Un metis Cocker-Pudel se odihnește pe un câmp înverzit

Cea mai bună hrană pentru un Cocker-Pudel: Hrănește-ți metisul așa cum merită!

Acest câine prietenos și plin de afecțiune este unul dintre primii metiși împerecheați – dar cum vei hrăni un câine jumătate Cocker Spaniel, jumătate Pudel?

Care este cea mai bună hrană pentru acest metis? Am făcut tot felul de cercetări pentru a afla răspuns la această întrebare. Iată ce am descoperit.

Cele mai bune 4 tipuri de hrană pentru un metis Cocker-Pudel

BrandNutrițieRatingPreț
Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Adult Small BreedAcana Heritage, Adult MiniA+ Verifică Preț
eukanuba-adult-cocker-spanielEukanuba, Adult Cocker SapnielA Verifică Preț
Sac de hrană uscată pentru câini Taste of the Wild Appalachian Valley, Small BreedTaste of the Wild, Appalachian ValleyA+ Verifică Preț
royal-canin-poodle-adultRoyal Canin, Poodle, AdultA Verifică Preț

De câte calorii are nevoie un metis Cocker-Pudel?

Cocker-Pudel senior:

0
calorii

Cocker-Pudel adult:

0
calorii

Cocker-Pudel activ/de lucru:

0
calorii

Un metis Cocker-Pudel standard cântărește în jur de 8.6 kilograme și atinge înălțimea de 40 centimetri la umeri. De fapt, acest metis se încadrează în patru categorii de dimensiuni, acestea fiind generate de împerecherea câinilor de dimensiuni diferite. În acest articol vom discuta despre metisul Cocker-Pudel standard.

Un metis Cocker-Pudel este considerat standard dacă acesta cântărește 8.6 kilograme sau mai mult. Aceștia sunt cei mai mari reprezentanți ai metișilor Cocker-Pudel, deși nu se pot încadra în rândul câinilor „masivi”.

Un astfel de câine mai puțin activ are nevoie de 450 de calorii pe zi pentru a-și păstra nivelul de activitate, în timp ce un Cocker-Pudel ce susține nu nivel moderat de activitate solicită 550 de calorii.

Dacă Cocker-Pudelul tău tinde să ducă un ritm de viață foarte activ, petrece mult timp la joacă sau la antrenament, va trebui să îi oferi acestuia undeva la 800 de calorii în fiecare zi.

Iată o altă sursă de informații interesante despre metisul Cocker-Pudel

Macronutrienții necesari unui metis Cocker-Pudel

Metișii Cocker-Pudel au nevoie de o dietă de calitate ce va conține doar alimente naturale pentru ca aceștia să fie sănătoși, fericiți și activi. Unele exemplare sunt predispuse la afecțiuni ale vederi, iar o rețetă ce conține ouă, pește, morcovi, afine sau kale este binevenită.

De altfel, hrana trebuie să fie îmbogățită cu vitamine, minerale, aminoacizi și grăsimi, substanțe nutritive ce susțin sănătatea vederii.

De asemenea, metișii Cocker-Pudel pot dezvolta probleme ale articulațiilor – din această cauză ei au nevoie de o rețetă bogată în acizi grași Omega 3, glucozamină și condroitină. Acizii grași de tip Omega 3 pot fi extrași din diferite alimente precum grăsimea de pește, uleiul de anola sau spanacul – un conțin ridicat al unor astfel de acizi poate preveni slăbirea articulațiilor și a ligamentelor.

Acești câini se pot confrunta și cu alergii – oferindu-le hrană de calitate superioară și utilizând produse hipoalergenice (șampon, produse de deparazitare) poți ține departe alergiile de Cocker-Pudelul tău.

Care sunt cele mai comune probleme de sănătate ale acestui metis?

Cocker-Pudelii sunt niște metiși cu o stare bună de sănătate, în general, dar și ei au predispoziții anumite afecțiuni. Apariția celor mai periculoase dintre acestea poate fi eliminată prin teste ce susțin că părinții puiului pe care urmează să-l achiziționezi nu au fost depistați cu afecțiuni la nivel genetic.

Acestea fiind spuse, vă vom prezenta cele mai întâlnite afecțiuni în rândul acestor metiși:

Cataracta

Cataractele sunt caracterizate de încețoșarea în gri sau albastru a retinei. Cu această problemă se confruntă, de obicei, Cocker-Pudelii înaintați în vârstă, cataracta evoluând odată cu trecerea timpului – această afecțiune poate afecta sau nu vederea câinelui.

O dietă bogată în morcovi, ouă, pește sau afine poate preveni problemele la nivelul vederii, inclusiv cataracta.

