Cele mai bune oase pentru câini (beneficii dentare + review Top 5 produse)

Câine ce roade unul dintre cele mai bune oase pentru câini

Este aproape imposibil să te gândești la câini fără să te gândești simultan și la oase. Sunt precum Tom și Jerry, Ying și Yang sau acul și ața.

Lor le plac și bobițele, însă un câine (al meu, al tău și al tuturor) nu poate fi niciodată mai fericit decât atunci când roade un os, întins pe burtă, sub razele soarelui.

Așadar, care sunt cele mai bune oase pentru câini? Nu e fizică cuantică, dar există câteva caracteristici de care va trebui să ții cont atunci când vei alege ce os îi vei arunca  prietenului tău.

Vom trece prin aceste aspecte și îți vom oferi 5 recomandări ca apoi tu să alegi osul potrivit câinelui tău!

Tabel comparativ pentru 5 oase de top:

Care sunt beneficiile atunci când câinele tău roade un os?

Există o sumedenie de beneficii pentru orice câine care roade oase! Vă vom prezenta câteva dintre acestea!

Oferă sănătate dentară.

Desigur, modul cel mai singur prin care îi poți menține câinelui tău igiena și sănătatea dentară este periajul regulat . În același timp, este la fel de important pentru câini să ronțăie, să ronțăie și iarăși să ronțăie. 

Cu atât mai bine când primește și ceva în plus de ronțăit. Există câteva soluții pentru această veșnică nevoie.  

De exemplu, îi poți oferi câinelui tău bobițe de ronțăit. Sau poți alege niște sticksuri dentare.

Oricum, cea mai eficientă opțiune a rămas tradiționalul os. Oasele și pielea presată sunt minunate pentru dantură – în special prin faptul că sunt atât de greu de ros, dar și prin duritatea superioară a materialelor folosite față de cele folosite în rândul jucăriilor de ros.

Sunt distractive și elimină stresul.

Presupun că mulți dintre noi locuim la apartament. Atunci când scoți câinele afară începe si distracția. 

Câinele are de obicei niște prieteni cunoscuți de joacă și cu toții încercăm să-l aducem în parcul de câini cât mai des cu putință. Însă, uneori, și parcul de câini poate fi plictisitor.

Precum stăpânii, și câinii trec prin perioade mai stresante ale vieții, cum ar fi perioada dresajului, o plecare a ta pe termen ceva mai lung și multe altele. Soluția pentru aceste două mici obstacole din viața unui câine (plictiseala și stresul) stă într-un lucru mic, dar atât de semnificativ: ronțăitul unui os de calitate.

Rosul oaselor este distractiv pentru câini. Ei adoră să facă asta. Îi menține concentrați și au la ce să se gândească. De altfel, este un mod util pentru a-și consuma resursele de energie, fiind un „aspirator” al stresului foarte eficient.

Din propria experiență, susțin că un câine, atât timp cât susține exerciții fizice și mănâncă așa cum trebuie, micile probleme se vor rezolva alături de un os numai bun de ronțăit.

Un os satisface câinelui nevoia de a mesteca

Din fericire, câinele meu nu a fost acel tip de câine care ar distruge orice prin ros. În orice caz, nu toți suntem la fel de norocoși. 

Unii câini dezvoltă un instinct puternic de a roade tot ce le stă în cale și, dacă nu sunt satisfăcuți de primul papuc, vor trece la cabluri, perdele și orice li se pare o provocare.

Dacă se va limita la papuc, sunteți ceva mai norocoși, dar, în cel mai rău caz, ar putea ronțăi sau înghiți ceva ce le poate afecta sănătatea.

Bineînțeles, dresajul și disciplina vor fi aliații voștri în lupta cu ronțăitul. Cea mai bună variantă este să-i valorifici câinelui nevoia de ronțăit, oferindu-i produse de calitate. Ar fi mult mai indicat să roadă un os mare și bun în locul papucului de casă.

 Oasele le lor satisface câinilor acest instinct primar și îi vor ține departe de comportamentul distructiv.

