Cea mai bună hrană pentru un Pechinez: Oferă blănii acestuia aspectul visat!

Doi Pechinezi într-un câmp înverzit

Această rasă este una dintre cele mai vechi apariții în lumea canină. Dar care este cea mai bună hrană pentru un Pechinez?

Cum vei hrăni un câine care, pe vremuri, era companionul preferat al nobililor, al prințeselor și chiar al împăraților chinezi în urmă cu 2000 de ani?

Ei bine, în urma cercetărilor, îți vom oferi răspunsul!

Alegerile noastre de top: 4 tipuri de hrană ideale pentru un Pechinez

Care sunt nevoile calorice solicitate de un Pechinez?

Pechinez senior:

calorii
0

Pechinez adult:

calorii
0

Pechinez active/de lucru:

calorii
0

De obicei, Pechinezii ating între 18 și 35 de centimetri la nivelul umerilor și cântăresc între 3.2 și 6.3 kilograme. Ei se încadrează cu certitudine în rândul câinilor de talie mică, dar asta nu înseamnă că au necesități calorice reduse. Sunt incredibili de energici și solicită o dietă bogată în nutrienți, grăsimi sănătoase și proteine extrase din carne pentru a duce o viață fericită și plină de vitalitate.

Pechinezii mai puțin activi au nevoie de circa 300 de calorii pentru a susține activitățile zilnice, în timp ce Pechinezii cu un nivel de activitate moderată consumă 400 de calorii pe zi. 

Cele mai active exemplare au solicită ceva mai mult „combustibil” – 600 de calorii/zi este doza optimă pentru un Pechinez ce petrece nenumărate ore pe terenul de joacă pentru ca acesta să poată susține efortul fizic depus.

Bineînțeles, ține minte faptul că fiecare Pechinez este diferit. Încearcă să îți hrănești câinele corespunzător, în funcție de greutate și gradul de activitate zilnică, dar evită hrănitul în exces! Pechinezii sunt o rasă foarte sensibilă la kilograme în plus.

Învață mai multe despre Pechinezi!

Am descoperit un clip foarte interesant ce face parte din seria „Dogs 101”, oferită de Animal Planet. Acest videoclip descrie foarte bine rasa și oferă majoritatea informațiilor de bază pe care orice stăpân de Pechinez trebuie să le ia la cunoștință. 

Vizionare plăcută!

Nevoile nutriționale ale Pechinezilor

Pechinezul este un câine ce trebuie să treacă prin multe provocări pentru a atinge o sănătate generală bună. Pechinezii sunt predispuși la anumite afecțiuni, iar unele dintre acestea se dezvoltă din cauza botului lor scurt. Din acest motiv, câinele nu trebuie să devină supraponderal, așadar evitați hrănirea excesivă a Pechinezului.

O dietă ce conține ingrediente precum afinele, broccoli, morcovii, pește, ouă și chiar usturoi va menține vederea Pechinezului sănătoasă odată cu trecerea timpului. Concomitent, ingredientele menționate mai sus vor dezvolta sistemul imunitar al câinelui.

Atât timp cât Pechinezul este un câine de talie mică, el poate dezvolta probleme ale articulațiilor. Unele sunt genetice, însă altele pot fi prevenite printr-o dietă adecvată și exerciții fizice. Pentru a menține buna funcționare a articulațiilor și ligamentelor câinelui tău, oferă-i prin alimentație doza potrivită de substanțe precum condroitina, glucozamina și acizii grași de tip Omega 3.

Probleme comune de sănătate în rândul Pechinezilor

Pechinezii sunt niște cățeluși destul de puternici, însă și ei sunt predispuși la anumite afecțiuni.

Asigură-te că îți vei achiziționa Pechinezul de la un crescător cu renume. Un astfel de crescător susține controale constante ale părinților Pechinezului pentru ca veterinarul să poată depista anumite afecțiuni ereditare pe care le poate suferi puiul ulterior.

Vom prezenta pe scurt câteva afecțiuni pe care acești micuți energici le pot suferi pe parcursul etapelor vieții.

Sindromul brahicefalic

Această problemă se mai numește și Sindromul brahicefalic respirator. Iată cum descrie un articol dintr-o publicație de specialitate din Statele Unite ale Americii:

„Anumite rase de câini și pisici sunt predispuși la obstrucționarea căilor respiratorii din cauza formei capului, al botului și al gâtului. Cele mele mai predispuse rase de câini sunt acelea „brahicefalice”. Brahicefalic înseamnă un bot turtit”, susține sursa.

