Care este cel mai potrivit tip de hrană pentru un Chow Chow?

Chow Chow adult pe o pajiște înverzită

Salutare, iubitori de câini! Vă vom prezenta un noi review asupra celor mai bune tipuri de hrană pe care dorim să le-o oferim prietenilor noștri îmblăniți! Și de această dată vorbim despre unii „foarte îmblăniți”!

În acest post vom discuta despre cea mai potrivită hrană pentru prietenii noștri ce fac parte din arhicunoscuta rasă Chow Chow. Aceștia sunt renumiți pentru blana lor deasă, însă comportamentul lor specific lasă amprente asupra dietei!

Îți vom explica tot pe parcursul postării…

Alegeri de top – cea mai bună hrană pentru un Chow Chow

Care este aportul caloric necesar unei zile din viața unui Chow Chow?

Chow Chow senior

calorii
0

Chow Chow adult comun

calorii
0

Chow Chow activ/de lucru

calorii
0

Un Chow Chow ajuns la maturitate cântărește între 18 și 32 de kg, iar greutatea acestuia depinde de o serie de factori. Însă, în cea mai mare măsură, greutatea variază în funcție de dietă și nivelul de activitate fizică. Prin natura lor, Chow Chow sunt niște câini ce nu depun prea mult efort fizic. Desigur, cunoaștem faptul că nu toți câinii sunt la fel.

Așadar, hai să observăm care este aportul caloric potrivit pentru diferite stereotipuri de Chow Chow. Un exemplar mai puțin activ sau trecut de prima tinerețe solicită 1006 calorii pe zi. Un Chow Chow comun, ce depune un efort fizic moderat pe parcursul zilei va dispune de 1230 de calorii zilnice pentru a putea susține acest ritm, în timp ce un Chow Chow supus la lucru sau unul foarte activ din punct de vedere fizic va avea nevoie de circa 1975 calorii în fiecare zi.

În concluzie, asigură-te că știi unde vei încadra nivelul de activitate al Chow Chow-ului tău deoarece, în cazul în care acesta va fi hrănit excesiv și nu va face îndeajuns de multă mișcare, va deveni predispus la îngrășare. În plus, deși Chow Chow sunt cunoscuți pentru temperamentul distant, le place să se joace în compania stăpânului. Aceasta este oportunitatea ta prin care îi poți oferi câinelui îndeajuns de multă mișcare, dacă vei ști să-i descoperi latura jucăușă.

Nu rata acest scurt clip!


Ce părere ai despre o incursiune în lumea Chow Chow în mai puțin de 5 minute? Vizionează videoclipul de mai sus! Nu numai că vei afla toate informațiile utile referitoare la comportamentul acestui câine minunat, dar vei beneficia și de un scurt istoric al rasei Chow Chow, plus un ghid pentru a deveni un stăpân model. Mai mult, vei descoperi câteva lucruri mai puțin spuse despre această rasă. Așadar, fă-te comod și apasă play!

Informații nutriționale utile specifice rasei Chow Chow

Deoarece Chow Chow sunt niște câini atât de speciali, ei au nevoie de o dietă cât mai aproape de cea naturală cu putință. Acești câini au sosit pe tărâm tibetan alături de mongoli și s-au adaptat la un mediu înconjurător variat, unde au fost crescuți cu hrană simplă, dar foarte sănătoasă.

Principalele alimente consumate de un Chow Chow în acele vremuri au fost orzul, mazărea, laptele de iac, fasolea, spanacul și carnea de pasăre. O particularitate a alimentației ar fi că hrana era foarte sărată din cauza arșiței din zona deșertului Tibet.

Deci, ce cunoaștem până acum despre alimentația acestora? Ce trebuie să conțină și ce nu trebuie să conțină dieta unui Chow Chow?

Ei bine, știm că prea multă proteină poate provoca leziuni ale rinichilor. Desigur, un aport proteic optim este crucial, însă întreagă rețetă nu ar trebui să orbiteze în jurul acestui element.

În continuare, știm că nivelul ridicat de sare este o parte importantă a dietei lor de generații întregi, astfel încât lipsa de sare poate determina dizolvarea calciului din oase și dezvoltarea artritei, a problemelor articulare, a problemelor digestive și a deshidratării.

Dacă hrană nu va conține suficient de multe grăsimi, substanțele nutritive nu vor fi absorbite de metabolism. Acest lucru poate provoca o mulțime de probleme, cum ar fi: risc crescut de cancer, probleme hormonale, probleme ale pielii și dezvoltare întârziată.

