Cea mai bună mâncare pentru câini 2024

Reprezentanți ale unor rase diferite pe o pajiște

Cele mai bune branduri și comparații

Cu toții ne iubim câinii, dar asta nu înseamnă că știm întotdeauna care este cea mai bună mâncare pentru ei. Cu sute de feluri diferite de hrană ieftină pe piață, este dificil să îţi dai seama care este cea mai potrivită pentru câinele tău.

Răspunsul este simplu! Cea mai bună marcă de hrană pentru câinele tău depinde de rasa lui, de sensibilitate, dar și de alți factori. Cu toate acestea, stăpânii la fel de dedicaţi ca tine vor să știe mai multe.

Vom analiza lumea alimentației canine astfel încât să-i poți da animalului tău cea mai bună mâncare posibilă. Vei înțelege mai bine ce trebuie să mănânce câinele tău, ce specificaţii recomandă produsul drept unul de calitate și care sunt mărcile cunoscute. Astfel vei putea crea un stil de viață incredibil de sănătos pentru câinele tău!

Acest articol va acoperi totalitatea brandurilor consacrate în alimentaţia canină, ratingurile acestora, diferite specificaţii, ce câinele poate mânca şi ce nu, precum şi multe alte informaţii utile! Aici vei găsi răspuns la toate nelămuririle tale legate de alimentaţia celui mai bun prieten al omului. Să-i dăm drumul!

Brandurile principale specializate în alimentaţie canină

Acana
Orijen
Hill’s
Brit
Royal Canin
Logo ACANA
Logo Orijen
Logo Hill's
Logo Brit
Logo Royal Canin

Conținut:


1. Ce trebuie să mănânce câinele

 

Primele lucruri pe care trebuie să le știi despre câinele tău sunt nevoile acestuia. Sintetizând majoritatea mâncărurilor pentru câini, se deduc clar trei elemente-cheie: proteine, grăsimi și carbohidrați.

Depinde de rasa, starea de sănătate sau nivelul de activitate al câinelui, procentul celor trei substanțe nutritive menționate anterior variază. Dar va trebui să înțelegi și cum influențează acestea mersul normal al organismului patrupedului.

Proteinele

Proteinele sunt esențiale pentru câinii în creștere, dar și pentru cei care își folosesc musculatura la intensitate maximă, deoarece proteinele ajută la vindecarea și dezvoltarea țesutului muscular. De asemenea, ele mențin capacitatea de funcționare a celulelor organismului în parametri optimi.

Carnea de calitate oferă substanțe nutritive esențiale câinelui și aportul de energie necesar unui ritm de viață activ. Puii sau câinii care suferă de diabet au nevoie de o cantitate mare de proteină pentru o stare generală bună. De obicei, în alimentația canină, proteinele se obțin de obicei din produse de origine animală. Mese ce conțin carne, cum ar fi cea de pui, sunt și ele foarte bogate în proteine.

Grăsimile

Grăsimile sunt sursa principală de energie pentru câinele tău! Concentrate asemenea unor capsule, grăsimile nu numai că oferă animalului combustibilul” necesar, dar ele ajută și la procesul de absorbție al vitaminelor și al substanțelor nutritive pe care hrana le conține.

Dietele bogate în grăsimi sunt ideale pentru câinii de lucru, care susțin efort fizic în fiecare zi, cât și pentru câinii care au dezvoltat afecțiuni la nivelul rinichilor.

Carbohidrații

Sursele de carbohidrați din alimentația canină sunt cerealele, cartofii, fasolea, fructele, legumele și multe altele. Carbohidrații oferă energie în plus, iar fibrele asigură buna funcționare a intestinelor.

De asemenea, fibrele sunt un tip de carbohidrați foarte importanți pentru sănătatea canină. Fibrele fermentate moderat, cum ar fi sfecla, sunt excelente pentru câini. Ele mențin funcționarea corectă a sistemului digestiv.

Însă, fii atent! Consumul unui nivel prea ridicat de alimente ce conțin fibre aduce balonare și flatulație excesivă!

Pe lângă cele trei substanțe nutritive esențiale

Pe lângă proteine, grăsime sau carbohidrați, câinele are nevoie de hidratare, vitamine, minerale, precum și alte substanțe la fel de importante pentru a susține un ritm de viață sănătos și echilibrat.

Am putea întinde această discuție pe mai multe pagini, așa că hai sa ne orientăm atenția către brandurile principale ce se ocupă cu producția de hrană pentru câini.

După cum am spus mai sus, este necesar să îi înțelegi nevoile câinelui tău. Atâta timp cât vei cunoaște  importanța celor trei substanțe nutritive, raportată la particularitățile câinelui tău, cu siguranță el își va linge botul după fiecare masă, mulțumindu-ți din priviri!


2. Examinarea rețetei și a ingredientelor

 

Atunci când trebuie să optezi pentru o mâncare de câini este foarte important să știi despre ce rețetă este vorba și ce ingrediente conține. Toate aceste informații le vei găsi tipărite pe ambalajul produsului sau pe site-ul producătorului.

a. Procent de substanțe nutritive garantat:

Când analizezi diferite produse, începe prin a vizualiza procentul de substanțe nutritive pe care mâncarea respectivă le conține. Acest tabel îți va oferi informații precum:

Proteine (min %)
Grăsimi (min %)
Fibre (max %)
Umezeală (max %)

Anumite branduri pot furniza și astfel de informații:

Aport de calciu
Aport de fosfor

b. Aruncă un ochi pe lista cu ingrediente

Lista de ingrediente îți va spune cu exactitate ce substanțe conține hrana respectivă. Ingredientele vor fi listate în funcție de gramaj, începând cu cele ce ocupă cel mai mult din masa totală a produsului. Dacă primul ingredient este unul pe bază de carne, nu uita că, de obicei, carnea conține 75% apă, așa că, în realitate, acesta nu se va situa în cap de listă.

Pe de altă parte, produsele din carne sunt surse concentrate de proteină animală și nu conțin apă în exces sau grăsimi.

În timp ce analizezi lista cu ingrediente, ia-le în calcul și pe cele controversate sau nerecomandate (pentru mai multe detalii despre acestea, vezi secțiunea de mai jos).

c. Amintește-ți aceste lucruri importante!

Trebuie să fii atent la câteva detalii atunci când alegi hrana potrivită pentru animalul tău de companie.

S-ar putea ca producătorii să nu folosească termenii precum „natural”, „holistic” sau „bio” în adevăratul lor sens. De altfel, mâncarea organică pentru animale de companie nu are niște standarde obligatorii, așa că opțiunea se va baza strict pe cunoștințele tale.