Deși pentru a scăpă Pechinezul tău de sindromul brahicefalic este nevoie de intervenție chirurgicală, poți evita apariția acestuia odată cu evitarea kilogramelor în plus.

Asta înseamnă ce trebuie să îi oferi o dietă echilibrată, cu un aport nutrițional superior, însă fără a oferi câinelui mai multe calorii față de numărul de care acesta are nevoie.

Cataracta

Această problemă se manifestă prin încețoșarea, albăstrirea și apariția unei tente de gri asupra cristalinului ochiului Pechinezului. Cataracta poate sau nu afecta vederea. Uneori, necesită intervenție chirurgicală.
Pentru a preveni afecțiunile de orice natură ce se reflectă asupra vederii, oferă-i câinelui o dietă ce conține afine, brocolli, ouă și pește.

„Genunchi alunecoși”

Această afecțiune, cunoscută mai bine drept „luxația rotulei” la câine se produce foarte repede și ușor, dar, dacă rotula se dislocă pe parcursul unei alergări în mari viteză, momentul poate fi unul foarte dureros.

Pentru a evita astfel de situații, alimentația câinelui tău trebuie să conțină doza optimă de glucozamină, de condroitină și de acizi grași. Alimente precum avocado sunt și ele benefice (asta dacă îți poți face câinele să le consume).

Cum să hrănești un pui de Pechinez

Puii de Pechinez încep procesul de înțărcare încă de la 3-4 săptămâni. Pe parcursul perioadei, încearcă să integrezi hrana solidă în alimentația puiului de Pechinez – însă nu rămâne surprins de faptul că va dura puțin până când micuțul va înțelege cum stau lucrurile cu hrana solidă. 

La început, este bine să îi înmoi bobițele în niște lapte de capră pentru a le face mai ușor de mestecat pentru pui.

Puii de Pechinez cântăresc, în medie, între 1.3 și 1.8 kilograme atunci când ating vârsta de 8 săptămâni. Un pui aflat la această etapă a dezvoltării sale va avea nevoie de 150 de calorii în fiecare zi pentru a susține nu ritm de viață energic – sau poate chiar mai mult dacă puiul este ceva mai dezvoltat sau foarte activ.

Majoritatea crescătorul nu vor despărți puii de culcușul acestora până ce aceștia nu ating 9-10 săptămâni de viață. Dacă ei vor fi separați mai rapid, nu vor petrece timpul necesar alături de mamă și restul de frați. 

De altfel, un crescător grijuliu va interacționa cu puii de la o vârstă și mai fragedă pentru ca micuții să se obișnuiască cu prezența umană. Acest lucru va face mai ușoară părăsirea culcușului la momentul potrivit și adaptarea în sânul familiei stăpânului.

Produsul recomandat de noi pentru un Pechinez:


Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight
 

Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedCu siguranță există multe produse de calitate pe piața alimentației canine, însă, după cercetări, am concluzionat că cea mai alegere pe care o poți face pentru Pechinezul tău este Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight.

Pechinezul va adora aceste bobițe deoarece ele au grijă de nevoile sale nutriționale. Hrana nu conține cereale sau aditivi, ceea ce o face ușor de digerat, eliminând riscul alergiilor. 

Rețeta „Healthy Weight”, concepută de inginerii din cadrul acestui producător gigant, optimizează indicele caloric în așa fel încât Pechinezul tău se va bucura de un aport caloric construit pe baza substanțelor nutritive regăsite în ingredientele de cea mai bună calitate. „Caloriile goale” lipsesc cu desăvârșire.

De altfel, hrana conține morcovi, afine, ulei de somon, ingrediente ce asigură o vedere sănătoasă și împiedică dezvoltarea cataractei.
Deoarece vorbim despre o rasă de talie mică, Pechinezul este predispus la luxații ale rotulei.

Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight nu numai că evită acumularea de kilograme (ce ar supune articulațiile la presiuni și mai mari), dar conține glucosamină, condroitină și acizi grași ce susțin sănătatea articulară și a ligamentelor.

 • curcan 29% (curcan proaspat 17%, faina de curcan 12%)
 • faina de pui 16%
 • cartofi deshidratati
 • mazare
 • naut
 • pulpa de sfecla 3%
 • grasime de pui 2%
 • celuloza
 • proteina din cartof
 • ulei de somon 1%
 • radacina deshidratata de cicoare 0.5%
 • morcovi
 • mere
 • broccoli
 • spanac
 • afine
 • merisoare
 • rosii
 • Yucca Schidigera
 • extract de drojdie (sursa de manan-oligozaharide)
 • clorhidrat de glucosamine 200 mg/kg
 • sulfat de condroitina 200 mg/kg
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top