Pitbullul: Informații despre rasă și cele mai bune 4 tipuri de hrană

Un Pitbull cu blana bicoloară, zâmbind dulce către cameră

Care este cea mai bună hrană pentru Pitbulli? Răspunsul va fi unul asemănător cu cel potrivit pentru întrebarea „ce ar trebui să mănânce un bodybuilder?”. Este un câine corpolent, cu o musculatură impresionantă, care adoră să se antreneze, să muncească și să se joace.

Însă, precum alți câini, au și ei probleme specifice de sănătate, iar unele dintre acestea pot fi chiar fatale (vom detalia mai târziu). Așadar, alegerea unei hrane de calitate, potrivită nevoilor unui Pitbull, s-ar putea să fie o decizie chiar mai importantă față de cea în cazul celorlalte rase.

De asta suntem aici! Am consultat diferiți experți, stăpâni experimentați și alți admiratori ai rasei Pitbull și am creat o listă formată din 4 produse de top, recomandate de aceștia pentru Pitbullul tău.

Așadar, ia o poziție comodă, citește articolul, iar noi așteptăm întrebările tale în rubrica de comentarii!

Pitbull senior

calorii
0

Pitbull adult comun

calorii
0

Pitbull activ/de lucru

calorii
0

Pentru a putea estima aportul caloric necesar zilnic pentru un Pitbull trebuie să determină greutatea optimă pentru această rasă. Așadar, e important să ne dăm seama că cifrele de mai sunt doar estimări raportate la greutatea medie a acestei rase.

Bineînțeles, trebuie să determini care este masa corporală indicată pentru exemplarul tău. Astfel vei ști cât de mult trebuie hrănit. Cel mai bun mod prin care poți obține această informație este să îți consulți doctorul veterinar, însă poți aproximativa și de unul singur folosindu-te de cifrele ce urmează.

Pentru Pitbulli, greutatea medie este de 20 de kilograme, deși termenul de „Pitbull” încadrează trei rase de staturi diferite: Terrierul american Staffordshire, Bullterrierul Staffordshire și Pitbullul terrier american.

Totuși, media este de 20 de kilograme, iar un exemplar cu o masă corporală medie solicită 1,100 de calorii în fiecare zi. Un pitbull trecut de prima tinerețe are nevoie de mai puține calorii, undeva la 875 zilnic.

Dacă Pitbullul tău este foarte activ sau este folosit la muncă, bineînțeles care are nevoie de mai multă energie: 1700 de calorii este numărul optim pentru un astfel de câine. Nu uita! Hrănirea unui pui de Pitbull este diferită, așadar se vor aplica reguli diferite.

Importanța masei corporale optime a unui Pitbull

Este aproape de prisos să afirmăm că un Pitbull obez va dezvolta probleme serioase de sănătate. Deși rasa nu este predispusă la îngrășare precum altele, apetitul lor incontrolabil poate din menținerea greutății optime o adevărată provocare pentru stăpân.

La fel ca oamenii, Pitbullii obezi sunt predispuși la un set variat de afecțiuni precum probleme ale inimii, diabetul, disfuncții ale ficatului. Toate acestea sunt afecțiuni pe care le dezvoltă Pitbulii supraponderali. De altfel, kilogramele în plus pot conduce la intoleranța zilelor aride de vară.

Bineînțeles, supravegherea dietei este o componentă cheie în prevenirea apariției obezității. Dacă îți vei hrăni Pitbullul așa cum trebuie, ideal ar fi să-i oferi și un nivel potrivit de exerciții fizice. Nu uita că un Pitbull este puternic, atletic și activ fizic, așadar acesta nu va fi deranjat deloc de antrenament.

Există câteva moduri în care poți aduce un plus în dietă și în cadrul exercițiilor fizice pentru Pitbullul tău. Câteva activități fizice se potrivesc perfect cu natura atletică a acestei rase. Printre acestea enumerăm aportul sau organizarea unei curse cu obstacole în spatele curții. Achiziționarea unei benzi speciale de alergare pentru Pitbullul tău va muta distracția din exterior chiar înăuntrul casei tale.

Bineînțeles, poți și tu beneficia de apetitul sportiv al Pitbullului pentru a susține și tu un ritm de viață mai activ în compania acestuia. Niște plimbări lungi vă pot menține pe amândoi în formă, asta dacă vă puteți stabili o rută potrivită.

