Prieten de nădejde: Cele mai bune jucării pentru un Ciobănesc Australian

Mascul și femelă de Ciobănesc Australian ieșiți la joacă

Dotat cu o blană atragătoare și ondulată, ochi colorați și o etică de lucru care, aparent, nu are un buton de închidere, câinele din rasa Ciobănesc Australian ilustrează cu siguranță conceptul de „frumusețe și bestie” mai bine decât orice alt câine. Această rasă se joacă la fel de mult precum și muncește.

Așadar, ce jucării li se potrivesc cel mai bine acestor câini?

Cele mai bune jucării pentru un Ciobăbesc Australian

Cum își ocupă timpul de joacă câinii din rasa Ciobanesc Australian?

Un asemenea câine are nevoie de activități ample în fiecare zi pentru a fi fericit și nu vorbim doar despre o plimbare lentă în jurul blocului. Așteptă-te să petreci aproximativ o jumătate de oră până la o oră în fiecare zi de activitate fizică pentru a-i satisface partea atletică. Alergarea, aducerea unui obiect (aport) sau chiar educație/dresaj pentru ascultare sunt toate alegeri excelente.

Deoarece Ciobănescul Australian este un atlet înnăscut, este posibil să dorești să efectuezi ședințe de joc care să se adapteze cel mai bine nevoilor sale naturale. Acesta este un câine care ar prospera jucând un joc simplu cu un disc Frisbee, de exemplu. Configurarea unui traseu cu obstacole în curtea ta este, de asemenea, o modalitate excelentă pentru ca rasa să-și consume energia, cu condiția să ai spațiu generos în curte.

Acestea fiind spuse, stilul de joc în care alegi să-ți implici câinele ar trebui să țină cont în mare măsură de vârsta lui. Nivelul de exercițiu fizic al rasei trebuie monitorizat îndeaproape pentru un pui, deoarece alergarea pe o suprafață dură sau efectuarea a tone de sărituri ar putea cauza probleme scheletice sau articulare pe termen lung. Această amenințare se disipează odată cu trecerea la vârsta adultă.

De asemenea, nevoia de stimulare nu se oprește la nivelul fizic. Ciobăneștii australieni sunt extrem de inteligenți și au nevoie să se implice în stiluri de joc construite pentru a le menține mintea ocupată. Dacă nu, acești câini se pot plictisi și pot ajunge să nu arate niciun pic de milă mobilierului tău.

În timp ce te joci cu el și / sau îl educi/dresezi, asigură-te că îi comunici foarte clar că tu deții controlul asupra activității. Dacă nu faci așa, este posibil să recurgă la statutul de câine alfa și să implementeze tehnici de control al turmei, cum ar fi mușcăturile. S-ar putea întâmpla acest lucru mai ales în cazul în care câinele nu este educat/dresat să se joace cu copiii, deoarece el ar putea presupune în mod firesc că aceștia fac parte din turmă și trebuie să i se subordoneze lui.

Recomandarile noastre

Cerc Agilitate Trixie, 115x3x65 cm
 

Jucărie câini Cerc Trixie AgilitateOricât de distractiv poate fi un joc de aport cu un Ciobănesc Australian, această rasă este special construită pentru atletism avansat. Dacă ai gândul să-ți antrenezi cățelul pentru a-și arăta abilitățile, setul de accesorii Trixie Agility Ring, 115x3x65 cm reprezintă o alegere bună pentru început.

Motivul pentru care funcționează este faptul că cele trei articole – un cerc pentru sărituri, o bară pentru sărituri și un stâlp de antrenament pentru câini – este conceput pentru a-i oferi câinelui tău Ciobănesc Australian o incursiune blândă în lumea atletismului.

Câinele tău este suficient de inteligent pentru a-și da seama cum să se joace cu obiectele respective. Cu toate acestea, jucăriile sunt construite pentru a crea încrederea necesară de a excela în timpul jocului.

Jucăriile îți vor spori, de asemenea, încrederea în calitate de proprietar Aussie. Dacă nu ați mai intrat în lumea sporturilor canine înainte, este posibil să aveți îndoieli că veți face o treabă bună. Proiectarea ușoară a acestor accesorii va funcționa pentru a șterge astfel de îndoieli!

Trixie Dog Activity Flip Board, 23 cm
 

Jucărie pentru câini Trixie Dog Activity Flip Boar, 23 cmEste important să nu treci cu vederea nevoia unui Ciobănesc Australian de stimulare mentală. Ar putea fi ușor să faci acest lucru, mai ales dacă te concentrezi pe aspectele atletice. Dar bunurile tale ar putea plăti prețul dacă vei ajunge să ocolești această nevoie crucială centrată pe creier.

Motivul pentru care TRIXIE Dog Activity Flip Board funcționează atât de bine este acela că oferă câinelui tău mai multe variante pentru a-și stimula mintea într-un singur set convenabil. Fiecare puzzle din set oferă o provocare diferită cu o soluție diferită, ceea ce duce la perioade extinse de distracție stimulatoare pentru cățelul tău.

Și, desigur, nicio jucărie de tip board puzzle nu ar fi completă fără a oferi câinelui tău promisiunea de a obține o recompensă comestibilă delicioasă pentru o muncă bine făcută. Această jucărie oferă o mulțime de locuri în care pot fi ascunse bucățele delicioase de mâncare, și niciuna dintre acestea nu oferă scurtături care să le permită câinelui tău să „trișeze”. Acest eșec sigur îl va menține angajat mental până când va descoperi ultima delicatesă.

Acest lucru face ca o asemenea jucărie să fie grozavă dacă intenționezi să-ți lăși câinele singur pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi în timpul săptămânii dacă trebuie să mergi la serviciu.

