Care este cea mai bună hrană pentru un Shar Pei

Patru Shar Pei plimbați cu un cărucior de grădină

Aceste mingiuțe de blană sunt pur și simplu irezistibile! Vor întoarce priviri pe alee, în parc, iar trecătorii îți vor spune sau vor șopti „Vai! Cât e de drăguț”. Deși pufoși și adorabili, Shar Peii sunt predispuși la îngrășare așa că este foarte important să le oferiți o hrană de top.

În acest articol vom vorbi discuta despre cea mai bună hrană pentru Shar Pei și vă vom prezenta câteva aspecte de care trebuie să țineți cont pentru a-i menține pe aceștia sănătoși. Să-i dăm drumul!

Shar Pei senior

calorii
0

Shar Pei adult comun

calorii
0

Shar Pei activ/de lucru

calorii
0

Shar Pei-ul este cunoscut drept un câine mai mare față de multe alte rase, mai înalt și mai masiv. Prin urmare, are nevoie de un aport caloric superior față de cel necesar multor altor rase. Cu toate acestea, Shar Pei-ul trebuie să consume o hrană ce conține doar ingrediente sănătoase, naturale, pentru a ține la distanță kilogramele în plus.

Greutatea medie a acestor câini este de 25 de kilograme. Așadar, ne vom raporta la un exemplar ce cântărește 25 de kilograme pentru a descoperi aportul necesar al acestuia. În orice caz, Dacă Shar Pei-ul tău este mai greu sau mai ușor, te voi orienta în funcție de cifrele oferite de noi și vei reuși să descoperi aportul caloric necesar pentru prietenul tău.

Vom discuta despre trei tipuri de niveluri de energie ale acestei rase. Deși la prima vedere Shar Pei-ul pare un câine foarte liniștit, acesta poate susține activitate fizică scăzută, moderată sau putem discuta despre un exemplar foarte activ. Acestea fiind spuse, să începem.

Un Shar Pei ce susține nu nivel scăzut de activitate sau este trecut de prima tinerețe va solicita în jur de 1006 calorii/zi. Un Shar Pei cu un nivel moderat de activitate fizică are nevoie de 1230 calorii, iar un exemplar incredibil de activ necesită 1957 calorii/zi.

Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți nivelul de activitate al câinelui dumneavoastră înainte de a-i hrăni deoarece caloriile în plus conduc la creșterea nesănătoasă în greutate.

Videoclip BONUS!


Iată un videoclip grozav despre această rasă. Cea mai interesantă parte a clipului constă în motivul pentru care Shar Pei-ii și de ce aceștia au căpătat toate ridurile (nu-ți vom spune mai mult). De asemenea, ei au nevoie de multă îngrijire.

Necesită exerciții fizice zilnice (aport caloric ridicat), iar ridurile lor pot provoca anumite probleme de sănătate (pe care le dezbate imediat). Shar Pei-ii sunt niște câini ce au nevoie de timp dedicat îngrijirii, dar haideți să trecem să secțiunea următoare!

Proteinele, grăsimile și carbohidrații necesari unui Shar Pei

Precum orice rasă, Shar Pei-ii au nevoie de proteine. Cu toate acestea, s-a depisatat că prea multe proteine pentru a cauza unele probleme de sănătate acestei rase.

Deoarece sunt predispuși la creșterea în greutate, este bine să le oferiți drept surse proteice carne albă cum ar fi peștele, puiul sau curcanul. Un aport proteic prea mare poate declanșa insuficiențe al ficatului ce conduc spre hepatită.

Cu trecerea timpului, reproducerea rasei a provocat și probleme de sănătate pentru Shar Pei, scăzându-i acestuia speranța la viață.

Cu toate acestea, dacă reduceți aportul de grăsimi și urmăriți numărul caloriilor, îi puteți puteți oferi Shar Pei-ului ani de viață în plus.

