Top 4 produse cu un conținut redus de grăsimi – Când și de ce câinii au nevoie de ele

Corpul suplu al acestui Doberman se datorează și unei diete fără grăsimi

Căutarea celor mai bune produse alimentare pentru câini cu un conținut redus în grăsimi poate deveni foarte dificilă. De ce? Deoarece, în cele mai multe cazuri,  companiile producătoare de hrană pentru câini (chiar și producătorii consacrați), tind să reducă procentul de grăsimi scăzând cantitatea de carne.

Iar asta nu e bine deoarece carnea este ingredientul esențial al oricărui tip de hrană pentru câini. De altfel, se poate ca prietenul tău să nu aibă nevoie de o hrană cu un conținut scăzut de grăsimi. 

Din fericire, te vom ajuta să afli mai multe. Vom discuta pe parcursul articolului de ce anumiți câini au nevoie de hrană cu un conținut scăzut de grăsimi și îți vom prezenta cele mai bune produse de acest gen de pe piață producătorilor de mâncare pentru câini.

 

Din ce motive s-ar putea ca prietenul tău să aibă nevoie de o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi?

De cele mai multe ori, dacă animalul are nevoie de o astfel de dietă, ea se explică prin prisma unei probleme medicale. În general, câinii au nevoie de grăsimi, iar majoritatea produselor recomandate de noi pe acest site conțin surse de grăsimi si acizi grași de tip omega de cea mai bună calitate.

Cu toate acestea, există o mulțime de condiții medicale în lumea canină când chiar și o cantitate moderată de grăsimi este imposibil de digerat pentru câinele tău (să nu mai vorbim de modul în care o va elimina).

Iată o trecere în revistă ale acestor condiții:

Stomac sensibil

Unii câini pur și simplu se nasc cu un stomac mai sensibil. Iar dacă al tău se încadrează în această categorie, cu siguranță că știi asta deja pentru că ai curățat în mod constant „în urma” sa.

Există multe măsuri pe care le poți lua în acest caz, iar una dintre acestea este reducerea din dietă a volumului de grăsimi ingerate.

Câinii au nevoie de grăsimi, iar acestea sunt importante pentru organismul canin. Cu toate acestea, grăsimile sunt mult mai greu de digerat față de proteine, iar dacă animalul va primi prea multe grăsimi, tot el le va scoate afară.

Veterinarul îți va sugera să încerci mai multe metode pentru a-i ține câinelui procesul de digestie sub control, iar una dintre acestea va fi trecerea la o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi.

Pancreatită

Această afecțiune apare atunci când pancreasul câinelui se inflamează. Pancreasul conlucrează cu stomacul și susține procesul de digestie. Când acesta se inflamează, procesul menționat este afectat. Atunci grăsimile devin și mai greu de digerat.

Cele mai comune simptome ale pancreatitei sunt pierderea apetitului și starea de vomă. Există și alte simptome ce trebuie urmărite, printre care dureri ale stomacului, letargie, diaree, respirație neplăcută, bătăi neregulate ale inimii și deshidratare.

Nimeni nu știe cu exactitate cum se formează pancreatita la câini. Dar știm că anumite rase sunt mult mai predispuse ca celelalte. De exemplu, schnauzerii pot dezvolta mult mai ușor pancreatită. De asemenea, câinii bătrâni sau cei dolofani atrag mai ușor această afecțiune.

Majoritatea cazurilor de pancreatită nu sunt diagnostice grave, dar cazurile serioase pot provoca mult mai mult rău organismului canin, uneori devenind chiar fatale.

Așadar, aplică regula de aur: atunci când nu ești sigur, contactează veterinarul. Mai bine fii precaut pentru a nu regreta mai târziu!

Dacă prietenul tău suferă de pancreatită, probabil unul din primele lucruri pe care ți le va recomanda veterinarul va fi trecerea la o dietă săracă în grăsimi ce va ușura activitatea pancreasului.

