Care este cea mai bună hrană pentru un Maltipoo?

Metis Maltipoo așteptând pe holul stăpânului.

Acest tip de câine nu este în totalitate „o rasă”. De fapt, un Maltipoo este rezultatul încrucișării unui Bichon maltez cu un Pudel – creat special pentru a fi un companion ce va oferi toată dragostea și afecțiunea stăpânului său.

Maltipoo – Cea mai bună hrană pentru această rasă. În urma cercetărilor, am obținut informații utile pentru a descoperi cele mai bune patru produse de pe piață ce îndeplinesc toate cerințele nutriționale ale unui Maltipoo.

4 recomandări pentru posesorii unui Maltipoo

De câtă hrană are nevoie un Maltipoo?

Maltipoo senior:

calorii
0

Maltipoo adult:

calorii
0

Maltipoo activ/de lucru:

calorii
0

Maltipoo sunt câini de dimensiuni mici. Înălțimea lor medie este de 35 de centimetri la umeri și cântăresc între 2.3 și 9 kilograme.

Un Maltipoo nu prea activ consumă undeva în jur de 340 de calorii pe zi, în timp ce un exemplar ce susține zilnic un nivel mediu de activitate are nevoie de 420 de calorii.

Însă, un Maltipoo cu un ritm de viață activ va beneficia de 670 de calorii în fiecare zi. Acesta poate depăși chiar și cifra de mai sus. Așadar, fii pregătit și oferă-i mai multe bobițe în cazul în care Maltipoo-ul tău face plimbări lungi, alergări sau se antrenează pentru concursuri de agilitate.

Desigur, indicii calorici menționați mai devreme sunt obținuți prin prisma greutății medii a acestei rase. Prin urmare, cântărește-ți câinele înainte de a decide de câte calorii are nevoie acesta.

Află mai multe despre acest metis adorabil!

Acest videoclip nu este neapărat unul informativ, dar te va face să înțelegi și mai bine viața unui pui de Maltipoo. Vei vedea cadre splendide ce surprind momentele de joacă dintre pui și stăpân, iar acesta din urmă îți va explica de ce își iubește atât de mult micuțul.

Așadar, dacă te-ai gândit că Maltipoo este câinele potrivit și pentru tine, nu poți rata videoclipul de mai jos!

Macronutrienți și informații despre dietă: Oferă sănătate Maltipoo-ului tău

Precum în cazul tuturor câinilor, Maltipoo trebuie să primească substanțele nutritive necesare unui ritm de viață activ și sănătos. O rețetă fără cereale este punctul de plecare către cea mai bună hrană pe care i-o poți oferi Maltipoo-ului tău. 

Pe lângă absența cerealelor de pe lista ingredientelor, produsul trebuie să conțină destule vitamine, minerale și aminoacizi pentru a satisface toate nevoile nutriționale ale organismului unui Maltipoo.

Fiind un metis de talie mică, Maltipoo sunt predispuși la afecțiuni ale articulațiilor. În acest caz, este important ca dieta lui să conțină cantități suficiente de glucozamină, condroitină, Omega 3 și vitamina C.

Un alt factor esențial pentru buna funcționare a organismului canin este sistemul imunitar al acestuia. Pentru dezvoltarea sistemului imunitar, câinelui nu trebuie să îi lipsească din alimentație nicio vitamină sau nutriment esențial. Unele exemplare ar putea fi predispuse chiar și la epilepsii.

Asta nu înseamnă că orice Maltipoo va suferi de această problemă gravă de sănătate – cazurile sunt excepționale – însă, o dietă sănătoasă va ține departe aceste afecțiuni severe.

Acizii grași Omega 3 și 6 asigură blănii un aspect îngrijit, curat și strălucitor. O blană și o piele sănătoasă transmit câinelui o stare de bine. Prin urmare, o dietă ce conține acești aminoacizi este o idee excelentă.

Probleme comune de sănătate pentru Maltipoo

Maltipoo sunt, de obicei, niște câini rezistenți – a nu se confunda cumva cu o imunitate generală. Din păcate, acești micuți adorabil au și ei predispoziții specifice. Nu orice exemplar le poate dezvolta, dar este bine să rămâi vigilent.

Reține că, în vederea achiziționării unui Maltipoo, este bine să alegi un crescător cu reputație. Aceștia oferă controale medicale periodice părinților puiului. În urma controalelor, voi fi depistate posibilele probleme de sănătate ereditare ale puilor.

Iată câteva afecțiuni pe care Maltipoo tinde să le dezvolte:

Sindromul Shaker

Această predispoziție cauzează tremuratul întregului corp. Afectează coordonarea și provoacă mișcări rapide ale ochilor. Din fericire, nu cauzează dureri – dar este foarte deranjantă.

