Hrana pentru câini IAMS Proactive Health – recenzii, păreri si ingrediente

Hrana pentru caini IAMS

Despre companie

IAMS este o companie ce produce o mare varietate de tipuri de hrană pentru câini ce pot fi achiziționate din magazine dedicate și cabinete veterinare.

Gama pe care o vom analiza astăzi se numește Proactive Health și este gama de vârf din punct de vedere calitativ, fabricată de IAMS. 

După cum v-ați dat seama din denumirea gamei, hrana pentru câini IAMS Proactive Health se adresează specific câinilor ce au anumite probleme de sănătate, ajung într-un anumit stadiu al vieții sau aparțin unor rase de diferite talii. 

Pe scurt, veți găsi cu siguranță un tip de hrană IAMS Proactive Health, excelentă pentru nevoile specifice ale câinelui dumneavoastră, indiferent de afecțiunile dezvoltate, vârsta sau talia exemplarului.

Ideologia companiei producătoare de hrană pentru câini IAMS este aceea că un câine sănătos pe interior va arăta sănătos și la exterior. În urma acestei recenzii, vom descoperi dacă hrana pentru câini IAMS Proactive Health a și reușit acest lucru.

După o nefericită retragere de stocuri de pe piața americană în 2007, IAMS a răspuns prin calitatea superioară a produselor tuturor consumatorilor. În momentul de viață, orice tip de hrană pentru câini produs de IAMS trece prin peste 100 de controale diferite ale calității.

Rigurozitatea acestor controale ar trebui să conducă la un produs constant, de calitate superioară.

Recenzii ale hranei pentru câini IAMS Proactive Health

Deși nu toate produsele IAMS  oferă hrană superpremium pentru câini, cele din lista noastră sunt produse de calitate superioară, la prețuri avantajoase, ce pot servi drept o variantă excelentă pentru stăpânii de câini fără posibilitatea de a investi sume uriașe în alimentația câinelui sau câinilor acestora.

În următoarea rubrică, vom expune atât avantajele cât și dezavantajele oferite de gama de hrană pentru câini IAMS Proactive Health. Pe baza acestora, veți putea decide dacă IAMS Proactive Health este hrana de câini potrivită nevoilor nutriționale ale câinelui dumneavoastră.

IAMS Proactive Health – avantaje

Varietatea de rețete din gama Proactive Health

Deoarece gama Proactive Health dorește să acopere toate nevoile nutriționale ale câinilor indiferent de afecțiunile dezvoltate, vârsta sau talia exemplarelor, în cadrul gamei veți descoperi o multitudine de rețete, fiecare orientate către un anumit tip de câine, pe baza coordonatelor menționate mai sus.

Așadar, există rețete pentru câini adulți, seniori, pui de câini, pentru rase de talie mare, mică și medie, dar și pentru câinii cu un stomac sensibil sau pentru exemplarele sterilizate, cu predispoziție la îngrășare.

Datorită acestei varietăți de rețete, veți găsi cu siguranță un produs IAMS Proactive Health potrivit pentru câinele dumneavoastră în funcție de vârsta, talia sau starea sa de sănătate.

Devotamentul față de calitatea produselor

După cum am menționat în primele rânduri, IAMS a fost și este un producător de hrană pentru câini fidel calității. IAMS a muncit din greu pentru a-și recâștiga statutul de companie serioasă din cauză că mulți clienți de pe piața americană își pierduseră încrederea în calitatea produselor.

Cu sinceritate, vă putem spune că IAMS a scos pe piață doar hrană de calitate superioară pentru câini, iar scandalul de pe piața americană a fost doar un tip de accident prin care au trecut multe companii de prestigiu, producătoare de hrană pentru câini.

IAMS înțelege problemele de sănătate ale unui câine

Unele branduri producătoare de hrană pentru câini aleg să dezvolte doar una-două rețete pe fiecare gamă sau, pur și simplu, schimbă doar sursa de proteine.

Varietatea de ingrediente și echilibrarea cantităților folosite în cadrul multitudinii de rețete puse la dispoziție de gama IAMS Proactive Health au ca scop generarea formulelor care să suplinească în mod real nevoile nutriționale ale unui tip de câine.

Așadar, o astfel de rețetă specifică va mulțumi mai ales stăpânii ce consideră că hrana pentru câini pe care o primește prietenul lor patruped conține ingrediente de care organismul acestuia pur și simplu nu are nevoie.

