Logo-ul hranei uscate produsă de Purina Pro Plan

Review-uri ale tipurilor de hrană uscată oferite de Purina Pro Plan (ratinguri, informatii, ingrediente)

Despre companie

Purina este genul de brand ce poate fi găsit și în magazinele alimentare sau supermarketuri, dar totuși oferă calitate superioară. De fapt, produsele Purina au fost printre primele tipuri de hrană pentru animale din supermarketuri ce conțin carne adevărată drept ingredient principal.

Mulți stăpâni se întreabă: „oare Purina chiar oferă hrană de calitate?” Despre asta vom discuta pe parcursul acestei postări!

Ratinguri pentru hrana de câini oferită de Purina Pro Plan

 
Acordăm 4 steluțe pentru produsele Purina Pro Plan! Calitatea diferitelor tipuri de hrană diferă, iar aceste 4 steluțe reprezintă o medie a calității oferite de Purina Pro Plan. De cele mai multe ori, Purina Pro Plan oferă hrană uscată de calitate înaltă la prețuri accesibile, însă calitatea anumitor rețete lasă de dorit. Împreună vom identifica avantajele și dezavantajele tipurilor de hrană uscată pentru câini produse de Purina Pro Plan.

Hrană uscată produsă de Purina Pro Plan – Recenzii rapide

BrandNutrițieRatingPreț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Adult Performance, toate taliile, puiPro Plan Adult Performance, toate taliile, puiA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Large Athletic Adult, Sensitive Digestion, MielPro Plan Large Athletic Adult, Sensitive Digestion, mielA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan OptiWeight Light & Sterilised, puiPro Plan OptiWeight Light & Sterilised, puiA Verifică Preț
pro-plan-large-robust-adult-puiPro Plan Large Robust Adult, puiA Verifică Preț
pro-plan-medium-puppy-puiPro Plan Medium Puppy, puiA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Medium Adult, Sensitive Digestion, mielPro Plan Medium Adult, Sensitive Digestion, mielA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Large Robust Adult, Sensitive Digestion, MielPro Plan Large Robust Adult, Sensitive Digestion, mielA Verifică Preț
pro-plan-large-athletic-puppy-puiPro Plan Large Athletic Puppy, puiA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Medium Adult, Piele Sensibila, SomonPro Plan Medium Adult, piele sensibilă, somonA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Medium Adult, PuiPro Plan Medium Adult, puiA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Large Robust Puppy, puiPro Plan Large Robust Puppy, puiA Verifică Preț
pro-plan-small-&-mini-sensitive-digestion-mielPro Plan, Small & Mini Sensitive Digestion, mielA Verifică Preț
Hrană uscată pentru câini Pro Plan Small & Mini Puppy, PuiPro Plan Small & Mini Puppy, puiA Verifică Preț

Iată un filmuleț de prezentare al unui program caritabil din 2016, organizat de compania Purina, acordând șansa la o viață mai bună pentru câinii din adăposturi:

Beneficii oferite de hrana uscată produsă de Purina Pro Plan

Preț accesibil

Purina Pro Plan este renumită pentru raportul preț-calitate obținut. Există multe tipuri de hrană inaccesibile din cauza prețului pentru mulți stăpâni de câini din România, iar asta este foarte frustrant. Cu toții ne dorim să oferim prietenului nostru patruped ce este mai bun pe piață, însă barierele financiare ne țin la distanță de calitate.

Purina Pro Plan oferă hrană uscată de calitate superioară la un preț accesibil!

Formule specifice pentru anumite sensibilități

Purina Pro Plan asigură o gamă largă de rețete dedicate tuturor tipurilor de câini nu numai în funcție de talie, dar și de predispozițiile acestora. De la hrană uscată pentru câini de talie mare, atletici, cu sensibilități la nivelul digestiei până la hrană uscată pentru câini de talie mică sau toy cu piele sensibilă, Purina Pro Plan a acoperit o arie diversificată de predispoziții sau afecțiuni de care câinii noștri (indiferent de vârstă, talie sau rasă) se pot lovi la un moment dat.

Astfel, indiferent de slăbiciunea pe care câinele tău o dezvoltă sau nu, Purina Pro Plan asigură hrana uscată potrivită pentru acesta.

Principalul ingredient? Carnea

Apreciem faptul că Purina Pro Plan își concentrează toate rețetele în jurul ingredientului principal, și anume carnea. Puține alimente pentru câini ce se găsesc în supermarket se pot lăuda cu această caracteristică. Deși prețul unora poate fi aproape insignifiant, Purina oferă calitate net superioară.