 

3. Ingrediente de slabă calitate, imunitate scăzută

 

Este important să îi oferi câinelui tău o dietă echilibrată. Cu siguranță nu îți dorești să îi asiguri hrană de slabă calitate, mai ales pentru că aceasta poate cauza probleme de sănătate pe parcursul consumului. Doar pentru că un câine este dispus să mănânce orice îi iese în cale, nu înseamnă că totul este și bun pentru buna lui dezvoltare!

Ingredientele nocive conduc la o imunitate scăzută. Corpul amicului tău consumă substanțe nutritive și își asigură energia necesară pentru alergat și joacă, iar ingredientele de slabă calitate nu vor lăsa organismul patrupedului să funcționeze la parametri maximi.

Fii precaut. Există anumite ingrediente care pot afecta sănătatea câinelui. Ele se regăsesc de obicei în hrana de câini de calitate scăzută și sunt folosite pentru a crește masa acesteia. Evită-le, alegând hrană de calitate pentru prietenul tău!

Evită brandurile necunoscute și produsele derivate!

Uneori puteți ciți pe ambalajul anumitor ambalaje “produs provenit din carne de păsări de curte” în loc de “produs din carne de pui”. Nu opta pentru surse de proteine neprecizate complet. Nu vei ști cu exactitate cu ce îți hrănești câinele!

În plus, produsele derivate sunt create din resturile animalelor utilizate pentru a crea hrana de calitate. Brandurile care furnizează acest tip de hrană derivată vor încerca să te convingă de beneficiile acesteia, dar nu pot garanta și calitatea produsului.

Dacă acești producători vor neapărat să folosească și resturile, de ce nu folosesc toată carnea oferită de animal? Nu uita că mâncarea pe bază de carne, cum ar fi cea de pui, de exemplu, sunt surse proteice de calitate, în majoritatea cazurilor.

Evită conservanții artificiali

Există trei tipuri de conservanți artificiali despre care se știe că sunt folosiți în compoziția mâncării de slabă calitate. Așadar, alege un produs care nu conține:

 Butilhidroxianisol (BHA)
 Hidroxitoluen butilat (BHT)
 Etoxichină
 Propilen glicol (PG)

BHA și BHT pot provoca leziuni renale și s-a dovedit că sunt substanțe cancerigene atât pentru oameni cât și pentru câini.

La rândul ei, etoxichina este un erbicid ce poate conduce la următoarele afecțiuni:

 Provoacă leziuni ale rinichilor și ficatului
Poate produce cancer ficatului, splinei, stomacului și pielii
Distruge sistemul imunitar
Orbire
Leucemie

Propilenul glicol (PG) este la origine un antigel. În timp ce companiile producătoare încearcă să vândă produsele ce conțin această substanță afirmând că nu au grad de toxicitate și că nu există riscuri de îmbolnăvire în urma consumului, nu e bine să vă hrăniți animalul cu astfel de produse. Evitați mâncarea care conține acest ingredient periculos.


 

4. Ce poate mânca un câine și ce nu

 

Pe lângă ingrediente ce pot cauza îmbolnăvirea animalului, există un alt set de ingrediente care crează confuzii pentru stăpâni. De exemplu, este bună apa din nucă de cocos pentru un animal sau nu? Poate primi o recompensă dulce?

Pentru a discuta fiecare fel de mâncare în parte ar dura zile întregi. Există însă o regulă generală: câinele va trebui să fie ținut deoparte de hrană procesată sau orice fel de hrană care are în componență un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi chipsurile sau gogoșile. Acestea nu fac bine corpului și nici nu oferă aport nutritiv.

Produsele naturale cum ar fi fasolea verde, apa din nucă de cocos sau morcovii sunt recompense sănătoase, benefice organismului, atât timp cât sunt oferite moderat și urmărit îndeaproape. Îi poți oferi câinelui tău chiar și recompense personalizate în funcție de gusturile sale!

De asemenea, există alte produse pe piața canină, precum oasele de câine și alte recompense de ronțăit care oferă o bună igienă și sănătate dentară. Sticksurile pentru câini nici nu mai trebuie menționate!

Să concluzionăm: este important să îți răsplătești câinele cu o alimentație bogată în substanțe nutritive. Ei nu au nevoie de calorii inutile pentru organism și în niciun caz de substanțe care pot afecta bunul flux al acestuia. La fel de important este și termenul de valabilitate al produselor!

Pentru a învăța și mai multe lucruri despre ce poate consuma câinele tău și care alimente îi sunt interzise, citește următoarele postări:


Ingrediente comune: Benefice vs Nocive

 

După atât de multă informație referitoare la ce poate consuma câinele tău, hai să recapitulăm printr-o comparație utilă a zece ingrediente benefice și nocive regăsite în mâncărurile pentru animale!

Benefice
Nocive
Proteine integrale: pui, vită, pește, rață, ficat, ouă, carne de porc
BHA, BHT
Cereale integrale: ovăz, quinoa, orez brun
Etoxichină
Acizi grași Omega-3
Propilen glicol (PG)
Glucozamină
Carne de pasăre și produse derivate din carne de pasăre
Condroitina
Produse derivate
Vitamina C
Porumb, grâu, soia
Vitamina E
Orez alb
Cartofi dulci
Ceapă
Mazăre
Struguri
Morcovi
Usturoi

 

5. Ce îi mai poți oferi câinelui tău?

 

Deși câinele tău se va bucura de mâncarea pe care o recomandăm în acest ghid, va veni clipa în care va trebui să diversifici. Din păcate, pe lângă o nouă recompensă, pot apărea în dieta câinelui fie un tratament împotriva viermilor la inimă, fie unul contra căpușelor. În articolele ce urmează, vei afla toate informațiile necesare!

Cele mai eficiente tratamente împotriva căpușelor (Ghid de prevenire 2018)

Cele mai bune medicamente contra viermilor inimii la câini – Variante de top și comparații!

Sticksuri delicioase de ronțăit – Clasament și ingrediente

Recompense de top pentru pui – Clasament și comparații


 

6. Tipuri de mâncare pentru câini

 

Acum că știi exact ingredientele bune, dar și pe cele nocive pentru organismul câinelui tău, ești gata să arunci o privire asupra diferitelor tipuri de mâncare pentru câini oferite de piață!

Mâncare uscată

 

Mâncarea uscată, cunoscută și sub denumirea de bobițe, este cel mai folosit tip de hrană din industria alimentației canine. Există de mult timp pe piață și vine într-o varietate mare de produse.

