Cea mai bună hrană pentru un metis Labrador-Pudel

Blana deasă și cârlionțată a unui metis Labrador-Pudel este inconfundabilă

Cu blana lor cârlionțată și bagaje interminabile de energie, metișii Labrador-Pudel sunt niște animale de companie minunate – ei adoră să ne întâmpine „îmbrățișându-ne” cu lăbuțele, iar viața alături de un Labrador-Pudel nu va fi niciodată plictisitoare.

Dacă îți dorești ca prietenul tău cârlionțat să ducă o viață sănătoasă, ofer-i acestuia cea mai bună hrană disponibilă pentru un metis Labrador-Pudel. Din fericire, venim în ajutorul tău!

Alegeri de top – 4 branduri de hrană uscată excelente pentru un metis Labrador-Pudel

Labrador-Pudel
senior

calorii
0

Labrador-Pudel adult comun

calorii
0

Labrador-Pudel activ/de lucru

calorii
0

Metișii Labrador-Pudel pot deveni destul de mari, însă nu se compară cu Mastifful englez, de exemplu. Ei rămân în proporțiile unui câine de talie mare. Majoritatea exemplarelor cântăresc în medie între 22.5 și 30 de kilograme, fie masculi sau femele.

Din acest motiv, veți ajusta aportul caloric în funcție de vârstă și activitate: un Labrador-Pudel ce cântărește 27.2 kilograme va solicita 1313 calorii. Dacă metisul tău este mult mai activ față de medie, atunci aportul caloric necesar se va apropia de 2088 de calorii pe zi.

Pe de altă parte, un alt Labrador-Pudel mai leneș sau trecut de prima tinerețe va beneficia de numai 1074 de calorii în fiecare zi pentru a-și putea susține nivelul redus de activitate fizică.

Urmărește acest videoclip pentru a înțelege activitățile unui Labrador-Pudel

În acest videoclip apare Nancy Friendsley, manager dresor la Berkeley-East Bay Human Society. Această explică originile și modul de îngrijire potrivit al metisului Labrador-Pudel. Vei descoperi empatia față de animal de care această dresoare dă dovadă în activitățile susținute alături de Labdradorii-Pudel.

Ca stăpân, nu uita că acești câini sunt foarte activi și trebuie să ai mereu în vedere atât dieta cât și exercițiile fizice!

Rezumat despre macronutrienți

La fel ca majoritatea câinilor, Labradorii-Pudel se simt excelent cu o dietă constantă bazată pe proteine sănătoase de origine animală – câinele are nevoie de o astfel de nutriție pentru a te asigura că acesta va crește mare și puternic.

Asigurați-vă că proteina animală de înaltă calitate este ingredientul principal ai dietei. În timp ce proteinele vegetale sunt și ele sănătoase, concentrează-te asupra obținerii celor de origine animală. Urmărește primele 5 ingrediente ale produsului înainte să-l achiziționezi.

Dacă există două sau mai multe dintre acestea sunt cereale este foarte probabil ca hrana să conțină mai multă proteină vegetală față de cea animală.

Din moment ce Labradorii-Pudel au blană atât de deasă și cârlionțată, este de datorita ta sa menții aspectul și sănătatea acesteia. Prin urmare, alege o hrană ce conține grăsimi sănătoasă ce vor hrăni blana și pielea. Desigur, există anumite grăsimi superioare, cum ar fi cele de origine animale, ușor de metabolizat, precum uleiurile din pește. Fiind o componentă obligatorie, nivelul grăsimilor din hrană este ajustabil, însă nu optați pentru un conținut redus al grăsimilor sănătoase.

Carbohidrații sunt și ei demni de luat în calcul, deși ar fi al treilea ingredient ca prioritate al rețetei (proteinele și grăsimile ocupă primele două locuri). Carbohidrații sunt foarte importanți deoarece oferă calorii, implicit energie câinelui pentru dezvoltarea acestuia și buna funcționare a metabolismului. Acestea fiind spuse, există carbohidrați sănătoși și carbohidrați nesănătoși.

Evitați ingredientele ce furnizează calorii fără nutrienți (calorii goale) și orientați-vă către amidon și legume. Aceste două componente ale rețetei vor oferi resursele necesare pentru ca metisul Labrador-Pudel să-și mențină sănătatea generală.

Aceste sugestii se aplică pentru orice rasă de talie mare, nu doar în cazul Labradorilor-Pudeli; oferiți-i cât mai puține cereale, proteine predominant de origine animală și acizi grași sănătoși alături de carbohidrați complecși. Dacă poți îndeplini aceste condiții, metisul tău se va bucura de o alimentație sănătoasă. Datorită unei astfel de diete, împreună cu exercițiile fizice, te vei bucura de companion canin sănătos tun!

Probleme comune de sănătate

 • Displazia de șold. Fiind o rasă hibrid, Labradorii-Pudel dezvoltă anumite probleme de sănătate din cauza încrucișării celor două rase, inclusiv displazia de șold. Asigură-te că dieta conține îndeajuns de multe proteine și calciu, însă nu în mod exagerat. Câinele se poate supradezvolta, acuzând probleme ale oaselor.
 • Afecțiuni cardiace. O alimentație bogată în acizi grași Omega 3 și 6 promovează sănătatea inimii.
 • Epilepsie. Este dificil de tratat în cazul metișilor Labrador-Pudel, dar o hrană de calitate va fi de ajutor.
 • Infecții urinare. Oferă-i câinelui apă din plin și cât mai aproape de acesta.
 • Afecțiuni ale ochilor. O alimentație bogată în substanțe nutritive, dar mai ales betacaroten susține vederea sănătoasă pe termen lung.
 • Alergii. Labradorii-Pudel dezvoltă adesea alergii. Adresează-te veterinarului pentru a afla care este alimentația potrivită în funcție de alergia dezvoltată.

