Cea mai buna hrană pentru un Cocker Spaniel: diete pentru o sănătate excelentă

Un Cocker Spaniel la plimbare pe un câmp înverzit

Cockerii Spaniel arată minunat, sunt amuzanți, dar, din nefericire, sunt predispuși la foarte multe probleme de sănătate (vom detalia asta mai târziu).

Așadar, este important să faci tot ce îți stă în puteri pentru a-i menține sănătoși. Ca pentru orice altă ființă, dieta este un factor esențial.

În acest articol vom discuta despre cea mai bună hrană pentru un Cocker Spaniel:

Hrană recomandată pentru un Cocker Spaniel

Necesitățile calorice ale unui Cocker Spaniel

Cockerii Spanieli fac parte din rasele de talie medie. Ei pot crește între 40 și 45 centimetri înălțime și vor cântări între 11 și 15 kilograme.

În orice caz, Cockerii Spanieli sunt predispuși la îngrășare, mai ales dacă nu sunt hrăniți cum se cuvine în funcție de nivelul de activitate fizică susținută.

Un Cocker Spaniel mai puțin activ trebuie hrănit zilnic cu aproximativ 600 de calorii în fiecare zi. Alt exemplar ce susține un nivel mediu de activitate va solicita 740 de calorii, în timp ce un Cocker Spaniel foarte activ are nevoie de 1180 de calorii pentru a putea susține un ritm de viață alert, energic.

Este foarte important să cunoști nivelul de activitate al câinelui tău și să-i asiguri acestuia aportul caloric necesar în fiecare zi pentru ca acesta să se bucure de greutatea potrivită. Nu există o diferență uriașă între gabaritul unui mascul și cel al unei femele de Cocker Spaniel.

Așadar, te poți folosi de cifrele oferite mai sus indiferent de sexul Cockerului tău Spaniel.

Precum în cazul oricărei alte rase, cu cât nivelul de activitate susținut de câine este mai ridicat, cu atât mai mare va fi aportul caloric necesar acestuia!

Dorești să înveți mai multe despre nutriția potrivită acestei rase? Urmărește acest videoclip!

Videoclip Bonus!

Acesta este un videoclip excelent deoarece prezintă anumite probleme la nivel cutat ce pot apărea în rândul Cockerilor Spanieli. Aceștia au o piele sensibilă ce necesită uleiuri și vitamine pentru a fi mereu sănătoasă.

Deși acest videoclip promovează un anumit producător de hrană, informațiile oferite sunt ideale. Așadar, PLAY!

Probleme comune de sănătate ale Cockerilor Spanieli și prevenirea acestora

Din păcate, această rasă superbă este predispusă la o mulțime de afecțiuni. Vă vom oferi scurte prezentări asupra acestor probleme pe care s-ar putea să le confrunți alături de Cockerul tău Spaniel.

Ochii

Cockerii Spanieli pot dezvolta multe afecțiuni ale ochilor, iar unele pot conduce chiar la orbire.
Cockerii Spaneli cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani pot fi afectați de forme severe ale cataractei.

Alte afecțiuni ale vederii depistate în rândul Cockerilor Spanieli sunt: distrofia corneană, ochi de cireș, ochi uscați, probleme ale pleoapelor (entropion, ectropion), probleme ale genelor, disfuncții ale glandei lacrimale, membrană pupilară persistentă, displazie retiniană.

De altfel, atrofia retiniană progresivă și glaucomul pot apărea la Cocker Spanieli cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani. După cum ați constat, există o sumedenie de afecțiuni ale vederii la care trebuie să fiți atenți atunci când dețineți un Cocker Spaniel.

Urechile

Din nefericire, și infecțiile urechilor le vor da de furcă Cockerilor Spanieli. De fapt, aceștia sunt mult mai predispuși la aceste infecții față de oricare altă rasă, asta pentru că un Cocker Spaniel se naște cu un canal al urechii mult mai lung.

În acest canal, se pot dezvolta ciuperci ce vor deveni hrană pentru paraziți. Urechile lungi ale unui Cocker Spaniel, servesc drept „o grotă” pentru tot gelul de paraziți. Asigură-te că Cockerul tău Spaniel beneficiază de controale periodice ale urechii!

Oasele

Cockerii Spanieli sunt predispuși și la o anumită problemă ortopedică denumită luxație a rotulei. Potrivit „Orthopedic Foundation of America”, 25% din Cockerii Spanieli aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii sunt afectați de luxații ale rotulei.

Luxația rotulei este a treia afecțiune ca rată de apariție. În plus, foarte mulți Cockeri Spanieli se confruntă cu această problemă.

Alte probleme ale rasei

Cockerii Spanieli se clasează pe poziția a treisprezecea în rândul raselor cele mai afectate de hipotiroidism, potrivit „Michigan State University”. De altfel, ei sunt predispuși și la apariția cheagurilor de sânge. Crizele de epilepsie fac și ele parte din amenințările ce pot afecta Cockerii Spanieli.

În concluzie, ți-am înșirat o listă lungă și înspăimântătoare cu probleme de sănătate ce pot apărea pe parcursul existenței unui Cocker Spaniel. Multă baftă acum! Glumeam. Nu trebuie să te sperii de lista această; există multe metode prin care poți preveni apariția sau dezvoltarea acestora. Una dintre cele mai indicate este o dietă potrivită.

Este foarte important să citești lista ingredientelor înainte de a cumpăra hrană pentru Cockerul tău Spaniel. Această rasă este predispusă la alergii, iar aditivi precum grâul sau porumbul pot conduce la reacții alergice. Orientează-te către o hrană ce are ca ingredient principal carnea (carne adevărată). Din cauza problemelor la nivel osos ale Cockerilor Spaneli caută ca hrana selecționată să conțină glucozamină. De altfel, fii sigur că mâncarea conține grăsimi.

