Care este cel mai bun tip de hrană pentru un Wheaten Terrier?

Terrier Whaten la o plimbare în lesă alături de stăpân

Acest câine iubitor de oameni este originar din Irlanda și recunoscut pentru faptul că este mult mai ușor de dresat față de alți terrieri.

Dar oare care este cea mai bună hrană pentru un Wheaten Terrier?

Cu ce vei hrăni un câine mic, dar plin de energie? Iată ce am descoperit!

Top 4 tipuri de hrană pentru un Wheaten Terrier

De câte calorii are nevoie un Wheaten Terrier în fiecare zi?

Wheaten Terrier senior

calorii
0

Wheaten Terrier adult comun

calorii
0

Wheaten Terrier activ/de lucru

calorii
0

Wheaten Terrierii ating la greabăn înălțimea de 48 cm și cântăresc între 13 și 18 kg. Deși o rasă de dimensiuni reduse, acești cățeluși beneficiază de o personalitate imensă!
Sunt niște câini de familie excelenți și pot fi la fel de leneși pe cât sunt de energici (petrecându-și timpul în poala dumneavoastră în timp ce vă relaxați în fotoliu).

Însă, pentru ca un Wheaten Terrier să-ți ofere tot ce are mai bun, el trebuie să primească hrana adecvată, compusă din ingrediente sănătoase. Aceasta îi va menține plini de viață, fericiți și puternici!

Un exemplar mai puțin activ al acestei rase solicită aproximativ 700 de calorii, în timp ce un Wheaten Terrier ce susține nu nivel de activitate moderat are nevoie de 880 de calorii în fiecare zi.

Dacă deții un Wheaten Terrier foarte energic sau dacă acesta depune pe parcursul zilei mult efort fizic, acesta va beneficia de un aport caloric superior situat undeva la 1400 de calorii pe zi.

Află mai multe despre Wheaten Terrier

Acest videoclip din faimoasa serie Dogs 101 face o treabă minunată expunând cele mai importante aspecte ale posesiei și, implicit îngrijirii unui Wheaten Terrier.

Dacă deții deja un astfel de câine și îți dorești să achiziționezi unul, trebuie să vizionezi acest clip!

Terrierul Wheaten – informații despre macronutrienți

Precum majoritatea câinilor, Terrierul Wheaten are nevoie de o dietă bogată în substanțe nutritive, vitamine și minerale ce îi vor oferi acestuia vitalitatea și energia necesară pe parcursul unei zile.

De asemenea, o dietă ce conține antioxidanți și prebiotice. Aceste substanțe susțin buna funcționare a sistemului digestiv canin.
O hrană ce nu conține cereale este, probabil, cea mai indicată.

Astfel rețeta nu va conține ingrediente procesate excesiv. În plus, o dietă ce conține proteine provenite din carne este de preferat. Acizii grași de tip Omega 3 aduc beneficii organismului canin. Aceștia pot preveni un set de afecțiuni specifice rasei Wheaten Terrier.

Exercițiile fizice zilnice susțin sănătatea generală a câinelui.

Așadar, asigură-i Terrierului tău Wheaten una sau două plimbări în fiecare zi. Joacă pe afară îl va menține ocupat și, astfel, timpul petrecut sub același acoperiș va fi mult mai liniștit atât pentru tine cât și pentru prietenul tău patruped.

Probleme comune de sănătate ale rasei

Scwtca.org afirmă despre sănătatea Terrierilor Wheaten următoarele lucruri:
„Terrierii Wheaten sunt în mod normal niște câini sănătoși care, beneficiind de îngrijirea potrivită, vor duce o viață lungă, într-un ritm activ.”

Dar, cu toate spusele de mai sus, uneori chiar și aceștia se pot îmbolnăvi.

Nu toți Terrierii Wheaten se vor confrunta cu următoarele afecțiuni, însă este bine să le cunoașteți, pentru orice eventualitate. Acestea sunt doar câteva din problemele generale ce pot îmbolnăvi acești câini mici, plini de afecțiune.

Niciuna dintre acestea nu trebuie tratată cu superficialitate, iar o vizită la veterinar este necesară dacă vei considera că prietenul tău este lovit de una din aceste condiții.

Boala Addison

Această afecțiune este cauzată de insuficiența producerii de hormoni a glandei suprarenale. Simptomele includ stări de vomă, apatie și apetit scăzut.

Este foarte important să îi oferi câinelui tău o dietă echilibrată, îmbogățită cu minerale esențiale, aminoacizi, vitamine și uleiuri omega pentru a preveni apariția bolii Addison. Evitarea ingredientelor procesate joacă, de asemenea, un rol cât se poate de important.