O hrană echilibrată, mâncarea uscată asigură câinelui elementele nutritive necesare corpul fără să necesite niciun fel de alt aport nutrițional. Sunt deja preparate, iar formele și dimensiunea lor variază în funcție de rasa câinelui.

Singurul inconvenient este acela că hrana uscată poate conține aditivi, conservanți artificiali sau ingrediente procesate, așa că nu vă aruncați către primul produs cunoscut.

Hrana umedă (conservă sau pliculeț)

 

Hrana umedă este folosită de multe ori în cazul câinilor care nu se hidratează îndeajuns. Ea se alterează repede după deschidere, iar acest fapt o face mai puțin convenabilă față de mâncarea uscată.

Câinii vor mânca hrana umedă cu ușurință, aducând la rândul ei aportul necesar de energie și nutrienți de care prietenul tău are atât de mare nevoie. Precum în cazul hranei uscate, există o gamă largă de producători!

Mâncare specială pentru puii de câine

 

Mâncarea potrivită pentru cei mai mici reprezentanți ai lumii canine poate fi și umedă și uscată. Ea este creată special pentru ca puiuții să devină niște câini sănătoși și puternici. Bobițele sunt mai mici față de cele ce formează hrana uscată pentru adulți, pentru a fi mai ușor de mestecat și înghițit. De obicei, conține un plus de substanțe nutritive.

Majoritatea hranei pentru pui va asigura o cantitate de calciu limitată pentru a evita o dezvoltare prematură a puilor. Micuții de talie mare care “se grăbesc” să crească pot dezvolta probleme ale sistemului muscular sau osos pe parcursul vieții, așadar se va recomanda o cantitate fixă de calciu în alimentația acestora.

Acum că știi ce ingrediente sunt benefice și pe care trebuie să le eviți pentru a-i oferi puiului o alimentație echilibrată și sănătoasă, este momentul să arunci o privire asupra produselor oferite de supermarketuri. Cu siguranță vei lua decizia potrivită!

Mâncare pentru câini înaintați în vârstă

 

Câinii vârstnici au la rândul lor nevoie de o dietă adecvată, în funcție de starea lor de sănătate. La fel ca în cazul mâncărurilor pentru pui, câinii vârstnici beneficiază de hrană uscată, cât și umedă, special creată pentru aceștia.

Principalele diferențe dintre alimentația câinilor seniori și cea obișnuită includ:

Glucozamina, pentru oase și articulații puternice
Mai puține proteine, deoarece ei nu mai sunt atât de activi
Condroitina, pentru articulații sănătoase
Un plus de grăsimi, pentru o mai bună absorbție a substanțelor hrănitoare

Mâncarea fără cereale

 

Un tip de hrană ce devine din ce în ce mai popular, este hrana care nu conține cereale. Cerealele se situează pe lista substanțelor alergene pentru câini, iar cercetările recente indică faptul că acestea încetinesc sistemul digestiv și imunitar al animalului.

Dacă optezi pentru acest tip de hrană fără grâu, porumb, soia și niciun alt tip de cereale pe lista ingredientelor, vei asigura câinelui tău doar substanțe de care corpul acestuia are nevoie. Cerealele sunt greu de procesat pentru organismul canin, așadar este bine să le evitați.

Hrana cu un număr limitat de ingrediente

 

Ultimul tip de hrană pe care trebuie să-l cunoști este cel cu un număr limitat de ingrediente. Creat doar din câteva componente, acest fel de alimentație asigură câinelui o dietă completă și echilibrată.

Hrana cu un număr redus de ingrediente este recomandată pentru câinii sensibili la anumite substanțe regăsite în alte tipuri de hrană, dar și pentru câinii alergici. Cu cât stau mai puține ingrediente la baza alimentației câinelui tău, cu atât îți va fi mai ușor să-i monitorizezi și să-i controlezi sensibilitatea sistemului digestiv.

Dietele formate din hrană cu număr limitat de ingrediente devin din ce în ce mai populare în lumea posesorilor de câini deoarece stăpânii oferă din ce în ce mai multă atenție asupra alimentației și nevoilor particulare ale patrupedului.


 

7. Branduri de top în alimentația canină – prezentare generală

 

Există sute de tipuri de hrană de câini pe piață și probabil și mai multe răspunsuri la întrebarea “care este cel mai bun produs pentru câinele dumneavoastră?”. Adevăratul răspuns nu este unul universal valabil. Produsul se va alege, în primul rând, în funcție de rasa animalului, însă pentru un stăpân acest argument nu este suficient.

Am decis să prezentăm 5 din produsele de top de piață pentru a te ajuta să pășești cu dreptul în această călătorie plină de tentații și decizii. Produsele enumerate sunt create de branduri de top și furnizează substanțele nutritive necesare ca animalul tău să ducă un ritm de viață activ și sănătos.

Familiarizează-te cu aceste branduri de top și cu tipurile de hrană oferite de acestea pentru a-i putea asigura iubitului tău prieten exact ce își dorește. Fiecare masă a sa va fi un adevărat răsfăț culinar, iar câinele nu va înceta să îți multumească pentru tratație!

Brand
Tipul de hrană
Rating
Preț
Acana
20 de feluri de hrană uscată
Verifică prețul!
Orijen
7 feluri de hrană uscată și 3 feluri de hrană congelată
Verifică prețul!
Hill’s
33 de feluri de hrană uscată și 6 feluri de hrană umedă
Verifică prețul!
Brit
11 feluri de hrană uscată și 9 feluri de hrană umedă
Verifică prețul!
Royal Canin
30 de feluri de hrană uscată și 12 feluri de hrană umedă
Verifică prețul!

Cele mai bune branduri de pe piață – Prezentare generală

ACANA

Acest brand extraordinar oferă patru game de hrană uscată pentru câini, iar fiecare dintre acestea conține ingrediente de înaltă calitate, fără aditivi, la un preț rezonabil. Rețetele lor tradiționale îmbină echilibrat aromele, iar cele regionale pun accentul pe un anumit tip de ingredient.

Dacă prietenul tău are nevoie de un aport mai mare de proteine, fie de o dietă pe baza unei singure proteine, fie de o dietă echilibrată, ACANA îți poate oferi hrana potrivită!


 

Orijen

 Orijen este un brand destul de apropiat de ACANA ca specificații, însă la un preț superior. De fapt, multe persoane consideră că Orijen este vârful de lance pe piața alimentației canine, iar ACANA ar fi varianta mai ieftină. Personal, consider că gama largă de produse oferite de ACANA face acest brand superior.

Însă nimic din acest aspect nu insinuează că Orijen nu este unul dintre cele mai importante branduri. Orijen folosește numai ingrediente de calitate, iar carnea este specialitatea acestora. 

