Mops (Pug) alături de jucăria sa preferată

Liber la distracție! Care sunt cele mai bune jucării pentru câinii Mops (Pug)?

Cu ochii lor rotunzi și bulbucați, cu fața adorabilă și pielea facială ridată, câinele din rasa Mops (Pug) seamănă cu un desen animat la fel de mult pe cât seamănă cu un câine. Aspectul său unic creează un farmec irezistibil la prima vedere, dar personalitatea sa amuzantă îi face pe mulți să îl îndrăgească.
Așadar, ce jucării îi pun personalitatea în valoare?

Top jucării pentru Mops (Pug)

BrandNutrițieRatingPreț
Jucărie pentru câini KONG Classic din cauciuc, mărime MJucărie KONG ClassicA+ Verifică Preț
Jucarie pentru câini Kong Classic Ball cu sfoarăJucărie KONG Classic Ball cu sfoarăA+ Verifică Preț
Jucărie pentru aport cu mâner Mountain PawsJucărie aport cu mâner Mountain PawsA+ Verifică Preț
jucarie-caini-lansator-kong-zingerJucarie lansator KONG ZingerA+ Verifică Preț

Rasa Mops (Pug) – scurt istoric

Faptul că câinii din rasa Mops au mai multe riduri faciale, decât o stafidă nu este întâmplător. Chinezii au creat în mod intenționat această rasă de jucărie să aibă riduri profunde și distinctive pe față pentru a imita personaje chinezești care simbolizează norocul.

Ridurile nu sunt singurul lucru care iese în evidență în aspectul acestui câine unic. Se spune că numele rasei este derivat de la cuvântul latin pentru “pumn” din cauza asemănării cvasi-ciudate dintre un pumn și fețele lor plate. Adaugă o pereche de ochi proeminenți și expresivi, care te privesc înduioșător și îți topesc inima atunci când el o dorește, și deci ai un câine care te vrăjește cu totul.

Deoarece câinii din rasa Mops sunt o rasă de jucărie crescută pentru a fi câini de companie, aceștia sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de câini care locuiesc în apartamente sau în spații mici. De asemenea, ei sunt câini fericiți și iubitori care, atunci când sunt socializați și dresați corect, se pot înțelege excelent cu alți câini și cu copiii. Ei știu, de asemenea, să facă distincția fină între a fi un adevărat paznic și doar a face „zgomot”.

Deși câinii din rasa Mops (Pug) sunt niște cățeluși fermecători, ei nu sunt îngeri în întregime. Sunt inteligenți, iar istețimea lor se poate manifesta uneori într-o natură încăpățânată dificilă. Această mentalitate independentă ar putea face din educarea/dresarea câinelui un proces lent și uneori destul de frustrant.

De asemenea, ar trebui să te pregătești pentru unele, să le spunem, sunete și mirosuri interesante. Din cauza feței turtite a rasei și a problemelor de respirație care, în mod tradițional, se asociază cu o asemenea înfățișare, câinii Mops vor face tot felul de zgomote gâfâite și de respirație șuietoare. În plus, câinele are tendința de a elimina gaze, ceea ce ar putea fi un pic neplăcut.

De asemenea, Mopșii au tendința de a pierde o grămadă de blană în fiecare zi. Această tendință de a lăsa păr, combinată cu predispoziția de a-i curge bale îl fac să fie un câine un pic neîngrijit,  dezordonat, pe care oamenii care caută un câine care necesită o întreținere simplă ar putea să nu-l aprecieze.

Cu toate acestea, mulți oameni simt că ceea ce acest câine, aparent, pierde în etichetă, compensează cu mult mai mult prin farmecul său pe care nu se poate să nu-l iubești. Rasa a fost aproximativ la fel de când a intrat în scenă înainte de 400 Î.H., și nu există niciun semn că acest lucru se va schimba curând.

