Cele mai bune conserve pentru câini: 5 opțiuni de calitate superioară

Câine savurând hrană umedă din castron

Pe acest blog recomandăm, în general, hrana uscată pentru câini atunci când oameni întreabă despre asta.

Dar nu o recomandăm pentru că hrana uscată ar fi mai bună față de cea umedă. De obicei, recomandăm hrana uscată pentru că este mai greu (în opinia noastră) să găsești o hrană umedă pentru câini după profilul nutrițional pe care îl cauți.

Însă, există și câteva avantaje (pe care le vom discuta mai târziu). Astea fiind spuse, există câteva produse la conservă absolut excepționale.

Plus, unii câini adoră hrana la conservă, iar anumiți stăpâni preferă să o achiziționeze. Așadar, ne simțim obligați să răspundem la o întrebare care ne-a fost adresată de multe ori: „Care e cea mai bună hrană la conservă pentru câini?”.

Hai să vedem. Vom acoperi părțile pozitive și cele negative ale mâncărurilor umede pentru câini – ca să știi în ce te-ai băgat –, iar apoi îți voi oferi un set de 5 recomandări numai bune de încercat.

Unii câini pur și simplu nu consumă atât de multe lichide pe cât ar trebui. Nimeni nu știe de ce. Câinele meu e unul dintre ei. Trebuie să fiu mereu cu ochii pe el pentru a observa câtă apă a consumat. 

De obicei, atinge limită. Uneori, când câinele s-a simțit rău (de exemplu, a vomitat sau a avut diaree), s-a deshidratat foarte ușor.

Mâncarea la conservă conține multă apă, din moment ce are nevoie tot de multă apă pentru a fi procesată. 

Asta poate face mai greu de descifrat tabelul nutrimentelor, dar poate fi o sursă foarte bună de apă ce va menține câinii hidratați. În plus, miroase bine. Sau, mai bine zis, miroase bine pentru câinele tău.

Pentru oameni, de obicei, miroase doar mai puternic. Și asta e bine datorită unui cumul de motive. Mai întâi, este pur și simplu plăcut pentru câine. 

Ce stăpân nu și-ar dori să vadă cum fața prietenului său se luminează brusc atunci când simte mirosul îmbietor al unei conserve proaspăt deschise?

Este ideală și pentru câinii mai bătrâni care și-au mai pierdut din ascuțimea mirosului pe parcursul trecerii anilor. Un miros mai puternic va fi mai ușor de simțit. Așadar, o mâncare cu un miros apetisant și puternic va feri câinii, indiferent de vârstă, de malnutriție.

Sincer, câinele tău ar putea-o mânca pe nemestecate. Câinii seniori sau cei cu dantura afectată se vor bucura și mai mult de textura moale a hranei la conservă. 

Bobițele pot fi dificil de ronțăit în cazul în care câinele și-a pierdut câțiva dinți. Trecerea de la bobițe la hrana la conservă l-ar putea ajuta mult pe câinele cu pricina.

Care sunt dezavantajele?

Face multă mizerie.

Hrana la conservă poate crea mult mai multă mizerie față de cea uscată. Se lipește de bolul cu mâncare. Se lipește de mâinile tale. Se lipește de fața câinelui. Se lipește de podea. Pentru unii stăpâni poate fi de-a dreptul scârboasă. Eu nu am o problemă personală cu asta, însă soția mea da.

Dacă ești acest gen de persoană, iar hrana umedă este printre primele lucruri cu care interacționezi în zori, asta îți poate crea un disconfort major.

Nu este grozavă pentru sănătatea dentară

Conservele pot să nu fie cea mai bună alegere pentru câinii care sunt predispuși la probleme dentare.

Alimentele de câine umede tind să rămână între dinți și să se prindă în gingiile unui câine. Acest lucru poate crea mai multe bacterii și mai multe bucăți descompuse (motiv pentru care câinii care mănâncă alimente umede au, în general, o respirație mai puțin plăcută decât câinii care mănâncă alimente uscate).

Asta nu e o tragedie. Se traduce doar prin faptul că, dacă dorești să îți hrănești câinele cu mâncare umedă, oferă-i o îngrijire dentară ireproșabilă.

Hrana umedă se alterează repede

Dacă hrana umedă este opțiunea ta principală în dieta câinelui, va trebui să te supui și pe tine și pe prietenul tău la un program strict al meselor.  Nu poți lăsa mâncarea umedă câteva ore în castronul câinelui. 

Se va strica repede și, dacă patrupedul nu o va înfuleca de îndată, consumul ulterior i-ar putea afecta starea de sănătate. Nu te gândi că punerea conservei în frigider va salva situația. Odată desfăcută, ea trebuie consumată sau aruncată.

Poate fi costisitoare

Din motive diverse, hrana la conservă tinde să fie mai scumpă față de cea solidă. Și poate fi și mai dificil să găsești hrana umedă de calitate care nu-ți va ruina portofelul de fiecare dată când cumperi un pachet la fiecare lună sau chiar săptămână. 

Uneori, unele produse la cutie nu oferă fructele și legumele necesare organismului canin.

Din această cauză vă recomandăm produsele ce vor urma a fi prezentate: sunt produse de calitate și conțin fructele și verdețurile necesare unei bune stări de sănătate a câinelui.