Rata de proteine/grăsimi variază de la un produs la altul, așa ca vei opta pentru cel potrivit câinelui tău în funcție de vârsta acestuia, nivelul de activitate și starea de sănătate.

Pentru stăpânii de pui, Orijen Puppy un produs foarte bine văzut și evaluat de către specialiștii în alimentația puilor.


 

Hill’s

Precum ACANA, Hill’s are o gamă largă de produse. Rețele pe care le recomandăm sunt cele de pe liniile de alimentație denumite de producător drept Hill’s Science Plan, Hill’s Ideal Balance  și Hill’s Prescription Diet.

Fromm au o tradiție de peste 80 de ani în această industrie, iar experiența acumulată a condus la implementarea cercetărilor făcute pentru a obține și folosi ingrediente de cea mai bună calitate.

Povestea spune că Dr. Mark Morris, dorind să vindece o afecțiune renală a lui Buddy, câinele însoțitor al unui nevăzător, reușește să scadă concentrația de sare a mâncării și să aducă un aport de proteine.

Gama variată de produse asigură alimentația potrivită în funcție de rasa animalului, dar și în cazul în care câinele are nevoie de un regim special pentru reducerea obezității, meținerea greutății, îndepărtarea tartrului sau alte particularități.


Brit

Brit oferă patrupedului tău rețete premium și superpremium, în care carnea de pui și somonul devin de-a dreptul irezistibile. Brit evită ingredientele ce ar putea afecta sănătatea câinelui, precum soia sau GMO. 

Totul a început ca o afacere de familie în 1994, iar acum compania cehă se bucură de un real succes. Brit produce anual 65000 de tone de mâncare de animale, pentru câini pisici sau rozătoare.

Câteva dintre combinațiile faimoase produse de Brit sunt rețete delicioase fie pe bază de miel și orez, cartofi și somon sau iepure și orez.

Produsele sunt foarte bine văzute în rândul cunoscătorilor, iar empatia față de animale pe care Brit o poartă cu sine se reflectă în acte de caritate, cum ar fi hrana gratuită pentru adăposturile pline de animale fără stăpân.


Royal Canin

Sloganul Royal Canin definește cu desăvârșire brandul: “Câinele și pisicile sunt pe primul loc”. Pe parcursul a 50 de ani, Royal Canin a consultat veterinari, nutriționiști și crescători pentru a obține formule inovatoare, menite să asigure câinelui tău aportul necesar de nutriție.

Filosofia Royal Canin aduce nevoile animalului în centru atenției și încearcă să le înțeleagă cu exactitate, oferind diete la obiect, ce ating pas cu pas fiecare particularitate a câinelui tău.

Din 2008, până la optzeci la sută din venitul de la Royal Canin, adică un miliard și jumătate de euro, au fost generate de vânzările din afara Franței. Numărul angajaților din întreaga lume era de aproximativ patru mii cinci sute.


Brand
Tipuri de mâncare
Rating
Brand
Tipuri de mâncare
Rating
Gravy Train
Uscată și udă
Nature’s Logic
Uscată și udă
Abady
Uscată
Nature’s Variety
Uscată și udă
4 Health
Uscată și udă
Now Dog
Uscată
Evo
Uscată și udă
Nutrisca
Uscată și udă
Evangers
Uscată și udă
Nutrisource
Uscată și udă
Eukanuba
Uscată și udă
Nutro
Uscată și udă
Bil Jac
Uscată și udă
Nutro Max
Uscată și udă
Bravo
Uscată și udă
Nutro Ultra
Uscată și udă
By Nature
Uscată și udă
Organix
Uscată și udă
Beneful
Uscată și udă
Pedigree
Uscată și udă
California Natural
Uscată și udă
Petcurean Go
Uscată și udă
Earthborn Holistic
Uscată și udă
Precise
Uscată și udă
Holistic Select
Uscată și udă
Primal
Crudă și crudă congelată
Detailed Addiction
Uscată și udă
Pro Pac
Uscată
Dr. Tim’s
Uscată
Pure Balance
Uscată
Diamond Naturals
Uscată și udă
Pure Vita
Uscată și udă
Diamond
Uscată
Purina
Uscată și udă
Earthborn
Uscată și udă
Purina One
Uscată și udă
Canidae
Uscată și udă
Purina One SmartBlend
Uscată și udă
Alpo
Uscată și udă
Purina Pro Plan
Uscată și udă
Annamaet
Uscată și udă
Purina Puppy
Uscată și udă
Acana – Puppy
Uscată
Rachel Ray
Uscată și udă
Acana – Dog
Uscată
Royal Canin
Uscată și udă
Chewy
100+ Uscată și udă
Science Diet
Uscată și udă
Blue Diamond
Uscată
Simple Nourish
Uscată și udă
Horizon Pulsar
Uscată
Sojos
Uscată congelată
IAMS
Uscată și udă
Solid Gold
Uscată și udă
IAMS Proactive
Uscată
Sportmix
Uscată
Pinnacle
Uscată și udă
Stella and Chewy
Crudă și crudă congelată
Instinct
Uscată și udă
Taste of Wild
Uscată și udă
Kibbles and Bits
Uscată și udă
Trader Joe’s
Uscată, udă și recompense
Kirkland
Uscată și udă
Victor
Uscată și udă
Life’s Abundance
Uscată și udă
Wellness
Uscată și udă
Lotus
Uscată și udă
Whole Earth
Uscată și udă
Merrick
Uscată și udă
Wild Calling
Uscată și udă
Natural Balance
Uscată și udă
Wysong
Uscată și udă
Nature’s Recipe
Uscată și udă
Zignature
Uscată și udă
Nature’s Domain
Uscată și udă

8. Cea mai bună alimentație pentru un câine cu afecțiuni particulare

 

Există o varietate de probleme de sănătate ce-l pot afecta pe cel mai bun prieten al omului. În cazul în care vorbim despre un pui, un câine cu afecțiuni la nivelul rinichilor sau pur și simplu un câine cu un stomac sensibil, acestora li se va recomanda, în funcție de caz, o dietă specifică.

Am strâns în această secțiune cele mai bune feluri de mâncare pentru afecțiuni variate ce-i pot afecta pe reprezentanții regatului canin.

Pe lângă o scurtă introducere despre cum vei alege dieta adecvată pentru un câine cu anumite probleme de sănătate, vei beneficia și de o serie de indicații ce te vor ajuta să iei decizia potrivită, în așa fel încât câinele tău să beneficieze de o dietă variată pentru o viață sănătoasă.

