Poate câinele tău să mănânce carne de porc? Toxic sau sursă de proteină? (Momentul adevărului)

Câine rozând un os de porc

Există mulți stăpâni care consideră carnea de porc toxică pentru câinii lor. Unii veterinari sunt și ei de părere că acest tip de carne nu este benefic pentru câini. Dar carnea de porc devine treptat unul din ingredientele principale folosite de producători de hrană canină de top, iar stăpânii cad pe gânduri.

Poate câinele tău să mănânce carne de porc? Porcul, așa cum îl știm, nu face rău organismului canin! Desigur, anumite produse nu trebuie servite câinelui. Sunt aici pentru a te ajută să înțelegi mai bine de ce carnea de porc a primit din partea unora o reputație negativă, cel fel de carne de porc este bună pentru câine și care nu.

Trecând împreună printr-un set de întrebări comune la care majoritatea stăpânilor se gândesc referitor la carnea de porc, sper ca această dezbatere să te lămurească!

De unde provine reputația proastă pe care a primit-o carnea de porc în rândul alimentației canine?

Speculațiile își au originea în produsele nesănătoase realizate din carne de porc, cum ar fi urechile, care au făcut rău câinilor în urma consumului, din cauza modului în care a fost tratată carnea și a grăsimilor în exces.

Dar, de fapt, este carnea de porc dăunătoare pentru câini? Nu. Doar pentru că unii câini s-au simțit rău după ce au fost hrăniți cu șuncă, bacon sau alte părți grase ale porcului, lumea a început să creadă că acest fel de carne este dăunător. Apoi, s-a tras o altă concluzie eronată, cum că porcul este greu de digerat pentru câini.

O altă frică sădită în inima iubitorilor de câini este aceea că trichineloza se poate lua din carnea de porc. Simptomele acesteia sunt:

Dureri musculare
Durere intensă a corpului
Umflarea pleoapelor

Ce nu realizează mulți este că orice carne crudă sau negătită suficient poate produce paraziți ce vor afecta organismul câinelui. Ori de câte ori îți dorești să-i dai câinelui carne crudă, îți asumi riscul de mai sus, așa că ar fi bine să știi ce faci atunci când decongelezi sau prepari carnea.

În cazul cărnii de porc, este recomandat ca această să fie congelată minimum 3 săptămâni pentru a dispărea orice fel de posibil parazit din componența acesteia.

Pot câinii mânca oase de porc?

Câinele tău poate să roadă oase de porc pentru a deveni mai sănătos? Ia aminte asupra acestor două beneficii:

Scaunul lor va fi mai puțin mirositor
Dinții vor fi mai sănătoși

Rosul ajută dinții. Dacă ți-este frică din cauză că osul poate ceda, oferă-i un os dur din comerț. Acesta va acționa la fel asupra danturii câinelui. În cazul în care vrei să-i dai câinelui tău oase de porc, amintește-ți aceste reguli:

Nu-l lăsa să ronțăie prea mult la un os pentru că acesta se poate sparge
Fii atent la dimensiunea oaselor pentru ca acestea să poată fi ronțăite
Alege osul cu atenție. Cele crude sunt cele mai bune pentru că sunt mai greu de spart

Există carne de porc în hrana pentru câini?

Da, uneori există. Este carnea de porc un ingredient bun în produsele din comerț? Da, este. Nu uita că acea carne de porc care ajunge în producția hrănii canine este prelucrată, degresată și ușor de digerat.

Grăsimea este cu o adevărat un impediment, iar un nivel prea mare de grăsime ingerat de câinele tău îi poate provoca acestuia pancreatită. Produsele de calitate conțin carne de porc ușoară, așa că nu va trebui să îți faci griji.

Îți poți hrăni câinele cu produse care conțin care de porc dacă acestea sunt bine alese?

Desigur că pot! Cheia este să știi să alegi bucățile de carne și să le eviți pe cele cu un conținut exagerat de grăsimi, cum ar fi baconul. Mușchiul este cea mai bună opțiune. De altfel, poți combina carnea de porc cu organele acestuia pentru a obține o concentrație mai mare de nutrimente.

Este carnea de porc gătită bună pentru câinele tău?

Este carnea de porc gătită bună pentru câinele tău? Dacă îți displace să-ți hrănești câinele cu carne crudă, poți găti carnea înainte de a-l chema la masă. Carnea de porc va trebui deshidratată, gătită fără ulei sau alte condimente, pentru a o păstra cât mai naturală.

Poate fi un câine alergic la carnea de porc?

Da, unii câini sunt alergici la carnea de porc. Precum oricare altă sursă de proteină animală, carnea de porc poate declanșa alergii. Dacă descoperi asta și la câinele tău, întreabă-ți veterinarul cum vei putea să eviți alimentele care conțin acest fel de carne.

Îi poți oferi câinelui carne de porc crudă, proaspătă?

Câinii pot fi hrăniți cu carne de porc crudă? Bineînțeles. Doar asigură-te că, în urma congelării timp de o săptămână, înainte de consum, orice posibil parazit a fost ucis.

Totuși, chiar și în urma acestei proceduri, ar putea exista un anumit risc, așa că sugerez să-i cumperi câinelui o bucată zdravănă de carne de porc crudă de la producătorii din industrie. Ei testează conținutul cărnii pentru a sigura că paraziții și aditivii lipsesc cu desăvârșire. Acest proces garantează pentru carnea de porc oferită și pentru sănătatea câinelui tău!

Carnea de porc e în regulă!

Iată și concluzia! Da, câinii pot consuma carne de porc. Zvonurile cum că aceasta nu este benefică țin de domeniul trecutului.

De fapt, vei descoperi că multe branduri de succes din industria alimentară canină folosesc carnea de porc în rețetele lor. Este dificil și stresant să îți hrănești „homemade” câinele chiar și cu carne de porc crudă, dar mai ales gătită, deoarece implică timp și riscul unei infecții la nivelul organismului acestuia.

Amintește-ți că există branduri de renume care au în gama lor de produse multe alimente pentru câini care conțin carne de porc. Acestea vor oferi o dietă sănătoasă prietenului tău!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top