Care este cea mai bună hrană pentru un Fox Terrier?

Fox Terrier alături de stăpân la un concurs canin

Este imposibil să nu iubești acești micuți!

Sunt distractivi, plini de energie și, mai presus de orice, incredibil de drăgălași! Însă alegerea hranei potrivite ar putea fi o decizie destul de dificilă din cauza dimensiunilor lor reduse și a bagajelor imense de energie de care aceștia dispun.

Vom arunca o privire asupra modului de hrănire potrivit pentru Fox Terrieri și vă vom prezenta cea mai bună hrană pentru Fox Terrieri de pe piața alimentației canine.

Să pornim!

Fox Terrier senior

calorii
0

Fox Terrier adult comun

calorii
0

Fox Terrier activ/de lucru

calorii
0

Datorită ritmului de viață intens, Fox Terrierii au nevoie de porții zdravene de mâncare, în ciuda gabaritului lor redus.

În orice caz, eu au un metabolism excelent, cu procese de ardere foarte rapide. Deși considerăm Fox Terrierii niște câini energici, nu uităm că fiecare exemplar este diferit. Vom împărți necesitățile calorice ale acestora în funcție de nivelul lor de activitate: activitate redusă, moderată și foarte activ. Pentru a obține indicii calorici potriviți ne vom raporta la greutatea medie a unui Fox Terrier, 7.7 kilograme.

Pentru început, Fox Terrierii ce susțin un nivel redus de activitate fizică vor avea nevoie de 417 calorii zilnic.

Nu este o cifră impresionantă, dar asta se întâmplă doar în cazul Fox Terrierilor mai comozi. Un exemplar cu un nivel moderat de activitate solicită 510 calorii în fiecare zi. Însă, un Fox Terrier foarte activ atinge incredibilul număr de 810 calorii.

Nu există diferențe prea mari de gabarit între masculi și femele în cazul Fox Terrierilor, așadar ambii au nevoie de porții la fel de mari.

Videoclip BONUS

Vă prezentăm acest videoclip ideal pentru viitorii stăpâni de Fox Terrier (probabil anumite aspecte le cunoașteți deja).

În orice caz, veți descoperi energia interminabilă de care dau dovadă acești câini. În următoarele rânduri vă vom explica de ce este atât de important să-i oferi oferiți Fox Terrierului hrana potrivită pentru a-și putea menține bagajele de energie mereu pline!

Informații despre macronutrienții potriviți Fox Terrierilor

Atât timp cât Fox Terrierii au nevoie de atât de multă energie, vitaminele și substanțele nutritive sunt esențiale pentru a le menține starea bună de sănătate. Blana este o altă caracteristică distinctivă a acestei rase.

Dacă îi vei oferi Fox Terrierului tău hrană de calitate îndoielnică starea blănii acestuia va fi vizibil afectată. O hrană de calitate superioară va face ca blana acestora să prindă strălucire, oferindu-i un aspect sănătos.
Pentru a obține asta, hrana aleasă trebuie să aibă carnea ca ingredient principal. De asemenea, blana Fox Terrierilor are nevoie de acizi grași.

La fel de important este ca hrana să aibă în componență grăsimi sănătoase. Fox Terrierii sunt predispuși la alergii. Încearcă să eviți hrana ce conține ingrediente precum porumbul sau alte cereale. Acestea vor oferi doar „calorii goale”, fără aport nutritiv pentru organismul câinelui tău.

Hrana trebuie să aibă echilibru între nivelurile de carbohidrați, proteine, grăsimi, acizi grași, conținând, de asemenea, o multitudine de vitamine și minerale. Pentru a obține rețeta ideală, sursa de proteine ar putea fi o carne albă, de preferabil de pui sau pește. Acestea sunt preferințele Fox Terrierilor în materie de carne.

Ei își vor păstra trupul suplu, atletic și sănătos. Își pot obține grăsimile din diferite legume și pot consuma și orez brun.

Probleme de sănătate comune în rândul Fox Terrierilor

Fox Terrierii sunt o rasă destul de rezistență cu o speranță de viață de 15 ani.
Afirmația se bazează pe istoricul acestora și pe nivelul ridicat de exerciții fizice pe care aceștia îl pot susține. În orice caz, fiecare rasă din lumea canină are anumite predispoziții specifice.

Pentru început, Fox Terrierii pot dezvolta o afecțiune neuromusculară ereditară denumită miastenia gravis. În urma acestei boli survine o oboseală musculară, iar, în unele cazuri, câinele poate întâmpina probleme la înghițire. Dacă ai impresia că aceste simptome se regăsesc la Fox Terrierul tău, consultă de urgență doctorul veterinar.

