Doi Cavalier King Charles adorabili poposind pe un câmp înverzit.

Cea mai bună hrană pentru Cavalier King Charles Spaniel – Alegerile de top ale anului

Rasa a fost denumită după Regele Charles al II-lea, care era puțin „cavaler„ pentru a-și îndeplini datoriile regale deoarece el era prea ocupat cu îngrijirea Spanielilor săi!

Cavalierii King Charles Spaniel și-au câștigat renumele pentru aspectul lor adorabil, dar și prin afecțiunea de care aceștia dau dovadă când petrec ore întregi în poala stăpânului – deși și-au păstrat „spiritul sportiv” pentru care au fost împerecheați. Uneori au tendința să țâșnească cât ai clipi, alergând după te miri ce.

Dar care este cea mai bună hrană pentru un Cavalier King Charles Spaniel? Continuă lectura pentru a afla răspunsul. Au făcut sute de cercetări în această privință. Iată ce am găsit!

Alegerile noastre de top pentru Cavalierii King Charles Spaniel: 4 tipuri de hrană recomandate:

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedWellness Core, Healthy WeightA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Adult Small BreedAcana Heritage, Adult, Talie MicaA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild, Appalachian ValleyA+ Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Wildfield, Adult, Small BreedWildfield Adult, Small BreedA+ Verifică Preț

Care este cel mai un tip de hrană pentru Cavalier King Charles Spaniel?


Wellness Core, Grain Free, Talie Mică, Adult
 

Sac de hrană uscată pentru câini Wellness Core Grain Free Small BreedAm făcut multe cercetări pe această temă și am descoperit pe piața alimentației canine ce se mulează perfect pe nevoile nutriționale ale unui Cavalier King Charles Spaniel. Cu toate acestea, am constatat că Cavalier King Charles Spaniel se detașează de competitori.

Din cauza unor mici slăbiciuni ereditare, Cavalier King Charles Spaniel are nevoie de o dietă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, prebiotice și aminoacizi. Wellness Core, Grain Free, Talie Mică, Adult asigură toți nutrienții de care un Cavalier King Charles Spaniel are nevoie.

Hrana nu conține cereale, are în compoziție acizi grași de tip Omega obținuți din ulei de somon și integrează antioxidanți, plante medicinale, prebiotice și chiar glucozamină.

Conține, de altfel, vitamine și minerale esențiale printre care enumerăm sulfatul de zinc, proteinat de cupru, taurină, acid folic, vitamina D3 și multe altele – toate aceste substanțe oferă beneficii organismului Cavalierilor King Charles Spaniel și asigură starea optimă de sănătate generală pentru aceștia.

Principalele beneficii ale Wellness Core, Grain Free, Talie Mică, Adult:

 Asigură o gamă vastă de vitamine și minerale
 Conține prebiotice, antioxidanți și acizi grași Omega
 Nu conține cereale

Dacă ești în căutarea unei diete bogate în substanțe nutritive provenite din surse naturale ce va oferi forță Cavalierului tău, îți recomandăm cu încredere Wellness Core, Grain Free, Talie Mică, Adult.

Este încărcată cu nutrienți de care această rasă are nevoie fără a avea în compoziție aditivi, certeale, soia, ingrediente ce nu fac cinste unei rețete ce se dorește a fi una superpremium. De altfel, formula Wellness Core, Grain Free, Talie Mică, Adult satisface cu succes toate nevoile nutriționale particulare acestei rase.

Ingrediente:

 • curcan 29% (curcan proaspat 17%, faina de curcan 12%)
 • faina de pui 16%
 • cartofi deshidratati
 • mazare
 • naut
 • pulpa de sfecla 3%
 • grasime de pui 2%
 • celuloza
 • proteina din cartof
 • ulei de somon 1%
 • radacina deshidratata de cicoare 0.5%
 • morcovi
 • mere
 • broccoli
 • spanac
 • afine
 • merisoare
 • rosii
 • Yucca Schidigera
 • extract de drojdie (sursa de manan-oligozaharide)
 • clorhidrat de glucosamine 200 mg/kg
 • sulfat de condroitina 200 mg/kg


Verifică preț

De câte calorii are nevoie zilnic un Cavalier King Charles Spaniel?

Cavalier King Charles Spaniel senior:

0
calorii

Cavalier King Charles Spaniel adult:

0
calorii

Cavalier King Charles Spaniel activ/de lucru:

0
calorii

Fiind un câine de companie de talie mică, Cavalier King Charles Spaniel va atinge în jur de 30 de centimetri înălțime (la umeri) și va cântări între 5.8 și 8.2 kilograme.

Această rasă are nevoie de exerciții fizice simple. Se vor bucură de o plimbare zilnică, însă tind să deprindă activitățile fizice întreținute de stăpân. Deși destul de activi atunci când se află în casă, acești câini sunt relativ ușor de îngrijit.

Un Cavalier King Charles Spaniel mai puțin are nevoie zilnic de 400 de calorii pentru dobândi energia necesară, în timp ce un Cavalier King Charles Spaniel cu activitate fizică moderată necesită undeva la 500 de calorii pe zi.

Dacă exemplarul tău face parte din rândul celor activi, acesta va solicita în jur de 800 de calorii – cifră ce variază în funcție de gabaritul acestuia și programul său de exerciții.

Cauți mai multe informații despre această rasă?