Dacă prietenul tău posedă o educație exemplară, puteți folosi și bicicleta în cadrul acestor plimbări. Din cauza faptului că obezitatea este una dintre cele mai cunoscute amenințări ale lumii canine poți cădea cu ușurință în extrema opusă, controlând exagerat porționarea hrănii, iar astfel Pitbullul tău nu va fi hrănit îndeajuns.

Hrănirea insuficientă aduce cu sine diferite afecțiuni de tip gastrointestinale, precum sindromul intestinului iritat sau apariția paraziților intestinali. Dacă observi o scădere radicală în greutate, vizitează-ți cât de repede cu putință medicul veterinar pentru a afla starea de sănătate a câinelui tău.

De exemplu, pentru un Pitbull supus la lucru, nu este exclus faptul ca acesta să devină subnutrit. Aceasta este o consecință a meselor neregulate.

Cum poți oferi greutatea corporală potrivită unui Pitbull subnutrit

Dacă deții un Pitbull prea slab este important nu doar să-l aduci pe acesta la greutatea optimă, ci și modul prin care se va obține masa corporală potrivită, fără a afecta sănătatea amicului tău.
Nu este îndeajuns să crești substanțial cantitatea de hrană oferită. S-ar putea să-i faci mai mult rău decât bine.

Un prim pas, mai ales dacă ai de a face cu un pui proaspăt venit sub acoperiș, este să stabilești o vizită la veterinar. Acesta va fi capabil să detecteze motivul medical aferent acestei greutăți inferioare. De asemenea, acesta te va ajuta să construiești o dietă sănătoasă pentru ca puiul tău de Pitbull să ajungă la masa corporală optimă.

După aceea, este necesar să împarți cantitatea de hrană în mese oferite pe tot parcursul zilei. De obicei, cea mai bună metodă este adăugarea unei cantități puțin mai mari față de cele descoperite în recomandările de hrănire imprimate pe sacul cu bobițe. Adaugă treptat mai multă hrană în dietă până când Pitbullul tău va atinge greutatea potrivită.

Este foarte important ca odată cu creșterea gramajului de hrană oferit, să creșteți și nivelul exercițiilor fizice. Da, asta va provoca o anumită ardere calorică. Însă este esențial să menții buna funcționare a inimii și a plămânilor câinelui tău. De altfel, datorită exercițiilor fizice, Pitbullul va dezvolta mai multă masă musculară.

Macronutrienți

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când iți hrănești câinele este acela că Pitbullul tău are nevoie de cât mai multe proteine. Iată și niște motive ale acestui fapt.

În primul rând, are o musculară impresionantă. Orice animal ce trebuie să-și susțină nivelul masei musculare necesită aportul proteic potrivit. În al doilea rând, Pitbulii sunt destul de activi, iar câinii activi vor solicita mai multe proteine față de cei mai puțin activi.

În ultimul rând (și cel mai important, probabil), Pitbulii sunt predispuși la diferite afecțiuni, unele chiar letale, ce pot fi prevenite printr-o dietă fără cereale, dar cu un aport proteic consistent.

Care este aportul proteic necesar unui Pitbull?

Pentru majoritatea câinilor, procentul de 25% proteine este mai mult decât mulțumitor. Pentru Pitbulli este nevoie de ceva mai mult. Caută un procent de minimum 25%, deși 40% proteine ar fi cel ideal.

Al doilea component foarte important al dietei este nivelul de carbohidrați. Pitbulii adoră hrana. De fapt, ei și-au creat un renume pentru ca pot înfuleca și înghiți aproape fără a mesteca. Asta poate duce la diferite probleme printre care și obezitatea.
Așadar, vei evita hrana cu un conținut mare carbohidrați. Asta nu înseamnă că ei trebuie evitați. Susținem doar că dieta nu trebuie încărcată cu carbohidrați. În mod special, evită cerealele deoarece acestea ar putea chiar și mai multe probleme.

Desigur, Pitbullii au nevoie de câteva grăsimi sănătoase, însă nu se încadrează la rasele ce solicită un aport considerabil. În plus, tipurile de hrană recomandate conțin îndeajuns de multe grăsimi pentru a satisface nevoile nutriționale ale unui Pitbull.

De obicei, este îndeajuns ca hrana să conțină chiar și o singură sursă de grăsimi sănătoase cum ar fi semințele de in sau peștele.

Monitorizează cantitatea de hrană consumată de Pitbullul tău

Deoarece Pitbullii vor devora hrana indiferent de oră este necesar să observați cantitatea de hrană consumată. Cel mai simplu mod prin care poți face asta este respectarea unui program de mese strict.

