine ora mesei pentru a nu fi nevoie de „o plimbare de urgență” atunci când ți-e somnul mai dulce.

Cele mai bune ingrediente pentru un Chihuahua

Este de la sine înțeles faptul că trebuie să încerci să-i oferi de fiecare dată câinelui tău o hrană ce conține cât mai multe substanțe nutritive. Iar această regulă se aplică și mai clar în cazul unui Chihuahua sau ai omologilor săi de tip toy.

Câinii de aceste dimensiuni tind să beneficieze de o speranță de viață superioară față de cea a câinilor de dimensiuni mai mari. Această veste bună ne duce cu gândul la faptul că un Chihuahua va rămâne mai mult aproape de stăpân și de cei dragi.

În același timp, nu uita că și hrana pe care micuțul tău o va consuma influențează această cifră de care vă veți bucura împreună. Asta înseamnă că va trebui să oferi timp și răbdare în procesul de selecție al produsului indicat pentru câinele tău Chihuahua.

Mâncarea pe care i-o vei oferi pe parcursul adolescenței va influența starea de sănătate a micuțului odată cu apropierea de ultimii ani de viață.

Prin urmare, nimic diferit față de noi: știm cu toții cazuri care au plătit pentru alimentația nesănătoasă pentru care au optat în anii tinereții.

Aceste efecte secundare ale unei alimentații precare se pot observa doar aruncând privirea către un Chihuahua.

De exemplu, o hrană nesănătoasă va face ca blana unui Chihuahua să-și piardă culoarea sau chiar să dispară treptat de pe pielea acestuia. În cazuri excepționale, blana poate crește alarmant de mult, tot ca o consecință unei diete nepotrivite.

Un alt efect al unei diete nepotrivite este slăbirea sistemului imunitar. Organismul câinelui va deveni mult mai sensibil și mai neajutorat în fața diferitelor afecțiuni pe termen lung sau scurt.

Acest lucru devine și mai alarmant din cauza faptului că slăbirea sistemului imunitar nu poate fi descoperită cu ochiul liber. Un sistem imunitar slab atrage orice fel de afecțiuni fără niciun fel de înștiințare.

Există un set de indicii pe care va trebui să le urmezi în stabilirea dietei unui Chihuahua. Primul dintre acestea este o sursă cât mai calitativă de proteine. Precum în cazul oricărui produs din industria alimentară canină, vei căuta ca acesta să conțină proteine din carne, nu din produse secundare.

Din acest motiv, carnea ușor de digerat, cum ar fi puiul, bizonul,  vânatul sau peștele sunt surse excelente de proteine. Dacă optezi pentru hrană gătită acasă, ficatul sau rinichii sunt, de asemenea, de luat în calcul.

Personal, când sunt în căutarea unei hrane pentru câini, mă asigur că carnea este ingredientul principal al rețetei respective.

De altfel, Chihuahua sunt predispuși la hipoglicemie. Așadar, carbohidrații complecși, obținuți din surse de calitate, sunt obligatorii. Cartofii dulci sau orezul brun îndeplinesc aceste criterii, iar porumbul ar fi bine să fie evitat.

Majoritatea câinilor au nevoie și de anumite grăsimi. Acestea susțin sănătatea blănii și știm cu toții cât de mult Chihuahua adoră să-și expună straiele!

În cele din urmă, o dietă sănătoasă trebuie să conțină pe lista ingredientelor fructe și legume. Acestea oferă prietenului tău vitamine, minerale și antioxidanți.

Pe urmele unei alimentații corecte pentru Chihuahua

Consumul rapid de energie și nevoia acestuia de a-și recupera rapid forțele te-ar putea face să crezi că orice fel de hrană devine irezistibilă pentru Chihuahua în goana sa după energie. Deși Chihuahua are tendința de a roade sau înfuleca orice îi stă în cale, acești micuți sunt unii dintre cei mai mofturoși câini.

Această caracteristică devine frustrantă mai ales pentru stăpânii neexperimentați, cheltuind substanțial pe tot felul de produse în căutarea celui ce satisface gusturile rafinate ale Chihuahua.

Dacă posezi un astfel de exemplar capricios, nu trebuie să îi oferi hrană de slabă calitate doar pentru că gustul acesteia îl face pe micuț să o consume. El va trebui să se acomodeze. Gândește-te cât de grele pot fi pentru câine primele zile într-un nou cămin. S-ar putea ca animalul să fie prea stresat, iar asta să-i afecteze apetitul.

Bineînțeles, dacă prietenul tău dă semne că se luptă cu o intoleranță alimentară, este cazul să optezi pentru o altă hrană imediat. Intoleranța alimentară se manifestă, de obicei, prin stări de vomă, diaree sau constipare.

S-ar putea ca schimbarea alimentației să nu-l bucure pe micuț, mai ales dacă prefera gustul anterior, dar schimbarea meniului vine în sprijinul sănătății sale.

Posibile afecțiuni și remedii prin dietă

Chihuahua bucurându-se de o alimentație corespunzătoare

Încep prin afecțiuni dentare. Precum alte rase de tip toy, Chihuahua sunt predispuși la acest gen de probleme. Unul dintre cele mai bune moduri de prevenire este alegerea unei hrane uscate în detrimentul celei umede.

Textura bobițelor ajută la curățarea dinților pe parcursul procesului de masticație. Asta nu substituie curățatul regulat al dentiției, dar menține albul acesteia odată cu trecerea timpului.

O altă posibilă afecțiune în rândul câinilor Chihuahua este diabetul. În special, aceștia sunt predispuși la hipoglicemie. Aceasta determină scăderea bruscă a cantității de zahăr din sânge.

Obezitatea. Nu se încadrează în rândul afecțiunilor, dar poate fi punctul de plecare către multe alte probleme grave de sănătate. Chihuahua este o rasă ce tinde spre îngrășare, mai ales din cauza faptului că este foarte dificil pentru stăpân să realizeze de câtă mâncare are nevoie prietenul său.

Odată cu îmbătrânirea, tendința de îngrășare se transformă în riscul de apariție a obezității, iar metabolismul devine din ce în ce mai leneș, câinele dezvoltând o stare de apatie.

Pentru a combate asta, asigură-te că îți hrănești câinele la intervale orare bine stabilite. Hrana trebuie să conțină surse bune de carbohidrați complecși, așa cum am precizat în rândurile anterioare.

Dacă micuțul își pierde apetitul, anunță veterinarul. Deși mofturos, pierderea apetitului unui Chihuahua poate implica anumite probleme medicale. În acest caz, nu pierde timpul și programează o vizită de îndată!

Produse de evitat

Pentru rasele de talie mică, nu recomandăm produsele oferite de Hill’s sau Pedigree. Acestea nu îndeplinesc criterii nutriționale, aportul proteic este prea scăzut, iar pe lista ingredientelor vom regăsi porumbul.

Ești în căutarea celei mai bune hrane și pentru alte rase de talie mică? Aici poți afla care sunt produsele de top pentru Bichonii maltezi sau pentru reprezentații rasei Shih Tzu.

Scroll to Top