IAMS Proactive Health – dezavantaje

Utilizarea cerealelor ca ingrediente

După cum v-am obișnuit, ori de câte ori descoperim cereale pe lista ingredientelor unui tip de hrană pentru câini, indiferent de producător, nu vom fi prea încântați. În cazul rețetelor IAMS Proactive Health, am observat utilizarea porumbului ca sursă de carbohidrați, acest lucru fiind nici îngrijorător, dar nici îmbucurător. De obicei, observăm utilizarea porumbului ca sursă de carbohidrați în anumite rețete „de buget” de hrană pentru câini.

În orice caz, porumbul nu aduce un mare aport nutrițional organismului canin. Așadar, nu recomandăm un tip de hrană ce conține porumb atât timp cât vă permiteți o hrană de tip grain-free (fără cereale) pentru câinele dumneavoastră.

Utilizarea unor ingrediente controversate

Pe lângă cereale, mai există câteva ingrediente controversate utilizate în obținerea produselor IAMS Proacive Health. Aceste ingrediente nu sunt considerate rele sau periculoase, dar este posibil să nu ofere același randament nutrițional pentru diferite tipuri de câini.

Printre aceste ingrediente enumerăm pulpa de sfeclă, orzul integral și extractul de rozmarin. Fiind niște ingrediente „capricioase”, am inclus acest aspect în rubrica dedicată dezavantajelor.

IAMS Proactive Health – valori nutriționale

Haideți să aruncăm o privire de ansamblu asupra rețetei IAMS Proactive Health, adult, miel și orez, una dintre cele mai populare rețete din gama IAMS Proactive Health:

  • Proteină brută (min) 22%
  • Grăsimi brute (min) 12%
  • Fibră brută (maximum) 5%
  • Umiditate (max) 10%

Principala sursă de proteine a acestei rețete este carnea de miel, excelentă, de altfel, în absența tradiționalei cărni de pui. Unii câini nu tolerează carnea de pui, așadar rețeta cu miel ar fi ideală pentru acei câini cu un stomac mai sensibil.

 Însă puiul este  principala sursă de grăsimi în rețeta prezentată, lucru deloc îmbucurător pentru câinii cu intoleranță generală la carnea de pui. În orice alt context, grăsimea provenită din pui este un ingredient nemaipomenit.

Însă aspectele la care această rețetă pierde mult teren sunt generate de următoarele ingrediente. Făina de porumb, orezul și alte ingrediente obținute de porumb fac și ele parte din rețetă.

Deși rețeta atinge niveluri ridicate de minerale și substanțe nutritive, faptul că include ingredientele de mai sus nu ne bucură deloc. În special, brizura de orez este un ingredient de calitate inferioară, fără valoare nutrițională.

În general, hrana pentru câini IAMS Proactive Health este destul de hrănitoare, dar ingredientele precum porumbul sau brizura de orez fac mai puțin atractivă.

Dacă ai un câine cu un stomac sensibil, o rețetă IAMS Proactive Health poate sau nu poate funcționa pentru acesta. Așadar, am putea spune ca IAMS este o hrană pentru câini de nivel mediu.

Retragerea de pe piață a stocurilor

În istoria recentă, nu s-au înregistrat retrageri de stocuri de produse IAMS de pe piața alimentației canine.

În 2007, însă, companiei IAMS i-au fost retrase de pe piața americană stocuri mari de produse, nefiind singurul brand afectat de această retragere în masă.

Se pare că, în acel an, anumiți producători din China ai unor ingrediente au amestecat ingredientele rezultate cu un „plastic” de o formulă asemănătoare proteinelor, fapt ce a condus la probleme de sănătate ale câinilor și, automat, la retragerea stocurilor.

Totuși, acest lucru s-a întâmplat doar pe piața americană acum 15 ani de zile.

Concluzii

În general, IAMS Proactive Health este o gamă de mijloc de hrană pentru câini, pe care o recomand stăpânilor cu buget limitat, ce doresc să-și hrănească patrupezii cu o mâncare uscată decentă. 

Calitatea oscilează ușor la nivel de produse, după cum vedeți în tabelul de recenzii, așa că alegeți-o pe cea potrivită. Ghidați-vă după lista de ingrediente înainte de a alege cel mai bun tip de hrană pentru câini din gama IAMS Proactive Health pentru câinele dumneavoastră.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top