Susține sănătatea și bunăstarea câinelui oferindu-i o hrană dedicată rasei

Beagle savurează hrana uscată oferită de stăpân

Conform Asociației Medicale Veterinare Americane (AVMA), majoritatea gospodăriilor americane dețin cel puțin un câine. Aceasta înseamnă că industria de îngrijire a câinilor din SUA continuă să crească datorită numărului tot mai mare de proprietari de câini care sunt dispuși să cheltuiască pentru bunăstarea animalelor lor.

Majoritatea proprietarilor de animale de companie vor face tot posibilul astfel încât prietenii lor blănoși să aibă parte de cea mai bună îngrijire, făcând astfel cercetări ample pentru a ști ce tipuri de hrană le este adecvată. Există studii care susțin că pentru a beneficia ce cea mai bună sănătate posibilă, câinii trebuie să primească hrană specifică rasei.

Dar care sunt avantajele oferii hranei specifice rasei pentru iubiții voștri câini?

Pentru o mai bună nutriție

Producătorii de hrană pentru câini asigură hrană specifică rasei, astfel încât blănosul preferat al familiei să beneficieze de cea mai bună nutriție. În mod ideal, unele rase de câini mai mari, cum ar fi ciobăneștii germani și Husky siberieni, trebuie să aibă o nutriție bazată pe alimente cu un conținut mai mare de grăsimi pentru a-și susține energia.

Pe de altă parte, există rase de câini precum Pit Bull Terrier American și Labrador Retriever, care sunt mai predispuse la alergii alimentare. Oferindu-i câinelui hrană specifică rasei, acesta va avea substanțele nutritive potrivite necesare organismului, ceea ce îl va ajuta pentru a evita oricare posibilă intoleranță alimentară în viitor.

Cum să gestionezi apetitul ridicat al câinelui tău

Rase ca Beagle sau Labrador au tendința de a-și consuma hrana în câteva secunde. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra sănătății lor, cum ar fi supraalimentarea și problemele digestive. Dacă îi vei hrăni cu hrană de dimensiuni mai mari și cu formă de trifoi sau gogoașă, ei vor fi încurajați să-și mestece mâncarea în mod corespunzător și să se oprească din a înfuleca tot cu viteza luminii.

Hrană pentru câinii brahicefalici

Rase precum Pug, Boxer, Bulldogi francezi, Shih Tzu și Rottweiler au fălci în formă anormală și o ocluzie inversă. Aceasta le îngreunează ingerarea de hrană de dimensiuni mari. Dacă le vei asigura hrană pentru câini specifică nevoilor lor, acești câini nu vor avea niciodată vreo problemă cu mâncatul meselor.

Mai important, faptul că îi oferi câinelui tău hrană specifică rasei îl va ajuta să evite orice posibile sensibilități digestive. Dar asigurarea hranei potrivite câinelui tău nu poate fi singurul lucru care îi asigură sănătatea. Este nevoie să le oferi și exerciții fizice regulate și îngrijire corespunzătoare, astfel încât să aibă cea mai bună stare de sănătate pentru mult timp.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top