Cea mai bună hrană pentru un Toy Pudel – Hrănește-ți jucăușul așa cum se cuvine

Toy Pudel etalându-și tunsoarea într-un câmp înverzit

Cu toții ne iubim micuții Pudeli – acele ghemotoace adorabile alergând de colo colo din zorii zilei până la asfințit.

Toy Pudelii sunt o rasă inedită și solicită o dietă specifică pe care orice stăpân responsabil o va lua în calcul.

Dacă dorești să afli care este cea mai bună hrană pentru un Toy Pudel continuă lectura!

Alegerile noastre de top pentru un Toy Pudel

Necesitățile calorice ale Toy Pudelilor

Toy Pudel senior:

calorii
0

Toy Pudel adult:

calorii
0

Toy Pudel activ/de lucru:

calorii
0

Majoritatea Pudelilor cântăresc, în medie, între 2.7 și 4 kilograme, iar asta trebuie să ai în vedere atunci când cauți cea mai bună hrană pentru Pudelul tău.

Un Toy Pudel ce cântărește 3.4 kilograme și susține un nivel moderat de activitate are nevoie de 331 de calorii zilnic. Un exemplar mai puțin activ va solicita numai 265 de calorii în fiecare zi.

Dacă te afli în posesia unui Toy Pudel ce lucrează zi și noapte (deși asta înseamnă că ai descoperit dresorul universal) va trebui să îi oferi acestuia între 662 și 1325 pe parcursul unei singure zile.

Pentru a alege nivelul de calorii optim pentru această rasă va trebui să cunoști foarte bine nivelul de activitate al Toy Pudelului tău și să iei în considerare și la ce etapă a vieții se află acesta.

Femelele gestante solicită de la 331 la 530 de calorii/zi în funcție de evoluția sarcinii.

Puii nou-născuți necesită 1325 de calorii în fiecare zi, iar puii mari își vor susține ritmul de viață activ cu numai 397 de calorii zilnic, în medie.

Bineînțeles, acești indici variază în funcție de vârstă, mărime sau sex. În concluzie, este cel mai bine să consulți medicul veterinar pentru a optimiza dieta Toy Pudelului tău.

Agresivi la ora mesei

Uneori, Toy Pudelii (precum alți câini), pot deveni agresivi în timpul mesei – ei vor lătra sau „capsa” pe oricine le va atinge mâncarea.

Acest videoclip va prezenta câteva moduri prin care îți poți dezvăța Toy Pudelul de acest comportament agresiv.

El va deveni mai prietenos, iar tu te vei alege cu toate cele cinci degete de la mână.

Probleme comune de sănătate în rândul Toy Pudelilor

Și Toy Pudelii dezvoltă anumite afecțiuni la care aceștia sunt mult mai predispuși față de alte rase.

Probleme ale ochilor: Toy Pudelii se confruntă cu probleme ale ochilor, cum ar fi atrofia retiniană progresivă (ARP) ce poate conduce la orbire. Ei mai sunt predispuși la cataractă, afecțiune ce poate fi depistată încă de la naștere și până la vârsta de 3 ani – apoi, cataracta evoluează mai greu.

Ulcerul corneei, displazia retinei, anomalii ale genelor sau tulburări lacrimale sunt alte tipuri de afecțiuni ale ochilor pe care un Toy Pudel le-ar putea confrunta. Așadar, asigură-te că prietenul tău se va hrăni cu un produs ce conține carne adevărată.

Tumori ale pielii: Câinii dezvoltă tumori ale pielii din cauza creșterii anormale a celulelor și se vindecă foarte greu fără intervenție chirurgicală. Ele sunt fie benigne, fie maligne și le dezvoltă marea majoritate a câinilor. Nu există o alimentație ce ar putea preveni apariția tumorilor pielii, dar ele trebuie văzute de un veterinar.

Sindromul Cushing: Sindromul Cushing apare atunci când glandele suprarenale produc prea mult cortizol. Asta conduce la sete și apetit exagerat. Pot fi semnalate și pierderi masive de păr. Sindromul Cushing se poate manifesta și prin formarea unui stomac umflat. O dietă bogată în proteine va reduce riscul dezvoltării acestui sindrom.

Pietre ale vezicii: Apariția pietrelor la Toy Pudeli poate avea multe cauze. Ele se por forma pur genetic sau pot fi efecte ale infecțiilor urinare ce schimbă pH-ul urinei. Din perspectiva dietelor, este important ca Toy Pudelul tău să consume destulă apă încât rinichii acestuia să funcționeze în parametri optimi.

În orice caz, dacă ești în căutarea dietei potrivite (una cu mai puține proteine, amoniu și dioxid de carbon), s-ar putea ca, datorită acesteia, pietrele să se dizolve – dar asta necesită timp.

Cum să hrănești un pui de Toy Pudel

Așa cum am menționat anterior, un pui de Toy Pudel are nevoie de multe substanțe nutritive pentru o dezvoltare armonioasă – este obligatoriu ca acesta să primească între 663 și 1325 de calorii pe zi, în special în perioada „adolescenței”.

