Câine mic, energie nemărginită: cele mai bune jucării pentru câinii din rasa Chihuahua

Chihuahua se joacă cu o jucărie de tip frânghie

Dintre toate rasele de câini jucărie, Chihuahua este câinele de jucărie suprem. Nicio rasă nu este mai mică decât acești câini minusculi – și unii ar spune chiar că nicio rasă nu este mai răsfățată. Dar când câinele din rasa Chihuahua nu este luat în brațe și răsfățat de proprietarul lor, oare cum le place să se joace?

Câinii din rasa Chihuahua la joacă

Joaca și câinii Chihuahua par să meargă mână în mână. Aceasta se datorează faptului că această rasă este mai răsfățată decât oricare alta. Din păcate, unii proprietari de Chihuahua au tendința de a-și trata cățelușii ca pe niște bebeluși neajutorați, căutând să-i răsfățeze la fiecare mișcare.

Ca atare, poate fi oarecum surprinzător să auziți cât de atletică poate fi această rasă. Adevărul este că acești câini sunt dinamici, energici care vor funcționa până nu mai pot, dacă îi lași. Dacă primesc dresajul corespunzător, câinele Chihuahua poate deveni chiar priceput în diverse discipline sportive pentru câini, cum ar fi aruncarea mingiei.

Un câine Chihuahua adult va avea nevoie, de obicei, de 30 de minute de mers pe jos zilnic. Dacă îl lași liber în curte ca printr-o magie îl vei vedea cum își activează energia cu adevărat. Un Chihuahua va zburda, va alerga după veverițe, va juca aport sau cu jucăriile atât timp cât îl vei lăsa.

Deși rasa nu are reputația de a avea nevoie de multe exercițiu fizic, aceasta este contrabalansată de tendința câinelui de a se îngrășa. Supraalimentarea este o problemă serioasă, deoarece poate fi dificil să hrănești câinele cu cantitatea potrivită de mâncare din cauza mărimii sale mici. Desigur, nici să răsfeți câinele cu resturi de la masă nu ajută prea mult.

Când scoți câinele tău Chihuahua la joacă, asigură-te întotdeauna că este supravegheat. Chiar dacă el este minunatul tău câine minuscul, poate fi privit ca un prânz de un șoim sau de un coiot care se strecoară în curtea ta. Dacă nu poți sta afară cu el, ține-l în interior.

Recomandările noastre

Jucărie plușată cu sunet Eurosiam, 67×10 cm
 

Jucărie plușată cu sunet pentru câini Eurosiam, 60x10 Așa cum am spus mai devreme, este mai bine să-i oferi câinelui tău Chihuahua câteva jucării distractive și de înaltă calitate, decât o grămadă de jucării ieftine. Câinii din rasa Chihuahua sunt mai inteligenți decât se consideră, iar la un anumit nivel, trebuie să crezi că ei vor aprecia faptul că ai cheltuit ceva bani în plus pentru plăcerea lor.

Jucăria de pluș Eurosiam, fără umplere interioară și cu zornăitor, este un mijloc cu adevărat bun pentru a produce această reacție. Acest cățeluș lung și adorabil este conceput să reziste la puterea maxilarului câinilor mici, dar mai mari decât Chihuahua, astfel încât micuțul tău prieten canin se va putea juca încântat fără ca jucăriile să dea semne de uzură.

Zornăitorul din jucărie te asigură că amicul tău Chihuahua va putea folosi jucăria fără să se plictisească. Așa cum se întâmplă cu majoritatea câinilor, poți conta pe el că va încerca să ajungă la dispozitivul care face zgomot, ceea ce nu va reuși pentru destul de mult timp. Această activitate îi va ocupa mintea hotărâtă, ceea ce îl va împiedica să nu se ocupe de mobilierul tău.

Jucărie cu sfoară CROCI Rope Tov
 

Jucărie cu sfoară CROCI Rope TovDacă ai un câine din rasa Chihuahua în stadiul de pui, o jucărie de ros de calitate îl va ajuta să facă față dezvoltării dinților. Această jucărie este o modalitate excelentă de a-l ajuta pe micul tău amic să treacă prin această etapă dificilă și oarecum dureroasă a vieții sale tinere.

Jucăriile pentru câini de tip frânghie de joacă sunt, de asemenea, suficient de versatile pentru a se transforma într-o jucărie de ros de înaltă calitate, odată ce puiul tău Chihuahua ajunge la vârsta adultă. El va avea tendința de a continua să se joace cu această jucărie, deoarece este o jucărie familiară care îi va aduce confort. Tu vei aprecia că face asta pentru că îl va ajuta să combată lucruri atât de urâte precum placa și tartrul.

Mai mult, puteți face din jucărie un obiect pentru un joc ușor de aport. Chihuahua este o rasă mult mai atletică decât considerăm noi, așa că dacă îți înveți cum să aducă obiectul, jocul de acest tip s-ar putea transforma într-o activitate preferată. De altfel, să vezi că micuțul tău prieten aleargă cu o frânghie prinsă în gură va fi foarte distractiv, te va face să chicotești.

Indiferent de modul în care te joci cu câinele tău Chihuahua, important este să te joci cu el. Reputația rasei a fost oarecum denaturată, deoarece unii proprietari tind să-și trateze câinele Chihuahua mai puțin ca pe un câine și mai mult ca pe o păpușă. Drept urmare, rasa a fost în mod involuntar asociată cu un stil de viață răsfățat, ceea ce nu este neapărat corect față de această rasă.

