Schnauzer pitic alintându-se la o plimbare în aer liber

Cea mai bună hrană pentru un Schnauzer pitic

Schnauzerii pitici fac parte din cele mai drăgălașe rase ale lumii canine prin bărbița lor apropiată de cea a figurilor regale ale vremurilor uitate, prin fălcile lor pufoase și piciorușele scurte aflate într-o continuă alergare frenetică.

Chiar dacă Schnauzerul tău pitic te va însoți pretutindeni sau doar va leveni alături de tine pe canapea, iți vei iubi amicul necondiționat.

Dar o dragoste mare implică responsabilități mari! Pentru a-i oferi cea mai bună dietă Schnauzerului tău pitic va trebui să descoperi cel mai bun produs ce va satisface în totalitate nevoile nutriționale ale acestuia. Descoperă ce noi am aflat deja!

Recenzii flash asupra celor mai bune 4 tipuri de hrană pentru Schnauzerul pitic

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild Appalachian ValleyA+ Verifică Preț
Sac de mâncare uscată Royal Canin, Mini, DermaconfortRoyal Canin, Mini, DermaconfortA- Verifică Preț
Hill's SP Adult, Advanced FitnessHill’s SP Adult, Advanced FitnessA Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Fit & TrimOrijen Fit & TrimA+ Verifică Preț

Care sunt necesitățile calorice ale unui Schnauzer pitic?

Schnauzer pitic senior

0
calorii

Schnauzer pitic adult comun

0
calorii

Schnauzer pitic activ/de lucru

0
calorii

Făcând parte din rândul raselor de talie mică, Schnauzerii pitici masculi vor cântări între 5.4 și 9 kg, iar femelele între 5.4 și 8.1 kg.

Pentru a evita hrănirea excesivă și, implicit, apariția obezității, asigură-te că Schnauzerul tău pitic va primi cantitatea potrivită de hrană în fiecare zi. De exemplu, un exemplar cu greutatea de 7.2, cu un nivel mediu de activitate fizică, va solicita 487 de calorii zilnic.

Puii plini de energie au nevoie de un aport caloric superior situat undeva la 775 calorii/zi. Odată cu înaintarea în vârstă, numărul de calorii de care un Schnauzer are nevoie pentru a-și păstra nivelul de energie va scădea.

Un Schnauzer pitic trecut de prima tinerețe are nevoie de 400 de calorii în fiecare zi. Dacă reții aceste cifre, vei putea estima cu ușurință necesarul caloric al câinelui tău!

Urmăriți acest videoclip informativ despre principalele caracteristici ale Schnauzerilor pitici

Acest videoclip scurt, dar plin de informații utile oferit de Royal Canin, celebra companie britanică producătoare de hrană pentru câini, scoate la suprafață lucruri ce ar trebui știute de către orice stăpân de Schnauzer pitic.

Cel mai important aspect este discuția despre infecțiile urinare la care sunt predispuși reprezentanții acestei rase și cum o dietă adecvată le poate contracara!

Informații despre macronutrienți

Pentru ca Schnauzerul tău pitic să se dezvolte armonios și sănătos acesta are nevoie de proteină de origine animală de cea mai bună calitate, substanță ce-i va oferi mușchi și oase puternice. În mod natural, câinii sunt dependenți de acest tip de proteine ca principala sursă de substanțe nutritive, așadar o carne de calitate, ușor de digerat va trebui să fie ingredientul cheie al rețetei pentru care vei opta.

Atunci când ești în căutarea celei mai bune hrane pentru Schnauzerul tău pitic, orientează-te în funcție de primele 5 ingrediente folosite. Dacă produsul conține mai multe cereale decât carne, înseamnă ca este format din mai multe plante față de proteine de origine animală, deci nu va face parte din aria voastră de interes.

Schnauzerii pitici au nevoie și de grăsimi sănătoase în alimentație pentru a-și păstra blana sănătoasă și strălucitoare. Deși tindem să ne îndoim în privința faptului că grăsimile ar fi niște substanțe sănătoase, ar fi bine să nu uităm de importanța uleiului de pește, plus că grăsimile benefice organismului asigură buna funcționare a inimii, a ficatului și a sistemului digestiv.

