Câinii pot mânca ouă crude? Cele mai bune diete pentru câini explicate!

Câine adulmecând mirosul ouălelor

Ouăle crude sunt un alt aliment dificil de care stăpânii se întreabă daca e ok sau nu sa i-l dea câinilor lor.

Poți să îl hrănești cu ouă crude? Mai important, câinii pot mânca ouă crude fără să se îmbolnăvească? Răspunsul la ambele întrebări este da!

Îl poți hrăni cu ouă crude. Trebuie să fii atent în privința calității și a modului în care i-le dai, dar atunci când procedezi corect, câinele tău poate obține o mulțime de beneficii nutritive din ouă.

Îi face bine câinelui când îi dai ou crud?

Oul crud este o sursă excelentă de multe substanțe nutritive pentru câinele tău. Acesta poate ajuta la construirea musculaturii, întărirea părului și chiar la repararea țesuturilor. Uzura zilnică a țesuturilor, oaselor și mușchilor câinilor poate fi diminuată și prin hrănirea cu ouă crude.

Ouăle crude conțin aceste substanțe nutritive:

+ Aminoacizi
+ Vitamina A
+ Riboflavină
+ Vitamina B12
+ Seleniu
+ Fier
+ Acizi grași
+ Calciu

Calciul provine cel mai mult din coajă și este foarte bun pentru a crea dinți puternici și o digestie bună la câini. Acizii grași ajută pielea și blana câinelui. Dacă ai un câine care suferă de mâncărime, piele inflamată, hrănindu-l cu ouă crude îi poate fi de ajutor.

Dieta câinelui tău nu trebuie să fie compusă total din ouă crude, dar poate beneficia cu siguranță de la consumarea a câteva ouă crude pe săptămână.

Îi face rău câinelui dacă îi dau ou crud?

Adevărul este ca îi fac bine dacă le mănâncă ocazional. Și sigur! S-ar putea să te întrebi de ce unii oameni sunt atât de îngrijorați atunci, dar grijile lor sunt înrădăcinate în anumite riscuri reale, așa că hai să trecem prin ele.

Ouăle crude pot purta E. Coli sau Salmonella. Acest risc este foarte rar, dar este posibil. Deoarece câinii au un stomac foarte acid și un tract digestiv scurt, șansele de a contracta o infecție sunt rare. Totuși, obținerea de ouă din surse de încredere este esențială pentru a evita acest lucru.

Ouăle albe conțin Avidin, care este un inhibitor al biotinei. Este adevărat că albușurile de ou pot preveni biotina sănătoasă (o vitamină B) să vă ajute câinele. Deci, nu le dați doar albuș de ou!

Când oamenii vorbesc despre asta, ei uită să menționeze că gălbenușurile de ou conțin o grămadă de biotină. Atâta timp cât îi dai un ou întreg, câinele tău va fi bine. În cazul în care câinele tău ar avea deficiențe de biotină, vei observa acest lucru din metabolismul inhibat și piele/blană în stare proastă.

Cu toate astea, câinele tău ar trebui să înghită o tonă de albuș de ou pentru ca aceasta să apară, deci nu cred că este un risc real. De asemenea, îl poți hrăni cu alimente bogate în biotină, cum ar fi untul de arahide, somonul sau afinele, pentru a ajuta la contracararea acestei probleme.

Gaze urât mirositoare! Da, acesta este un risc de care te voi avertiza. Uite, nu fiecare proprietar poate să suporte un câine care elimina gaze non stop. Dacă îi dai prea mult ou crud, acesta poate pune o presiune asupra sistemului lor digestiv și poate duce la o mulțime de gaze urât mirositoare.

Deci, câinii pot mânca ouă crude? Da, pot. Dar sunt lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe să i le dai.

Pot să îl îmbolnăvesc de la ouă crude?

Da, poți. Știm cu toții că nu ar trebui să mănânce ouă crude datorită riscului de îmbolnăvire. În timp ce unii oameni o fac, ei mănâncă doar ouă crude care provin din surse de încredere, și același lucru se întâmplă și pentru ouăle pe care le dam câinelui. Dacă câinele tău mănâncă un ou și apoi te linge, teoretic ar putea sa-ți dea o infecție.