Ciobăneștii Australieni sunt cunoscuți pentru că nu pot face față anxietății de separare și, dacă nu le dai ceva care să-i țină ocupați, ei își vor crea propria sarcină – mai ales pentru disconfortul mobilierului tău.

Unul dintre elementele comune care realizează conexiunea dintre jucăriile fizice și cele mentale este acela că aceste jucării se adresează naturii inerente a câinelui tău, și anume aceea de a fi un muncitor inteligent. Atletismul și inteligența necesare pentru a fi un câine bun de turmă sau de cireadă sunt încorporate în ADN-ul rasei și nu există semne că se va renunța la ele prea curând.

Dacă intenționezi să aduci un câine din rasa Ciobănesc Australian în casa ta, ar fi mai bine să fii pregătit să-i permiți să-și hrănească aceste instincte. Dacă faci asta, vei descoperi un câine loial, iubitor, a cărui personalitate și energie vor aduce la fel de multă bucurie ca înfățișarea lui deosebit de frumoasă.

Care sunt cele mai bune tipuri de jucării pentru câinii din rasa Ciobănesc Australian?

Jucăriile care îl vor face pe prietenul tău canin Ciobănesc Australian cel mai fericit implică lucruri care îl vor determina să-și miște corpul. Mingi sau obiecte rezistente care pot fi folosite pentru un joc de aducere/aport îl vor ajuta să-și ardă energia într-un mod distractiv, interesant. Dacă jucați aport (să-i arunci un obiect pe care el să-l recupereze și să ți-l aducă înapoi), fii pregătit ca jocul să dureze o perioadă lungă de timp.

Dacă dorești să ducei joaca în aer liber la nivelul următor, poți să-ți antrenezi prietenul canin să joace sporturi pentru câini. Aruncarea unui disc Frisbee îmi ​​vine cu ușurință în minte, în parte pentru că această rasă arată atât de maiestuos alergând după discuri. Dacă ai spațiu suficient în curte, poți construi un traseu cu obstacole sau poți să-i arunci mingea pentru ca el să ți-o aducă înapoi.

Când tu și câinele tău sunteți pregătiți pentru o joacă mai liniștită, poți să-i angajezi creierul cu niște jucării de tip puzzle. Deoarece câinii din rasa Ciobănesc Australian sunt atât de inteligenți, ei vor fi foarte încântați în încercarea de a-și da seama de o jucărie care necesită forță minții. Doar asigură-te că jucăria este bine construită sau el va găsi modalități distructive de a rezolva lucrurile.

Care sunt cele mai nerecomandate tipuri de jucării pentru un Ciobănesc Australian?

Jucăriile de mestecat sedentare care nu prezintă o componentă de puzzle nu sunt grozave pentru câinii din rasa Ciobănesc Australian, pur și simplu pentru că nu au prea multe de oferit în ceea ce privește implicarea fizică sau mentală. În cel mai bun caz, ei vor ignora aceste tipuri de jucării. În cel mai rău caz, le vor distruge.

Câinii din rasa Ciobănesc Australian: Cei plini de vitalitate

Câinii din rasa Ciobănesc Australian vin cu un mic secret murdar: în ciuda numelui lor cosmopolit, ei nu provin cu adevărat din Australia. Originea rasei provine din regiunea bască a Spaniei și se crede că au venit în SUA din Australia, în timpul Goanei după Aur din secolul al XIX-lea.

În afară de puțină direcție geografică greșită, Ciobănescul Australian – the Aussie – un alt nume atribuit lor, este exact ceea ce așteaptă iubitorii de câini de la o rasă muncitoare, care are cuvântul „păstor” în titulatura lor. Creată pentru a proteja turmele de oi și alte animale, Ciobănescul Australian este o rasă robustă, de control, care dă maximul atunci când câinele este solicitat să-și folosească creierul și energia.

A spune că un Ciobănesc Australian este doar o rasa cu energie mare este sub valoarea sa. Aceasta este o rasă activă care are un dispreț pur pentru stilul de viață sedentar. Acest zel pentru a se menține ocupat face ca rasa să fie un atlet înnăscut – unul care este un jucător important pe circuitul competițional pentru câini.

Cu toate acestea, acest câine nu este un prostănac fără creier. De fapt, puterea creierului unui Ciobănesc Australian este atât de ascuțită, încât este posibil să-l antrenezi pentru a face anumite treburi în jurul casei, cum ar fi să strângă vasele murdare și să le aducă la tine. Nu voi spune că el va fi mai util decât adolescentul tău leneș, dar voi lăsa asta la latitudinea ta.

Vorbind despre copii, atitudinea unui Ciobănesc Australian față de copii poate fi controlată în mare măsură printr-o educație asiduă. Presupunând că nu ai vreo turmă de animale în casa ta, un Ciobănesc Australian nedresat poate recurge la tehnici de turmă cu copiii tăi pentru a-și satisface instinctul. Acest lucru ar putea include comportamente neplăcute, precum a privi fix la ei, lătratul și chiar mușcături.

Câinele Ciobănesc Australian are tendința de a fi foarte distant, neprietenos cu străinii, pur și simplu pentru că este o rasă protectoare care este în permanență în apărarea stăpânului său. Această atitudine, combinată cu puternica sa etică de muncă, l-a făcut să fie o rasă excelentă pentru munca în poliție, câine utilitar – câine ghid – sau implicat în căutare și salvare.

Sincer, Ciobănescul Australian poate să nu fie cea mai înțeleaptă alegere dacă ești un proprietar de câine începător, doar pentru că sunt multe de făcut pentru a satisface nevoile instinctuale ale acestui câine. Cu toate acestea, atunci când este dresat în mod corespunzător, acest câine pastoral, de turmă, cu o blană superbă poate fi un câine de familie extraordinar care își va apăra proprietarul cu orice preț.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top