Cât valorează un Schnauzer pitic pe piața canină

În ciuda dimensiunii, acest Schnauzer pitic pare foarte viteaz

Este indubitabil faptul că Schnauzerii pitici fac parte din rasele de talie mică. Dar, pe lângă aspectul lor de buzunar, dezvoltă o personalitate imensă. Robuşti, mustăcioşi şi amuzanţi, micuţii sunt dispuşi la orice pentru a-ţi intra în graţie, iar dacă te afli în preajma lor, totul va deveni distractiv!

Schnauzerii pitici – scurtă trecere în revistă

Cu siguranţă Schnauzerii pitici şi-au obţinut popularitatea în lumea canină dintr-un motiv bine întemeiat: sunt de departe cei mai extrovertiţi!

Antrenaţi iniţial pentru a prinde şoareci, micuţii Schnauzeri sunt mult mai supuşi faţă de rudelor lor de dimensiuni mai mari, schnauzerii standard şi cei uriaşi. Marimea lor, dorinţa de joacă îi fac să fie cei mai îndrăgiţi de întreaga familie.

Ce preţ are căţeluşul care-ţi va umple casa de bucurie?

Există diferenţe mari de preţ la achiziţia unui Schnauzer pitic. Sumele pot varia între 350$ si 2000$. Dacă îţi doreşti un exemplar de concurs, preţul va fi unul ridicat. Ca punct forte, rasa este una foarte populară, aşa că nu îţi vei face griji asupra taxelor de transport pentru că îţi vei găsi câinele potrivit chiar la tine in oraş.

Bineinţeles, va fi nevoie de sume adiţionale pentru înregistrare, vizite la veterinar şi alte costuri uzuale asociate venirii micuţului în noul cămin.

Alte cheltuieli necesare pe termen lung

Odată ce un Schnauzer pitic face parte din familia ta, va rămâne acolo pe o perioadă destul de îndelungată. Durata lor de viaţă variază de la 12 la 14 ani. Deşi longevivi, ei pot suferi câteva afecţiuni specifice rasei care vor necesita cheltuieli pentru stopare, stagnare sau vindecare.

Ei sunt predispuşi la afecţiuni ale vederii, cea mai frecventă fiind cataracta. Alte probleme oculare de care micuţii se pot lovi sunt: displazia retinei, glaucomul sau dezlipirea retinei.

Însă problema majoră de sănătate de care micuţii se lovesc este formarea pietrelor pe tractul urinar. Se regăseşte îndeosebi la rasele de talie mică deoarece uretra lor e mai îngustă şi se poate bloca mai uşor. Problema îi poate pune Schnauzerului pitic viaţa în pericol, iar intervenţia este una destul de costisitoare.

Câinii necesită şi un tratament special pentru a-şi menţine look-ul. Dacă nu ai răbdarea necesară pentru toaletarea mustăţii micuţului, poate te va ajuta un îngrijitor specializat, însă asta te va costa câţiva bănuți în plus pe tot parcursul vieţii câinelui.

Costuri nemateriale în îngrijirea Schnauzerului pitic

Schnauzerii pitici au nevoie de mult mai mult timp dedicat decât îţi poţi imagina. Chiar dacă sunt mici, trăiesc fiecare moment la intensitate maximă. Aşa că vei fi surprins de cât efort fizic au nevoie pentru a-şi consuma energia. În consecință, o plimbare în jurul blocului nu va fi suficientă.

Este important să respectaţi nevoile lor. În cazul contrar, micuţul îşi va folosi energia în scopuri distructive, iar o canapea sau florile decorative din grădină cu siguranţă vă vor costa mai mult.

De asemenea, Schnazerul pitic dezvoltă o nevoie imensă de afecţiune şi am dori să facă parte din fiecare moment al vieţii tale – te va urmări peste tot, chiar şi atunci când ai nevoie la toaletă. Acestea însă nu sunt semne de dependenţă, el nefiind un „câine de poală”, ci sunt dovezi ale devotamentului.

O problemă a rasei este şi lătratul excesiv. Micuţii sunt foarte vocali, iar dacă tu nu îți dedici timpul necesar educării sale în privinţa lătratului, el va abuza de calmul tău şi al vecinilor.

O rasă pur şi simplu adorabilă!

Dacă aveţi voinţa şi mijloacele necesare pentru a aduce un Schnauzer pitic în casa dumneavoastră, este foarte dificil să descoperiţi un câine mai loial sau mai adorabil. El vă va cuceri pe tine şi familia ta prin şarmul său natural, blăniţa cârlionţată şi bărbiţa lui ideală pentru smotocit. Iar asta e reciproc.

Se va îndrăgosti nebunește de tine şi îţi vei da seama de asta când va dori să te însoţească la baie pentru prima oară!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top