Cea mai bună hrană pentru un Corgi: Piciorușe scurte, apetit uriaș!

Corgi bucurându-se de natură într-un câmp înverzit

Cunoscută și ca Pembroke Welsh Corgi, această rasă a fost clasată pe locul al 11 în topul celor mai inteligenți câini si pe a 15-a poziție a clasamentului celor mai populari câini al anului 2017, realizat de American Kennel Club.

Corgi au fost împerecheați inițial pentru a însoți la păscut cirezile de vaci, turmele de oi sau caii.

Sunt activi, inteligenți și minunați în prezența copiilor. Însă a avea în grijă un Corgi vă va pune în fața câtorva întrebări și provocări, iar întrebarea numărul 1 sună cam așa: care este cea mai bună hrană pentru un Corgi?

Cele mai bune 4 tipuri de hrană selectate pentru Corgi

Corgi senior

calorii
0

Corgi adult comun

calorii
0

Corgi activ/de lucru

calorii
0

Un Corgi adult cântărește în mod obișnuit între 10 și 12 kilograme, iar greutatea maximă pe care acesta o poate atinge este de 13.7 kilograme. Pentru un câine cu o astfel de masă corporală nu va conta doar cât cântărește, ci și nivelul de activitate susținut pentru a determina cantitatea potrivită de hrană.

Pentru un Corgi mai puțin activ, 614 calorii pe zi sunt îndeajuns. Pentru un Corgi ce susține un nivel moderat de activitate fizică, indicele caloric se apropie de 767 de calorii pe zi în timp ce un exemplar de lucru/foarte activ va solicita între 1074 și 1535 de calorii în fiecare zi pentru a-și menține aportul de energie necesar.

Obezitatea este una din predispozițiile acestei rase, însă un Corgi foarte activ are nevoie de un nivel de calorii destul de ridicat pentru a-și putea susține activitatea.

Vrei să afli mai multe informații despre Corgi? Urmărește acest videoclip!

Site-ul youtube.com oferă un bagaj consistent de informații indiferent de subiect. Așadar, dacă vrei să afli și mai multe aspecte ale acestei rase speciale, vei descoperi multe montaje informative.

Recomandăm acest videoclip creat de The Pet Collective, ce oferă atât informații de bază despre Corgi, exercițiile fizice de care acesta are nevoie plus alte particularități ale rasei pe care orice stăpân ar trebui să le cunoască!

Probleme comune de sănătate ale rasei Corgi

Displazia de șold

Atât timp cât Corgi sunt niște câini de dimensiuni relatic reduse, ei tind să fie predispuși la apariția displaziei de șold.

Această afecțiune este, de obicei, ereditar și apare atunci când osul părăsește articulația. Dacă Corgi-ul tău șchiopătează sau acuză dureri în timpul mersului, ar trebui ca acesta să ajungă la doctorul veterinar pentru a susține o radiografie.
Displazia de șold crește șansele de apariție ale artritei, odată cu înaintarea în vârstă.

Pentru a preveni probleme ale articulațiilor, asigură-i câinelui o dietă bogată în acizi grași de tip Omega-3. Condroitina și glucozamina sunt alte ingrediente excelente în lupta organismului cu astfel de afecțiuni.

Mielopatia degenerativă

Mielopatia degenerativă este una dintre cele mai periculoase predispoziții ale rasei Corgi. În principiu, este un tip de paralizie incurabilă. Din fericire, mielopatia degenerativă se transmite doar în mod ereditar – există teste ce pot determina dacă puiul (sau părinții acestuia) sunt expuși la această afecțiune.

Vitaminele și alte suplimente pot avea un efect benefic asupra unui câine ce suferă de mielopatie degenerativă. Câinii cărora li se depistează această afecțiune nu ar trebui să fie împerecheați pentru a evita răspândirea acestei probleme pe cale genetică, din generație în generație.

Cataracta

Aceasta este o problemă a ochilor și poate afecta calitatea vederii câinelui. Cataracta apare, de obicei, atunci când Corgi înaintează în vârstă, iar vederea se va încețoșa din ce în ce mai tare.