8.1. Cea mai bună hrană pentru câinii cu stomacul sensibil

 

O hrană specială la mare căutare pentru posesorii de câini este hrana indicată pentru acei câini cu un stomac sensibil.

Iată principalele 4 branduri care oferă acest tip de hrană câinilor cu această particularitate:

Fiecare dintre aceste produse este o opțiune demnă de luat în calcul în cazul în care câinele dumneavoastră dezvoltă sensibilitate la nivelul stomacului. Urmăriți câteva aspecte din viața câinelui pentru a ști cu exactitate dacă exemplarul dumneavoastră are nevoie sau nu acest regim special:

Scaun moale uneori
Vărsături neregulate
Flatulență excesivă
Fluctuații de greutate

Aceste simptome sunt semne comune ale unui stomac sensibil. Dacă regăsești unul sau mai multe, va trebui să-i alegi câinelui o alimentație simplă, bazată pe câteva ingrediente. Simplificându-i dieta, vei putea observa mult mai atent ce se petrece în organismul câinelui.

Apoi, va fi necesar să examinezi dieta animalului și să asiguri faptul că el primește aportul necesar de substanțe nutritive pentru a duce un ritm de viață sănătos, fără să dezvolte alte probleme generate de modificările din alimentație.

Ingredientul principal pe care hrana câinelui trebuie să îl conțină este proteina. Carbohidrații ar trebui să vină sub forma unui complex, fără cereale, cum ar fi cartofii dulci. Evită produsele de slabă calitate, pline de aditivi cum ar fi porumbul și soia.

Următorul pas ar fi să te asiguri că hrana câinelui conține un procent de grăsime apropiat de 15%. Este raportul optim pentru a menține câinele sănătos. În cele din urmă, oferă-i câinelui o sursă bună de fibre cum ar fi fructele sau legumele rădăcinoase.


 

8.2. Cea mai bună hrană pentru câini cu artrită

 

Mulți câini, în special cei înaintați în vârstă, suferă de artrită. Acest lucru le poate cauza durere și le poate dezvolta imobilitate, probleme ce îi vor ține departe de o viață fără griji. Însă îți poți feri câinele de acest disconfort printr-o dietă adecvată.

Atunci când ești nevoit să alegi o hrană specifică pentru un câine ce suferă de artrită, trebuie să iei în calcul că acea hrană este necesar să conțină ingrediente ce oferă câinelui o bună mobilitate a articulațiilor, fără să-i provoace și mai multă durere.

Ingrediente antiinflamatorii: sunt multe fructe și legume ce pot reduce inflamațiile la nivelul articular. Optează pentru produse care conțin următoarele ingrediente:

Zucchini
Salată verde
Mere

Carne cu un conținut scăzut de grăsimi: Grăsimea animală sau cărnurile grase pot cauza dureri la nivelul articulației în urma consmului. Hrana de câini ieftină folosește grăsimea pentru a obține un coeficient mai mare de proteine, însă această trebuie evitată.

Omega 3: sursa principală de Omega 3 de care un câine cu probleme la nivelul articulațiilor are nevoie este uleiul de pește. Calitatea acizilor grași ce se regăsesc în uleiul de pește este net superioară celor ce se obțin din floarea-soarelui, porumb sau alte uleiuri vegetale.


 

8.3. Cea mai bună hrană pentru câini cu afecțiuni la nivelul rinichilor

 

Afecțiunile rinichilor sunt probleme de care câinele și stăpânul se pot lovi zilnic. Odată cei vei depista simptomele, vei fi nevoit să îți orientezi atenția către o dietă specifică.

Aceste produse de top sunt ideale pentru câinii cu afecțiuni renale:

În cazul în care câinele tău a fost diagnosticat cu afecțiuni renale, el va necesita o alimentație specială. Anumite produse se obțin doar pe bază de rețetă așa că va trebui să colaborați cu doctorul veterinar pentru a-i putea oferi câinelui hrana potrivită.

Acestea sunt ingredientele cele mai importante pe care hrana trebuie să le conțină atunci când câinele în discuție suferă afecțiuni renale:

 Acizi grași Omega 3
 Vitaminele B, C și E
 Nivel scăzut de proteine (între 13 și 18%)
 Nivel scăzut de fosfor (între 0,2 și 0,5%)

Acizii grași alături de vitamine vor asigura lucrul eficient al rinichilor, în timp ce evitarea excesului de proteină și fosfor va garanta o uzură inferioară.


 

8.4. Cea mai bună hrană pentru câini cu infecții în zona genitală

 

Chiar dacă infecțiile urinare nu sunt urmări ale dietei în totalitate, hrana câinelui tău poate influența pozitiv sau negativ imunitatea animalului dezvoltată asupra acestui tip de infecții.

Dacă dorești ca patrupedul tău să-și sporească imunitatea în fața infecțiilor urinare, schimbă-i alimentația aplicând următoarele caracteristici. Acestea ar trebui să reducă gradul de risc:

Conținut limitat  de amidon: Amidonul se transformă în zahăr, iar acesta din urmă ajută infecțiile genitale să se dezvolte. Cartofii, fulgii de ovăz, orezul sau mazărea conțin mult amidon și, fiind prezente în alimentația zilnică, pot dezvolta câinelui o anumită sensibilitate în lupta cu infecțiile genitale.

Cerealele: Nu s-a dovedit cu exactitate raportul între consumul de cerealele și imunitatea câinelui în fața infecțiilor  genitale, dar există șanse ca cerealele să contribuie din umbră la sensibilizarea organismului. Pentru a-ți menține câinele în afara oricărui dubiu sau pericol, pur și simplu evită hrana care conține cereale.

Dieta cu ingrediente limitate: Când câinele acuză alergii sau afecțiuni genitale, ia în considerare schimbarea dietei comune cu una care să conțină cât mai puține ingrediente.

Pentru și mai multe detalii, citește articolul acesta, dedicat câinilor cu afecțiuni ale tractului urinar.

Mai jos, vei regăsi principalele produse care pot asigura alimentația corectă unui câine ce suferă de aceste tipuri de afecțiuni.


 

8.5. Cea mai bună hrană pentru câinii afectați de un scaun moale

 

Orice câine, pe parcursul existenței sale, va acuza apariția scaunului moale. Acesta este un simplu semn că sistemul lui digestiv nu funcționează în acel moment la parametrii săi maximi. Cu toate astea, anumite exemplare pot dezvolta această problemă cronic, într-o anumită măsură din cauza dietei neadecvate.

Schimbându-i alimentația cu una specifică unui sistem digestiv sensibil, vei scădea șansele ca animalul să mai fie deranjat la stomac în mod constant.