Cum să hrănești un metis Labrador-Pudel

Metișii Labrador-Pudel sunt câini foarte activi, așa că, în cazul lor, este destul de bine să le lași mâncarea și apă la discreție pe parcursul zilei (totuși, ai grijă să stabilești cantitatea potrivită de hrană).

Exemplarele tinere trebuie să aibă mese regulate, mici și dese, pentru a se dezvolta într-un ritm potrivit.

Cu toate acestea, există limite pe care le poți (și ar trebui) să le impui. Puii de Labrador-Pudel nu trebuie să mai mănânce sau să mai bea apă după orele 17:00 pentru a nu se deranja la stomacul pe parcursul nopții.

Un pui de Labrador-Pudel are nevoie de multă hrană, însă nu îl hrăni excesiv. Hrăniți puiul în așa fel încât să simțiți coastele acestuia atunci când îl palpați, însă fără ca acestea sa fie vizibile. Atunci când atinge o vârstă situată între 8 și 12 săptămâni, îi veți hrăni de 3-4 ori pe zi, dar puteți adapta numărul meselor în funcție de necesitățile puiului.

Evitând hrănirea excesivă, veți ține câinele departe de probleme ortopedice. Metișii Labrador-Pudel nu au nevoie de procente prea ridicate de proteine, grăsimi sau carbohidrați, dar asigurați-vă că există echilibru între acestea.

Metișii Labrador-Pudel, precum majoritatea celorlalți câini, trebuie să fie hrăniți cu bobițe uscate pentru promovarea sănătății dentare și pentru prevenirea apariției torsiunii gastrice. Acestea sunt condiții semnificative de sănătate ce pot ucide câinii de talie mare; asigurați-vă că țineți cont de acest lucru înainte de a le oferi resturi alimentare atunci când cerșesc sau înainte de a-i lăsa să se abată de la hrana uscată.

Recomandarea noastră pentru un metis Labrador-Pudel

Taste of the Wild Sierra Mountain
 

Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Sierra MountainsMetișii au unele nevoi nutriționale foarte specifice (așa cum am subliniat), astfel încât este logic să le oferim o formulă foarte specializată pentru a le putea satisface pe deplin. Pe baza acestor cerințelor nutriționale ale metișilor Labrador-Pudel, am considerat că hrana uscată Taste of the Wild Sierra Mountain oferă combinația potrivită între carnea de calitate superioară și un conținut variat de vitamine prin care câinele tău să obțină totalitatea substanțelor nutritive necesare organismului.

În primul rând, Taste of the Wild Sierra Mountain conține un procent ridicat de carne, însă nu carne obișnuită – carnea de miel este considerată o adevărată delicatesă pe piața alimentației canine, fiind o carne ușor de sintetizat ce oferă un aport proteic substanțial de origine animală. După cum spuneam în rândurile anterioare, metisul Labrador-Pudel nu are nevoie de cantități exagerate de proteine, grăsimi sau carbohidrați, ci de procente echilibrate ale acestora. Taste of the Wild Sierra Mountain oferă 25% proteine și 15% grăsimi, un raport ideal între cele mai importante componente ale rețetei.

Un alt aspect inedit al hranei uscate Taste of the Wild Sierra Mountain este sursa ideală de carbohidrați și anume cartofii dulci, considerați furnizori de carbohidrați complecși, superiori celor surveniți din alte surse.

Numărul limitat de ingrediente al rețetei Taste of the Wild Sierra Mountain elimină riscul apariției alergiilor, una din predispozițiile acestor metiși. Fibrele obținute din mazăre împreună cu vitaminele și mineralele regăsite pe lista aditivilor susțin sistemul digestiv și întăresc sistemul imunitar al unui Labrador-Pudel pentru ca acesta să ducă o viață lungă, lipsită de griji!

Principalele beneficii oferite de Taste of the Wild Sierra Mountain:

Hrana nu conține cereale
Carbohidrații sunt obținuți în cea mai mare măsură din cartofi dulci
Conține un raport echilibrat între cantitatea de proteine, de carbohidrați și de grăsimi

 • miel (17%)
 • făină de miel (17%)
 • cartofi dulci
 • mazăre
 • ueli de rapiță
 • produse din ouă
 • miel la grătar (3%)
 • pulpă de tomate
 • minerale
 • rădăcină de cicoare uscată
 • tomate
 • afine
 • zmeură
 • extract de Yucca-schidigera

Există multe tipuri de hrană uscată fantastice pentru un metis Labrador-Pudel – Taste of the Wild Sierra Mountain este hrana pe care am considerat-o cea mai potrivită pentru a satisface nevoile nutriționale ale acestor câini.

Desigur, oricând e loc pentru și mai multă cercetare. Puteți consulta sfatul doctorului veterinar pentru a decide ce este mai bun pentru un metis Labrador-Pudel!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top