Menține-ți amicul în cea mai bună formă! Cea mai bună hrană pentru un Basset Hound

Basset Hound la plimbare pe timp de iarnă

Basset Hound sunt unii dintre cei mai adorabili câini. Cu urechile lor clăpăuge, ochii mari și umezi și piciorușele scurte te vor facă să îi privești ca cel mai drăgălaș lucru pe care l-ai văzut vreodată!

Dacă dorești ca Basset Hound-ul tău să ducă o viață lungă și fericită, oferă-i acestuia cel mai bun tip de hrană disponibil (pe lângă alți factori importanți precum exercițiile fizice, odihnă și vizite la veterinar).

Vă vom oferi 4 tipuri de hrană recomandate pentru Basset Hound, plus alte informații utile despre o rasă fascinantă!

Cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru un Basset Hound

De câte calorii are nevoie un Basset Hound?

Basset Hound senior

calorii
0

Basset Hound adult comun

calorii
0

Basset Hound activ/de lucru

calorii
0

Masculii Basset Hound cântăresc între 23 și 30 de kilograme, iar femelele între 20 27 de kilograme.

Așadar, un Basset Hound cântărind în medie 25 de kilograme, cu un stil de viață mai bun activ, are nevoie de 1006 calorii/zi pentru a se menține sănătos. Un Basset Hound de aceeași greutate ce susține un nivel mediu de activitate fizică va solicita 1230 de calorii în fiecare, iar unui exemplar foarte activ i se vor oferi 1957 de calorii zilnic pentru ca acesta să dispună de energia necesară.

Ține minte aceste proporții pentru a te asigură că Basset Hound-ul tău se bucură de nutriția potrivită!

Informații rapide despre rasă


Acest videoclip este un bun prilej prin care vei face cunoștință cu rasa Basset Hound. Vei afla istoria rasei, precum și despre descendența lor din rasa Bloodhound.

Vei ști mai multe despre botul acestora, despre rolul urechilor lungi, dar și despre cum trebuie hrănit și îngrijit un Basset Hound!

Importanța macronutrienților în alimentația unui Basset Hound

Coordonatele principale ale nutriției de care un Basset Hound are nevoie sunt proteinele, grăsimile și carbohidrații. Basset Hound-ul are nevoie de mușchi puternici, așadar va trebui să optezi cu atenție pentru proteine obținute din surse de cea mai bună calitate. Proteina animală este cartea câștigătoare pentru un Basset Hound.

Aici vom include și ouăle, carnea și lactatele, toate fiind surse mai calitative în raport cu cele de origine vegetală. În general, axează-te pe proteină animală survenită din carne.

De asemenea, grăsimile sunt foarte importante în dieta unui Basset Hound deoarece aceste substanțe oferă energie și acizi grași precum Omega 3 și 6. Vitaminele A, D, E și K sunt considerate grăsimi solubile din care un Basset Hound își poate extrage aportul energetic, stimulând simultan membrana celulară.

Grăsimile ajută la absorbția calciului în organismul canin, iar acest proces este esențial pentru Basset Hound-ul tău. În orice caz, nivelul grăsimilor din alimentație trebuie adaptate la cerințele rasei. Acești câini nu participă la curse de anduranță. Deși sunt foarte activi, ei nu au nevoie de depozite de grăsimi, esențiale pentru un Husky Siberian, de exemplu. Basset Hound-ul este și trebuie să se mențină suplu.

Carbohidrații, indispensabili datorită energiei pe care o oferă, stimulând funcționare a metabolismului trebuie, de asemenea, adaptați la cerințele rasei.

Carbohidrații sunt bineveniți în alimentația unui Basset Hound, dar cu condiția ca aceștia să ofere energie și vitamine. La fel de important este să nu atribui dietei prea mulți carbohidrați, creând un dezechilibru generat de hrănirea excesivă. Deoarece rasa este predispusă la obezitate, nivelul carbohidraților simpli trebuie limitat.

Cel mai important aspect al dietei este adaptarea acesteia la vârsta câinelui tău. De exemplu, un câine tânăr, indiferent de rasă, va avea nevoie de o dietă specifică, diferită de cea a unui exemplar trecut de prima tinerețe.

Dietele dedicate raselor de talie mică au în componență niveluri ridicate de calciu. În orice caz, nu aplica acest tip de dietă asupra Basset Hound-ului tău. Asta ar putea conduce la supradezvoltarea oaselor sau a cartilagiilor, cunoscută drept oteocondrită. Din acest motiv, alege o hrană potrivită vârstei și gabaritului câinelui tău.

Probleme comune de sănătate ale rasei Basset Hound

Urechile. Aerul ajunge cu greu în interiorul urechilor lungi ale acestora, iar asta conduce la infecții și paraziți ai urechii. Supraveghează-ți Basset Hound-uului pe parcursul mesei pentru a te asigura că acesta nu-și va mușca urechile din cauza dimensiunii acestora.