Acum știm ce trebuie evitat în alimentația unui Chow Chow. Dar pentru ce ar trebui să optăm? Ei bine, am afirmat mai devreme că dieta unui Chow Chow ar trebui să semene cât se poate de mult cu cea originală. Având informațiile legate de aspectele negative, acestea ne apropie puțin câte puțin de dieta lor naturală, însă vom adăuga un aer modern asupra acesteia.

Iată câteva ingrediente pe care ar trebui să le căutați în mâncarea pe care o alegeți pentru câine: orez brun, orz, ovăz, năut, linte, spanac, roșii, alte legume verzi.

În ceea ce privește carnea, nu vă fie teamă să mergeți puțin pe partea grasă. Dar asigurați-vă că grăsimile sunt grăsimi sănătoase. Mielul este cel mai bun, dar puteți merge întotdeauna la surse mai slabe de proteine și puteți obține grăsimile din alte zone.

În ceea ce privește carnea, nu vă fie teamă să alegeți un tip de carne mai grasă. Doar asigurați-vă că grăsimile sunt grăsimi sănătoase. Mielul este cel mai bun, dar puteți apela întotdeauna la alte surse proteice mai ușor de metabolizat, obținând grăsimile din alte ingrediente.

De asemenea, este indicat să eliminați de pe lista ingredientelor alimente fără conținut nutritiv precum cereale sau carnea căreia nu i se menționează proveniența. Aceasta din urmă este o sursă de grăsimi nesănătoase.

Probleme comune de sănătate întâlnite la Chow Chow

Chow Chow, la fel ca în cazul majorității raselor, au o gamă largă de probleme cu care se confruntă, dar numai câteva probleme de sănătate predomină în rândul acestei rase. Pentru început, Chow Chow poate suferi de o condiție numită entropion. Aceasta este o afecțiune care rularea pleoapelor către interior și, implicit, iritarea corneei. Principalul factor declanșator al entropionului la Chow Chow este surplusul de piele de pe chipul acestora, cauzând riduri în jurul pleoapelor.

Chow Chow suferă, de asemenea, de o afecțiune numită displazie de șold. Această predispoziție se regăsește în cazul mai multor rase, însă apare ceva mai des la Chow Chow din cauza picioarelor scurte ale acestora. Displazia de șold se definește prin dislocarea osului din articulație, provocând durere și incapacitate de deplasare.

Chow Chow se pot lovi de alte probleme de sănătate printre care enumerăm glaucom, cataractă, limfom, diabet zaharat, pemfigus canin, cancer gastric plus un risc particular deosebit de mare la apariția bolilor autoimune

Ne iubim (enorm) animalele de companie și nu dorim să li se întâmple nimic rău, nu-i așa? Așadar, cum putem orienta dieta acestora pentru a lupta împotriva acestui set de predispoziții?

În primul rând, din păcate, apariția entropionului nu poate fi prevenită. Acesta poate fi tratat numai prin intervenții chirurgicale. Nu este ceva ce dieta câinelui poate preveni. Cu toate acestea, dieta și exercițiul evită acumularea de piele pe fața câinelui, pielea în exces fiind principala cauză a formării entropionului.

Pe de altă parte, displazia de șold poate fi prevenită sau cel puțin tratată prin dietă. Displazia de șold se agravează odată cu kilogramele în plus deoarece presiunea la care șoldul este supus crește direct proporțional cu greutatea câinelui. De altfel, o dietă de slabă calitate poate afecta dezvoltarea oaselor, cauzând probleme ale cartilagiilor și ale articulațiilor.

Mai mult, dacă Chow Chow tău își va menține cea mai bună formă fizică încă din primii săi ani de viață, riscul apariției displaziei de șold se va diminua. Așadar, o dietă sănătoasă este într-adevăr primul pas pentru prevenirea acestei afecțiuni.

Căutați alimente ce conține antioxidanți plus alimente cu vitaminele E și C. În plus, (în special în primii ani), asigurați-vă că patrupedul va fi hrănit cu o carne ușoară, însă nu neglijați cantitatea de grăsimi sănătoase ce pot fi obținute din legume.

Hrănește-ți puiul de Chow Chow!

După ce Chow Chow-ul  împlinește un an, poți fii puțin mai îngăduitor, hrănindu-l mai des, dar mulți stăpâni preferă să se limiteze la 1-2 mese pe zi. Principalul obiectiv este să fii consecvent. Dar cum rămâne cu cea mai importantă etapă de creștere, cele 0-52 de săptămâni?