Afecțiunea discurilor intervertebrale
Deoarece Corgi dispun de un spate mai lung față de alte rase, ei sunt predispuși la tasarea discurilor intervertebrale. Dacă vei sesiza că Corgi-ul tău întâmpină probleme de echilibru, nu pot urca trepte sau acuză dureri în zona membrelor, trebuie să consultați doctorul veterinar pentru ca acesta să afle dacă patrupedul este afectat de tasarea discurilor intervertebrale sau nu.

Pentru a preveni această problemă, asigură-i Corgi-ului tău exerciții fizice ce vor dezvolta mușchii spatelui. De asemenea, o dietă bogată în condroitină și glucosamină este foarte utilă.

Cum să hrănești un pui de Corgi

Între primele 8 și 15 săptămâni din viața un Corgi va cântări de la 2.7 la 5.8 kilograme. Un pui de Corgi ce atinge greutatea de 2.7 kilograme, cu un nivel de activitate moderat va solicita 280 de calorii pe zi. Dacă deții un pui mai activ, acesta va necesita undeva la 400 de calorii în fiecare zi – depinde de intensitatea muncii sau a antrenamentelor la care asta este supus.

Puii de Corgi sunt înțărcați, de obicei, atunci când ating vârsta de 6 săptămâni, deși este bine ca aceștia să-și petreacă timpul în culcușul lor, alături de mamă și ceilalți pui, până când împlinesc 8-9 săptămâni.
Ca regulă generală, majoritatea puilor de Corgi pot trece la hrană solidă la vârsta de 6 luni. Așadar, care e cea mai bună opțiune de hrană pentru aceștia?

Care este cea mai bună hrană pentru un Corgi? Iată recomandarea noastră


Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon

 

Sac de hrană uscată pentru câini Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si SomonCorgi sunt niște câini energici și au o mulțime de nevoi nutriționale specifice. De asemenea, au nevoie de mult exercițiu fizic, iar contorizarea aportului caloric este foarte importantă (deoarece rasa este predispusă la obezitate).

Având în vedere toate aceste aspecte, recomandăm Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon drept una dintre cele mai bune tipuri de hrană pentru un Corgi. Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon se bazează pe o rețetă ce conține surse proteice precum somonul și carnea de pui.

Peștele suplimentează rețeta cu acizi grași de tip Omega 3, în timp de restul fructelor și al legumelor oferă o dietă echilibrată pentru ca prietenul tău Corgi să fie sănătos, fericit și mereu în formă.

De asemenea, vitaminele și mineralele din componență sunt esențiale pentru sănătatea generală a unui Corgi, în special pentru articulații și vertebre.

Principalele beneficii oferite de Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon:

Număr de ingrediente limitat (combate apariția alergiilor)
Somonul proaspăt este o sursă ideală de grăsimi sănătoase
Bogată în vitamine și minerale

 • somon proaspat (30%)
 • carne de pui deshidratata (24%)
 • cartofi (15%)
 • mazare (15%)
 • grasime de pui
 • fasole
 • seminte de in (2%)
 • pulpa de sfecla uscata
 • drojdie
 • faina de alge (0,3%)
 • fructo-oligo-zaharide FOS (0,2%)
 • produse de drojdie (MOS) (0,2%)
 • Mojave Yucca (0,03%)
 • Armurariu (Silybum marianum L.) (0,02%)
 • rodie deshidratata (Punica granatum) (0,02%)
 • fructe de trandafir deshidratate (Rosa Canina L.R., Pendulina L.) (0,002)

De ce recomandăm Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon

Ambrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon este o hrană ideală pentru Corgi. Bineînțeles, există multe alte produse de cea mai bună calitate pe piața alimentației canine de astăzi, care cu siguranță vor satisface nevoile nutriționale ale câinelui tău. Cu toate acestea, în urma cercetărilor și orientându-ne în funcție de ingrediente, am concluzionat că Abrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon este hrana de care Corgi are nevoie.

Rețeta se bazează pe un număr limitat de ingrediente, de ea mai bună calitate și, în urma recenziilor din rândul posesorilor de Corgi, asigură o hrană completă, plină de gust, dar și de substanțe nutritive. Nu în ultimul rând, raportul preț-calitate obținut de Abrosia Grain Free, Adult, Pui si Somon este unul de invidiat!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top