Un nou câine cu vechi necesități: cea mai bună hrană pentru un metis Mops-Pudel

Metis Mops-Pudel privindu-și stăpânul cu ochi drăgălași

Încă de la începutul anilor 90, atunci când acești câini au fost pentru prima oară împerecheați, metișii Mops-Pudel au urcat pe culmile popularității.

Dar care este cea mai bună hrană pentru un metis Mops-Pudel? Cu ce vei hrăni un câine atât de mic, dar energic și agil deopotrivă?

Din fericire, am cercetat îndeajuns pentru a obține câteva răspunsuri. Iată ce am găsit!

Cât trebuie hrănit un metis Mops-Pudel?

Mops-Pudel senior

calorii
0

Mops-Pudel adult comun

calorii
0

Mops-Pudel activ/de lucru

calorii
0

Un Mops-Pudel atinge o înălțime apropiată de 36 de centimetri și cântărește între 8 și 13 kilograme. Acest metis de dimensiuni reduse, dar foarte energic are nevoie de un număr suficient de calorii în fiecare zi. De altfel, este foarte important ca este calorii să provină din alimente sănătoase și hrănitoare pentru organismul canin.

Mâncarea de calitate îndoielnică, achiziționată de la „magazinul de la colț” nu este recomandată acestui metis deoarece este produsă din aditivi fără aport nutrițional, iar câinele tău cu siguranță nu are nevoie de o astfel de alimentație.

Un metis Mops-Pudel mai puțin activ solicită 540 de calorii în fiecare zi pentru a acumula îndeajuns de multă energie și a fi sănătos, în timp ce un Mops-Pudel adult ce susține un nivel mediu de activitate fizică necesită în jur de 660 de calorii.

Dacă deții un exemplar foarte activ ce mai mult efort fizic față de medie, atunci îi vei oferi atunci 1050 de calorii în fiecare zi micuțului tău sportiv.

Amintește-ți că fiecare câine în parte are nevoi diferite și încearcă să ai asta în vedere. Câinele tău nu termină niciodată bolul sau depășește greutatea recomandată? Acestea sunt semne clare că îl hrănești excesiv și că ar trebui să-i reduci numărul de calorii oferite zilnic.

Pe de altă parte, un câine ce pare mereu flămând și dezvoltă un comportament apatic s-ar putea să aibă nevoie de ceva mai multă mâncare. De asemenea, este indicat să împarți hrana alocată în porții oferite pe tot parcursul zilei și nu totul o dată. Reluând, fiecare câine are propria rutină și obiceiuri atunci când vine ora mesei.

Nevoi nutriționale de bază ale unui metis Mops-Pudel

Metișii Mops-Pudel, precum oricare alți câini, au anumite nevoi nutriționale specifice.

În primul rând, aceștia sunt plini de energie – oferă-le câteva plimbări în parc sau în țarcul de câini pentru a-i menține sănătoși, fericiți și în formă. De asemenea, ei sunt predispuși la obezitate – împarte-le hrana zilnică în 2-3 porții și nu le pune pe tavă toată mâncarea alocată unei zi. Ai grijă ca aportul caloric necesar să fie respectat, fără a-i hrăni în exces.

Pentru sănătatea blănii și a articulațiilor, metisul Mops-Pudel are nevoie de acizi grași de tip Omega. Vitaminele sunt și ele esențiale, în special vitaminele C și E, ce previn apariția hipotiroidismului.

Grăsimile sănătoase joacă la rândul lor un rol crucial în alimentația unui metis Mops-Pudel.

Probleme de sănătate comune ale metișilor Mops-Pudel

Deși metișii Mops-Pudel sunt niște câini destul de sănătoși, aceștia sunt predispuși la un set de afecțiuni. Deoarece, în unele cazuri, aceștia moștenesc de pe filiera Mops nasul scurt și turtit, pot apărarea anumite probleme respiratorii. Greutatea optimă și starea generală bună de sănătate ar putea preveni aceste insuficiențe respiratorii provocare de forma nasului și a nărilor, deși uneori intervenția chirurgicală este singura soluție.

Pe lângă acestea, iată câteva predispoziții ce necesită vigilență din partea stăpânului în cazul apariției:

Hipotiroidism

Așa cum menționează siteul peteducation.com cauza apariției hipotiroidismului este: „disfuncția în producerea și secreția de hormoni tiroidieni”.

Printre efectele secundare ale hipotiroidismului enumerăm letargia, pierderea blănii, întârzierea mentală, creșterea în greutate, năpârlirea excesivă, hiperpigmentarea pielii, sensibilitate la frig.

Câinii care suferă de hipotiroidism vor fi tratați de doctorul veterinar, dar o dietă bogată în acizi grași, vitamine și minerale ar putea preveni apariția afecțiunii. Menținerea greutății optime este, de asemenea, indicată.

Stenoza nărilor

Aceasta este o disfuncție congenitală cunoscută și drept sindromul brahiocefalic. Cânii cu nasul turtit sunt mai predispuși la afecțiune. În general, stenoza nărilor determină probleme la respirație.