Numărul meselor oferite unui Pitbull depinde de vârsta acestuia. Dacă ai de a face cu un pui, îi vei oferi acestuia bobițe uscate de dimensiuni reduse de două-trei ori pe zi. Astfel va atinge greutatea potrivită la maturitate.

Atunci când puiul este înțărcat definitiv vei continua tot cu două-trei mese pe parcursul unei zile. În acest punct, îi poți servi bobițe special create pentru puii ce aparțin raselor de talie mare. Continuă cu acest program până când puiul va împlini un an.

Atunci când Pitbullul tău devine adult, îl poți hrăni de două ori pe zi. Dacă optezi pentru două mese, asigură-te că fiecare masă va oferi câte o jumătate din cantitatea de hrană alocată unei zile. Fără a ține cont de această proporție, va fi foarte ușor să îți hrănești excesiv Pitbullul.

Pe de altă parte, ar trebui să ții cont de câteva lucruri foarte importante în cazul în care îți dorești să-ți hrănești câinele o singură dată pe zi. Unele exemplare pot dezvolta anxietate sau depresie din cauză că primesc doar o masă. Cu toate acestea, o singură masă pe zi ar putea echilibra masa corporală a Pitbullului, mai ales în cazul în care vă confruntați cu unul câine supraponderal.

Probleme de sănătate ale Pitbullului și remedii ale acestora prin dietă

Alergii

Din anumite motive, Pitbullii sunt predispuși la probleme ale blănii și ale pielii, majoritatea dezvoltându-se din cauza alergiilor.

O cale ușoară de stopare a alergiilor este evitarea unei hrane ce alergeni. Cei mai întâlniți alergeni folosiți în industria alimentară canină sunt cerealele.

Torsiunea gastrică (dilatația)

Este o afecțiune serioasă, așa că citiți cu atenție ce urmează.

Torsiunea gastrică sau dilatația se produce atunci când stomacul se răsucește și nu mai poate elibera gazele, iar acest tip de balonare poate fi fatal. Dacă sesizezi simptome, fă o vizită de urgența veterinarului.

Pitbullii sunt și mai predispuși la această afecțiune din cauza că aceștia mănâncă foarte repede, plus că au tendința de a înghiți bobițele fără a le mai mesteca.

Din fericire, există câteva metode de prevenire. În primul rând, evitați cerealele în alimentație deoarece acestea vor crea și mai multe gaze pe parcursul digestiei. Caută o hrană cu un procent ridicat de proteine care să includă carbohidrați din surse bune, ușor de digerat.

În al doilea rând, împarte hrana pe tot parcursul zilei pentru ca obține porții mai mici și mai dese. În mod normal, două mese pe zi ar fi ideale, dar poți împărți cantitatea de hrană în trei sau chiar patru mese pentru a evita torsiunea gastrică.

În ultimul rând, asigură-te că Pitbullul tău nu o va lua razna imediat după masă. Prea multă mișcare ar agita stomacul, ceea ce va produce mai multe gaze și șanse mai mari de apariție a torsiunii gastrice. Doar fii sigur că prietenul tău ia o pauză de relaxare de minimum o oră după terminarea mesei.

Probleme ale cotului și alte șoldului

Câinii mari și activi tind să dezvolte probleme articulare, iar asta se aplică și în cazul Pitbullilor.

Uneori acestea apar odată cu înaintarea în vârstă, mai ales atunci când aceștia încă doresc să țopăie de colo colo. În orice caz, obezitatea este unul din principalii factori declanșatori ai problemelor articulare, iar apariția acesteia depinde numai de alimentația aleasă de stăpân.

Regula de aur aici constă în controlul cantității porțiilor și achiziționarea unui tip de hrană ce va conține cât mai multe proteine, ușor de digerat, pentru ca Pitbullul tău să nu fie nevoit să consume saci întregi de bobițe pentru a beneficia de aportul proteic necesar ritmului de viață activ.

Top 4 tipuri de hrană dedicate rasei Pitbull

Am dori să menționăm că tipurile de hrană recomandate de noi nu conțin cereale și au un procent proteic ridicat. În orice caz, multe tipuri de hrană fără cereale conțin cartofi. Acesta nu este neapărat un lucru rău, însă cartofii pot fi alergeni.

Așadar, dacă Pitbullul tău este predispus la alergii, discută cu veterinarul tău despre o posibilă dietă hipoalergenică, bogată în proteine.

