Cea mai buna hrană pentru un Pug (Mops) – Mâncarea preferată a prietenului tău leneș

Pug/Mops la plimbare pe un câmp înverzit

Acești câini plini jucăuși și plini de afecțiune sunt recunoscuți pentru devotamentul și dragostea pe care o dezvoltă față de stăpân.

Dar oare care este cea mai bună hrană pentru un Pug?

O dietă echilibrată, bogată în substanțe nutritive este foarte importantă – din acest motiv am decis să îți oferim următoarele sugestii!

Portret rapid al rasei: Pug sau Mops

Pugii se mândresc cu una dintre cele mai inedite fizionomii din lumea canină. Ridurile de expresie le înconjoară botul turtit, iar ochii lor mari sunt negri sunt de-a dreptul irezistibili. Jucăuși din fire, adoră să fie în centrul atenției, mai ales pe terenul de joacă.

De fapt, pugii pot cădea pradă depresiei dacă nu vor primi îndeajuns de multă afecțiune din partea stăpânilor!

Pugul sau Mopsul se poate lăuda cu rădăcinile sale nobile. Rasa și-a făcut apariția în timpul dinastiei Han, iar reprezentanții acesteia erau considerați membri de seamă ai curții împărătești. Între anii 1500 și 1600, acești câini au pătruns și în Europa prin intermediul drumurilor folosite pentru negoț devenind populari și la casele regale europene.

Contrar așteptărilor, Pugii sau Mopsii nu au fost împerecheați nici pentru vânătoare, nici pentru protecție, ci pentru companie (și o fac incredibil de bine)! Își petrec majoritatea timpului sub acoperișul stăpânului și, pe cât este posibil, alături de acesta.

Au un temperament calm, relaxat și nu au nevoie de prea multă mișcare – ceea ce îi recomandă drept niște câini ideali de apartament.

Care sunt necesitățile calorice ale unui Pug sau Mops?

Pug(Mops) senior

calorii
0

Pug(Mops) adult comun

calorii
0

Pug(Mops) activ/de lucru

calorii
0

În general, Pugii ating înălțimea maximă de 30.5 centimetri și cântăresc undeva între 6.3 și 8.1 kilograme. Speranța de viață a rasei se situează între 12 și 15 ani. Sunt destul de leneși în interiorul apartamentului, dar această lene dispare cu ușurință atunci când micuții obțin centrul atenției.

Un Pug sau Mops mai puțin activ solicită 400 de calorii zilnice pentru a primi doza necesară de energie, în timp ce un exemplar ce susține un nivel moderat de activitate fizică are nevoie de un aport caloric superior – în jur de 500 de calorii.

Dacă Pugul tău dezvoltă un comportament hiperactiv bagajul de calorii necesare atinge cifra impresionantă de 775 calorii și poate chiar mai multe. Bineînțeles, nu există doi câini la fel – acordă atenție asupra cantității de hrană potrivite pentru câinele tău în funcție de nivelul de activitate al acestuia.

Dacă observi că acesta nu-și termină niciodată porțiile sau că începe să ia în greutate, cu siguranță are nevoie de o reducere a numărului de calorii oferite zilnic.

Câteva informații utile…

Videoclipurile online sunt un izvor bun de informare despre această rasă.

Acest videoclip, în mod special, oferă informații de bază despre Pug/Mops. La finalul clipului vei ști cu siguranță dacă nu astfel de câine ți se potrivește!

Probleme comune de sănătate ale Pugilor/Mopșilor

Per total, aceștia sunt o rasă destul de sănătoasă, dar, precum în cazul oricărui alt animal, uneori sunt încercați de anumite probleme de sănătate pe care stăpânii trebuie să le trateze cu precauție. Vă vom oferi o listă a principalelor predispoziții la care sunt supuși acești câini:

„Mătreața vie” (Cheyletiella Dermatitis)

Această afecțiune este, potrivit petmd.com, „o boală parazitară a pielii foarte contagioasă. Parazitul se hrănește cu stratul exterior al pielii ce conține cheratină și cu fluidul țesuturilor de la suprafață”. Această boală parazitară are simptome asemănătoare celei provocare de mușcăturile de purici și, de obicei, se tratează cu aceleași produse.

Printre simptome enumerăm scărpinatul excesiv, iritații vizibile ale pielii, leziuni în zona spatelui, decojirea straturilor de piele și apariția mătreței.

Deși această problemă poate fi vindecată cu un tratament corespunzător, câinii predispuși la astfel de boli parazitare au nevoie de o dietă bogată în substanțe nutritive pentru a susține sănătatea pielii. O hrană ce conține îndeajuns un nivel îndeajuns de ridicat de acizi grași de tip Omega 6 ar fi cea mai bună alegere.

Degradarea nervilor

Pugii/Mopșii seniori pot întâmpina probleme cu mobilitatea. Unora, de exemplu, le va fi dificil să execute sărituri, să-și coordoneze picioarele din spate în timpul mersului, unii vor șchiopăta, iar alții pot întâmpina și alte probleme locomotorii. Toate afecțiunile înșirate ar putea avea drept cauză degradarea nervilor, o problemă destul de întâlnită în rândul Pugilor trecuți de prima tinerețe.

