Ciobănesc de Shetland bucurându-se de o ieșire la aer curat

Un câine dulce, o dietă pretențioasă: cea mai bună hrană pentru un Ciobănesc de Shetland

Împerecheați inițial drept câini de stână, Ciobăneștii de Shetland au devenit din ce în ce mai populari prin statutul de câine de companie obținut odată cu trecerea timpului. Precum oricare alt stăpân, dorești numai bine câinelui tău, iar asta implică și o dietă de cea mai bună calitate.

Din fericire, am cercetat în rândul produselor alimentației canine pentru a afla care sunt cele mai bune tipuri de hrană pentru Ciobăneștii de Shetland. Iată ce am găsit!

4 recomandări ideale de hrană pentru un Ciobănesc de Shetland

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Clasic Prairie cu PuiACANA Clasic Prairie cu PuiA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Canagan Grain Free, PuiCanagan Grain Free, PuiA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Pooch&Mutt Grain Free, Small DogPooch & Mutt, Talie MicăA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild Appalachian ValleyA+ Verifică Preț

Aportul caloric potrivit unui Ciobănesc de Shetland

Ciobănesc de Shetland
senior

0
calorii

Ciobănesc de Shetland adult comun

0
calorii

Ciobănesc de Shetland activ/de lucru

0
calorii

Fiind niște câini atât de micuți, un Ciobănesc de Shetland cântărește între 5 și 10.8 kilograme indiferent că discutăm de un adult sau o femelă. În aceste condiții, va trebui să adaptați aportul caloric în funcție de vârstă și nivelul de activitate susținut de câine.

Un Ciobănesc de Shetland adult are nevoie de 576 de calorii zilnic pentru a susține un nivel mediu de efort fizic. Dacă exemplarul pe care îl deții este unul foarte vivace și activ, poți crește numărul de calorii până la 916 calorii acordate zilnic.

În cazul în care este stăpânul unui Ciobănesc de Shetland trecut de prima tinerețe ce nu mai zburdă ca pe vremuri, seniorul va solicita 471 calorii/zi. Asigură-te că oferi câinelui tău un aport caloric echilibrat, evitând astfel obezitatea și apariția altor probleme de sănătate.

Află mai multe informații despre Ciobănescul de Shetland urmărind acest videoclip!

Acest videoclip despre Ciobănescul de Shetland trece în revistă originile rasei, hrănirea corespunzătoare a acesteia și caracteristicile principale ale unor astfel de câini minunați.

Acordă o vizualizare videoclipului dacă ești pe punctul de a achiziționa un Ciobănesc de Shetland sau chiar dacă doar îți dorești să afli mai multe despre companionul tău, reprezentant al acestei rase!

Informații despre macronutrienți

Pentru ca Ciobănescul tău de Shetland să-și mențină energia la parametri maximi el trebuie hrănit cu proteină provenită din sursă animală de cea mai bună calitate. Aceasta va oferi organismului oase și mușchi puternici. În mod natural, câinii depind de proteină animală ca substanță nutritivă principală. Așadar, această trebuie să fie ingredientul cheie al tipului de hrană ales.

Atunci când te afli în căutarea celei mai bune hrane pentru un Ciobănesc de Shetland, fii cu ochii pe primele cinci ingrediente ale rețetei. Dacă aceasta conține mai multe cereale față de carne înseamnă că are în compoziție mai multe plante decât proteine de origine animală, iar acest tip de hrană trebuie evitat din start.

De asemenea, Ciobănescul de Shetland are nevoie de grăsimi sănătoase în dietă pentru a le menține blana mătăsoasă, strălucitoare și sănătoasă. Deși punem la îndoială conceptul că grăsimea ar putea fi benefică organismului trebuie să avem în vedere că uleiul de pește și alte grăsimi sănătoase promovează buna funcționare a inimii, a ficatului și a sistemului digestiv.