Orijen Regional Red
 

Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Regional RedÎn urma cercetărilor, recomandăm Orijen Regional Red drept cea mai bună hrană pentru un Pitbull. În principal, ne-a atras atenția incredibilul procent de 36% proteine. Este un procent ideal pentru această rasă.

Aceste proteine provin din surse de cea mai bună calitate precum: carnea de bizon, mistreț, miel și vită Angus.

În plus, pe lângă aceste surse proteice, rețeta mai conține și fructe și legume sănătoase, alături de acizi grași de tip Omega extrași din uleiul de hering din componență.

Principalele beneficii oferite de Orijen Regional Red:

Conține 36% proteine de origine animală
Nu conține cereale
Conține o varietate de fructe și legume, ideale pentru organismul canin

 • carne dezosata de vită angus
 • carne dezosata de mistret
 • carne dezosata de miel
 • ficat de vita
 • carne dezosata de porc
 • ficat de porc
 • hering integral
 • ficat de miel
 • faina de vita
 • faina de miel
 • faina de hering
 • faina de somon
 • faina de merlan
 • maruntaie de vita
 • carne de bizon
 • grasime de peste
 • oua intregi
 • linte rosie
 • naut
 • mazare
 • mazare galbena
 • linte verde
 • ulei de hering
 • fibra de mazare
 • cartofi dulci
 • lucerna uscata la soare
 • dovleac
 • frunze de spanac
 • morcovi
 • mere rosii delicioase
 • pere Bartlett
 • afine
 • merisoare
 • alge brune
 • radacina de lemn dulce
 • radacina de angelica
 • cimbrisor
 • flori de galbenele
 • fenicul dulce
 • frunze de menta
 • musetel, papadie
 • cimbru
 • rozmarin
 • Enterococcus faecium

ACANA Grasslands
 

Sac de hrană uscată pentru câini ACANA GrasslandsRecomandăm renumit brand ACANA foarte des deoarece calitatea produselor oferite de acestea se ridică de fiecare dată la cele mai înalte standarde.

Pe lângă faptul că ACANA Grasslands nu conține niciun fel de cereale, atinge și un procent al proteinelor de 35%, ideal pentru necesitățile proteice ale unui Pitbull.

Acest procent este obținut strict din proteine de origine animală obținute din carne fină, de cea mai bună calitate precum cea de miel alături de cea de rață.

Majoritatea carbohidraților provin din cartofi dulci, însă o parte din ei își au ca sursă și cartofi albi integrali. Așa cum am menționat anterior, unele exemplare pot fi alergice la cartofi.

ACANA oferă diversitate rețetei prin prisma varietății și multitudinii de ingrediente. Pe lângă principalele surse de proteine menționate anterior, Acana Grasslands conține carne de pește și ulei de hering, îmbogățind rețeta cu acizi grași de tip Omega 3. Merele, perele, dovlecii, morcovii, afinele sau spanacul din componență hrănesc organismul canin, oferă câinelui o vedere de calitate și susțin sistemul imunitar al acestuia.

În concluzie, recomandăm Acana Grasslands pentru orice tip de Pitbull ce nu dezvoltă intoleranță la cartofi!

Principalele beneficii oferite de Acana Grasslands:

36% proteine obținute de carne ușor de digerat precum cea de miel și cea de rață
Hrana nu conține cereale
Savoarea acesteia satisface chiar și gustul celor mai pretențioși Pitbulli

 • carne cruda de miel hranit cu iarba (8%)
 • rata proaspata (8%)
 • oua proaspete integrale (8%)
 • faina de carne de miel (8%)
 • faina de hering integral (7%)
 • faina de curcan (7%)
 • mazare verde integrala
 • linte rosie integrala
 • naut integral
 • stiuca nordica integrala pescuita din salbaticie (4%)
 • ficat crud de miel (4%)
 • organe proaspete de rata (ficat, inima, rinichi) (4%)
 • faina de curcan proaspat (4%), grasime de miel (4%)
 • linte verde integrala
 • fasole pinto integrala
 • mazare galbena integrala
 • lucerna uscata
 • ulei de polock (2%)
 • fibra din linte
 • cartilagii deshidratate de miel (1%)
 • burta de miel cruda (1%)
 • varec brun deshidratat
 • dovlecel zucchini proaspat
 • dovleac proaspat
 • pastarnac proaspat
 • varza verde proaspata
 • spanac proaspat
 • seminte de mustar proaspat
 • nap proaspat
 • morcov proaspat
 • mere red delicious proaspete
 • pere bartlett proaspete
 • ficat freeze-dried (miel si rata) (0.1%)
 • afine integrale proaspete
 • radacina de cicoare
 • turmenic
 • ciulinul laptelui
 • radacina de brusture
 • lavanda
 • radacina de nalba mare
 • macese

Taste of the Wild Wetlands
 

Sac de hrană uscată Taste of the Wild WetlandsAm recomandat produse oferite de consacratul brand canadian Taste of the Wild pentru majoritatea raselor datorită calității ingredientelor.

