Cea mai bună hrană pentru un Rat Terrier

Rat Terrier adult privind ager către aparatul de fotografiat

Această rasă este renumită pentru determinarea, curajul, inteligența și intuiția de care dă dovadă. Dar care este cea mai bună hrană pentru un Rat Terrier?

Ce ar trebui să mănânce un câine cu o personalitate foarte complexă, atât de unul singur cât și în compania stăpânului?

Este o întrebare foarte importată, însă, din fericire, în urma cercetărilor, am descoperit câteva răspunsuri ce îți vor capta interesul.

Top 4 tipuri de hrană pentru un Rat Terrier

Rat Terrier senior

calorii
0

Rat Terrier adult comun

calorii
0

Rat Terrier activ/de lucru

calorii
0

Acești micuți plini de energie nu au o masă corporală atât de impunătoare față de altă rasă, dar asta nu înseamnă că ei trebuie privați de o cantitate potrivită de calorii, obținute din alimente de cea mai bună calitate. Rat Terrierii sunt inteligenți, agili și prietenoși.

Aceste calități îi recomandă drept un companion excelent și, dacă vor fi hrăniți așa cum merită, calitatea vieții lor va fi îmbunătățită, câștigând energie și sănătate!

Această rasă atinge, de obicei, 33-40 cm înălțime (la greabăn) și cântărește între 4.5 și 8.2 kg. Un Rat Terrier mai puțin activ va consuma 380 de calorii pe zi, iar un exemplar ce va susține un nivel mediu de activitate fizică solicită 470 de calorii.

Un Rat Terrier foarte activ are nevoie de ceva mai mult, în jur de 740 de calorii în fiecare zi. Nu uita că orice Rat Terrier are o personalitate, dar și o greutate unică.

Așadar, necesarul caloric va fi diferit de la exemplar la exemplar. Este ideal să-ți supraveghezi câinele la masă pentru a stabili orele dedicate mesei și cantitățile de hrană de care acesta are nevoie.

Află mai multe informații despre Rat Terrier!

Acest videoclip explică foarte clar și plăcut câtă putere și curaj zace în acești câini micuți. Dacă vrei sa afli mai multe despre rasă și să înțelegi și mai bine ce-și dorește Rat Terrierul tău, iți recomandăm să urmărești cu atenție acest videoclip!

Informații despre macronutrienții potriviți pentru un Rat Terrier

Precum oricare alt câine, un Rat Terrier are nevoie de o varietate de substanțe nutritive pentru a duce o viață fericită, sănătoasă și pentru a se bucura de un organism puternic.

Deoarece fac parte din rasele mici, ei sunt predispuși la anumite probleme ale articulațiilor. Așadar, o dietă bogată în acizi grași Omega 3 și 6, glucosamină și condroitină va fi foarte benefică.

De altfel, o hrană fără cereale este ideală pentru necesitățile acestei rase, asigurând o digestie ușoară. Proteinele obținute din carne sunt sursa preferată de energie pentru Rat Terreri.

O dietă îmbogățită cu antioxidanți, vitamine și minerale va dezvolta sistemul imunitar al câinelui și, totodată, îl va menține puternic.

Astfel, organismul va putea preveni îmbolnăvirea și apariția altor afecțiuni.

Probleme comune de sănătate în rândul Rat Terrierilor

Rat Terrierii tind să fie niște câini destul de sănătoși, însă, precum și în cazul altor rase, pot întâmpina anumite probleme de sănătate din când în când. Dacă tu și amicul tău veți ajunge într-o astfel de situație este ideal să vizitați doctorul veterinar.

Asta nu înseamnă că toți Rat Terrerii vor avea de a face cu aceste predispoziții, dar este bine să fii precaut pentru a ști ce e de făcut în cazul apariției lor. În rândurile ce urmează îți vom prezenta principalele probleme de sănătate specifice Rat Terrierilor.

Alergiile

Multe rase din lumea canină sunt afectate de alergii, iar Rat Terrierii se află printre acestea. Printre simptomele alergiilor putem enumera mâncărimile, iritațiile și mirosurile neobișnuite. Alergiile pot fi și cauzele unor infecții ale urechilor, dar și ale unor „umflături” pe piele.

Hrănindu-ți Rat Terrierul cu niște bobițe de calitate superioară ce nu conțin cereale poți evita apariția alergiilor. De asemenea, alege cu atenție șamponul, produsele împotriva paraziților, dar și culcușul câinelui. Anumite produse sau materiale textile pot declanșa alergii.