Dacă decizi să-ți înconjori câinele Chihuahua cu o viață de lux răsfățat, îți faci și ție și lui un adevărat deserviciu. În timp ce nevoia sa de exercițiu fizic este redusă, Chihuahua este totuși un câine cu un nivel ridicat de energie, al cărui caracter și farmec complet nu pot fi realizate decât dacă ăi permiți să fie câine.

Așadar, lăsă-l să intre în adevărata sa piele de câine în fiecare zi! El va aprecia foarte mult să fie câine – probabil mult mai mult decât să fie dus de tine peste tot. Și după ce vei vedea cât de fericit este, o vei aprecia și tu.

Ce jucării sunt cele mai bune pentru câinele tău din rasa Chihuahua?

Cel mai bun mod de a dezlănțui energia nelimitată a câinelui tău din rasa Chihuahua este să-i oferi o grămadă de jucării mici pe care le poate roade cu ușurință, arunca sau ți le poate aduce înapoi. Deoarece jucăriile care se potrivesc cel mai bine dimensiunilor sale tind să fie mai mici (și mai ieftine), s-ar putea să sfârșești prin a-l răsfăța cu o grămadă de jucării. Cu toate acestea, acest lucru este excesiv.

Ar trebui să te concentrezi să-i cumperi doar câteva jucării de ros durabile și de înaltă calitate. Dacă dorești, poți avea jucării pentru exterior și jucării pentru interior. Deși cea mai bună jucărie pentru un Chihuahua este o jucărie pe care să o roadă, să nu considerați că toate jucăriile de ros sunt la fel.

Câinele tău Chihuahua ar trebui să aibă la dispoziție trei tipuri diferite de jucării de ros – o jucărie care îi curăță dinții, apoi o jucărie care prezintă proprietăți interactive cum ar fi o jucărie cu zornăitor și, a treia categorie, jucării care îl țin ocupat atunci când este singur acasă. Acest amestec de jucării îl va ajuta la menținerea curățeniei dinților, la lupta cu plictiseala și îi va oferi un nivel ridicat de confort.

Ce jucării ar trebui să fie evitate?

Nu cumpărați niciodată bețe de ros sau părți de animale, cum ar fi copite, pentru Chihuahuas. Nu pentru că nu s-ar bucura de ele, ci pentru că este atât de mic, acestea ar putea reprezenta un pericol.

Un Chihuahua are căi respiratorii înguste. Dacă în mod involuntar rupe o mică bucată de piele sau o bucățică de copită ori de jucărie în timpul jocului, bucata respectivă ar putea obstrucționa cu ușurință trecerea aerului, iar micuțul tău ar putea sfârși prin sufocare. Cu toate că poate fi foarte dificil pentru un Chihuahua să rupă o jucărie de ros de înaltă calitate, este mai bine să fie câinele în siguranță decât să îți pare rău după aceea.

Să aruncăm o privire la câinii din rasa Chihuahua

Dacă există un lucru pentru care câinii din rasa Chihuahua sunt mai renumiți în afară de dimensiunile lor mici, este reputația lor de a avea o personalitate puternică. Probabil că nu a existat un Chihuahua care să fi fost vreodată conștient de cât de mic este. Având în vedere că se crede că primii câini din rasa Chihuahua datează din secolul al IX-lea, asta spune ceva.

Uneori, îndrăzneala lor îi poate pune în dificultate – nu este prea surprinzător, având în vedere că dimensiunea lor este mai mica decât a oricărei alte rase de câini de pe planetă. Cu toate acestea, urechile lor mari, ca niște sateliți și tendința lor de a fi hiper-alerți îi ajută bine atunci când se află o amenințare în apropiere.

Aceste trăsături, însoțite de lătratul mai rău decât mușcătura al rasei și cu tendința de a fi neprietenoși cu străinii, fac din Chihuahua un paznic excelent, în ciuda mărimii sale. În același timp, abilitatea sa misterioasă de a se atașa de membrii familiei îl face un câine de familie bun, în special cu copiii mai mari. Doar fiți atenți că se poate poziționa față de cei mici ca un câine alfa.

Câinii din rasa Chihuahua tind să-și câștige un loc în inimile multor oameni, deoarece sunt rase nostime, pline de reacții ciudate și excentrice. În același timp, comportamentul lor conține mai multă variabilitate decât majoritatea altor rase. Câinii din rasa Chihuahua, prin natura lor, ar putea fi nervoase, prietenoase, arogante sau relaxate – nu prezintă neapărat un risc, dar poate fi resimțit ca atare.

Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că temperamentul genetic joacă un rol esențial în modul în care este câinele. Da, există într-adevăr linii de sânge Chihuahua care conțin tendințe antisociale, iar dacă te trezesți cu un câine din acest tip de linie, ar putea fi mult mai dificil de dresat și de a-l face să fie sociabil.

Ca atare, dacă vrei să-ți cumperi un câine Chihuahua de rasă pură, trebuie să te asiguri întotdeauna că crescătorul de la care îl iei are informații privind originea cățelului. Dacă nu obții aceste informații, este posibil să ajungi să plătești cu mult mai mult decât ai negociat, chiar dacă greutatea câinelui se scrie cu o singură cifră.

Cu toate acestea, dacă tu îți faci treaba așa cum trebuie, vei fi răsplătit cu un mic tovarăș amuzant, care va fi incredibil de loial față de tine și față de familia ta. Un câine Chihuahua educat/dresat corespunzător poate fi suficient de mic pentru a-l ține într-o mână, dar dragostea din inima lui îți umple toată casa.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top