Ia legătura cu veterinarul și discută cu acesta despre tratamentul ce ar putea rezolva această problemă. Deoarece sindromul afectează sistemul nervos este posibil ca o dietă bogată în vitamina B să fie utilă – vitaminele B pot avea un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Epilepsia

Această tulburare provoacă convulsii. Poate fi tratată medicamentos, dar, din păcate, nu poate fi vindecată. Cu toate acestea, un câine poate trăi o viață sănătoasă chiar dacă a fost diagnosticat cu epilepsie – asta dacă vei respecta tratamentul acestuia.

Oferind câinelui o dietă bogată în substanțe nutritive esențiale și aminoacizi vei ajuta foarte mult organismul acestuia în lupta cu epilepsia. O stare generală bună de sănătate va reduce numărul triste episoadelor produse de afecțiune.

Luxația rotulei

Precum în majoritatea cazurilor raselor mici, Maltipoo sunt, la rândul lor, predispuși la această afecțiune. La un moment dat, pur și simplu rotula părăsește locul ei obișnuit, deplasându-se. Acest accident provoacă durere și disconfort Maltipoo-ului.

Pentru a scăpa definitiv de această predispoziție este necesară o intervenție chirurgicală., dar o dietă bogată în glucozamină, condroitină, acizi grași Omega 3 și vitamina C poate preveni sau ameliora probleme ale articulațiilor sau ligamentelor, printre care și luxația rotulei.

Cum să hrănești un pui de Matipoo

Puii de Maltipoo sunt înțărcați în jurul vârstei de 4 săptămâni și, până vor atinge 6 săptămâni, procesul de tranziție de la laptele mamei la hrană solidă va fi finalizat. Această perioadă este crucială pentru pui întrucât susține procese de socializare și adaptare. 

Așadar, luați puiul de la un crescător responsabil care îi va acorda micuțului Maltipoo grija de care el are nevoie pentru a păși cu dreptul în viață.

Puii de Maltipoo nu ar trebui luați de lângă mamă până nu împlinesc 8 săptămâni. Atunci ei vor fi suficient de maturi pentru a începe o nouă etapă a vieții, cea alături de stăpân.

Majoritatea puilor de Maltipoo cântăresc între 1și 1.5 kilograme după 8 săptămâni de viață și au nevoie de 120 de calorii pe zi pentru a duce un ritm de viață energic. Bineînțeles, fiecare pui poate avea propriile cerințe – așa că fii cu ochii pe puiul tău de Maltipoo atunci când vine ora mesei pentru a ști dacă îi oferi porția potrivită.

Așadar, care e cel mai bun produs pentru un Maltipoo?


Flatazor PureLife, Mini, Adult
 

Toate produsele ce-și fac apariția în topul nostru sunt produse superpremium oferite de branduri recunoscute pentru performanțele acestora pe piața alimentației canine. După cercetări, am concluzionat că prima poziție în rândul preferințelor câinilor Maltipoo se plasează Flatazor PureLife, Mini, Adult, cu rață și pește.

Această rețetă nu conține cereale sau gluten, dar conține o gamă variată de vitamine, minerale și aminoacizi, substanțe esențiale pentru sănătatea fizică generală și dezvoltarea unui Maltipoo. Rața și peștele oferă proteine ideale, ușor de absorbit.

Însă peștele din componență nu este recunoscut numai drept o sursă ideală de proteină, ci mai este și principalul furnizor de acizi grași de tip Omega 3 și 6. Pe Parcursul articolului am discutat despre cât de importanți sunt acești acizi pentru organismul unui Maltipoo. Aceștia oferă sănătate pielii și un aspect incredibil blănii.

Astfel, Flatazor PureLife, Mini, Adult, cu rață și pește este hrana de care Maltipoo-ul tău are nevoie, îmbinând substanțe nutritive esențiale într-un gust irezistibil pentru cel mic!

Principalele beneficii oferite de Flatazor PureLife, Mini, Adult, cu rață și pește:
Nu conține cereale sau gluten
Conține surse de calitate de acizi grași și glucozamină
Oferă vitamine și minerale, esențiale pentru buna dezvoltare a unui Maltipoo

 • proteine animale deshidratate (raţă, pui, curcan şi porc)
 • tapioca
 • mazăre
 • amidon din cartofi
 • grăsimi animale
 • grăsime de rață
 • semințe de in
 • fibre din mere
 • carne deshidratată de pește (min. 4 %)
 • carne deshidratată de somon (min. 4%)
 • proteine animale hidrolizate
 • ulei de rapită
 • anghinare
 • autolizate de pește (0,6%)
 • morcov deshidratat
 • fibrele de pătlagină
 • pepene
 • coacăze negre
 • fructo-oligozaharide
 • drojdie de bere
 • păstârnac
 • topinambur
 • roșii
 • acerola
 • alge
 • cărbune vegetal
 • argilă
 • extracte de drojdie
 • cartilaje hidrolizate
 • sulfat de condroitină
 • sulfat de glucozamină
 • aloe vera
 • extracte de rozmarin
 • conservanți
 • vitamine și oligoelemente. 
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top