O altă afecțiune ce se dezvoltă la majoritatea Fox Terrierilor este cataracta. Din păcate, nu există un regim alimentar ce poate vindeca această problemă a văzului. Dacă problema dă semne de apariție, cataracta se va îndepărta doar prin intervenție chirurgicală.

Surzenia face parte, din nefericire, din gama predispozițiilor Fox Terrierilor. Este resimțită, de obicei, de către majoritatea raselor cu blana de culoare albă. Singurele medicamente pe care le putem recomanda sunt timpul și răbdarea.

De altfel, boala Legg-Calvé-Perthes sau osteocondrita poate afecta Fox Terrierii. Este o anomalie a osului șoldului ce se poate confunda cu ușurință cu displazia de șold. Cel mai bun tratament constă în exercițiu fizic natural și mișcări ușoare ale șoldului. Indicat este să porți o discuție cu doctorul veterinar cu privire la această boală. Oricum, oferă-i Fox Terrierului o dietă sănătoasă. Aceasta va alina din durerile aferente bolii Legg-Calvé-Perthes.

Deși poate sună incredibil în urma afecțiunilor înșirate, Fox Terrierii sunt o rasă destul de sănătoasă. Dacă prietenul tău sârmos va primi o hrană naturală, sănătoasă și îndeajuns de multe exerciții fizice, nu e necesar să-ți faci prea multe griji. Însă controalele periodice la veterinar sunt întotdeauna binevenite, mai ales atunci când sesizezi ceva neobișnuit.

Cum să hrănești un pui de Fox Terrier

Pui de Fox Terrier cuprins în palmele stăpânului

Puii de Fox Terrier sunt niște micuți cât se poate de activi și au nevoie de mese repetate pe parcursul unei zile pentru a-și menține ritmul de viață vibrant. De exemplu, puii cu vârsta cuprinsă între 8-26 săptămâni necesită patru mese în decursul unei zile.

Pentru puii mai puțini activi este nevoie de 167 de calorii obținute pe durata unei zile. Puilor de Fox Terrier cu activitate moderată li se vor asigura 205 de calorii. În final, cei mai activi dintre micuți vor primi 325 de calorii pentru a-și menține pline bagajele de energie. Toate aceste calorii trebuie împărțite in 3-4 mese regulate până când cei ajung la maturitate.

Pentru Fox Terrierii adulți, cantitatea zilnică de hrană trebuie micșorată la 1/5, 2 mese pe zi. Acestea trebuie să fie formate doar din hrană de calitate superioară (despre acest subiect ne vom ocupa puțin mai târziu). De asemenea, porțiile vor depinde de nivelul de activitate susținut de câine, gabaritul acestuia, vârsta sau metabolismul.

Unii stăpâni oferă Fox Terrierilor hrană la discreție. În situația de față, nu recomandăm această măsură de precauție. Menține-ți câinele în formă cântărindu-i porțiile și hrănește-l de două ori pe zi, în funcție de aportul caloric necesar.

Recomandarea experților: cea mai bună hrană pentru un Fox Terrier


Taste of the Wild, Appalachian Valley, Small Breed
 

Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mică satisface în totalitate nevoile nutriționale ale Fox Terrierilor. Un lucru incredibil de îmbucurător descoperit în cazul brandului Taste of the Wild este faptul că rețetele nu cereale, ingrediente de proastă calitate sau aditivi.

Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mică se concentrează strict pe necesitățile organismului unui Fox Terrier datorită substanțelor nutritive din compoziție.
Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mică îmbină carnea de vânat ce oferă o aromă irezistibilă cu cea de pește, o sursă ideală de acizi grași ce asigură un aspect strălucitor și sănătos blănii Fox Terrierului.

De asemenea, hrana conține o multitudine de fructe și legume (izvoare de minerale și vitamine).
Pe lângă faimosul producător de hrană pentru câini Taste of the Wild, am inclus în topul nostru și alți producători renumiți. Am clasat Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mică pe prima poziție a topului nostru deoarece pe lista ingredientelor am descoperit alimente ce se mulează perfect pe necesitățile organismului unui Fox Terrier.

Pentru că acum faci parte din rândul stăpânilor informați, oferă-i acestui produs superpremium o șansă, iar Fox Terrierul tău îți va mulțumi după fiecare masă!

Principalele beneficii oferite de Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mică:

 Nu conține cereale, aditivi sau ingrediente de slabă calitate
 Ingredientele sunt acceptate și consumului uman
 Produs fabricat 100% în S.U.A

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top