Macronutrienții necesari unui Cavalier King Charles Spaniel

Cavalierii King Charles Spaniel posedă sunt unici în privința anumitor slăbăciuni ereditare. Ei sunt predispuși la diferite afecțiuni progresive, iar pentru aceștia, o dietă potrivită înseamnă fericire, sănătate și o bună stare de spirit.

O dietă ce va hrăni rinichii, inima, ficatul și sistemul circulator este foarte benefică, acestea fiind zonele organismului unui Cavalier King Charles Spaniel ce necesită susținere prin dietă.

O hrană ce conține legume și proteine obținute din carne adevărată este probabil cea mai indicată opțiune în cazul Cavalierilor King Charles Spaniel. Cerealele nu trebuie să se regăsească pe lista ingredientelor la fel cum nivelul carbohidraților trebuie să fie minim.

Asigură-te că vei calcula număr de calorii primit de un Cavalier King Charles Spaniel deoarece acesta este predispus la obezitate. O hrană îmbogățită cu prebiotice, fructe, carne din organe, enzime digestive, antioxidanți si fibre va avea efecte salutare asupra organismului câinelui.

De altfel, este importat ca Cavalierul King Charles Spaniel să beneficieze de destule vitamine și minerale. Printre cele mai importante enumeră cuprul, zincul, vitamina D, iodul, acidul folic și taurina.

Probleme comune de sănătate ale acestei rase

Cavalierii King Charles Spaniel sunt niște câini destul de rezistenți – deși, precum oricare altă rasă, ei sunt susceptibili de anumite boli și afecțiuni.

O primă măsură în evitarea apariției acestora este achiziționarea câinelui de la un crescător cu reputație bună. Încearcă să alegi un crescător care își verifică patrupezii regulat pentru a descoperi afecțiuni genetice, inclusiv sindromul căderii episodice. Pune diferite întrebări crescătorului înainte de achiziționare pentru a te asigura că viitorul tău Cavalier King Charles Spaniel a fost îngrijit și integrat social așa cum trebuie.

În orice caz, noi îți vom prezentat afecțiunile comune asociate acestei rase. Nu înseamnă că orice apartenent îl rasei le va și dobândi, dar este bine să iei la cunoștință aceste informații pentru cazuri nefericite.

Prolapsul valvei mitrale

Această afecțiune este, din păcate, destul de comună în cazul Cavalierilor King Charles Spaniel. În mod obișnuit, afecțiunea se declanșează prin suflu sistolic – acesta poate evolua treptat până la stop cardiac. Problema poate apărea la o vârstă foarte fragedă între 1 și 2 ani), așadar supune-ți câinele la controale medicale periodice, pe tot parcursul existenței lui.

Consumul restricționat de sare poate ajuta un câine afectat de prolapsul valvei mitrale sau orice altă afecțiune a inimii. De altfel, există medicamente ce vor trata câinii diagnosticați cu o astfel de problemă.

Siringomielia

Această afecțiune, în termeni generali, apare atunci când un câine se naște cu prea puțin spațiu în partea inferioară a craniului. Asta face ca substanța fluidă ce înconjoară creierul să ajungă în măduva spinării printr-o deschidere prea mică.

Este o afecțiune ereditară din ce în ce mai comună în rândul Cavalier King Charles Spaniel. Simptomele se manifestă prin scărpinat excesiv în zona urechilor, o durere generală ce nu provine dintr-o zonă anume și o slăbiciune al unuia dintre membre.

Câinii ce suferă de siringomielie vor fi tratați medicamentos, însă în cazurile mai grave este nevoie de intervenție chirurgicală.

Cădere episodică

Aceasta este o afecțiune destul de neobișnuită, asemănătoare convulsiilor, ce afectează rasa Cavalier King Charles Spaniel – cauza apariției căderilor episodice rămâne nedeterminată (în afara cazului în care afecțiunea este ereditară și poate fi depistată printr-un test al ADN-ului).

Din moment ce cauzele sunt necunoscute, este dificil să afirmăm ce modificări la nivelul dietei ar trebui efectuate pentru a contra căderile episodice – deși cu toții suntem de acord că o dietă de calitate superioară, îmbogățită cu vitamine, minerale și proteine provenite din surse naturale este esențială.

Cum hrănești un pui de Cavalier King Charles Spaniel

Majoritatea crescătorilor cu reputație lasă procesul de înțărcare pe umerii mamei, natura având grijă de cursul natural al lucrurilor. De fapt, unii susțin că este bine să evitați achiziționarea unui pui de la crescătorii ce grăbesc înțărcarea puilor.

Alăptarea puilor de Cavalier King Charles Spaniel poate dura până când aceștia împlinesc 10-12 săptămâni. Pe cât este posibil, încearcă să ții puii aproape de mama acestora măcar până când aceștia ating vârsta de 8 săptămâni. Separarea timpurie poate compromite abilitățile puiului de a se adapta și a se familiariza cu alte animale și viitorul stăpân.

Puii de Cavalier King Charles Spaniel tind să cântărească în jur de 1.8 kilograme la vârsta de 12 săptămâni. Un pui are nevoie de aproximativ 170 de calorii pe zi pentru a dispune de energia necesară la această etapă a vieții. Acest număr poate varia în funcție de nivelul de activitate și greutatea corporală.

Scroll to Top