Luxația rotulei

Această afecțiune se produce atunci când rotula câinelui părăsește locul obișnuit al acesteia. Se întâmplă în cazul picioarelor din spate, iar o luxație a rotulei poate provoca multă durere amicului tău. De obicei, toate rasele de talie mică sunt predispuse la luxația rotulei și, din păcate, Rat Terrerii nu fac excepție.

O dietă bogată în glucosamină, cu proprietăți anti-inflamatorii ar putea fi foarte utilă în evitarea luxațiilor rotulei. Asigură-i câinelui îndeajuns de multe exerciții fizice pentru a-și dezvolta o musculatură puternică.

Mușcătură incorectă

Această afecțiune mai este cunoscută drept „malocluzie” și se definește prin deformarea ușoară a maxilarului. Rat Terrierii sunt predispuși la mai multe tipuri de malocluzie. În cazurile grave, afecțiunea se poate corecta doar în urma unei intervenții chirurgicale.

Vestea bună este că malocluzia se poate corecta de la sine, odată ce puiul crește. Vestea proastă este că, pentru unele exemplare, intervenția chirurgicală este obligatorie din cauza gradului de disconfort produs asupra câinelui.

Cum să hrănești un pui de Rat Terrier

Puii de Rat Terreier încep procesul de înțărcare în primele 5-6 săptămâni de viață. Ține minte că puiul trebuie să aibă incisivi și molari pentru a putea crănțăni bobițele.

Așadar, este esențial ca acesta să se hrănească (pe cât este posibil) cu laptele mamei până când acei dinți devin funcționali.
Puii de Rat Terreier rămân alături de mamă și frățiori până când împlinesc 7-8 săptămâni.

Acum, când procesul de înțărcare a luat sfârșit, puiul este destul de capabil să socializeze cu alte animale, dar și cu persoane.

Majoritatea puilor de Rat Terrier cântăresc undeva la 1.3 kilograme atunci când împlinesc 7-8 săptămâni. Asta înseamnă că aceștia necesită în jur de 140 de calorii zilnic ( de obicei împărțite în trei mese) pentru a-și păstra vitalitatea și energia.

Recomandarea noastră: cea mai bună hrană pentru un metis Mops-Pudel21 Schulze’s Best Thanksgiving – Curcan si Merișoare

 

Așa cum probabil deja știți, există destule opțiuni de calitate superioară pe piața actuală a alimentației canine. O simplă căutare pe Google va oferi sute de rezultate. Acest lucru a făcut ca procesul de selecție să fie unul lung și dificil.

Însă, în urma cercetătorilor am găsit recomandarea ideală. Considerăm că Porta 21 Schulze’s Best Thanksgiving – Curcan si Merisoare satisface în cea mai mare măsură nevoile nutriționale ale unui Rat Terrier.
Aceste bobițe sunt îmbogățite cu toate substanțele nutritive necesare unui Rat Terrier și o recomandăm cu încredere tuturor iubitorilor de câini.

Porta 21 Schulze’s Best Thanksgiving – Curcan si Merisoare nu conține cereale și are în componență proteine obținute din carne de curcan plus vitamine și minerale esențiale. Astfel, această hrană va garanta o digestie ușoară și sănătoasă, lucru pe care nu l oferă prea multe produse de pe piață.

Rețeta este îmbogățită cu acizi grați Omega 3 și 6, glucosamină și condroitină. Aceste substanțe vor susține sănătatea articulațiilor și vor întări sistemul osos.

Principalele beneficii oferite de 21 Schulze’s Best Thanksgiving – Curcan si Merișoare:

 Nu conține cereale
 Rețeta e îmbogățită cu acizi grași Omega 3 și 6, condroitină și glucosamină
 Conține proteină animală de cea mai bună calitate și antioxidanți

  • curcan 50% (include 28% curcan proaspat preparat, 20% carne deshidratata de curcan si 2% supa de curcan)
  • cartofi dulci 26%
  • mazare
  • cartofi 6%
  • pulpa de sfecla
  • seminte de in
  • supa de legume
  • merisoare
  • FOS (fructo-oligozaharide – sursa de hrana pentru celulele intestinului gros, inhiba dezvoltarea de bacterii patogene si imbunatateste digestia si absorbtia nutrimentelor)
  • MOS (Manan-oligozaharide – contribuie la sanatatea tractului digestiv)
Dacă ești în căutarea unei hrane de cea mai bună calitate, care va oferi câinelui tău putere, sănătate și fericire, merită să încerci 21 Schulze’s Best Thanksgiving – Curcan si Merișoare. Ingredientele sunt alese perfect pentru nevoile unui Rat Terrier, iar acesta va putea susține nu ritm de viață energic, în parametrii săi maximi!
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top