Toy Pudelii, precum oricare alți câini, au nevoie de o alimentație construită în jurul nutrienților deoarece metabolismul are o putere de procesare incredibilă. Indicele proteic în alimentația unui Toy Pudel are trebui să se situeze undeva între 22 și 32%, iar grăsimile ar trebui să ocupe între 10 și 20% din totalul produsului consumat de câinele tău.

Toy Pudelii au nevoie de un echilibru între proteinele și grăsimile din alimentație. Bobițele de dimensiuni prea mari vor fi dificil de mestecat pentru un pui. Reluând, oferă-i grăsimi sănătoase și proteine – caută produsele ce conțin carne adevărată (calitate superioară, un Toy Pudel mai fericit).

Programul meselor unui pui de Toy Pudel este incredibil de important. Dacă puiul tău are mai puțin de 3 luni, îl poți hrăni cum îți dorești; ei pot mâncă oricât își doresc pentru a deveni puternici. Oferă-i hrană la discreție; curăță des bolul pentru a nu acumula mâncare alterată pe fundul acestuia.

În continuare, în primele 4 săptămâni din viața unui pui, mama acestuia se va ocupa de hrănirea cu lapte. Dacă mama nu mai poate oferi lapte din diferite motive, puiul va fi hrănit cu biberonul în funcție de ce îți va recomanda veterinarul.
După această perioadă, asigură-te de puiul are trei mese pe zi.

Pentru o hrană precum Wellness Core ce conține 506 calorii/cupă, Toy Pudelul tău adult se va bucura de 2/3 dintr-o cupă pe zi. Chiar dacă această cantitate poate varia în funcție de metabolism sau alți factori, două treimi de cupă este media în jurul căreia te vei orienta.

Recomandarea noastră pentru un Toy Pudel


Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight
 

Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedAșa cum am menționat pe tot parcursul articolului, Toy Pudelii au nevoie de multe proteine, în special când sunt pui. Deși dezvoltarea fizică nu este una uriașă în urma trecerii de la pui la adult, trebuie să te asiguri că puiul primește toate substanțele nutritive necesare.

Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weigh este creat special pentru rasele de talie mică (printre care și Toy Pudelul), iar bobițele de dimensiuni sunt ușor de mestecat, evitând înecarea.

Fiind o hrană uscată, Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight conține carne proaspătă de pui alături de cea de curcan – nivelul de proteine conținut de aceste ingrediente este ridicat, iar cel de grăsimi scăzut.

Hrana este ideală pentru puii în creștere deoarece aceasta atinge procentul de carne de care un pui are nevoie – faptul că proteinele provin din surse proaspete este un alt atu al Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight. Ingredientele sunt adecvate atât consumului uman cât și al celui canin, iar câinele tău se va bucura de gustul autentic de carne proaspătă, atent selectată.

Mai mult, linia de alimentație canină Wellness Core nu conține cereale, are un nivel redus de carbohidrați, factori ce reduc numărul de calorii inutile, ce nu au în componență substanțe nutritive. Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight atinge un procent de 38% proteine și 37% carbohidrați

Toy Pudelul este un câine delicat, dar inimos, în ciuda aspectului său fragil; pe parcursul dezvoltării sale, trebuie să îi oferi aportul proteic adecvat. În concluzie, un produs precum Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight se ma mula de minune asupra nevoilor nutriționale ale acestei rase splendide.

 • curcan 29% (curcan proaspat 17%, faina de curcan 12%)
 • faina de pui 16%
 • cartofi deshidratati
 • mazare
 • naut
 • pulpa de sfecla 3%
 • grasime de pui 2%
 • celuloza
 • proteina din cartof
 • ulei de somon 1%
 • radacina deshidratata de cicoare 0.5%
 • morcovi
 • mere
 • broccoli
 • spanac
 • afine
 • merisoare
 • rosii
 • Yucca Schidigera
 • extract de drojdie (sursa de manan-oligozaharide)
 • clorhidrat de glucosamine 200 mg/kg
 • sulfat de condroitina 200 mg/kg

De ce recomandăm Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight

Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight este o variantă ideală ce asigură o dietă adecvată tuturor Toy Pudelilor și astfel se situează în topul recomandărilor noastre. Și celelalte variante sunt produse superpremium ce se ridică la așteptările acestei rase, dar Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight suplinește perfect nevoile reprezentanților rasei Toy Pudel.

Conținutul ridicat de proteine ajută la dezvoltarea armonioasă a câinelui chiar și în cazul în care acesta s-a luptat cu cataracta, pietre ale vezicii urinare și alte afecțiuni, chiar în tinerețe. Formula specială ce stă la baza hranei uscate Wellness Core, Talie mica, Grain-Free Healthy Weight se suprapune perfect cu nevoile unui Toy Pudel.

A îngriji un astfel de câine poate fi o provocare unică – atât de mic, atât de delicat, acest câine are nevoie de un tratament special atunci când vine vorba de dietă. Ca întotdeauna, consultă veterinarul pentru orice fel de alte probleme.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top