Bun băiat! Cea mai bună hrană pentru un Ciobănesc Australian

Ciobănesc Australian pe un câmp înverzit

Ciobăneștii Australieni sunt unii dintre cei mai adorabili, loiali și energici câini pe care îi veți întâlni vreodată! Mereu gata de alergat și joacă, acești câini definesc expresia „câinele – cel mai bun prieten al omului”.

Ca orice iubitor de câini, vei dori să îi asiguri celui mai bun prieten o existență sănătoasă și alimentația potrivită. Mai presus de toate, alături de exerciții, dieta joacă un rol esențial în obținerea celei mai bune forme fizice a patrupedului.

Vă invităm să parcurgeți acest ghid nutrițional ce vă va îndruma către cea mai bună hrană pentru un Ciobănesc Australian. Astfel, veți ști cu exactitate nevoile nutriționale ale unui astfel de câine minunat!

Aceste 4 tipuri de hrană sunt soluții ideale pentru Ciobăneștii Australieni

Care este aportul caloric potrivit unui Ciobănesc Australian?

Ciobănesc Australian
senior

calorii
0

Ciobănesc Australian adult comun

calorii
0

Ciobănesc Australian activ/de lucru

calorii
0

Pentru Ciobăneștii Australieni ce petrec mai mult timp alergând sau pe terenul de joacă aportul caloric potrivit este de 2088 calorii în fiecare zi.

Pe de altă parte, odată cu înaintarea în vârstă, precum oricare alt câine, Ciobănescul Australian devine mai puțin activ, iar numărul caloriilor necesare va scădea până la 1074 de calorii pe zi.

Ține cont de aceste estimări și va fi mult mai ușor să-ți menții câinele la o greutate optimă, oferindu-i aportul nutrițional potrivit, indiferent de vârsta sau nivelul de activitate susținut de acesta.

Videoclipul de mai sus oferă multe informații utile despre Ciobăneștii Australieni, inclusiv istoricul acestei rase, modul adecvat de hrănire, îngrijirea acestora și altele! În plus, videoclipul include niște secvențe adorabile oferite de Ciobăneștii Australieni pe terenul de joacă.

Vizionare plăcută!

Informații despre macronutrienți

Precum în cazul celorlalte rase, Ciobăneștii Australieni au nevoie de proteină animală din plin – acest nutrient este cheia către o musculatură puternică ce va oferi mai multă forță patrupedului.

Asigură-te că proteina animală naturală este ingredientul principal al dietei câinelui tău. Cercetează primele 5 ingrediente. Dacă între acestea vei regăsi două sau mai multe cereale, hrana conține mai multe plante decât proteină animală. Este important să acorzi atenție rețetei pe care se bazează produsul selectat – niciun stăpân responsabil nu dorește să pericliteze starea de sănătate a amicului său.

Raportându-ne la nivelurile de grăsime, vei dori ca hrana oferită Ciobănescului Australian să depășească ușor procentul dedicat acestor substanțe pentru ca animalul să-și păstreze blana sănătoasă și strălucitoare.

Poate ești ușor sceptic referitor la faptul că Ciobănescul tău Australian are nevoie de mai multă grăsime, dar nu uita că există grăsimi benefice pentru organismul canin. Acestea sunt obținute din surse animale cum ar fi uleiurile de pește, esențiale în dieta câinelui. Ele susțin buna funcționare a inimii și sunt absorbite cu ușurință de metabolism.

Desigur, nu îți dorești să-ți „îndopi” amicul cu tot felul de carbohidrați simpli sau calorii goale, fără aport nutrițional. Cu toate acestea, grăsimile nu se încadrează în cadrul acestora, din contră, sunt vitale pentru o alimentație corectă.

Carbohidrații necesită o discuție separată. Câinele are nevoie de aceste substanțe mai mult decât ți-ai fi imaginat deoarece ei vor oferi Ciobănescului Australian energia necesară pentru a rămâne activ. Acestea fiind spuse, evitând aditivii și optând pentru carne, fructe și legume vei reuși să integrezi aceste ingrediente sănătoase în dieta amicului tău.

Probleme comune de sănătate ale Ciobănescului Australian

Displazia de șold. Precum alte rase, și Ciobăneștii Australieni sunt afectați de probleme osteoarticulare. Asigură-te că Ciobănescul tău primește îndeajuns de multe proteine și calciu, dar nu în procent exagerat, evitând supradezvoltarea și probleme ale oaselor.

Afecțiuni ale inimii. Oferă- câinelui acizi grași de tip Omega 3 și 6. Aceste substanțe conferă buna funcționare a sistemului cardiac.