Pentru a fi sigur că scaunul moale nu va recidiva, este important să înțelegi de ce produsele de mai sus ajută la ameliorarea până la dispariția acestui aspect deranjat din viața câinelui.

Fiecare din aceste tipuri de hrană ce pot remedia problema nu conțin cereale și nici prea multe ingrediente. Motivul declanșator al diareei este faptul că animalul nu procesează hrana așa cum trebuie, iar una din cauze este că ei dezvoltă o ușoară alergie la unul din ingrediente sau pur și simplul stomacul acestora nu este compatibil cu ingredientul-surpriză.

Atunci când optezi pentru o hrană cu cât mai puține ingrediente, șansele ca scaunul să fie sănătos cresc exponențial!


 

8.6. Cea mai bună hrană pentru câinii care suferă de colită

 

Ai auzit vreodată de colită? Colita apare atunci când câinelui i se irită sau inflamează colonul. Afecțiunea poate varia de la ușoară la foarte severă. Ea trebuie tratată medicamentos, sub îndrumarea doctorului veterinar, însă și stăpânul poate contribui la o vindecare mai rapidă, aplicând dieta potrivită unei astfel de afecțiuni.

Doctorul veterinar din acest videoclip te va ajuta să înțelegi de ce o dietă adecvată este atât de importantă pentru un câine aflat la ananghie din cauza colitei:

Atenție! Este obligatoriu ca dieta să se bazeze pe următoarele caracteristici:

Aport de fibre
Nivel scăzut de grăsimi
Carne ușoară, de preferat albă
Alte ingrediente ușor de digerat

În timp ce câinele tău face pași rapizi spre vindecare, asigură-te că îl vei hrăni des și în porții mici, ținându-l pe acesta de departe de recompense ce pot influența dieta.

Colita îi poate crea multă suferință pe termen lung câinelui, așa că este indicat să aplici dieta cât mai repede cu putință pentru a scurta perioada mai dificilă prin care va trece prietenul tău.

Aceste produse sunt opțiuni de top pentru câinii afectați de colită:


 

8.7. Cea mai bună hrană pentru câinii cu respirație urât mirositoare

 

Unii stăpâni s-ar amuza când ar auzi că respirația urât mirositoare este o afecțiune a câinelui care necesită o dietă specială, dar posesorii unor câini ce dezvoltă această particularitate deranjantă vor face orice le va sta în putere pentru ca prietenul lor cel mai bun să scape de problema stânjenitoare.

Aceste produse ar putea ameliora respirația urât mirositoare a patrupedului:

Pe lângă perierea dinților, bobițele cu textura abrazivă ajută, de asemenea, la curățarea tartrului și a bacteriilor din gura animalului. De obicei, bacteriile din cavitatea bucală sunt principalul factor al respirației urât mirositoare. Hrănindu-ți câinele cu unul din produsele recomandate, îl vei ajuta pe acesta să scape de mirosul neplăcut al gurii.

Dacă afecțiunea persistă după schimbarea dietei sau periaj, contactează veterinarul. El va putea descoperi alte probleme de natură dentară ce pot cauza respirația urât mirositoare a câinelui.


 

8.8. Cea mai bună hrană pentru câini cu afecțiuni ale tractului urinar

 

Unii câini sunt predispuși la infecții ale tractului urinar și pot dezvolta pietre la vezică în cazul în care stăpânul nu ia atitudine. Cele mai frecvent întâlnite “pietre la rinichi” se numesc “calculi”.
Asigurându-i câinelui dieta potrivită, îi poți oferi o bună funcționare a tractului urinar:

Alege un tip de hrană cu un grad ușor de aciditate. Includerea unor ingrediente ușor acide, cum ar fi afinele, poate fi benefică.

Niveluri scăzute de proteine, fosfor și magneziu. Evitând consumul în exces al acestor substanțe nutritive, veți evita concomitent și formarea pietrelor de dimensiuni mari.

Ingredientele ușor sărate vor crește setea animalului. Astfel, câinele va fi mereu hidratat, consumul de apă fiind recomandat împotriva problemelor la nivelul tractului urinar.

Iată o selecție de produse foarte eficiente împotriva afecțiunilor de acest tip:


 

8.9. Cea mai bună hrană pentru câinii diabetici

 

Este posibil ca anumiți câini să sufere de diabet. În cazul în care câinele tău a fost deja diagnosticat sau este predispus la diabet, va fi necesar să îi optimizezi dieta în așa fel încât câinele să ducă o viață sănătoasă, departe de problemele aferente acestei boli.

Vă oferim o serie de produse special create pentru câinii afectați sau predispuși la diabet:

Acordă timpul și înțelege pas cu pas această problemă de sănătate a câinelui. 

În general, trebuie să îți îndrepți atenția către produse care să nu conțină zahăr sau zaharuri și si să îți hrănești animalul cu porții mici. Orientează-te către produse fără aditivi în componență. 

Câinii diabetici sunt mult mai predispuși la alergii, probleme ale digestiei și alte afecțiuni. Așadar, din postura de stăpân, ia deciziile așa cum se cuvine!


 

8.10. Cea mai bună hrană pentru câini supraponderali

 

Cu toții am avut cândva pe parcursul vieții câteva kilograme în plus. Acest aspect este general valabil și în regatul canin. La fel ca oamenii, unii câini sunt predispuși la îngrășare. De la probleme ale glandei tiroide până la mâncat excesiv, sunt atât de multe motive care ar putea conduce la îngrășarea prietenului tău patruped.

Un mod de rezolvare a acestei probleme constă în echilibrarea dietei acestuia. Nu trebuie să îți înfometezi câinele. Este necesar doar să faci anumite schimbări pentru a-ți ajuta câinele să atingă o greutate care să-i ofere o bună dispoziție generală și o sănătate de invidiat.

Nu-ți lasă câinele să devină obez și salvează-l! Dacă vor atinge punctul obezității, alte afecțiuni nu vor întârzia să apară!
Pentru a-ți ajuta câinele să piardă în greutate, căută produse cu următoarele caracteristici:

Un conținut de proteine peste medie
Un conținut de grăsimi sub medie
Un conținut de calorii sub medie

Bifând aceste caracteristici, îi vei oferi câinelui tău aportul nutritiv necesar în timp ce el va scăpa fără să-și dea seama de kilogramele în plus ce ar fi putut deveni periculoase pentru sănătatea acestuia.

Produsele de mai jos sunt produse de top, special create pentru câinii predispuși la îngrășare:


 

9. Diferite tipuri de diete

 

Dacă vei afla că prietenul tău are nevoie de o dietă aparte, va fi greu să decizi ce hrană îi vei oferi. Listele ce urmează sunt formate din produse de top și fac parte dintr-o gamă variată de diete.