Nu-i oferi Ciobănescului tău de Shetland mezeluri ce conțin grăsimi și totul va fi bine. Asigură-te de dieta nu conține doar „un strop” de uleiuri esențiale și că aceasta asigură o nutriție echilibrată pentru organismul canin.

Precum în cazul grăsimilor, carbohidrații sunt, la rândul lor, foarte importanți pentru un Ciobănesc de Shetland, de fapt, pentru toate tipurile de câini. Aici ne referim la carbohidrații complecși.

Ciobănescul de Shetland solicită carbohidrați în dietă mult mai intens decât te-ai fi așteptat deoarece aceste substanțe sunt adevărate bagaje de energie ce-ți vor menține câinele îndeajuns de energic pentru a zbura liniștit pe terenul de joacă. În timp ce carnea ușor de digerat joacă un rol esențial, carbohidrații complecși sunt de-a dreptul vitali în menținerea greutății optime a câinelui.

Pe de altă parte, carbohidrații complecși, de calitate, ajută sistemul digestiv și sunt un adevărat „combustibil caloric”. Asigură-te că hrana aleasă atinge un procent optim de carbohidrați superiori, asigurând aceste substanțe pe măsura necesităților câinelui tău.

Indiferent de rasa pe care o deții, Ciobănesc de Shetland sau oricare alta, cel mai important aspect în căutarea hranei ideale pentru câinele tău este sortarea produselor în funcție de calitatea surselor de proteine, absența cerealelor și un aport echilibrat de carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase!

Principalele probleme de sănătate ale Ciobăneștilor de Shetland

Probleme ale inimii. Asigură-te că Ciobănescul tău de Shetland are în alimentație îndeajuns de mulți acizi grași de tip Omega 3 și 6 ce stimulează sănătatea cardiacă.

Infecții urinare. Oferă-i câinelui apă la discreție pe care o poate accesa oricând.

Dermatite. Ciobănescul de Shetland poate cheli în creștetul capului; mulți veterinari pot diagnostica greșit câinele drept suferind de alopecie, deși dermatitele sunt foarte comune în rândul Ciobăneștilor de Shetland. Asigură-i câinelui acizi grași Omega 3 și 6, acizi ce susțin sănătatea blănii.

Probleme ale ochilor. Ciobănescul de Shetland este predispus la malformații survenite pe cale genetică ale ochilor. Consultă doctorul veterinar pentru a-ți recomanda dieta ce poate combate aceste afecțiuni.

Cum să hrănești un Ciobănesc de Shetland pentru o nutriție optimă

Majoritatea crescătorilor de Ciobănești de Shetland și veterinarii recomandă să hrănești acești câini cu 3/4-2 cupe pe zi, iar cantitatea să fie împărțită în decursul a două mese. Hrana uscată este optimă pentru Ciobăneștii de Shetland. Aceasta va oferi igienă orală și niște dinți sănătoși (bobițele de dimensiuni mici elimină tartrul acumulat pe dinții câinelui și vor face ca aceștia să strălucească).

Precum în cazul multor alte rase din lumea canină, apariția obezității este un factor de risc și în rândul Ciobăneștilor de Shetland. Dacă nu vei urmări cantitățile de hrană consumate, câinele va mânca excesiv, fapt ce va cauza îngrășarea. Odată cu kilogramele în plus apar și alte probleme de sănătate cum ar fi displazia de șold, dar și afecțiuni ale sistemului osos survenite în urma gabaritului prea mare ce pune presiune pe oasele și articulațiile câinelui.

Nu uita! Chiar dacă s-ar putea ca bobițele să pară insuficiente odată ajunse în castron, sucul gastric și alte substanțe lichide produse de organismul canin pe parcursul procesului de digestie vor face ca această hrană să fie alimentația ideală pentru un Ciobănesc de Shetland.

În mod normal, aceste recomandări depind de un număr de variabile cum ar fi vârsta, nivelul de activitate, gabaritul și stilul de viață al câinelui. Documentează-te și ajustează puțin câte puțin cantitatea de hrană oferită și orele de masă ale Ciobănescului tău de Shetland.