Câinii Mops (Pug) la joacă

Unul dintre motivele pentru care oamenii se îndrăgostesc atât de profund de Mopși este pentru că sunt pur și simplu niște câini micuți și ciudați care adoră să se prostească, să facă pe clovnii. De asemenea, le place să fie centrul atenției și au tendința de a se simți neglijați, chiar respinși dacă îi ignori atunci când sunt prezenți în preajma ta. Cu toate acestea, sunt atât de nostimi și prostuți, încât îți va fi greu să-i ignori.

Natura lor caraghioasă, combinată cu nevoia lor de a fi validați de către proprietarii lor dictează în mare parte stilul lor preferat de joc. Lor chiar nu le place să se joace singuri – nu uita, aceasta a fost o rasă special concepută pentru companie. Ca atare, ei se vor aștepta practic să inițiezi joaca și să te implici și tu.

Și ar trebui ca tu să fii cel care controlează acțiunea atunci când vă jucați. Câinii din rasa Mops sunt extrem de mulțumiți să fie pur și simplu alături de tine; dacă acest lucru se traduce prin a sta tolănit lângă tine toată ziua, ei îl vor face. În timp ce această devoțiune are un anumit farmec, ea înseamnă, de asemenea, și faptul că el se poate transforma într-un cățel excesiv de sedentar.

Prin urmare, trebuie să te asiguri că Mopsul tău face suficient exercițiu fizic. Din fericire, pentru că ei sunt câini atât de fideli, este nevoie doar să te ridici și să dai tonul la joacă și este tot ce el va avea nevoie pentru a se ridica și a începe să se miște de dragul tău.

După ce începeți să vă jucați, să ai în vedere că acești câini iubesc jocurile interactive. Aceasta ar putea fi ceva la fel de simplu cu a trage amandoi de o jucărie de ros în direcții opuse sau să îți alergi câinele în jurul casei într-un joc prietenos de „leapșa”. El poate fi, de asemenea, dresat pentru jocuri de tip recuperare care îl pot stimula și mental.

Un lucru de luat în considerare: este important să vă jucați pe timpul verii într-un mediu controlat în ceea ce privește temperatura. Deoarece câinii Mops au o față turtită, ei nu se descurcă prea bine cu căldură extremă sau cu frigul extrem de asemenea. Dacă crezi că Mopsul tău s-ar putea simți chiar și puțin inconfortabil în aer liber, evită joaca în exterior.

Ce jucării vor face un câine din rasa Mops (Pug) fericit?

Orice jucărie care ar permite câinelui tău Mops să fie lângă tine îl va face peste măsură de fericit. Jucăriile din frânghie de care puteți trage în direcții diferite funcționează deosebit de bine, deoarece ele pot fi folosite într-un joc prietenos cu tine. Acest lucru îi va permite să elibereze orice agresivitate s-ar fi acumulat în corpul său robust. Mai important, el va fi lângă tine, ceea ce îl face cel mai fericit.

Jucăriile de ros sunt, de asemenea, bune pentru această rasă, dar trebuie să fii pregătit în mod optim să le folosești ca jucării interactive ori de câte ori este posibil. În timp ce o jucărie rezistentă de ros poate fi o alternativă drăguță la, de exemplu, canapeaua ta, aceasta poate fi, de asemenea, obiectul principal al unui joc blând de aport. Din nou, câinele tău se va bucura să se joace așa, deoarece ești și tu implicat.

Care sunt cele mai nerecomandate jucării pentru câinii din rasa Mops (Pugs)?

Cu adevărat ar trebui să renunți la orice jucărie care este construită pentru un joc în care câinele se joacă singur, cu excepția cazului în care ai cu adevărat o afinitate pentru jucăriile pentru câini care vor fi practic neatinse. Da, este posibil să-i creezi un refugiu pentru ca el să aibă perioade de timp singur. Dar, dacă i se va da posibilitatea de a alege între a juca singur sau a se cuibări lângă tine, el va alege de fiecare dată ultima opțiune.

