Hrana pentru câini Purina Pro Plan – recenzii, păreri si ingrediente

Hrana pentru caini Purina Pro Plan

Despre companie

Purina este în topul companiilor producătoare de hrană pentru câini de mai bine de 10 ani. Hrana pentru câini Pro Plan constituie gama de vârf oferită de Purina, dezvoltându-se timp de 85 de ani, în colaborare cu cel puțin 400 de oameni de știință și doctori veterinari.

În plus, Pro Plan se bucură de un statut aparte, și anume de cel al primului brand producător de hrană pentru câini care a folosit vreodată carne adevărată ca prim ingredient.

Gama Pro Plan se mândrește cu o multitudine de rețete, menite să satisfacă orice fel de nevoie alimentară. De la rețete tip grain-free (fără cereale), la formule dedicate performanțelor sportive, Pro Plan asigură toate aceste tipuri de hrană pentru câinii de pretutindeni.

Pro Plan este și hrana preferată de stăpânii ce își trimit prietenii patrupezi la diverse competiții canine, iar statisticile atestă faptul că 96 din 100 de câini câștigători ai unor astfel de concursuri au fost hrăniți cu una dintre tipurile de hrană pentru câini Purina Pro Plan. 

Datorită varietății gamei, Pro Plan se adresează câinilor de toate vârstele, de toate taliile și de toate nivelurile de performanță fizică.

Purina Pro Plan – gamă de produse

Hrană pentru câini Purina Pro Plan – avantaje

Purina Pro Plan este topul calității oferit de Purina, alături de gama VD (Veterinary Diets). Deși prețul                                                                                                                   de achiziție al produselor Purina Pro Plan este ceva mai ridicat, noi considerăm că, datorită calității tipurilor de hrană, gama Pro Plan își merită prețul.

Varietatea rețetelor Pro Plan este copleșitoare. Există o formulă Pro Plan pentru fiecare tip de câine, indiferent de etapa a vieții în care acesta se află sau de ce ingrediente acesta preferă. Așadar, orice câine se poate bucura de o formulă Purina Pro Plan

În plus, am rămas profund impresionați de calitatea ingredientelor. Purina Pro Plan este acel tip de brand care își păstrează standardele la cel mai înalt nivel. Folosește diferite tipuri de carne neprocesată, diete recomandate de doctori veterinari, iar rețetele nu conțin coloranți artificiali sau arome adăugate. Produsul final îndeplinește toate aceste criterii și nu numai.

Hrană pentru câini Purina Pro Plan – dezavantaje

Chiar și gama de hrană pentru câini Purina Pro Plan a primit recenzii variate. În SUA, unii clienți s-au plâns din cauză că au întâlnit neplăceri provocate de ambalarea hranei. De exemplu, anumiți clienți au susținut că au găsit insecte sau materiale periculoase în sacii cu hrană uscată pentru câini. Aceste plângeri nu au fost constatate izolat în cazul produselor Pro Plan, ci în cazul mai multor produse Purina.

Aceste probleme nu s-au abătut asupra produselor Purina din țara noastră, dar, la nivel internațional, Purina a avut de suferit ca imagine din cauza acestora.

Recenzii ale ingredientelor folosite de Purina

Vom analiza ingredientele rețetei Purina Pro Plan Natural Plus Essential Vitamine și Minerale – Adult, Grain-Free, miel și ouă. Este una dintre cele mai populare rețete Purina Pro Plan la nivel global datorită faptului că aceasta nu conține cereale. Fără a mai zăbovi, vă vom prezenta valorile nutriționale ale acestei formule, pe baza ingredientelor sale:

 • Proteină brută (min) 26,0%
 • Grăsimi brute (min) 16,0%
 • Fibră brută (max.) 7,5%
 • Lichide (max) 12,0%
 • Acid linoleic (min) 1,0%
 • Calciu (min) 1,0%
 • Fosfor (min): 0,8%
 • Zinc (min): 200 mg/kg
 • Vitamina A (min) 15.000 UI/kg
 • Vitamina E (min): 460 UI/kg
 • Acid ascorbic (min): 70 mg/kg
 • Glucozamină (min): 450 ppm
 • Acizi grași Omega 3 (min): 0,4%
 • Acizi grași Omega 6 (min): 1,2%

Atunci când alegeți o rețetă de tip grain-free (fără cereale), nu puteți da greș. Mulți stăpâni aleg o astfel de rețetă deoarece au câini alergici, iar cerealele s-au dovedit a fi principalii alergeni din alimentația canină.

Având carnea de miel și carnea de pui drept principale ingrediente, fiți siguri că prietenul dumneavoastră patruped se va bucura de un aport proteic generos.

Acest lucru reiese clar și din valorile nutriționale prezentate mai sus.

Multe rețete cu cereale au un conținut ridicat de fibre. Contrar așteptărilor, și această rețetă grain-free asigură o multitudine de fibre, esențiale pentru buna funcționare a sistemului digestiv canin.

În concluzie, putem spune că toate ingredientele rețetei analizate mai sus au un aport nutritiv excelent, fără a genera acele „calorii goale” menite doar să îngrașe inutil câinele.

După ce am analizat rețeta Purina Pro Plan Natural Plus Essential Vitamine și Minerale – Adult, Grain-Free, miel și ouă, ne-am concentrat atenția asupra unei alte rețete dedicate puilor de câini, de această dată, Am constatat cu admirație că și această formulă menționează carnea neprocesată drept ingredient principal, oferind un aport proteic esențial pentru buna dezvoltare a unui pui.

Recenziile cumpărătorilor susțin general faptul că rețeta în cauză este excelentă și foarte sănătoasă pentru puii de câine din toată lumea. Tot ei spun că, datorită acestei formule pentru pui, tranziția la o formulă Pro Plan pentru adulți se va face cu ușurință, odată cu înaintarea în vârstă a câinelui.

Retragerea de pe piață a stocurilor

Conform FDA (U.S. Food and Drug Administration), niciun stoc  de hrană pentru câini Purina Pro Plan nu a fost retras de pe piața americană în ultimii ani.

Hrană pentru câini Purina Pro Plan – concluzii

Per total, considerăm că hrana uscată pentru câini Purina Pro Plan este o alegere excelentă pentru orice câine.

 Nu spunem asta doar prin prisma multitudinii de rețete pe care gama Pro Plan o etalează, ci și datorită gusturilor irezistibile și ingredientelor naturale.

Pe lângă cercetările noastre, am luat în calcul și ce spun recenziile cumpărătorilor. Acestea sunt foarte importante atunci când analizăm un anumit tip de hrană pentru câini.

Deși la noi în țară clienții nu s-au lovit de anumite surprize neplăcute, în SUA, anumiți cumpărători s-au plâns de faptul că au găsit obiecte sau insecte în sacii de mâncare Purina.

Dacă ne raportăm doar la ingrediente și substanțele nutritive conținute de formulele Pro Plan, acest tip de hrană uscată pentru câini va primi din partea noastră 5 steluțe din 5.

Însă, luând în calcul acele cazuri izolate de clienți nemulțumiți de teritoriul SUA, recomandăm în continuare hrana uscată Purina Pro Plan pentru câinii de toate rasele, indiferent de nevoile nutriționale ale acestora.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top