Asigură-te că bobițele conțin ceva carne de pește și uleiuri esențiale pentru a oferi echilibru alimentației. Aceste două substanțe vor ține la distanță afecțiunile cardiace și ale pielii, ambele făcând parte din predispozițiile Schnauzerilor pitici.

Contrar unor percepții din rândul stăpânilor, carbohidrații sunt, de asemenea, foarte importanți pentru Schnauzeri sau oricare altă rasă – vorbim despre carbohidrații complecși, bineînțeles. Schnauzerii pitici au nevoie de aceste substanțe mai mult decât te-ai fi așteptat deoarece acestea furnizează energia pentru ca micuții să se poată joacă și să poată alerga de dimineață până la apusul soarelui.

În timp ce carnea ușor de digerat este importantă, carbohidrații complecși sunt vitali în asigurarea greutății optime Schnauzerului tău. De altfel, carbohidrații asigură buna funcționare a sistemului digestiv și sunt folosiți de organismul canin pe post de combustibil. Asigură-te că hrana pentru care optezi conține carbohidrați complecși în proporție optimă.

Indiferent de rasa de câine pe care o deții, fie Schnauzer pitic sau oricare alta, aspectul crucial de care trebuie să ții cont în căutarea celei mai bune hrane pentru prietenul tău patruped este calitatea.

Dacă vei descoperi o rețetă ce va conține proteine obținute din surse de cea mai bună calitate, rețeta nu va conține cereale și procentul de carbohidrați, grăsimi și proteine este cel optim, atunci alegerea ta este una câștigătoare!

Probleme comune de sănătate ale Schnauzerilor pitici

Probleme ale văzului. Câinii mici precum Schnauzerii pitici cad ușor pradă afecțiunilor ochilor precum cataracta sau atrofia progresivă a retinei. Chiar dacă acestea sunt afecțiuni apărute pe cale genetică, o dietă sănătoasă va face ca organismul canin să funcționeze atât de bine încât ar putea reduce din riscul apariției.

Probleme ale aparatului digestiv. Schnauzerii pitici pot fi victime pancreatite sau ale hemoragiilor gastrice. Asigură-te ca hrana consumată de câinele tău conține un procent proteic ridicat, carbohidrați complecși și că toate produsele sunt naturale. Astfel vei diminua riscul confruntării cu probleme de ordin digestiv.

Sindromul Comedon. Acesta este o afecțiune particulară a Schnauzerilor. Comedoanele sunt cojițe negre ce apar ce spatele animalului care, în timp, duc la pierderea blănii. Oferă-i Schnauzerului tău un număr suficient de grăsimi sănătoase pentru ca blana acestuia să se bucure de un aspect sănătos și strălucitor.

Afecțiuni cardiace. Fii sigur că hrana conține un procent îmbucurător de acizi grași de tip Omega 3. Aceștia asigura funcționarea optimă a inimii.

Infecții urinare. Schnauzerii pitici sunt predispuși la astfel de infecții, mai ales la apariția pietrelor (în special sunt vizați masculii). Așadar, Oferă Schnauzerului tău apă la discreție și la îndemână!

Cum să hrănești un Schnauzer pitic

În ciuda renumelui lor drept drăcușori adorabili plini de energie, ei necesită multă atenție asupra nevoilor nutriționale specifice.

Fiind niște câini atât de mici, ai grijă la hrănirea excesivă – nu le oferi mai mult de o ceașcă de hrană uscată pe zi, împărțită în masa de seară și cea de dimineață.

Da, știm perfect că de greu este să reziști acelui moment când ești privit cu ochii săi mari și umezi, tânjind după o extraporție. În orice caz, trebuie să știi că acest micuț este un adevărat gurmand și că doar disciplina ar putea stăpâni apetitul acestuia.