Deoarece câinii din rasa Mops sunt o rasă de interior, ar trebui, de asemenea, să eviți să cumperi jucării concepute pentru exterior. Deși este o idee bună să-l determini să se joace cu tine afară sau cu un alt câine, Mopsul este totuși un cățel construit pentru activități de interior. Cel mai bine este ca jocurile lui să se desfășoare în acest cadru.

Recomandările noastre finale

Jucărie pentru aport cu mâner Mountain Paws
 

Jucărie pentru aport cu mâner Mountain PawsEste recomandat să adaugi în arsenalul tău de jucării cel puțin o frânghie sau o jucărie pe care câinele tău o poate mușca și de care poate trage în direcție opusă față de tine.

Dacă nu te deranjează să cumperi o jucărie profesională de dresaj, atunci jucăria pentru aport cu mâner produsă de Mountain Paws este o alegere excelentă. Nu are un design complicat și nu arată caraghios, dar asta o face jucăria ideală.

Pe câinele tău nu îl interesează cu adevărat cum arată jucăria pe care o folosești pentru a te juca cu el. Tot ce are el în vedere este că tu îți faci timp să te joci cu el. Acest lucru este tot ce contează pentru el în orice moment.

Câinele tău Mops va beneficia, de asemenea, de rezistența jucăriei. Chiar dacă Mopșii pot fi sedentari, dacă îi oferi câinelui tău ocazia să se joace cu tine, el o va face pentru mult timp. El va rezista în fața cerințelor de maraton – chiar mai bine decât o vei face tu.


Verifică preț Jucărie pentru aport cu mâner Mountain Paws aici!

Jucărie câini KONG Classic
 

Jucărie pentru câini KONG Classic din cauciuc, mărime MFaptul că este concepută pentru profesioniști este motivul pentru care recomandăm jucăria pentru câini KONG Classic. Din nou, pe câinele tău nu îl va deranja faptul că are o formă conică unică, prezentată într-o singură culoare. El va fi prea ocupat să o folosească ca să se joace cu tine.

Iar această jucărie versatilă este o ancoră ideală pentru un joc blând de tip fetch (aport) cu câinele tău. Unul dintre motive este că forma sa îi permite să sară în direcții neașteptate. Acest lucru îl va face pe câinele tău să se contorsioneze în tot felul de posturi caraghioase și distractive pentru a urmări jucăria – ceea ce sigur îți va pune un zâmbet larg pe față.

Un alt motiv pentru care această jucărie funcționează la jocul de tip fetch (recuperare, aport) este faptul că îți permite să o umpli cu recompense comestibile delicioase pentru câinele tău. El va aprecia tipul de stimulare mentală care este necesar pentru a săpa în mijlocul jucăriei ca să extragă bunătatea. Între timp, tu vei ieși din centru atenției (cu sunetele de rigoare) ale Mopsului tău care lucrează febril să ajungă la gustarea care îl așteaptă.

Motivul pentru care jucăria funcționează atât de bine pe cât o face este acela că oferă câinelui tău Mops un mijloc de a face mișcare fără ca el să-și dea seama că se antrenează. Este extrem de important să te asiguri că Mopsul tău primește ajutor pentru a menține un anumit nivel de exercițiu fizic. Mai ales că te poți și distra în acest proces.
Și din perspectiva câinelui tău, să-ți faci timp să te joci cu el se traduce cu ușurință pentru el în faptul că petrece un timp de calitate cu tine.

El a fost mai mult sau mai puțin crescut pentru ca acest nivel de tovărășie să fie cel mai important lucru din viața sa și să îi permită să atingă acest obiectiv îl va umple de bucurie de fiecare dată când îl inviți la acțiune și tovărășie într-o manieră jucăușă.


Verifică preț Jucărie câini KONG Classic aici!

Scroll to Top