Obezitatea

Cu toții adorăm să ne hrănim câinii și este foarte distractiv să-i vezi fața cum se luminează atunci când îi întinzi o bucățică din hamburgerul tău. Crede-mă, cunosc sentimentul.

În orice caz, dacă exagerezi cu recompensele sau îți hrănești excesiv câinele, kilogramele în plus nu vor ezita să apară.

Un gabarit depășit poate fi declanșatorul altor probleme mai grave cum ar fi pancreatita (menționată anterior) sau probleme ale articulațiilor, cum predispoziție la câinii de talie mare sau gigantă.

Dacă amicul tău trebuie să scape de câteva kilograme, poți încerca o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi. Contrar așteptărilor, nu conținutul scăzut de grăsimi face câinele să slăbească, ci este strict vorba de faptul că acest tip de diete conțin mai puține calorii.

Ce ai de urmărit la o produs cu un conținut scăzut de grăsimi

Vei miza pe calitățile comune pe care o hrană superpremium trebuie să le aibă și pe care le știi deja. Trebuie să te asiguri că ingredientul principal este o sursă de carne de calitate. Carbohidrații pe care produsul îi oferă trebuie, la rândul lor, să provină din surse sigure precum orezul brun, ovăzul sau cartofii dulci (dar ține-te departe de cereale).

Vei dori ca hrana să conțină acizi grași de tip omega ce au ca surse peștele sau inul. Aceste condiții rămân valabile indiferent de aportul de grăsimi, dar este important să îi oferi câinelui grăsimile necesare pentru buna funcționare a organismului.

La final, îți vom prezenta cele mai bune produse de pe piață, cu un conținut scăzut de grăsimi. Fructele și legumele sunt, de asemenea niște ingrediente cheie deoarece fibrele din componență ajută sistemul digestiv al animalului.

Scurtă prezentare a celor mai bune produse cu un conținut redus de grăsimi de pe piața alimentației canine

 

Dog Chow Adult Light, Curcan
 

Dog Chow Adult Light cu armonă de curcan a fost conceput special pentru câini cu predispoziție la kilograme în plus. Procentul de grăsimi este invers proporțional cu aportul proteic. 

Astfel câinele tău se va bucura de doza optimă de energie pentru o viață fericită, în detrimentul grăsimilor. 

Această hrană uscată va echilibra greutatea câinelui tău. Fie va menține greutatea optimă, fie va susține organismul pentru ca masa corporală să atinge cifra optimă.

Dog Chow Adult Light, Curcan este conceput din două forme diferite de bobițe, ușor de mestecat, asigurând igiena orală, stimulând câinele să mestece. Astfel, timpul de hrănire va crește, iar digestia va beneficia de timpul necesar.

Principalele beneficii oferite de Dog Chow Adult Light, Curcan:

Dedicată câinilor adulți cu predispoziție la îngrășare
Nivel redus de grăsime, suplinit de un aport superior proteic. Contribuie la scăderea în greutate
 Vitamina A întărește vederea, iar acizii grași esențiali oferă sănătate pielii și un aspect strălucitor blănii.

 • cereale (59% cereale integrale)
 • carne şi derivate de origine animală (16%)
 • extracte de proteine vegetale
 • uleiuri şi grăsimi
 • derivate de origine vegetală (pulpă de sfeclă deshidratată 2%)
 • legume (rădăcină de cicoare deshidratată 1,1%, morcov deshidratat 0,07%, spanac deshidratat 0,07%)
 • substanţe minerale.

Royal Canin, Maxi Light, Weight Care
 

Un anumit sondaj cutremurător din lumea canină susține că 30-40% dintre câini sunt supraponderali. Kilogramele în plus nu numai că degradează aspectul fizic al animalului, ci pot micșora speranța acestuia de viață.

La rândul ei, sterilizarea este un factor principal al îngrășării.

Însă la baza piramidei acestor factori stă o alimentație incorectă.