Este important să fii atent la nivelul de grăsimi din hrană deoarece Cockerii Spaneli pot fi afectați de blocaje arteriale. Caută grăsimi esențiale și uleiuri ce provin din carne, pește, legume etc.
Cockerii Spaneli se pot îngrășa cu ușurință.

Dieta ar trebui să le ofere îndeajuns de multă energie pentru ca aceștia să rămână activi. Carbohidrații obținuți din ingrediente de calitate superioară vor crește, de asemenea, aportul de energie oferit de hrană. Ei se găsesc în orez, ovăz și orz.

În general, hrănirea unui Cocker Spaniel cu ingrediente naturale, pline de vitamine, îl va menține sănătos pe acesta. De altfel, atunci când combini o dietă potrivită cu un program al meselor raportat la nivelul de activitate al câinelui, acesta va avea doar de câștigat!

Cum să hrănești un pui de Cocker Spaniel

Pentru divertisment, îți prezentăm un grup de pui de Cocker Spaneli servind masa de seară!

Puii de Cocker Spaniel pot crește de la 1.3 kilograme în prima lună de viață până la 11.7 kilograme atunci când împlinesc vârsta de un an. Și (în special în primele luni), aportul caloric de care aceștia au nevoie va crește de la lună la lună.

În prima lună de viață, un pui de Cocker Spaniel va consuma în jur de 210 calorii pe zi, împărțite în patru mese.
În a doua lună de viață ei, puii vor cântări dublu, așadar se va dubla și aportul caloric.

Un pui de Cocker Spaniel de două luni va avea nevoie de 415 calorii pe zi. În cea de-a treia lună de viață, așteaptă-te ca puiul să cântărească 4.5 kilograme, iar ei vor beneficia de 640 calorii în fiecare zi.

Când puiul împlinește 4 luni, are nevoie de 785 calorii. La 6 luni, puiul va consuma 860 de calorii, iar în cea de-a șaptea lună indicele caloric va scădea până la 800 de calorii.

Când puii ating pragul de un an, ei se apropie de greutatea maximă, iar atunci vor dispune de 885 calorii pe zi. Această cifră depinde si de nivelul de activitate. Uneori, puii femele pot fi mai mici ca dimensiuni și vor solicita mai puține calorii.

Când te vei decide să îi oferi puiului tău de Cocker Spaniel hrană uscată? Puii acestei rase vor fi înțărcați după 4-5 săptămâni. Uneori înțărcarea poate lua naștere mai devreme în cazul în care mama întâmpină dificultăți în a le oferi lapte puilor sau acestora le-au crescut deja dinții. Ca sfat, este bine ca puiul să-și petreacă primele 4-5 săptămâni alături de mama și frații săi.

Care este cea mai bună hrană pentru un Cocker Spaniel? Iată recomandarea noastră!


ACANA cu miel
 

Sac de hrană uscată pentru câini ACANA miel și mereACANA cu miel este o alegere ideală pentru un Cocker Spaniel. Ea acoperă toate necesitățile nutriționale ale acestor câini, pe care le-am menținut pe parcursul articolului. Îți vom prezenta motivele pentru care ACANA cu miel este cea mai bună opțiune pentru Cockerul tău Spaniel.

În primul rând, hrana nu conține porumb, ovăz, grâu sau soia, ingrediente catalogate drept alergeni în lumea canină. Hrana conține 50% carne de miel, fiind ingredientul principal al rețetei. Restul ingredientelor formează un amestec sănătos și natural, suplinind nevoie nutriționale ale unui Cocker Spaniel.

Printre alte predispoziții ale Cockerilor Spaniel, am amintit și afecțiuni ale pielii. Lipsa aditivilor precum soia sau porumbul. Uleiul de floarea soarelui va menține pielea hidratată și sănătoasă.
Bineînțeles, ACANA cu miel conține o multitudine de vitamine și substanțe nutritive pentru o sănătate generală bună.

Știm că Cockerii Spanieli se pot confrunta cu multe probleme de sănătate, așadar o dietă echilibrată, puternică în vitamine și minerale va fi principalul vostru aliat în lupta cu predispozițiile la care sunt supuși Cockerii Spanieli!

Principalele beneficii oferite de ACANA cu miel:

 Ingrediente de calitate superioară
 Număr limitat de ingrediente (astfel șansele de apariție ale alergiilor sunt diminuate)
 Renumele brandului

 • pasta de carne de miel
 • miel dezosat
 • ovaz decorticat
 • mazare
 • mere integrale
 • cartofi integrali
 • ulei de floarea soarelui
 • fulgi de ovaz
 • ficat de miel
 • trifoi uscat
 • pere integrale
 • pasta de alge (sursa de DHA si EPA)
 • fibre de mazare
 • cartofi dulci
 • dovlecel
 • dovleac de placinta
 • pastarnac
 • morcovi
 • spanac
 • merisoare
 • afine
 • varec
 • radacina de cicoare
 • boabe de ienupar
 • radacina de angelica
 • flori de galbenele
 • fenel dulce
 • frunze de menta
 • lavanda
 • rozmarin

De ce recomandăm ACANA cu miel?

Cu onestitate, vă putem spune că ACANA oferă hrană de cea mai bună calitate. Este important să ai in vedere toate considerentele, dar ACANA cu miel îndeplinește cu siguranță nevoile nutriționale ale Cockerilor Spanieli.

Cu toate predispozițiile pe care le-am trecut în revistă pe parcursul articolului, ACANA cu miel este ce mai bună opțiunea în vederea prevenirii afecțiunilor.

De altfel, ea va oferi blănii Cockerului Spaniel un aspect strălucitor, iar pielea se va menține sănătoasă!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top