Acest lucru este foarte puțin probabil și nu a apărut vreodată un astfel de focar, însă respectarea regulilor de igienă de bază va împiedica acest lucru.

Trebuie să îi dau doar ouă crude sau pot să îi dau și ouă gătite?

Este un ou crud bun pentru câini? Da. Asta înseamnă că ouăle gătite sunt la fel de bune pentru câini? E discutabil.

Gătirea unui ou va dezactiva și va distruge o parte din vitaminele și substanțele nutritive pe care câinele tău le va lua din el, dar totuși vor primi un mic aport. Dacă vrei sa mai elimini din riscurile asociate cu hrănirea de ouă crude, cel mai bine e sa le gătiți.

Cum ar trebui să pregătesc ouăle pentru câinele meu?

Deoarece răspunsul la întrebarea ta, „Este bine să hrănești câinele cu ouă crude?” a fost da, acum s-ar putea să te întrebi cum să faci asta. Am adunat câteva modalități diferite de a integra ouăle în dieta câinelui.

Adu-ți aminte să i le integrezi in dietă treptat. În cantități prea mari sunt o sursă bogată de proteine și ar putea cauza indigestie.

Ouă întregi, crude

Pur și simplu sparge oul într-un castron și lasă-l să mănânce. Sau, dacă câinele are o gură suficient de mare, dă-i-l întreg! Coaja nu o sa-i facă probleme prea mari. Câinele tău va sparge oul, îi va manca interiorul apoi va mânca si coaja. Lasă-l să iasă afară în curte pentru a preveni murdăria.

Ouă fierte

Cel mai simplu mod de a găti un ou pentru câinele tău este să-l fierbi. Nu este necesar să mai adaugi (și nici nu ar trebui) unt, ulei, margarină sau alți aditivi potențial periculoși. După gătit, tăie-l în bucăți sau dă-i-l așa cum e, doar sa te asiguri că s-a răcit.

Calciul din coaja oului pentru câini

Pot să îi dai ouă crude întregi? Sigur. Dar unii proprietari sunt puțin îngrijorați de hrănirea cu ouă crude. Un alt mod de a oferi câinelui câteva dintre beneficiile ouălor este să îi oferi coaja ca supliment de calciu.

Iată cum se face:

Oasele și dinții puternici sunt susținute de această sursă de calciu și proteine. Asigură-te că nu îi dai prea mult, deoarece calciul poate fi ușor de supradozat și, de obicei, face parte din multe alimente pentru câini.

De unde ar trebui să-mi cumpăr ouăle?

Este bine să dau câinelui ouă crude din magazinul de băcănie? Probabil că nu. Nu cred că vei avea probleme, dar ar fi de preferat să știi că tu și câinele tău să mâncați ouă de cea mai bună calitate.

Dacă puteți, luați ouă organice/bio. Găsiți fermieri locali care au găini de țară și luați ouă de acolo. Rezultatele pot fi mai bune, iar efectele secundare mai puține.

Moderația este cheia

Ouăle crude sunt bune pentru câini în fiecare zi? Răspunsul meu ar fi da, dar ar trebui să fie maxim un ou pe zi.

Pot câinii să mănânce ouă crude de câteva ori pe săptămână și nu zilnic? Da; dar e mai ok să-i dai mai puține la început până când începi sa le adaugi în dieta zilnică.

Fii moderat atunci când îl hrănești cu ouă. Vezi cum le acceptă și asigură-te că nu-i dai prea multe! Aș spune nu mai mult de un ou pe zi dacă medicul veterinar nu spune altfel.

Concluzie

Ouăle sunt o modalitate foarte bună de a suplimenta dieta câinelui. Le veți da o haină mai strălucitoare, oase sănătoase și altele adăugând acest aliment obișnuit la dieta săptămânală.

Chiar dacă îl hrănești cu cea mai bună mâncare pentru el de la unul dintre cele mai renumite branduri pentru câini, poți să îi completezi dieta cu ouă oricând. Câinele tău va beneficia din plin de acest plus adus asupra dietei sale!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top