Pot câinii să mănânce alge marine? (Descoperiți adevărul)

Câine găsind pe plajă niște alge marine

Algele marine sunt un supliment alimentar uman care este lăudat de ani de zile. Bogat în substanțe nutritive și destul de gustos atunci când este pregătit în mod corespunzător, este cu siguranță un aliment pe care oamenii l-au folosit pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Dar pot cânii beneficia de aceste calități bine cunoscute?

Algele care se găsesc în magazin sunt alge marine?

Termenul de alge marine este, de fapt, un termen mai larg decât îți dai seama. În general vorbind, algele marine sunt un termen-cheie pentru plantele marine și algele care se găsesc în diferitele corpuri de apă. Acest termen poate fi aplicat organismelor cu frunze masive până la chestii microscopice.

Când vorbim despre algele pe care oamenii le pot ingera pentru beneficii de sănătate, cel mai probabil ne referim la varec. Acest tip mare de alge maro prosperă în apă sărată cu adâncime în apropierea coastelor lumii. Nu este singurul tip de alge care pot fi consumate – algele care sunt folosite la sushi sunt diferite, de exemplu – dar probabil sunt cele mai sănătoase.

Sunt sănătoase datorită locului în care cresc. Absorb în mod natural toate tipurile de nutrimente din mediul său. Acest proces face algele să fie pline de vitamine, minerale și enzime – lucruri care aduc  un stimul impresionant de sănătate pentru oameni.

Asta e minunat pentru noi – dar pentru câini?

În ultimii ani, lumea veterinară a înregistrat o mai mare susținere pentru utilizarea algelor ca supliment alimentar pentru sănătate. Această adopție a utilizării algelor provine dintr-o mentalitate a proprietarilor care doresc să adopte o abordare mai holistică în ceea ce privește îngrijirea caninilor. În plus, câinii nu par să fie deranjați de ele.

Cum pot ajuta algele câinele meu?

Principalul beneficiu pe care îl oferă algele pentru câini se datorează nivelului de iod. Prezența acestui mineral este bine cunoscută pentru reglarea glandei tiroide si este un tratament formidabil pentru câinii care suferă de probleme legate de tiroidă.

Celelalte minerale asociate cu algele ajută la stabilizarea glandelor suprarenale și a glandei pituitare. Această glandă este demnă de remarcat deoarece acționează ca un centru de comandă de facto pentru multe dintre funcțiile câinelui tău.

Algele sunt de asemenea cunoscute pentru că vin în ajutorul câinilor care suferă de diverse alergii. Studiile au arătat că dându-i câinelui tău un supliment pe baza de alge acesta va atenua efectele alergiilor. Prin extensie, acest lucru ajută la încetinirea mâncărimii care tinde să facă astfel de alergii de nesuportat.

În plus, s-a arătat că algele țin puricii la distanță. Studiile suplimentare indică faptul că un consum obișnuit tinde să reducă drastic numărul de purici la câinii care sunt infestați. Acest lucru, poate ajuta la controlarea de la distanță a scărpinatului câinelui pe termen lung.

Pentru câinii mai în vârstă, suplimentele de alge pot contribui, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar, care i-ar putea ajuta să prevină diferite boli asociate cu longevitatea. Există o teorie care spune că algele ajuta la procesul de recuperare al câinilor după ce au fost operați.  De asemenea, se crede că ele pot suplimenta durata de viață a câinilor.

Alte tipuri de alge marine utile

În timp ce varecul este considerată una dintre cele mai bune algele care oferă sănătate câinelui, mai sunt și alte tipuri de alge asupra cărora s-a dovedit că sunt benefice. În plus, s-a mai dovedit că aceste tipuri diferite de alge marine pot aduce un plus organismului canin.

De exemplu, algele roșii, cum ar fi nori și mușchiul iris, au o concentrație ridicată de substanță gelatinoasă numită cargeena. Această substanță își păstrează forma în interiorul intestinelor unui câine și, la rândul său, ajută câinii la absorbția de toxine care altfel ar putea provoca durere.

Algele verzi, cum ar fi salata de mare, nu au un conținut de minerale la fel de mare ca restul algelor, dar sunt considerate a fi o sursă puternică de fier. Acest lucru îi permite să fie un supliment potențial esențial pentru fortificare sângelui câinelui, care ar putea ajuta inima să pompeze cu o eficiență mai mare.

Această formă particulară de alge conține, de asemenea, un element cunoscut sub numele de cesiu. Acest compus particular este cunoscut ca se leagă de carcinogeni în tractul digestiv. Când se produce această legare, substanțele cancerigene sunt eliminate din sistem prin mijloace naturale.

Algele albastre-verzi pot fi, de asemenea, un supliment vital de sănătate pentru câinele tău deoarece sunt bogate în vitamine, în special B12. Acestea mai conțin și alte minerale diferite și beta-caroten, care pot promova în continuare sănătatea bună în corpul câinelui. Mai mult, conține cantități substanțiale de glicogen, care s-a dovedit a spori activitatea creierului.

Deci… cât de mult alge ar trebui să-i dau câinelui meu?

Văzând cum felul în care algele și alte forme de alge marine sunt pline de beneficii pentru sănătate, te vei simți tentat să îi oferi cât mai multe câinelui tău. Cu toate astea, ar fi o mișcare greșită care i-ar putea face mai mult rău decât bine.

Consumul în exces nu va aduce niciodată beneficii. De exemplu, prea mult iod poate produce toxicitate iodică câinelui. Acest lucru ar putea produce simptome precum ochi apoși, stomac deranjat și letargie.

De regulă, cantitatea de alge pe care o poți oferi unui câine depinde de dimensiunea lui. Dacă ai de-a face cu un câine mic, vei dori să nu-i dai mai mult de o linguriță. Câinii de dimensiuni medii pot ingera 1/2 linguriță, în timp ce o linguriță întreaga funcționează bine pentru câinii de talie mare.

Consultă medicul veterinar!

Cel mai important lucru pe care îl poți face cu câinele tău, dacă te hotărăști să îl introduci în lumea algelor, este să consulți mai întâi medicul veterinar. Veterinarul tău îi va face o evaluare completă și poți folosi aceste informații pentru a crea o dietă personalizată pentru bunăstarea lui generală.

Astea fiind spuse, dacă vrei să îmbunătățești sănătatea și bunăstarea câinelui, algele marine sunt o opțiune. La urma urmei, ele sunt acceptate de mult timp ca un stimulator de sănătate pentru oameni. De ce nu ai oferi aceleași avantaje prietenului tău cu patru picioare?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top