Cel mai nesănătos lucru pe care l-ar putea păți câinele tău ar fi obezitatea survenită în urma hrănirii excesive. În plus, cu Schnauzerii poate fi chiar fi mai dificil deoarece ei sunt vestiți pentru insistența de care dau dovadă atunci când cerșesc mâncare – nu te preda și nu fi victima acelor ochișori irezistibili.

Sănătatea prietenului tău depinde de voința ta!


Recomandarea noastră: Taste of the Wild, Appalachian Valley
 

Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild face parte fără doar și poate din lista producătorilor de hrană canină de top importată în România.

Raportul preț-calitate este excelent, este o hrană plină de beneficii pentru organismul canin și, cel mai important aspect, rețeta Applachian Valley se mulează excelent pe necesitățile nutriționale ale Schnauzerilor pitici de pretutindeni.

Taste of the Wild, Appalachian Valley este dedicată raselor de talie mică (inclusiv Schnauzerilor pitici), iar dimensiunile reduse ale bobițelor pe fac pe acestea ușor de mestecat, curățând pe parcursul mesei dantura prietenului tău.

Așa cum am spus la început, hai sa aruncăm o privire asupra celor 5 ingrediente principale ale hranei uscate Taste of the Wild, Appalachian Valley: carne de bizon, carne deshidratată de miel, carne deshidratată de pui, ou deshidratat și cartofi dulci. Primele 4 ingrediente sunt surse excelente proteice, oferind diversitate rețetei. Cartofii dulci sunt printre cele mai calitative surse de carbohidrați complecși de pe piața alimentației canine.

Așadar, primele 5 ingrediente ale rețetei Taste of the Wild, Appalachian Valley, nu se abat de la regula brandului, toate fiind superpremium, idicate, de asemenea, consumului uman.
În plus, rețeta nu conține cereale, aditivi, coloranți sau conservanți.

Principalele beneficii oferite de Taste of the Wild, Appalachian Valley:

Datorită procentului de 32% proteină brută, hrana asigură mușchi și oase puternice
Carnea de pește oceanic oferă rețetei concentrația optimă de acizi grași
Nu conține cereale
Dimensiunea bobițelor este pe măsura puterii de masticație a Schnauzerului pitic, asigurând igienă dentară.

Ingrediente:

 • carne de bizon
 • carne deshidratata de miel
 • carne deshidratata de pui
 • ou deshidratat
 • cartofi dulci
 • mazare
 • cartofi
 • ulei de canola
 • carne fripta de bizon
 • carne fripta de caprioara
 • arome naturale
 • carne deshidratata de peste oceanic
 • sare
 • clorura de colina
 • radacina de cicoare
 • rosii
 • coacaze negre
 • zmeura
 • extract de yucca schidigera
 • produse fermementate de Enterrococcus faecium
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus casei si Lactobacillus Plantarum
 • extract de Trichoderma longibrachiatum deshidratat
 • supliment de Vitamina E
 • proteinat de fier
 • proteinat de zinc
 • proteinat de cupru
 • sulfat feros
 • sulfat de zinc
 • sulfat de cupru
 • iodura de potasiu
 • mononitrat de tiamina (vitamina B1)
 • proteinat de mangan
 • oxid de mangan
 • acid ascorbic
 • supliment de vitamina A
 • biotina
 • niacin
 • pantotenat de calciu
 • sulfat de mangan
 • selenit de sodiu
 • vitamina B6
 • supliment de vitamina B12 riboflavina (vitamina B2)
 • supliment de vitamina D
 • acid folic


Verifică preț

Există multe tipuri de hrană de calitate ce suplinesc necesitățile nutriționale ale Schnauzerilor pitici. Noi am concluzionat că Taste of the Wild, Appalachian Valley se mulează cel mai bine pe acestea. Însă, oricând te poți consulta cu doctorul veterinar pentru a lua decizia optimă.

Trebuie să nu uităm că orice câine este diferit, iar nevoile acestuia diferă de la exemplar la exemplar!

Scroll to Top