Sugestiile noastre îți vor restrânge aria de opțiuni și te vor face să optezi pentru calitate.

9.1. Cea mai bună hrană pentru puii de câine

 

Puii sunt niște ghemotoace pline de energie, ce-ți vor umple casa cu dragoste și bucurii. Însă pentru a menține această atmosferă de basm sub acoperișul tău, este nevoie să-i oferi micuțului hrana potrivită. Puii au nevoie de o alimentație specială care să le asigure o creștere armonioasă și o bunăstare generală.

Alege una din aceste variante de top, iar cel mic nu va înceta să îți mulțumească:

Probabil de întrebi de ce cei mai mici reprezentanți ai lumii canine au nevoie de un regim special față de cel al omologilor săi mai mari.

Puii solicită o dietă echilibrată, la fel ca adulții, dar alimentația lor trebuie concentrată asupra sănătății sistemului digestiv, dezvoltării musculaturii și a forței, stimularea creierului și multe altele. Descoperind mixul câștigător de ingrediente, vei fi sigur că cei mici vor crește așa cum se cuvine.

În acest videoclip vei afla ce trebuie să ai în vedere atunci când hrănești un pui:


Ingredientele următoare formează baza piramendei unei alimentații sănătoase pentru căței:

Primul ingredient este o carne de calitate
O analiză nutrițională potrivită aportului necesar de energie al puilor
Bobițe mici, ușor de ronțăit
Valoare calorică ridicată
Dacă ești posesorul unui pui al oricărei rase de talie mare, hrana trebuie să îndeplinească cerințe particulare raselor mari

Alți nutrienți importanți pentru o bună dezvoltare a puilor sunt vitaminele, mineralele, alături de uleiurile Omega 3 și 6. Toate aceste ingrediente vor înzestra puiul cu o minte ageră, încheieturi puternice și o blană sănătoasă!


 

9.2. Cea mai bună hrană pentru o dietă cu un conținut redus de grăsimi

 

Unii câini au nevoie de o dietă săracă în grăsimi. Această necesitate poate fi cauzată de:

Un stomac sensibil
Pancreatită
Obezitate
Creștere bruscă în greutate

Dacă veterinarul tău recomandă tranziția de la dieta obișnuită a câinelui la una cu o concentrație redusă de grăsimi, oricare din aceste produse este o opțiune calitativă:

Toate produsele enumerate mai sus oferă o cantitate optimă de substanțe nutritive, fără să apeleze la grăsimi. Multe produse de slabă calitate reduc forțat nivelul de grăsimi prin dispariția cărnii de pe lista ingredientelor. Nu și în cazul produselor recomandate.

O dietă echilibrată cu o concentrație minimă de grăsimi oferă substanțe nutritive de calitate din surse de aceeași calitate.

Principalul ingredient care conferă calitate produselor este carnea, în detrimentul carbohidraților și al aditivilor. Carbohidrații ar trebui să provină din surse complexe cum ar fi cartofii dulci, orezul brun sau ovăzul.

Acizii grași tip Omega, alături de fibre sunt, de asemenea, la fel de importanți. Uleiul de pește sau cel de sunt ingrediente de top ce conferă câinelui acizii grași atât de necesari bunei funcționări a organismului. În același timp, salata sau frunzele în general, sunt surse ideale de fibre în cadrul unei diete cu un minim de grăsimi.


 

9.3. Cea mai bună hrană pentru diete “crude”

 

O dietă crudă sau “raw” ar putea suna dezgustător pentru tine, dar delicioasă pentru câinele tău. Naturală și plină de carne, acest tip de dietă ar putea să-și aibă originile în rădăcinile carnivore ale patrupedului.

Unele din aceste ingrediente sunt doar suplimente, iar altele asigură mese complete. Verifică unde se integrează ingredientele respective înainte de a le introduce în dieta “raw” a câinelui.

În afară de bucățile de carne de calitate pe care le puteți achiziționa de la măcelăriile din apropiere, vă oferim ca alternativă a dietelor raw această gamă de produse superpremium, minimum prelucrate și cu un număr limitat de ingrediente.

Conservele recomandate de noi sunt create de specialiști ai industriei alimentare canine și au în componență doar ingrediente de înaltă calitate:

Atunci când optezi pentru o dietă bazată pe hrană crudă, concentrează-te pe aportul de proteine oferit de acesta. Totul este despre calitatea cărnii! Asigură-te că dieta “raw” conține un mix de proteine care formează între 55 și 70% din masa alimentației. Proteinele pot fi extrase din carne, ouă, lactate și fasole.

Restul procentelor poate fi acoperit de carbohidrați și legume. Oferă-i câinelui carbohidrați de calitate, diferiți de cei obținuți din porumb, soia sau grâu.

Înainte de trecerea la o dietă “raw”, consultă veterinarul. În următorul videoclip vei afla cum se face pas cu pas tranziția de la bobițele comune la hrana de tip “raw”:

Pentru mai multe informații referitoare la cele mai bune opțiuni în materie de “hrană crudă” de pe piață, accesează următorul link.


 

9.4. Cea mai bună hrană pentru femelele gestante

 

Atunci când o viitoare mămică se hrănește, nu o face doar pentru ea. Așadar, trebuie să îi oferi ce este mai bun!

Produsele de mai jos sunt recomandate exclusiv pentru viitoarele mame, iar calitatea este principala lor caracteristică:


Există multe lucruri pe care trebuie să le știi despre hrana adecvată femelelor gestante sau a mamelor care alăptează. Indicat este să consultați medicul veterinar. Acesta va ști ce să vă recomande pentru ca femela să beneficieze de cea mai bună alimentație, fără a fi hrănită excesiv sau prea puțin.

Majoritatea femelelor nu au nevoie de mai multă hrană în primele șase săptămâni ale sarcinii. Apoi, ele vor beneficia de 30-50% mai multe calorii. Dacă este femela este hrănită dinainte cu produse de calitate, bogate în carne și proteine, se va păstra același regim alimentar.

În general trebuie să vă asigurați că viitoare mămică are cu 30% mai mult în greutate înainte de nașterea puilor. Această creștere în greutate garantează, în general, starea bună de sănătate a mamei și capabilitatea de a-și hrăni puii fără niciun fel de probleme.


 

9.5. Cea mai bună hrană pentru o dietă fără cereale

 

Dietele fără cereale devin din ce în ce mai populare în rândul stăpânilor preocupați de modul în care câinele procesează hrană și de procentul nutritiv al acesteia, adevărata sursă de energie pentru patruped.