Statura mică. Din cauza conformației acestor câini, pot apărea anumite probleme de dezvoltare cum ar fi nanismul la câini. Aveți grijă la aportul de calciu din alimentație.
Probleme ale vederii. Pleoapele lăsate ale Basset Hound-ului pot acumula mult mucus.
Poți evita apariția acestuia adăugând mai multe vitamine precum betacarotenul în alimentație.

Infecții. Pot apărea în zona fălcilor. Probioticele pot preveni apariția acestora.

Dermatite. Problemele de ordin dermatologic sunt comune în rândul rasei Basset Hound. Un plus de grăsimi în alimentație va oferi sănătate pielii.

Artrita. Probleme ale sistemului osos și muscular solicită mai mult calciu și mai multe proteine în dietă.

Colici. Acest tip de probleme gastrointestinale pot fi ținute departe de câinele tău prin introducerea fibrelor naturale în alimentația acestuia.

Cum să hrănești un Basset Hound

Un prim lucru pe care trebuie să-l iei la cunoștință este că acești câini adoră să mănânce. Ca urmare, ei sunt predispuși la obezitate și vor mânca tot ce le stă în cale dacă nu vei da dovadă de vigiliență.
Limitarea caloriilor este soluția optimă alături porționarea hrănii. Asigură-te că vei împărți optim cantitatea de hrană alocată unei zile și că îți vei hrăni Basset Hound-ul tău se va bucura de două mese. Nu-i lăsa acestui mâncare la discreție.

Precum majoritatea raselor, Basset Hound-ul are nevoi nutriționale diferite în funcție de vârstă. Dacă puiul tău de Basset Hound cântărește ½ din greutatea pe care ar cântări-o ca adult, atunci el are nevoie de 1381 de calorii/zi. Acest aport caloric se va realiza după finalizarea procesului de înțărcare, de obicei după ce puii împlinesc trei săptămâni.

Dacă Basset Hound-ul tău este mai în vărstă sau duce un ritm de viață sedentar va solicita doar 992 de calorii pe parcursul unei zile. Aceste calorii îi vor fi suficiente pentru a-l menține energic. Este foarte important să nu-ți hrănești excesiv Basset Hound-ul senior deoarece șansele apariției obezității vor crește și din cauza lipsei de activitate fizică.


Recomandarea noastră? ACANA Clasic Prairie Poultry

 

Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Clasic Prairie cu PuiDacă ești în căutarea celui mai bun tip de hrană pentru un Basset Hound, ți-am prezentat mai sus câteva recomandări excelente. În orice caz, ACANA Clasic Prairie Poultry s-a dovedit a fi hrana ce satisface cel mai bine nevoile nutriționale ale acestei rase.

ACANA Clasic Prairie Poultry este o hrană superpremium ce se adresează tuturor câinilor, dar, datorită ingredientelor și substanțelor nutritive din componență, o recomandăm în mod special posesorilor de Basset Hound.

În primul rând, procentul proteic este optim, proteine fiind obținute din carne de pasăre (carne de pui proaspătă, organe de pui, curcan proaspăt). După cum știm, carnea de pasăre este o carne ușor de digerat, iar proteina conținută beneficiază de o absorbție ce nu supune metabolismul canin la prea mult efort.

Carbohidrații sunt extrași din mazărea verde și galbenă integrală, două ingrediente cheie ale rețetei. Mazărea conține fibră naturală și un anumit procent de proteină vegetală ce aduce încă un plus hranei uscate ACANA Clasic Prairie Poultry.

Principalele beneficii oferite de ACANA Clasic Prairie Poultry:

Rețetă bogată în proteine
Nu conține carbohidrați simpli
Conține grăsimi sănătoase
Nu conține cereale cu risc alergenic

 • faina de carne de pui (25%)
 • ovaz decorticat (23%)
 • carne de pui proaspata (5%)
 • organe proaspete de pui (ficat, inima, rinichi) (5%)
 • linte rosie
 • mazare verde integrala
 • linte verde
 • curcan proaspat (4%)
 • oua proaspete integrale (4%)
 • grasime de gaina (4%)
 • fasole garbanzo
 • mazare galbena integrala
 • fulgi de ovaz
 • ulei de hering (3%)
 • trifoi uscat
 • fibre de linte
 • varec brun deshidratat
 • dovleac integral proaspat
 • zucchini integral proaspat
 • pastarnac proaspat integral
 • varza creata proaspata
 • spanac proaspat
 • morcovi proaspeti integrali
 • mere red delicious proaspete
 • pere bartlett proaspete
 • ficat de pui uscat prin congelare (0,1%)
 • sare
 • afine integrale proaspete
 • coacaze integrale proaspete
 • radacina de cicoare
 • turmeric
 • ciulinul laptelui
 • radacina de brusture
 • lavanda
 • radacina de nalba mare
 • macese

Piața actuală a alimentației canine este foarte ofertantă în zilele noastre, însă ACANA Clasic Prairie Poultry iese din tipar datorită ingredientelor alese parcă special pentru necesitățile și particularitățile nutriționale ale rasei Basset Hound.

Oferă-i Basset Hound hrană de cea mai bună calitate pentru ca acesta să ducă o viață fericită, departe de problemele medicale sau predispozițiile rasei!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top