Epilepsie. Este destul de greu de tratat în rândul Ciobăneștilor Australieni. Câinii afectați de epilepsie necesită o dietă foarte atent construită.

Infecții urinare. Asigură-i câinelui apă la discreție, ușor de accesat.

Afecțiuni ale ochilor. O dietă bogată în betacaroten va menține vederea sănătoasă Ciobănescului Australian.

Cum să hrănești un Ciobănesc Australian

Ciobănesc Australian stând de veghe în curtea stăpânului

Dacă deții un Ciobănesc Australian, oferă-i acestuia 1.2 până la 2.5 cupe de hrană uscată pentru câini de cea mai bună calitate. Împarte-i mâncarea în două mese pe zi (în rubrica de mai sus vei descoperi aportul caloric optim pentru Ciobănescul tău Australian în funcție de vârstă, greutate și nivelul de activitate).

Nu lăsa hrana tot timpul la discreția câinelui, dar află cantitatea potrivită și oferă-i-o la orele de masă stabilite.

Dacă nu ești sigur că îi oferi cantitatea ideală de hrană, poți verifica vizual și tactil constituția fizică a acestuia. Privește câinele de sus și concentrează-ți atenția la talia acestuia. Apoi pune palmele pe spatele său și plimbă degetul arătător pe coala vertebrală, împrăștiind celelalte degete către cutia sa toracică. Dacă îi poți simți coastele, dar nu le poți sesiza vizual, câinele tău are greutate potrivită.

Dacă nu le poți simți în urma apăsării cu degetele atunci poți reduce cantitatea de hrană acordată Ciobănescului tău Australian.

Când vrei să determini cantitatea de mâncare de care câinele tău are nevoie nu uita să ții cont de vârstă, masa corporală, nivelul de activitate și metabolismul acestuia. Regula palpatului nu este una universală; îmbină necesitățile individuale ale Ciobănescului tău Australian cu cele depistate în majoritatea cazurilor.

Pe lângă asta, asigură-te că amicul tău va primi hrană de cea mai bună calitate și că rețeta aleasă suplinește nevoie nutriționale ale unui Ciobănesc Australian. Dacă vei investi în alimentația câinelui tău, îi vei oferi mai ușor acestuia hrană de calitate superioară, fără coloranți, conservanți sau ingrediente de slabă calitate.


Recomandarea noastră pentru Ciobăneștii Australieni: Flatazor Pure Life Medium Adult

 

Atât timp cât știm cât de importantă este o hrană potrivită pentru un Ciobănesc Australian, am dorit să aruncăm o privire în detaliu asupra hranei Flatazor Pure Life Medium Adult.

Rețeta acestui produs satisface pe deplin necesitățile nutriționale ale unui Ciobănesc Australian.

Precum majoritatea tipurilor de hrană de calitate, formula este concentrată în jurul cărnii. Regăsim pe lista ingredientelor carne deshidratată de pui, curcan, porc și somon

Somonul face parte din primele 5 ingrediente fiind o sursă excelentă de acizi grași de tip Omega 3. Aceste substanțe oferă sănătate și strălucire blănii.
Atât proteinele vegetale cât și alte ingrediente precum tapioca, mazărea, morcovul, coacăzele și roșiile sunt surse ideale de fibre integrate în alimentația câinelui tău.

Fructe precum pepenele și coacăzele suplimentează rețeta cu vitamine.

Principalele beneficii oferite de Flatazor Pure Life Medium Adult:

Conținut proteic ridicat
Proteine ușor de digerat ce vor întări musculatura
Raport preț-calitate excelent

 • proteine animale (carne deshidratata de rata min. 4 %, pui, curcan si porc)
 • tapioca
 • mazare
 • amidon din cartofi
 • grasimi animale
 • fibre de mere
 • grasime de rata
 • proteine din carne deshidratata de somon (min. 4%)
 • seminte de in
 • proteine animale hidrolizate
 • fibre de fasole
 • ulei de rapita
 • anghinare
 • autolizate de peste (0,6%)
 • morcov deshidratat
 • pepene
 • coacaze negre
 • fructo-oligozaharide
 • pastarnac
 • rosii
 • topinambur
 • acerola
 • alge
 • aloe vera
 • extracte de rozmarin
 • vitamine
 • oligoelemente

Există multe tipuri de hrană de cea mai bună calitate care va satisface cu brio nevoie nutriționale ale Ciobăneștilor Australieni. Însă Flatazor Pure Life Medium Adult se mulează cel mai concret pe aceste necesități.

În orice caz, niciodată nu există suficientă informație, iar o discuție cu veterinarul amicului tău te va pregăti și mai bine în alegerea tipului de hrană ideal pentru un Ciobănesc Australian!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top