Câinii pot mânca murături? (Lucruri pe care nu ți le spune nimeni)

Acest prins cu un castravete furat

Fiecare stăpân de câine s-a confruntat cu problema asta: acel moment în care îți dai seama că a mâncat ceva ce probabil nu trebuia să mănânce. În timp ce această realizare poate fi traumatizantă, ea nu are un sfârșit oribil. Printre alimentele care pot provoca această reacție se află și murăturile. E ok ca un câine să mănânce murături sau trebuie evitate?

Există câteva lucruri pe care trebuie să le urmărești atunci când mănâncă murături. Au fost gătite? Cum au fost gătite și câtă sare a fost folosită.

Câinele meu a mâncat o murătură. Care sunt pericolele?

Să începem cu gătitul. Murăturile nu sunt neapărat cel mai bun lucru pe care-l poate mânca un câine.

Totuși, nu îi da murături dacă au fost preparate cu ceapă. Ceapa – și tot ce se gătește cu ceapă – poate provoca o anemie de tip Heinz câinelui tău. Acest lucru face ca particulele Heinz – o parte din celulele roșii din sânge – să se rupă pentru că pereții sunt subțiri; în cazul în care are probleme din cauza cepei, urina câinelui va fi închisă la culoare.

Sodiu

Acum, că ai fost avertizat, sarea face din murături, în general, un aliment delicat pentru câini. Nu au nevoie de sodiul suplimentar pe care îl conțin murăturile. În timp ce o felie ocazională nu îi va face niciun rău, este mai bine să nu îi dai murături intenționat.

De asemenea, murăturile cu mărar au ridicat aceleași întrebări. Ca răspuns, ar fi mai bine să sari murătura și să îi dai mărar ocazional – ajută la stomac deranjat.

Dacă te întrebi de ce sodiul face din murături un aliment de evitat pentru câine, uită-te la cantitatea de sodiu de pe etichetele alimentelor pentru câine. Acesta va fi cel mai probabil la sau aproape de sută la sută din cantitatea zilnică necesară pentru el. Deși suplimentul de sodiu accidental nu îi va face rău (dacă este ocazional) sarea nu este ceva de care un câine are nevoie mai mult decât îi este recomandat.

Dacă trebuie neapărat să îi dai o murătură…

Dacă vrei neapărat să îi dai o murătură, alege una dulce. Unele branduri sunt mai condimentate decât altele și câinele nu are nevoie de toate condimentele suplimentare. Mărarul este bun din când în când drept condiment.

Cantitatea de murături pe care i-o dai trebuie oricum să fie mică și aleasă în funcție de mărimea câinelui. E recomandat să îi dai câteva felii. Ține minte că nu e un aliment cu care să-l hrănești zi de zi. Totuși câteva felii la un picnic nu-i vor face rău.

Cel mai bun motiv pentru a-i da o cantitate limitată

Motivul numărul unu pentru a nu-i da murături, în afara de sodiu, este că are nevoie de un echilibru bun de proteine ​​și calorii. Cu echilibrul corect – și acest lucru este diferit pentru fiecare câine – îl va face să fie mai energic și va avea o blană care va arata mai bine ca niciodată.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top