Cum să alegi osul potrivit

Doar pentru că animalul adoră să roadă oase nu înseamnă că este bine să îi oferi osul mai vechi al altui câine. Alegerea osului va fi o decizie distractivă pentru orice stăpân. În plus, un os nepotrivit ar putea pune câinele în pericol. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

Alege dimensiunea potrivită

Acesta este probabil cel mai important factor decizional. Este esențial mai ales pentru câinii de talie mare, mai ales atunci când ei vor face exces de zel. Un os prea mic ar putea aduce cu sine pericolul de înghițire.

Ideal ar fi să optați pentru un os îndeajuns de mare încât să se simtă cu gura plină, însă nu atât de mare încât să-l poată înșfăca în gură cu totul. Unii câini sunt foarte selectivi atunci când vine vorba de dimensiunile osului, așa că ați putea trece prin câteva probe înainte de a descoperi osul potrivit.

Alege textura optimă

Sunt destul de multe oase de ronțăit pe piața canină, însă trebuie să ai în vedere că un câine dedicat rosului va alege un os de o textură dură, cu un înveliș tare. Acest tip de os este compactat în producție înainte de uscare, ceea ce îi va conferi o textură mult mai dură. 

O altă opțiune bună pentru câinii înrăiți în ale rosului sunt din materiale mai tari, precum Dental Delights.

În cazul în care câinele tău are o dantură mai sensibilă, caută o textură mai moale a osului sau cu un înveliș mai subțire.

Alege o aromă apetisantă

Nu există o regulă bătută în cuie aici. Tu cunoști cel mai bine gusturile culinare ale câinelui tău. Gama de produse oferită îi va satisface chiar și pe cei mai pretențioși câni.

Unii câini ar putea prefera oasele care imită gustul cărnii crude, dar mulți alții preferă aroma unei cărni afumate!


Os cu Șuncă 4DOG pentru câini de talie medie
 

Șunca. Cu toții o știm, o consumăm și închidem ochii ori de câte ori îi simțim mirosul.

La fel de irezistibilă este și pentru prietenul tău. Simplitatea acestui os îi conferă și calitatea.

Aroma de bază, șunca, îl face irezistibil, iar textura nu foarte dură este ideală pentru dantura câinelui tău de talie medie.


Nobby Os înnodat XL cu aromă Barbecue Chicken 
 

Se pare ca avem de-a face cu o treabă pentru bărbați. Imaginează-ți o zi in curtea ta unde mirosul de grătar cuprinde toată atmosfera, sfârâitul cărnii îți încântă auzul, iar berea curge in pahare. 

Nu îți poți ține câinele departe de o asemenea zi!

El va alerga fericit prin mulțime alături de osul său oferit de Nobby gustând în felul său din aroma unui grătar mereu proaspăt!


Os Delights 8 în 1 
 

Puiul este una dintre cele mai îndrăgite cărnuri pentru câini.

După cum deja știi, carnea de pui se regăsește atât in așa-numitele bobițe, dar și în rândul mâncărurilor de câini umede, precum conservele.

Îți oferim aceeași carne irezistibilă pentru câinele tău, dar într-un alt format, făcut să reziste, datorită pielii presate care căptușește carnea din interior!


Os presat Trixie umplut cu burtă 
 

Dacă ai citit numele acestui produs și nu te-a dus cu gândul la ciorba de burtă, nu e nicio problemă! 

Nu uită că tu și prietenul tău veți avea opinii diferite atunci când vine vorba de gust. Însă gustul trebuie respectat în egală măsură! Oferă-i câinelui acest deliciu. 

După ce va roade învelișul presat, va descoperi comoara pentru care s-a luptat atât timp cu osul – burta!


Os presat Dentafun Trixie 
 

Sau osul alături de care nu dai greș. Este un os universal, menit să aibă grijă de igiena și sănătatea orală a câinelui tău. 

Aromele sunt variate, iar textura este senzitivă. 

Acest os va avea grijă de dantura prietenului tău și va oferi satisfacție papilelor sale gustative!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top