De asemenea, vom discuta imediat despre ceva ce ne place să numim „instrumente de bază pentru construirea corpului”. Aceste „instrumente” sunt lucruri de bază pe care să le adăugăm la dieta unui Shar Pei pentru a ne asigura că se dezvoltă corect. Acestea vor fi: proteine (despre care am vorbit), carbohidrați și grăsimi.

Pentru început, 50% din dieta câinelui trebuie să fie alcătuită din carbohidrați. Dacă Shar Pei-ul nu obține suficienți carbohidrați, acesta va începe să transforme proteinele în carbohidrați. De asemenea, grăsimile ar trebui să reprezinte aproximativ 20% din dieta zilnică a câinelui.

Cum poate preveni alimentația principalele probleme de sănătate ale Shar Pei-ului

Așa cum am mai spus, Shar Pei a fost împerecheat excesiv de generații. Din această cauză, au o mulțime de probleme de sănătate. Vom aprofunda și vă vom oferi toată această listă de probleme.

În primul rând, rasa poate fi afectată de febra Shar Pei (previzibil, nu?). Acest lucru este cunoscut și sub denumirea de sindromul articulației inflamate. Afecțiunea apare în momentul în care articulația de sub genunchiul patrupedului, provocând incapacitate de deplasare și febră.

Febra Shar Pei poate fi inițial tratată cu aspirină, dar, dacă problema se agravează, câinele trebuie transportat de urgență la veterinar.

Hipotiroidism: Acesta este un fel de revers al medaliei. Dieta unui Shar Pei necesită o cantitate bună de carbohidrați, dar se consideră că aceștia contribuie la apariția hipotiroidismului.

Dacă hipotiroidismul apare și optați pentru un tratament natural, puteți încerca alimente bogate în vitamine, însă este ideal să dezbateți problema alături de medicul veterinar.

Displazia cotului: similară cu displazia de șold, aceasta este frecventă la mulți câini, inclusiv Shar Pei-ul. Există diverse modalități de a le menține mai ce pot ameliora predispoziția, dar cea mai bună metodă de a preveni displaziile este să mențineți Shar Pei-ul la greutatea optimă astfel încât presiunea oaselor pe articulații să nu fie exagerat de mare.

După cum am spus mai devreme, în cazul Shar Pei-ului recomandăm diete zilnice ce conține aproximativ 20% grăsimi.

Torsiunea gastrică: Denumită și răsucirea stomacului, torsiunea gastrică poate fi letală dacă nu se intervine asupra acesteia. Un bun mod de prevenire a apariției acesteia este adăugarea unei cantități impresionante de fibre în dieta Shar Pei-ului.

Entropion: Aceasta se definește printr-o afecțiune a ochiului ce apare atunci genele sunt forțate spre interior din cauza ridurilor excesive (are sens, nu?).

Nu există niciun mod natural de a preveni acest alt lucru, însă o dietă de calitate poate minimaliza șansele de apariție ale entropionului. În caz contrar, se poate apela la o intervenție chirurgicală.

Seboree: aceasta este o boală a pielii care se tratează cel mai ușor și mai bine cu un șampon special, dar poate fi prevenită și prin consumul de alimente ce conțin grăsimi sănătoase.

Cum să hrănești un pui de Shar Pei

Deoarece stomacul micuților nu sunt complet dezvoltat, cățelușii și nu pot susține două mese mari pe zi. în acest moment este mai bine să îi hrănești de 3-4 ori pe zi. Rețineți că dieta lor ar trebui să fie bazată pe 30% proteine și 20% grăsimi. Puii de Shar Pei pot beneficia de un program regulat al celor trei mese cum ar fi prima gustare la ora șapte dimineața, a doua la cinci seara și a treia la zece seara.

Aportul caloric zilnic ar trebui să se situeze undeva în jurul valorii de 470 calorii/zi, dar orientați-vă mai ales în funcție de nivelul lor de activitate.