Când puiul tău de Chow Chow este doar un cățeluș, acesta va primi cantități mici de hrană de trei ori pe zi. Definind cantități mici de hrană, ne referim aici la un aport caloric de 280-300 de calorii pe zi, împărțit la trei mese.

Acest regim se aplică doar în primele etape de creștere ale  puiului, mai exact până când acesta va cântări 4.5-5 kilograme. Când acesta atinge pragul de 9 kilograme, poți ridica aportul caloric zilnic la 470 de calorii, iar când masa corporală a câinelui se apropie de 13.5 kilograme, el va solicita în fiecare zi circa 640 de calorii.

Pe parcursul dezvoltării fizice a acestuia, atunci când va atinge borna de 18 kilograme, secțiunea de mai sus denumită „Care este aportul caloric necesar unei zile din viața unui Chow Chow?” (ancoră) îți va veni în ajutor. Însă, după cum spuneam, aceste estimări depind de nivelul de activitate fizică susținut de prietenul tău.

Odată ce câinele a ajuns la maturitatea deplină, o mulți stăpâni aleg să-și hrănească câinele o dată pe zi printr-o masă copioasă ce va acoperi toate nevoile sale calorice. Cu toate acestea, puteți împărți aportul caloric în două mese, așa cum obișnuiesc și alți stăpâni.

Recomandarea noastră: cea mai bună hrană pentru un Chow Chow


ACANA Miel & Mere
 

Sac de hrană uscată pentru câini ACANA miel și mereÎncepem prin a menționa că toate tipurile de hrană ce au alcătuit topul de la începutul postării sunt excelente pentru Chow Chow-ul tău, dar, analizând în detaliu necesitățile nutriționale ale acestei rase, afirmăm că ACANA Miel & Mere își merită pe deplin prima poziție a clasamentului.

Ingredientele rețetei se apropie incredibil de mult de dieta ancestrală a unui Chow Chow. Acesta este unul dintre principalele motive ce ne-a convins că ACANA Miel & Mere acoperă perfect nevoile organismului unui Chow Chow. Rețeta are drept ingredient principal carnea de miel, o carne mai grasă, însă relativ ușor de digerat, ideală pentru Chow Chow. Pe lângă această principală sursă de proteine de origine animală, ACANA Miel & Mere mai conține spanac, mazăre și multe alte legume.

Apoi, merele integrale provin din livezile canadiene, iar varietatea de fructe și legume face ca ACANA Miel & Mere să se suprapună în cea mai mare măsură cu hrana străveche oferită acestor câini unici. În plus, hrana conține un procent optim de proteine (31%). Așa cum am menționat, un Chow Chow nu are nevoie de un aport proteic prea ridicat. Mai important pentru acesta sunt grăsimile sănătoase, regăsite în ACANA Miel & Mere în procent de 15%.

Principalele beneficii oferite de ACANA Miel & Mere:

Hrana este concepută pe baza ingredientelor de origine canadiană
Rețeta se apropie incredibil de mult de hrana oferită câinilor Chow Chow pe tărâm tibetan
Procent proteic optim, aport ideal de grăsimi sănătoase

 • pasta de carne de miel
 • miel dezosat
 • ovaz decorticat
 • mazare
 • mere integrale
 • cartofi integrali
 • ulei de floarea soarelui
 • fulgi de ovaz
 • ficat de miel
 • trifoi uscat
 • pere integrale
 • pasta de alge (sursa de DHA si EPA)
 • fibre de mazare
 • cartofi dulci
 • dovlecel
 • dovleac de placinta
 • pastarnac
 • morcovi
 • spanac
 • merisoare
 • afine
 • varec
 • radacina de cicoare
 • boabe de ienupar
 • radacina de angelica
 • flori de galbenele
 • fenel dulce
 • frunze de menta
 • lavanda
 • rozmarin

Topul este format doar din tipuri de hrană uscată superpremium, adevărate delicatese pentru Chow Chow-ul tău.

În orice caz, ACANA Miel & Mere bifează necesitățile nutriționale ale rasei în cea mai mare măsură. Creată în Canada, ACANA Miel & Mere conține ingrediente naturale, delicioase, iar această rețetă poate preveni posibilele predispoziții ale rasei ce ar putea afecta starea de sănătate a Chow Chow-ului tău.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top