Principalele avantaje oferite Royal Canin, Maxi Light Weight Care:

 Royal Canin, Maxi Light Weight Care va avea grija de corpul câinelui tău.
 Rețeta aduce un aport proteic de 27% cu numai 11%  grăsimi.
 L-Carnitina mobilizează depozitele de grăsimi și organism și stimulează arderea grăsimilor.
 Condroitin și glucozamina din mâncare sprijină regenerarea și elasticitatea celulelor cartilaginoase.
 Compușii activi contribuie astfel la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor câinelui dumneavoastră.

 • proteina deshidratata de pasare
 • orz
 • fibre vegetale
 • gluten de porumb
 • orez
 • porumb
 • grasimi animale
 • proteine animale hidrolizate
 • pulpa de sfecla
 • drojdii
 • ulei de peste
 • minerale
 • fructo- oligo-zaharide
 • ulei de soia
 • crustacee hidrolizate( bogate în glucozamină)
 • cartilaj hidrolizat (bogat an condroitina)

Bosch Special Light
 

Această hrană uscată oferită de Bosch ar putea fi la fel de bine recomandată și câinilor ce suferă de afecțiuni ale rinichilor.

Datorită conținutului energic redus (doar 6% grăsime) și un procent ridicat de fibre (7% fibre brute), acest produs de cea mai înaltă calitate va avea grijă de trupul câinelui tău, oferind sănătate rinichilor, dar și o siluetă precum cea a unui performer.

Principalele avantaje oferite de Bosch Special Light:

 Conținut proteic moderat (21%), acoperă printr-o cantitate mică necesarul zilnic de proteine al câinilor, fără a crea molecule metabolice în exces sau aminoacizi inutili pentru organismul canin și greu de procesat pentru rinichi.
 Vitamina E și seleniul regăsite pe lista ingredientelor drept  oligoelemenți sunt antioxidanți cheie pentru celule. Acestea protejează metabolismul de atacul unor posibile produse reziduale dăunătoare ori de toxinele prezente în organism.

 • orez
 • orz
 • carne de pasare
 • grasimi animale
 • proteine hidrolizate
 • ulei de peste
 • seminte de in
 • clorura de potasiu
 • fibre de celuloza
 • carbonat de calciu
 • clorura de sodiu
 • pulbere de cicoare
 • pudra midii (min. 0.1%)

Belcando Junior, Miel și Orez
 

Belcando Junior, Miel și Orez conține doar ingrediente atent selectate, dedicate bunei dezvoltări câinilor juniori. Dar mulți stăpâni au constatat ca această hrană se mulează perfect pe nevoile alimentare ale câinilor adulți mai sensibili. Semințele de chia stimulează digestia și oferă acizi grași esențiali.

Grâul, soia, porumbul sau derivatele din lapte nu se regăsesc pe lista ingredientelor deoarece ele formează masa principalilor alergeni din lumea canină.

Datorită componentelor naturale din drojdie, hrana Belcando Miel și Orez dezvoltă imunitatea organismului canin.

Principalele beneficii oferite de Belcando Junior, Miel și Orez:

Seminţele de Chia stimulează digestia cu ajutorul mucilagiilor naturale şi furnizează acizii graşi esenţiali.
Materiile prime selectate cu proporții echilibrate de energie şi minerale asigură o creştere echilibrată
Produs realizat numai din carne provenită de la animale destinate consumului uman.

 • carne proaspata de miel (30 %)
 • orez (30 %)
 • faina de ovaz furajera
 • proteina de miel (10 %)
 • proteina de pasare cu nivel scazut de cenusa, (7,5 %)
 • faina de peste din peste oceanic (3,5 %)
 • pulpa de sfecla dezaharisita
 • ou
 • gelatina hidrolizata (2,5 %)
 • drojdie de bere (2,5 %)
 • pastai de roscova
 • grasime de pasare
 • ulei vegetal (palmier, nuca de cocos)
 • seminte Chia (1,5 %)
 • ficat de pasare hidrolizat
 • clorura de sodiu
 • clorura de potasiu
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top