Shar Pei-ii ajunși la maturitate pot fi hrăniți de 1-2 ori pe zi, dar recomandăm minimum 2 mese. Alții susțin să hrăniți Shar Pei-ii de de 3-4 ori pe zi pentru a preveni apariția torsiunii gastrice. Deoarece aceasta este o problemă atât de gravă, nu suntem împotriva acestui program al meselor. Trebuie doar să vă asigurați că urmați în continuare aportul caloric recomandat zilnic.

Cea mai bună hrană pentru un Shar Pei – recomandarea noastră

Orijen Fit and Trim
 

Sac de hrană uscată pentru câini Orijen Fit & Trim Orijen Fit & Trim este recomandarea noastră și, din punctul nostru de vedere, este cea mai bună hrană uscată de pe piața alimentației canine de la ora actuală în Romania pe care o putem oferi unui Shar Pei.

Hrana conține 42% proteine de origine animală, 13% grăsimi și un număr limitat de carbohidrați. După cum am amintit, Shar Pei-ul este predispus la obezitate și hipotiroidism. Aceste două afecțiuni periculoase apar în urma consumului excesiv de carbohidrați.

Rețeta nu conține conservanți, coloranți sau aditivi artificial. De asemenea, Orijen Fit & Trim este un produs superpremium de tip Grain-Free (hrana nu conține cereale), reproducând îndeaproape dieta antică, naturală și sălbatică a strămoșilor câinilor de pretudindeni. Hrana Orijen este preparată în exclusivitate în bucătăriile proprii NORTHSTAR, Canada, doar din ingrediente de calitate superioară.

Primele două ingrediente ale reței sunt două cărnuri albe ce oferă proteine ușor de metabolizat (pui proasăt și hering proaspăt). Nu numai că Orijen Fit & Trim nu conține cereale, însă procentul proteic este format strict din proteină animală.

Cu toate acestea, calitatea Orijen are prețul său. Dacă sănătatea Shar Pei-ului tău este neprețuită atunci Orijen Fit & Trim o va oferi din plin!

Principalele beneficii oferite de Orijen Fit & Trim:

Nu conține cereale
Toate produsele sunt de origine canadiană
Nu conține proteine vegetale
Conține un număr limitat de carbohidrați
Este îmbogățită cu minerale și vitamine esențiale

 • carne de pui proaspata (14%)
 • oua intregi proaspete (6%)
 • hering intreg proaspat (6%)
 • carne de curcan proaspata (6%)
 • ficat de pui proaspat (6%)
 • cambula intreg proaspat (4%)
 • macrou intreg proaspat (4%)
 • merluciu intreg proaspat (4%)
 • ficat de curcan proaspat (4%)
 • inimi de pui proaspete (4%)
 • carne de pui (deshidratata 4%)
 • carne de curcan (deshidratata 4%)
 • macrou intreg ( deshidratat 4%)
 • sardine intregi (deshidrate 4%)
 • hering intreg (deshidratat 4%)
 • pollock din alaska (deshidratat 4%)
 • fibre din linte
 • linte rosie intrega
 • linte verde intrega
 • mazare verde intreaga
 • naut intreg
 • mazare galbena intrega
 • fasole pinto intreaga
 • fasole navy intreaga
 • cartilaj de pui (deshidratat 1%)
 • inimi de curcan proaspete (1%)
 • merlan albastru intreg (deshidratat 1%)
 • grasime de pui (0,5%)
 • fibre din mar
 • alge uscate (sursa de DHA si EPA)
 • dovleac (deshidratat)
 • morcov (deshidratat)
 • ficat de pui (liofilizat)
 • ficat de curcan (liofilizat)
 • dovleac intreg proaspat
 • dovlecei intregi proaspeti
 • pastarnac proaspat (intreg)
 • morcovi proaspeti
 • mere rosii proaspete (intregi)
 • pere proaspete (intregi)
 • gulii proaspete
 • spanac proaspat
 • sfecla proaspata
 • alge brune
 • afine intregi
 • coacaze intregi
 • fructe de padure intregi
 • radacina de cicoare
 • radacina de turmeric
 • armurariu
 • radacina de brusture
 • lavanda
 • radacina de nalba mare
 • macese
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top