Conform unui articol publicat pe dogsnaturallymagazine.com, o dietă bogată în grăsimi polinesaturate poate întârzia apariția degradării nervilor la câinii vârstnici – acizii grași Omega 3 vor fi principalul vostru aliat (extrași din ulei de pește).

Afecțiuni ale ochilor

Din cauza formei și mărimii speciale ale ochilor unui Pug/Mop, câinele devine predispus la diferite afecțiuni ale vederii. Exoftalmia (proptoza), cataracta, atrofia progresivă a retinei, ochii uscați și entropionul fac parte toate din cercul problemelor oculare pe care un Pug/Mop le poate întâlni pe parcursul existenței.

Sănătatea vederii este esențială pentru rasa în cauză – așadar, o dietă completă este, la rândul său esențială. Ingrediente precum afinele, morcovii, peștele, ouăle și dovleacul ajută la conservarea în timp a unei vederi sănătoase.

Cum să hrănești un pui de Pug/Mops

Pentru Pugi/Mopși perioada înțărcării începe atunci când puii ating vârsta de 4-6 săptămâni. Puiul poate încerca să mănânce hrană specială, menținând o dietă formată din bobițe și laptele mamei până când acesta va fi înțărcat definitiv.

Micuțul nu este încă pregătit să-și părăsească mama și frățiorii. Este nevoie de o perioadă de acomodare în care el va trebui să interacționeze cu oameni, dar și cu alte animale. În această perioadă, puiul va atinge pragul de 7-8 săptămâni, iar acum va fi gata să-și cunoască noul stăpân.

Un pui comun de Pug/Mops cântărește 1.3 kilograme la 8 săptămâni și are nevoie de 140 de calorii pentru a fi energic pe tot parcursul zilei. Un pui foarte activ va solicita mai mult. Aportul caloric zilnic în cazul acestuia va fi de 275 de calorii (tot în perioada primelor 8 săptămâni de viață).


Care este cea mai bună hrană pentru Mops/Pug? Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini
 

Vom finaliza acești articol în aceeași notă în care am început această incursiune. Precum orice alt câine, un Mops/Pug are nevoie de nutriția potrivită pentru a fi sănătos, fericit și energic. Dieta sa trebuie să conțină ingrediente de cea mai bună calitate, proteine, minerale și vitamine.

Din aceste motive recomandăm Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini pentru Pugii/Mopșii adulți. Hrana este dedicată raselor de talie mică (printre care și mopsul/pugul), iar bobițele de dimensiuni mici sunt special create pentru a oferi igienă orală pe parcursul procesului de masticație.

După cum știți, există multe produse de calitate superioară pe piața alimentației canine, dar, în opinia noastră recomandăm Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini iese din tipar prin prisma raportului excelent preț-calitate. Hrana nu conține cereale, principalii alergeni ai lumii canine, iar ingredientele selectate servesc excelent nevoilor nutriționale ale Pugilor/Mopșilor.

De asemenea, anumite ingrediente sunt ale rețetei recomandăm Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini sunt indicate în vederea combaterii anumitor probleme de sănătate specifice rasei.

De exemplu, carnea de păstrăv proaspăt regăsită în proporție de 35% nu numai că este o sursă proteică excelentă, dar ea oferă acizii grași de tip Omega 3 și 6 ce vor crea un adevărat scut împotriva afecțiunilor pielii la care pugii/mopșii sunt atât de predispuși.

Principalele beneficii oferite de Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini:

Principalele beneficii oferite de Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini:

Raportul preț-calitate este unul incredibil
Conține acizi grași de tip Omega 3 și 6 (din păstrăv proaspăt), substanțe ce oferă sănătate pielii, dar și nervilor
Hrana nu conține cereale, gluten, conservanți, coloranți sau alte ingrediente artificiale

 • pastrav proaspat (35%)
 • carne deshidratata de rata (25%)
 • mazare
 • cartofi
 • grasime de pui (10%)
 • fasole cu bob mare
 • seminte de in (2,5%)
 • pulpa de sfecla deshidratata
 • drojdie
 • alge deshidratate (0,3%)
 • fructo-oligozaharide FOS (0,2%)
 • produse din drojdie MOS (0,2%)
 • Mojave Yucca (0,03%)
 • silimarina (Silybum marianum L.) (0,02%)
 • rodie deshidratata (Punica gratatum) (0,02%)
 • mar deshidratat (Malus pumila) (0,02%)
 • fructe deshidratate de maces (Rosa Canina L.R., Pendulina L.) (0,002%)
 • glucozamina
 • condroitina sulfat
 • extract de rozmarin

Dacă ești în căutarea unei hrane premium ce-ți va menține câinele sănătos, fericit și plin de viață, cu siguranță vei rămâne impresionat plăcut impresionat Primordial, Grain Free, Pastrav si Rata Adult Mini.

Pugul tău va adora aroma oferită de aceste bobițe pline de substanțe nutritive, prebiotice, fructe și legume proaspete, proteine obținute din cele mai bune surse, vitamine, minerale și antioxidanți!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top