Displazia de șold

Aceasta constă într-o afecțiune ereditară a cărei apariție poate fi depistată prin testarea părinților puiului. Teoretic, poți evita problemă prin a nu cumpăra un pui de la un crescător ce nu a supus părinții puiului la aceste teste genetice – teste pe care le acoperă majoritatea crescătorilor respectabili.

Dacă metisul tău Cocker-Pudel este expus la acest risc, încearcă să previi apariția displaziei de șold printr-o dietă ce conține acizi grași Omega 3, glucosamină și condroitină.

Luxația rotulei

Din păcate, metișii Cocker-Pudel pot suferi uneori dislocarea rotulei din poziția sa obișnuită.
Momentul poarte fi foarte dureros și problematic pentru câinele tău – dacă el își păstrează greutatea optimă și consumă o dietă bogată în acizi grași Omega 3 va diminua riscul de apariție al luxației rotulei.

Cum să hrănești un pui de metis Cocker-Pudel

În medie, un pui de Cocker-Pudel va cântări în jur de 2.3 kilograme la vârsta de 8-9 săptămâni. În această etapă a vieții unui pui el va avea nevoie de 200 de calorii zilnic pentru a se menține energic.

Majoritatea puilor sunt înțărcați după primele 6 săptămâni, deși nu este recomandat ca aceștia să plece de lângă mamă și frați până la vârsta de 7-8 săptămâni.

O săptămână sau două petrecute în preajma mamei și a culcușului după perioada înțărcării îl va ajuta pe pui să se adapteze așa cum se cuvine – la fel de important este ca un crescător respectabil să socializeze cu puiul și să se joace cu acesta pentru ca cel mic să se familiarizeze cu prezența oamenilor.

De altfel, ei vor dezvolta un caracter mai puternic înainte de a face cunoștință cu noua familie.

Recomandarea noastră: cea mai bună hrană pentru un metis Cocker-Pudel


Acana Heritage, Adult Mini
 

Sac de hrană uscată pentru câini ACANA Adult Small BreedExistă o varietate de produse pe piața alimentației canine în zilele noastre – iar unele dintre acestea sunt de-a dreptul excepționale. Mereu ne-am concentrat atenția pe ingrediente și am încercat să selectăm o hrană de top bazată pe nevoile specifice ale rasei în cauză.

Așadar, am decis că Acana Heritage, Adult Mini este cea mai bună hrană pentru un metis Cocker-Pudel.

Cocker-Pudelii au nevoie de o dietă sănătoasă, plină de substanțe nutritive, fără să conțină aditivi sau ingrediente procesate excesiv. Acana Heritage, Adult Mini este o mâncare uscată superpremium axată în jurul unei rețete ce nu conține grâu, soia sau orez.

În plus, vei avea surpriza să constați că pe lista ingredientelor vei descoperi alimente parcă special selectate pentru a satisface nevoile nutriționale ale unui metis Cocker-Pudel!
Conține carne de plătică (pește crescut în North Vancouver, Canada) si ulei de pește, surse ideale de acizi grași de tip Omega 3 și 6. Acești acizi întăresc ligamentele și articulațiile Cocker-Pudelului evitând probleme precum luxația rotulei sau displazia de șold, predispoziții ale Cocker-Pudelilor.

Acana Heritage, Adult Mini mai conține ouă, morcovi, afine, alimente ce vor susține sănătatea vederii și a ochilor – după cum am menționat, Cocker-Pudelii sunt predispuși la apariția cataractei.

Principalele beneficii oferite de Acana Heritage, Adult Mini:

 Nu conține orez, porumb sau soia
 Conține ingrediente esențiale pentru a oferi o stare bună de sănătate generală Cocker-Pudelilor
 Toate ingredientele sunt naturale, iar sursa de proteine este carnea adevărată de pui și pește

Dacă dorești să îi oferi metisului tău Cocker-Pudel o hrană uscată de calitate superioare ce va contribui la calitatea vieții acestuia pe termen lung, recomandăm Acana Heritage, Adult Mini!

Ingrediente:

 • carne de pui
 • carne de pui dezosat
 • cartofi integrali
 • mazare
 • ou integral
 • platica dezosata
 • trifoi uscat
 • ficat de pui
 • ulei de hering
 • fibra de mazare
 • mere integrale
 • pere integrale
 • cartofi dulci
 • dovleac de placinta
 • dovlecel
 • pastarnac
 • morcovi
 • spanac
 • afine
 • coacaze
 • varec
 • radacina de cicoare
 • boabe de ienupar
 • radacina de angelica
 • flori de galbenele
 • fenicul dulce
 • frunze de menta
 • lavanda


Verifică preț

Scroll to Top