Chiar dacă nu există dovezi referitoare la faptul că un câine nu poate procesa integral cerealele din alimentație, s-a demonstrat că cerealele consumate sunt principala cauză a alergiilor din lumea canină. În concluzie, evitarea acestora în hrana de zi cu zi a câinelui va reduce problemele digestive pe care prietenul tău le poate întâmpina.

De obicei, dietele fără cereale sunt mai bogate în proteine și mai sărace în carbohidrați. Principalii înlocuitori ai carbohidraților absorbiți din cereale sunt:

Cartofii
Cartofii dulci
Tapioca
Mazărea

În tabelul de mai jos vei descoperi câteva dintre cele mai populare și apreciate produse fără cereale de piață:


 

9.6. Cea mai bună hrană pentru câinii de vânătoare

 

Câinii de vânătoare precum și alte rase din lumea canină au nevoie de bagaje întregi de energie. Pentru a-și susține ritmul de viață activ, ei pot beneficia de o dietă specializată.

Particular, alimentația lor se va axa în jurul profilului nutrițional următor:
Ingrediente cu procesare lentă
Minimum 20% grăsimi
Minimum 30% proteine
Surse de grăsimi de înaltă calitate
Nivel ridicat de nutrienți și minerale

În cazul în care câinele tău de vânătoare susține activități solicitante doar 1-2 ore pe zi, ei nu au nevoie de valori de proteine și grăsimi atât de ridicate, însă câinii cu un nivel de activitate ridicat cam pe tot parcursul zilei vor beneficia de proporțiile menționate anterior pentru a susține un ritm de viață sănătos.

Cele mai bune produse de pe piață pentru câinii de vânătoare le vei găsi aici, cât și în tabelul de mai jos:


 

10. Diete în funcție de rase

 

Fiecare rasă are particularitățile și trăsăturile ei specifice de caracter pe care stăpânul încearcă neîncetat să le înțeleagă și să le aprecieze. Alte două lucruri importante pe care posesorii de câine trebuie să-l cunoască sunt dietele specifice și problemele concentrate în jurul rasei patrupedului.

Unele rase sunt predispuse la anumite tipuri de alergii, altele la diferite afecțiuni de sănătate. Ambele se pot agrava în urma unei diete necorespunzătoare.

Pentru a selecta hrana potrivită câinelui tău în funcție de apartenența sa la rasă, trebuie să ai vedere răspunsul la următoarele întrebări:

Ce afecțiuni de sănătate sunt specifice rasei câinelui tău?
Aparține unei rase de talie mare, medie sau mică?
Este predispusă rasa la anumite alergii?
 Este selectiv atunci când vine vorba de mâncare?
 Blana sa este dificil de întreținut?
 Ce aport de proteine, grăsimi și carbohidrați le este necesar?

Află răspunsurile la aceste întrebări și folosește-le pentru în a alege dieta potrivită câinelui tău.

Știm că toată această cercetare necesită multă muncă, așa că ți-am luat-o puțin înainte. Pe site-ul nostru găsești ghidurile și indicațiile necesare, iar câinele tău va spune “Sărut-mâna pentru masă!” ori de câte ori îi vei oferi ocazia. Am descoperit rețeta succesului pentru peste 20 de rase din regatul canin, iar lista va continua.

Tot ce trebuie să faci este un simplu click pe rasa câinelui tău și vei descoperi exact ce alimente ar adăuga prietenul tău cu lăbuțe în coșul său de cumpărături.

Descoperă în articolele ce urmează cea mai bună alimentație recomandată rasei respective. Produsele specificate sunt de cea mai bună calitate de pe piață, iar în articol sunt menționate diete variate cât și posibilele afecțiuni ale rasei.

Există sute de tipuri de câini care populează regatul canin și poate și mai multe păreri referitoare la modul în care alegi dieta ideală. Adevăratul răspuns la întrebarea “Care este cel mai calitativ brand producător de hrană pentru câini?” nu este unul universal. El variază în funcție de rasă, dar pentru un stăpân aflat în căutarea comorii culinare din lumea canină, indiciul de mai sus nu este suficient.

Am decis să alegem cinci linii de alimentație de la cinci branduri de top pentru a te ajută să iei primul contact cu produsele de calitate oferite de producători. Hrana pe care o recomandăm este recunoscută la nivel global și oferă substanțele nutritive, suplimentele și aportul de energie de care majoritatea câinilor au nevoie.

Urmează o incursiune culinară tratată în funcție de rasa de proveniență a prietenului tău. Urmeaz-o și află ce hrană i se potrivește!


 

11. Reclamații și probleme

 

Înainte de a concluziona recomandările și sfaturile din acest articol, vom atinge și un subiect mai puțin plăcut, reclamațiile și inconvenientele de pe piața alimentației canine.

Reclamațiile există. Acestea sunt emise atunci când la exteriorul ambalajului sau în interior se descoperă lucruri “nelalocul lor”.

O reclamație se poate face, de pildă, atunci când ați achiziționat un produs ieșit din perioada de valabilitate sau acesta nu îndeplinește criteriile menționate de producător. Ca stăpân, e bine să fii la curent cu știrile din lumea producției de mâncare pentru câini pentru a putea evita anumite neplăceri ce pot deveni uneori chiar fatale pentru animal.

Însă de obicei, produsele reclamate nu sunt cu adevărat periculoase nici în urma consumului. Totuși, este important să știi că uneori chiar și producția în masă poate da greș. Fii cu ochii pe mâncarea câinelui tău exact așa cum ești pe mâncarea ta! Dacă ceva pare putred, apelați cu încredere la Protecția Consumatorului.


 

12. Ești pregătit pentru a alege hrana potrivită!

 

Acum te consideri un adevărat expert în alimentația canină?

Noi sperăm că da, însă nu îți face probleme în cazul în care nu îți aduci aminte totul. Vei găsi aici întotdeauna informații actualizate despre hrană celui mai bun prieten al omului cât și despre produsele care îi asigură acestuia un trai lipsit de griji sau disconfort.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în considerare în caz că dorești să schimbi alimentația câinelui este piața, mai exact, produsele oferite de aceasta la momentul respectiv. Precum orice industrie, cea a alimentației canine se află într-o continuă dezvoltare, iar stăpânul trebuie să fie mereu la curent cu noile produse.

Este esențial ca tranziția de la o alimentație la alta să se facă lent, fără a da peste cap organismul animalului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, modificați progresiv alimentele pe o perioadă de două saptămâni.

Acum ești cu adevărat pregătit pentru această expediție culinară în lumea industriei alimentației canine!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top