În timp ce Purina oferă drept ingredient principal carnea pură, alte tipuri de hrană accesibile își conturează rețeta pe baza unor ingrediente de slabă calitate.

Consecințe ale hranei uscate produse de Purina Pro Plan

Conține porumb sau ingrediente derivate

Principalul punct slab al tipurilor de hrană uscată produse de Purina Pro Plan este că acestea pot conține porumb sau derivate din carnea de pui. Deși este extraordinar că primul ingredient utilizat în rețete este carnea, alimente precum porumbul, soia și grâul se vor regăsi, de asemenea, pe lista ingredientelor.

Aceste ingrediente sunt considerate „de umplutură” deoarece nu aduc un plus nutritiv rețetei, ci doar calorii „goale”. Încetul cu încetul, Purina Pro Plan ar trebui să se descotorosească de aceste alimente, eliminându-le treptat din formulele create și înlocuindu-le cu alternative mai sănătoase. Tot aceste ingrediente pot îngreuna procesul de digestie în cazul unor câini mai sensibili, însă aceasta nu este o regulă generală.

Recenzii asupra ingredientelor folosite în rețetele Purina Pro Plan

Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui
 

Hrană uscată pentru câini Pro Plan Adult Performance, toate taliile, puiHrana uscată Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui este una din cele mai cunoscute rețete produse de Pro Plan datorită universalității și funcționalității acesteia.

Hrana este dedicată tuturor câinilor adulți, indiferent de talie, cu un nivel de activitate ridicat. La baza rețetei Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui stă conceptul OPTIPOWER ™, o combinație de diferiți nutrienți ce vor crește capacitatea câinelui de susținere a efortului, nutrienți ce vor susține sănătatea articulară, evitând accidentările și grăbind procesul de refacere a țesuturilor musculare.

Acizii Omega 3 din componență sunt recunoscuți pentru efectul antiinflamator, ideal pentru câinii ce susțin un nivel ridicat de activitate.

După cum am menționat anterior, rețeta Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui nu se abate de la calitatea garantată de Purina, iar principalul ingredient al acesteia este carnea de pui aleasă atent înainte de fabricarea bobițelor.

Analiză garantată – Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui:

?Proteină brută 31,00 %
? Carbohidrați 30,50 %
? Conținutul de grăsime 21,00 %
? Umiditate 8,00 %
? Cenușă 7,50 %
? Fibre alimentare 2,00 %

Ingrediente:

 • pui (18%)
 • grâu
 • proteine din carne deshidratata de pasare
 • gluten
 • grasime animala
 • porumb
 • faina de soia
 • orez (4%)
 • digest
 • pulpa de sfecla deshidratata
 • minerale
 • ulei de peste
 • crupe de porumb


Verifică preț

Labrador Reriever cu spatele la sacii de hrană uscată Purina Pro Pan

Din păcate, precum în cazul majorității felurilor de hrană uscată produse de Purina, – Purina Pro Plan Adult Performance, toate taliile, cu pui nu este o hrană grain-free (conține cereale). Dacă prietenul tău tolerează cerealele, acest lucru nu va fi o problemă.

Din cauza alergiilor apărute în urma consumului de cereale pentru anumiți câini, aceste ingrediente și-au format o imagine negativă pe piața alimentației canine. În schimb, în afară de statul de alergeni, cerealele sunt surse naturale de glocazmină, substanță ce asigură sănătatea articulară, ținând la distanță afecțiuni precum displaziile de cot sau șold.

Per total, calitatea ingredientelor utilizate pentru fabricarea hranei uscate Purina Pro Plan este acceptabilă. Unele dintre acestea, cum ar fi carnea de pui, sunt excelente. Ne bucurăm ori de câte ori regăsim carne proaspătă pe lista ingredientelor. Însă porumbul, soia și alte ingrediente de „umplutură” sunt utilizate în majoritatea tipurilor de hrană ieftină pe piață, iar acest lucru prezintă un dezavantaj deoarece și Purina Pro Plan folosește aceste ingrediente.

4/5 steluțe sunt suficiente pentru a exprima calitatea hranei uscate Purina Pro Plan în raport cu ceilalți competitori, producători de hrană pentru câini.

În încheiere

Deși am evaluat sute de review-uri, este posibil ca răspunsul să nu fie unul concret. Pe de o parte, conținutul de porumb, soia, cereale și produse derivate este un aspect neplăcut. Pe de altă parte, carnea fresh ca ingredient principal utilizată de Purina Pro Plan este un mare plus pe piața alimentației canine actuale.

În concluzie, Purina Pro Plan nu este o hrană de calitate îndoielnică care ar trebui evitată, însă nici una dintre opțiunile noastre de top.


Verifică preț

Scroll to Top