În concluzie?

În concluzie, depinde doar de tine! Mâncarea umedă la conservă aduce cu sine o mulțime de beneficii, iar eu încă îmi hrănesc zilnic câinele cu acest tip de hrană (mai ales când este bolnăvior sau când vreau să îl bucur cu o recompensă specială pe parcursul zilei).

Dar îmi imaginez și perioada bătrâneții prietenului meu, atunci când îmi voi dori să-i asigur un tip de mâncare ușor de mestecat și care îl va menține mereu hidratat. Hrana umedă la conservă va rămâne aliatul meu de acum până când anii se vor așterne peste blana amicului meu de-o viață. 

Însă, ca întotdeauna, cel mai bun sfat pentru tine va fi oferit de medicul veterinar.

Evaluarea celor mai bune conserve de pe piața canină și de ce ai opta pentru acestea

 

Taste Of The Wild Wetlands, Pui și Rață
 

Hrănește instinctul sălbatic al animalului tău cu Taste of the Wild Wetlands Grain-Free la conservă. Rața este ingredientul principal și, combinată cu bucăți de pui afumate, oferă prietenului tău un gust unic.

Conține mazăre, cartofi și cartofi dulci, fiind foarte ușor de digerat. Tomatele, afinele și zmeura sunt antioxidanți naturali folosiți în realizarea acestor conserve, iar acestea susțin sănătatea generală a câinelui și întăresc sistemul imunitar al acestuia.

În plus, vitaminele și nutrimentele conținute conferă o dietă echilibrată și hrănitoare, alături de un gust sălbatic, pe care prietenul tău va dori să-l simtă în fiecare zi!

 •  pui 16%
 • curcan 9%
 • mazare
 • cartofi
 • minerale
 • ulei de floarea soarelui
 • ulei de in
 • inulina
 • rosii uscate
 • cartofi rosii uscati
 • coacaze uscate
 • zmeura uscata

Pedigree Adult, Vită în Aspic
 

Pedigree Adult Beef in Gravy este o rețetă unică! Ea oferă o nutriție superioară prin ingrediente care aduc patru beneficii principale pentru câinele dumneavoastră.

Această masă delicioasă conține un amestec special de acid linoleic și vitamina E pentru o piele sănătoasă și o blană de lux. Fibre naturale de grâu și sfeclă de zahăr au grijă de sănătatea tractului intestinal. Vitaminele și mineralele crează un scut natural și ajută sistemul imunitar al câinelui.

Deși o hrană umedă, textura ei aparte este special creată pentru a ajuta la curățarea dinților câinelui pe parcursul procesului de masticație.

 • carne si derivate din carne (45% inclusiv 4% carne de vita si 4% carne proaspata) 
 • uleiuri si grasimi
 • cereale
 • derivate de origine minerale

Rinti, Filetto, Pui & Șuncă în Sos
 

Această hrană de prestigiu atinge incredibilul procent de 31% carne de pui. Această carne este formată din mușchi, amestecat cu organe, aducând un aport nutrițional incredibil câinelui tău.

Deși bogat în proteină animală, Rinti Filetto are un procent foarte scăzut de grăsimi. Vitaminele, mineralele și alte oligoelemente crează o dietă desăvârșită și echilibrată irezistibilă chiar și în fața celor mai fine nasuri din lumea regatului canin.

Gătită într-un sos special, această hrană premium este deosebit de gustoasă. Bucură-ți câinele la fiecare masă alături de Rinti Filetto!

 • file de pui 31%
 • sunca 8%
 • rinichi
 • cartofi
 • paste
 • minerale

Life Dog, Ton și Orez
 

Surpriză! Această hrană de top oferită de Life Dog nu conține doar ton, ci și pui. Acest mix inedit de două tipuri de carne aduce un plus proteic câinelui tău în fiecare zi.

Acizii grași obținuți din carnea de ton, alături de vitamine și minerale vor fi aliații prietenului tău împotriva bacteriilor și ale altor posibile probleme de sănătate ale lumii canine. Sistemul imunitar va fi într-o continuă dezvoltare datorită acestei conserve cu o valoare ridicată nutritivă.

Carbohidrații din orez vor aduce mereu un boost de energie animalului pentru a fi mereu energic și plin de vitalitate!

 • ton (28%)
 • pui (27%)
 • orez (4%)

Butcher’s Superior, Vită, Rață și Mazăre
 

Butcher’s Superior îmbină delicios cele trei ingrediente principale: vita, rața și mazărea. Este o hrană umedă completă cu un gust irezistibil oricărui reprezentat al regatului canin.

Datorită conținutului bogat în carne de calitate, câinele tău se va bucura de un aport de proteine nemaipomenit. Mai mult, această conservă nu are pe lista de ingrediente gluten (la fel de periculos atât pentru oameni cât și pentru câini), coloranți, arome artificiale sau aditivi precum soia.

Alege bio pentru tine și prietenul tău!

 •  carne de vita (8,5%)
 • carne de rata (8,5%)
 • fasole verde (4%)
 • minerale
 • vitamine 
 • proteine
 • oligoelemente
 • grasimi
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top