Dacă descoperi cantitatea și programul de masă optim pentru câinele tău nu înseamnă că acesta va fi aplicat general în cazul oricărui Ciobănesc de Shetland.

Dacă vei urma instictele tale (dar și ale câinelui), vei fi capabil să descoperi și să aplici regulile unei alimentații optime pentru câinele tău!


Recomandarea noastră: ACANA Clasic Prairie cu Pui

 

ACANA este probabil unul dintre cei mai respectabili producători de hrană pentru câini de pe piața internațională a acestui domeniu de activitate. ACANA oferă o multitudine de rețete venite în sprijinul diferitor tipuri de câini în funcție de gabarit, vârstă sau alte necesități speciale. ACANA Clasic Prairie cu Pui este cea mai bună hrană descoperită de noi pentru un Ciobănesc de Shetland.

Privind conținutul nutrițional al acestei rețete, descoperim pui proaspăt, măruntaie de pui proaspete și carne de curcan, toate fiind niște surse de proteină de origine animală de cea mai bună calitate, ușor de digerat. De asemenea, aceste ingrediente asigură conținutul optim de grăsimi sănătoase.

În plus, Ciobăneștii de Shetland au nevoie de carbohidrați complecși, iar mazărea nu lipsește de pe lista ingredientelor rețetei. Mazărea este o sursă de calitate superioară din care se extrage acest tip de carbohidrați, benefici organismului canin.
Morcovii, dovleacul, afinele și coacăzele îmbogățesc rețeta cu antioxidanți și vitamine ce mențin buna funcționare a inimii și a sistemului cardiovascular.

În concluzie, ACANA Clasic Prairie se clasează în topul preferințelor noastre, suplinind toate necesitățile nutriționale ale Ciobăneștilor de Shetland de pretutindeni.

Principalele beneficii oferite de ACANA Clasic Praire:

Ajută la dezvoltarea musculaturii, oferind bagaje întregi de energie
Conține acizi grași și proteine animale ușor de digerat
Forma și textura bobițelor susțin igiena orală
Acizii grași din componență oferă câinelui articulații sănătoase

Ingrediente:

 • faina de carne de pui (25%)
 • ovaz decorticat (23%)
 • carne de pui proaspata (5%)
 • maruntaie de pui proaspete 5% (ficat, inima, rinichi)
 • linte rosie intrega
 • mazare verde intreaga
 • linte verde intrega
 • carne de curcan proaspata (4%)
 • oua proaspete intregi (4%)
 • grasime de pui (4%)
 • fasole
 • mazare galbena intrega
 • fulgi de ovaz
 • ulei de hering (3%)
 • trifoi uscat
 • fibre de linte
 • varec brun deshidratat
 • dovleac intreg proaspat
 • zucchini intreg proaspat
 • pastarnac intreg proaspat
 • varza creata proaspata
 • spanac proaspat
 • morcovi intregi proaspeti
 • mere proaspete
 • pere proaspete
 • ficat de pui liofilizat (0.1%)
 • sare
 • afine intregi proaspete
 • coacaze intregi proaspete
 • radacina de cicoare
 • radacina de turmeric
 • armurariu
 • radacina de brusture
 • lavanda
 • radacina de nalba mare
 • macese
 • aditivi zootehnici: enterococcus faecium


Verifică preț

În afară de ACANA Clasic Prairie, toate tipurile de hrană ce au pătruns în topul nostru prezentat la începutul articolului sunt produse superpremium, ideale pentru orice câine de talie mică.

Cu toate acestea, îți poți consulta oricând doctorul veterinar pentru și mai multe informații referitoare la cea mai bună hrană pe care o poți alege pentru Ciobănescul tău de Shetland.

Alegând rețeta potrivită, câinele tău se va bucura de un stil de viață binemeritat!

Scroll to Top