Pierderea proteinelor din cauza nefropatiei

Această afecțiune implică pierderea unui aport proteic și plasmatic considerabil pe parcursul tractului gastrointestinal. Urinarea excesivă, diareea, balonarea și setea nejustificată fac parte din simptomele acestei afecțiuni.

Se presupune că o dietă săracă în fosfor poate ține sub control boala Addison.

Displazia renală

Această problemă se definește prin dezvoltarea unor anomalii la nivelul rinichilor. Poate conduce la complicații destul de serioase, cum ar fi blocajul renal.

Simptomele displaziei renale pot fi apetitul scăzut, starea de vomă, urinarea în exces și infecțiile urinare frecvente.

Cum să hrănești un pui de Terrier Wheaten

Puii acestei rase vor cântări de obicei între 1.8 și 3 kilograme în cea de-a opta săptămână de viață. La acest prag, ei solicită circa 220 de calorii zilnice pentru a rămâne energici și sănătoși.

Socializarea este, de asemenea, foarte importantă pentru Terrierii Wheaten, iar crescătorii profesioniști garantează că puiul a petrecut destul timp în compania altor câini dar și a oamenilor pe parcursul dezvoltării sale.

În cea de-a patra săptămână de viață, puii de Terrier Wheaten sunt orientați aproape în totalitate către o hrană solidă – deși este necesar ca aceștia să împlinească opt săptămâni pentru a putea fi adoptați de către noua familie.

Tot după patru săptămâni, puii vor dezvolta aptitudini sociale ce le vor folosi mai târziu în viață. Ei vor fi învățați să conviețuiască alături de alte animale de compania și cum să interacționeze cu ființele umane.

Domesticiți ca atare, Terrierii Wheaten sunt niște câini adorabili și iubitori. Așadar, asigură-te că vei achiziționa puiul de la un crescător respectabil ce i-a oferit puiului educația necesară înaintea adopției.

Recomandarea noastră: cea mai bună hrană pentru un Terrier Wheaten

Canagan Grain Free, Adult, Pui
 

Sac de hrană uscată pentru câini Canagan Grain Free, Pui​Deși există din ce în ce mai multe produse de calitate superioară pe piața actuală a alimentației canine, considerăm că cea mai bună hrană pentru un Terrier Wheaten este cea care se mulează cel mai bine pe necesitățile acestei rase.

Hrana potrivită va oferi câinelui sănătate generală, iar acesta va fi bucuros, trăind un ritm de viață activ. Pentru a oferi unui Terrier Wheaten toate aceste beneficii, am ales Canagan, Grain-Free, cu Pui drept cea mai bună hrană.

În primul rând, Canagan cu Pui nu conține cereale. Astfel hrana devine ușor de metabolizat, fiind recomandată Terrierilor Wheaten afectați de displazie renală.

Apoi, uleiul de somon de pe lista ingredientelor este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3. Acizii grași previn apariția bolii Addison, afecțiune mult mai prezentă în rândul Terrierilor Wheaten față de alte rase.

La final, Canagan cu Pui are drept sursă principală de proteine carnea de pui ce va oferi bagaje de energie și vitalitate, fără ca hrana să fie încărcată inutil cu alimente ce conțin calorii fără aport nutrițional (cerealele).

Principalele beneficii oferite de Canaganm Grain-Free cu Pui:

Hrana nu conține cereale
Hrana conține surse proteice de calitate superioară (carnea de pui)
Hrana include diferiți antioxidanți și prebiotice, promovând buna funcționare a sistemului digestiv

 • pui dezosat proaspat preparat (26%)
 • pui deshidratat (25%)
 • cartof dulce
 • mazare
 • cartof
 • proteina din mazare
 • alfalfa (lucerna)
 • grasime de pui (3.1%)
 • ou deshidratat (3.1%)
 • zeama de carne de pui (1.6%)
 • ulei de somon (1.2%)
 • minerale
 • vitamine
 • glucosamina (1000mg/kg)
 • MSM (1000mg/kg)
 • mar
 • morcov
 • spanac
 • psillium
 • alge
 • fructooligozaharide
 • condroitina (700mg/kg)
 • musetel
 • menta
 • galbenele
 • merisor
 • anason
 • schinduf

Dacă ești în căutarea unui tip de hrană uscată de cea mai bună calitate ce poate oferi Terrierului tău Wheaten toate substanțele nutritive de care acesta are nevoie, recomandăm Canagan Grain Free cu Pui.

De la savoarea cărnii de pui la concentrația ridicată de acizi grași de tip Omega 3, Canagan Grain Free cu Pui este o hrană ușor de digerat, iar prietenul tău Terrier va savura fiecare masă!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top