Taste of the Wild Wetlands este rețeta pe care noi o propunem drept cea ce satisface cel mai bine nevoile nutriționale ale Pitbullilor de pretutindeni.

Rețeta conține 32% proteine, obținute de carne de rață, carne deshidratată de rață, carne deshidratată de pui, curcan afumat sau carne deshidratată de pește oceanic.

Varietatea surselor de proteine aduce un plus rețetei, iar peștele oceanic din componență este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași.

Carbohidrații provin din cartofi dulci, iar hrana nu conține cartofi albi (considerați alergeni pentru Pitbulli).

Principalele beneficii oferite de Taste of the Wild Wetlands:

Hrana nu conține cereale
Proteinele provin dintr-o diversitate de surse
Raport excelent preț/calitate

 • carne de rata
 • carne deshidratata de rata
 • carne deshidratata de pui
 • ou deshidratat
 • cartofi dulci
 • mazare
 • grasime de pui (conservata natural cu tocoferol-vitamina E)
 • cartofi
 • carne fripta de prepelita
 • carne fripta de rata
 • curcan afumat
 • arome naturale
 • carne deshidratata de peste oceanic
 • sare
 • clorura de colina
 • radacina de cicoare
 • rosii
 • coacaze negre
 • zmeura
 • extract de yucca schidigera
 • produse fermentate din Enterrococcus faecium
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus casei
 • Lactobacillus plantarum
 • extract de Trichoderma longibrachiatum deshidratat
 • supliment de vitamina E
 • proteinat de fier
 • proteinat de zinc
 • proteinat de cupru
 • sulfat de fier
 • sulfat de zinc
 • sulfat de cupru
 • iodura de potasiu
 • mononitrat de tiamina (vitamina B1)
 • proteinat de mangan
 • oxid manganic
 • acid ascorbic
 • supliment de vitamina A
 • biotina
 • niacin
 • pantotenat de calciu
 • sulfat de mangan
 • selenit de sodiu
 • vitamina B6
 • supliment de vitamina B12
 • riboflavina (vitamina B2)
 • supliment de vitamina D
 • acid folic

N&D Grain-Free cu Pui si Rodie Adult Talie Mare
 

N&D Grain-Free cu Pui si Rodie Adult Talie Mare este, de asemenea, o hrană ideală pentru Pitbulli (deși prezintă un mic dezvantaj).

Cu toate acestea, cel mai important beneficiu al rețetei este procentul proteic de 41%!

Proteinele sunt obținute din pui proaspăt, pui dehidratat, ouă și hering, toate fiind niște surse ideale.

Motivul pentru care nu am putut situa N&D Grain-Free cu Pui si Rodie Adult Talie Mare pe o poziție superioară în clasamentul celor mai bune tipuri de hrană pentru Pitbulli este că acest produs conține cartofi, iar Pitbulii pot dezvolta alergii la acest ingredient.

Însă, dacă deții un exemplar fără predispoziție la alergii, N&D Grain-Free cu Pui si Rodie Adult Talie Mare este alegerea potrivită.

Principalele beneficii oferite de N&D Grain-Free cu Pui si Rodie Adult Talie Mare:

Nu conține cereale
Conține surse ideale de proteine
Atinge un procent proteic de 41%

 • pui proaspat proaspat (26%)
 • carne de pui deshidratata (25%)
 • cartofi
 • grasimi de pui
 • oua intregi deshidratate
 • hering proaspat
 • hering deshidratat
 • ulei de peste (din hering) (0,5%)
 • mar uscat
 • spanac uscat
 • psyllium (0,3%)
 • portocale uscate dulci
 • afine uscate
 • clorura de sodiu
 • drojdii
 • inulina
 • fructooligozaharide
 • extract de drojdie (sursa de mananoligozaharide) de bere uscata
 • radacina de curcuma (0,2%)
 • glucozamina
 • sulfat de condroitina
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top