Cel mai bun mod prin care poți ține această afecțiune deoparte este să-ți menții câinele în parametri optimi ai greutății și să-i oferi acestuia o stare bună de sănătate generală. Obezitatea face ca respirația să devină un proces și mai dificil. Uneori, în orice caz, intervenția chirurgicală este singurul remediu al stenozei nărilor.

Displazia de șold

Această predispoziție afectează articulațiile și apare atunci când femurul nu se mai așază la locul lui în articulație. Anumite simptome ale displaziei de șold pot fi incapacitatea folosirii al unui sau ale ambelor picioare din spate, dureri ale picioarelor sau șchiopătat.

Deși displazia de șold este o predispoziție genetică, aceasta poate fi prevenită printr-o dietă de calitate, ușor de digerat, încărcată cu vitamina C, E și acizi grași de tip omega.

Cum să hrănești un pui de metis Mops-Pudel

Pentru a-i oferi micuțului o viață sănătoasă, fericită și activă acesta trebuie să se bucure de o perioadă de adaptare, mai ales în primele 8-9 săptămâni de viață. Puii de Mops-Pudel trec prin procesul de înțărcare la împlinirea primelor 4-5 săptămâni de la naștere.

Pentru a ușura acest proces, ai putea introduce în dieta acestuia, pe lângă laptele mamei, lapte de capră și cereale din orez.
Imediat după (4-5 săptămâni înainte de începerea înțărcării), poți include bobițe dedicate puilor în dieta sa.

Va dura alte câteva săptămâni până când puiul va putea mânca bobițele așa că este indicat să continui cu laptele de capră și cereale până când va gusta bobițele. Pentru metișii Mops-Pudel înțărcarea durează 6 săptămâni, așadar nu te îngrijora dacă acesta nu va da iama în bobițe din prima.

Săptămânile 6, respectiv 7 sunt cruciale pentru pui. Este perioada în care acesta va socializa și va face prima vizită la veterinar. În săptămâna a opta, majoritatea puilor sunt gata de adopție și pot părăsi în siguranță culcușul, începând un nou stadiu al vieții alături de familia „adoptivă”.

Puii de Mops-Pudel cântăresc, în general, 3.6 kilograme la 8 săptămâni de viață. La această vârstă, ei au nevoie de un aport caloric de 170 de calorii/zi pentru a fi mereu energici.

Recomandarea noastră: cea mai bună hrană pentru un metis Mops-PudelPrimordial Grain Free, Ton și Miel

 

În urma cercetărilor și a informațiilor primite de la alți specialiști, am descoperit cele mai bune tipuri de hrană pentru un metis Mops-Pudel (vezi mai sus top 4 produse alese).

Există multe diete de calitate superioară pe piața alimentației canine din zilele noastre, dar, după părerea noastră, Primordial Grain Free, Ton și Miel este cel mai indicat produs pentru acești câini.
Primordial Grain Free, Ton și Miel conține toate substanțele nutritive de care organismul unui Mops-Pudel are nevoie.

Carnea deshidratată de miel este al doilea ingredient al rețetei în timp ce tonul proaspăt (35%) este o sursă excelentă de acizi grași de tip Omega 3. Acești acizi previn apariția displaziei de șold și a hipotiroidismului în cazul metișilor Mops-Pudel.

Pe lista aditivilor regăsim suplimentul de vitamina E, pe lângă o varietate de vitamine și minerale. Primordial Grain Free, Ton și Miel este o hrană ușor de digerat deoarece nu conține nici un fel de cereale sau gluten.

Principalele beneficii oferite de Primordial Grain Free, Ton și Miel:

Conține acizi grași de tip Omega 3 și 6
Nu conține cereale, gluten sau soia
Conține supliment de vitamina E, indicată și pentru sănătatea articulațiilor

 • ton proaspat (35%)
 • carne deshidratata de miel (18%)
 • mazare
 • cartofi
 • grasime de pui (10%)
 • carne deshidratata de porc (8%)
 • fasole cu bob mare
 • seminte de in (2%)
 • pulpa de sfecla deshidratata
 • drojdie
 • alge deshidratate (0,3%)
 • fructo-oligozaharide FOS (0,2%)
 • produse din drojdie MOS (0,2%)
 • Mojave Yucca (0,03%)
 • radacina deshidratata de papadie (Taraxacum oficinale W.) (0,02%)
 • rodie deshidratata (Punica gratatum) (0,02%)
 • ananas deshidratat (Ananas sativus L.) (0,02%)
 • fructe deshidratate de maces (Rosa Canina L.R., Pendulina L.) (0,002%)
 • glucozamina
 • condroitina sulfat
 • extract de rozmarin
Dacă ești în căutarea unei hrane uscate de cea mai bună calitate ce nu conține cereale pentru metisul tău Mops-Pudel, cu siguranță nu vei da greș optând pentru Primordial Grain Free, Ton și Miel. Este o hrană simplă, naturală, sănătoasă și plină de substanțe nutritive ce-ți fa menține amicul puternic, sănătos și fericit pe tot parcursul existenței sale!
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top