Câinele potrivit – Boxer sau Pitbull?

Doi câini apropiați ca aspect, dar foarte diferiți: Boxerul și Pitbullul

Boxerii şi Pitbullii au multe trăsături în comun. Ambii îşi au originile în câini de tip bulldog, sunt consideraţi câini de muncă şi au folosiţi în interes public. Pe lângă aceste asemănări, există o mulţime de trăsături individuale ce oferă fiecărei rase unicitate. Află care din cele două ţi se potriveşte cel mai bine!

Boxerul – Prezentare generală

Adoră să „boxeze”! – de acolo si numele rasei. Sau, cel puţin, aşa pare. Ei adoră să atingă obiecte, alte animale şi oameni folosindu-şi lăbuţele, în joacă. Nu te aştepta să arunce vreun croşeu – sunt renumiţi pentru delicateţea lor.

Aceştia uneori pot fi blegi, ceea ce îi face şi mai adorabili. Îşi scutură funduleţul ori de câte ori sunt bucuroşi, o consecinţă a cozii lor rigide şi scurte. Ei vorbesc o limbă ciudată, plină de grohăituri, gâfâituri şi lătrături atunci când cerşesc atenţie.

În timp ce constituţia atletică şi maxilarul proeminent le dau un aer feroce, spiritul gentil şi răbdarea lor infinită îi fac să fie nişte câini minunaţi pentru familiile formate şi din copii. Chiar dacă salivează excesiv şi uneori flatulează, aceste aspecte neplăcute sunt insignifiante faţă de bucuriile pe care ţi le oferă posesia unui Boxer.

Pitbullul – Prezentare generală

pitbull-1

Pitbullii – în special Pitbullul Terrier american – sunt unele dintre cele mai greşit înţelese rase din lumea canină. Această rasă a fost catalogată drept feroce, aproape însetată de sânge. Ori de câte ori un Pitbull atacă, mass-media întăreşte această imagine sumbră. Pe lângă unele cazuri particulare, aceşti câini sunt loiali familiei şi foarte iubitori. Sunt mereu încărcaţi cu energie şi, dresaţi ca atare, se comportă impecabil în prezenţa copiilor.

În timp ce aspectul lor copleşitor şi falsa reputaţie îţi vor da fiori, Pitbulii sunt nişte excelenţi câini de pază. Cu siguranţă, vor lătra la străini, dar nu cu scopul de a-i îndepărta, ci pentru a le atrage atenţia. Acestea fiind spuse, ei îşi vor apăra familia cu orice preţ, dând dovadă de un curaj nebunesc.

Apropiaţi, dar diferiţi

Până la un punct, Boxerii şi Pitbulii par creați din acelaşi ADN şi nu doar pentru că sunt considerate rase agresive (reamintim că ambii fac parte din familia bulldogilor). Ambele rase sunt distractive şi uşor de iubit şi îşi vor adora familiile necondiţionat. De altfel, ei sunt plini de energie şi dorinţă de joacă.

Cu toate astea, diferenţele între ele sunt de la cer la pământ. Mai presus de toate, Pitbullii trăiesc cu 4-6 ani mai mult faţă de Boxeri, deoarece Boxerii sunt mai bolnăvicioşi. De altfel, Pitbulii oferă o paletă mai mare de dimensiuni ale exemplarelor din care viitorul posesor îşi poate alege.

Exerciţiile şi joacă diferă şi ele. Pitbullii vor opta pentru nişte exerciţii tradiţionale precum plimbările. Pe de altă, Boxerii au tendinţa să se joacă până când pică din picioare. Deşi ambele rase sunt încăpăţânate atunci când vine vorba de uşurinţa de dresaj, Boxerii au un avantaj. Iar Pitbulii necesită un tratament special, din vina flagelului creat în jurul rasei din cauza unor exemplare dresate greşit.

Motivul pentru care boxerii nu au nevoie de prea mult dresaj este că, atunci când îmbini antrenamentele cu distracţia, ei vor fi foarte receptivi. Antrenamentul devine astfel un joc pe care Boxerii vor adora să-l joace!

Reputaţia: cea mai mare diferenţă dintre cele două rase

Cu siguranţă, diferenţa principală dintre Boxer şi Pitbull nu ar exista dacă am trăi într-o lume mai educată. Chiar dacă boxerii arată dur, este general acceptat că ei vor aduce numai bucurii. Pitbullii, pe de altă parte, rămân în continuare închişi în jurul unei percepţii false asupra lor.

Din cauza reputaţiei pătate de unele atacuri ale Pitbullilor, ei sunt văzuţi de unii ochi răi ca nişte prădători feroce, mai mult, rasa fiind interzisă în anumite oraşe din State. Chiar dacă se pare că aceste interdicţii sunt pe punctul de a fi rectificate, stigmatizarea la adresa pitbullilor rămâne în continuare în picioare.

În unele cazuri, discriminarea devine contagioasă şi asupra proprietarului. Dacă veţi achiziţiona un Pitbull terrier, pregătiţi-vă să aveţi de a face cu oameni care şi-ar dori să te ducă în instanţă pentru simpla posesie unui câine din această rasă.

Din cauza acestor percepţii greşite şi răspândite de unii la fiecare colţ de stradă, între un Pitbull terrier şi un Boxer, cel de-al doilea s-ar putea să aibă prioritate atunci când cineva doreşte să ofere un cămin. Păcat. Boxerii sunt nişte câini minunaţi, dar pentru a concluziona problema Pitbullilor, „nu există pădure fără uscăciuni”. Ei sunt o rasă minunată care merită pe deplin aprecierea tuturor iubitorilor de animale!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top