Recenzii ale tipurilor de hrană pentru câini produse de Eukanuba

Pui de câine alergând în aer liber

Scurt istoric al companiei producătoare de hrană pentru câini Eukanuba

În 1969, Eukanuba și-a început activitatea ca o rețetă pentru câini sub identitatea brandului Iams. Apoi Iams și Eukanuba au fost vândute gigantului Procter & Gamble care, le rândul său, le-a revândut în iulie, 2014.

Iams și Eukanuba au ajuns „sub tutela” companiei Mars Petcare, cea mai mare companie producătoare de hrană pentru animale de companie dn lume, chiar dacă este mai faimoasă pentru batoanele sale de ciocolată.

Așadar,ratingul general al hranei pentru câini produsă de Eukanuba este de   .

Tipuri de hrană uscată produse de Eukanuba

Eukanuba Veterinary Diets

Păreri despre hrana uscată pentru câini produsă de Eukanuba

Eukanuba este o hrană uscată populară pentru câini pe piața alimentației canine

Recenziile experților cu privire la mâncarea pentru câini Eukanuba sunt împărțite. Unii dintre aceștia sunt reticenți din cauza anumitor ingrediente. Deși hrana uscată Eukanuba conține soia, diverse cereale precum porumbul sau ovăzul (cunoscute drept alergeni în alimentația canină), principalul ingredient al rețetelor este carnea. Mai mult, Eukanuba oferă o gamă variată de tipuri de hrană uscată exclusiv grain-free (fără cereale), denumită Eukanuba Nature Plus+.

Majoritatea recenziilor asupra hranei uscate produsă de Eukanuba sunt pozitive, atât pe piața alimentației canine din România cât și pe cea internațională. Rețetele dedicate puilor de talie mică sau mare sunt cele mai recomandate.

Hrana uscată Eukanuba conține destul de mulți carbohidrați în majoritatea rețetelor acestora, așadar nu sunt este recomandată pentru câinii predispuși la îngrășare. De asemenea, dacă decideți să vă hrăniți puiul de câine cu bobițe Eukanuba, fiți atenți la gramajul porțiilor. Apetitul unui pui este imens, iar acesta poate consuma cantități mult mai mari decât vă puteți imagina.

Principale ingrediente ale multor tipuri de hrană uscată Eukanuba sunt carnea de pui și orezul. Carnea de pui este catalogată drept o carne albă, proteinele extrase din aceasta fiind foarte ușor de asimilat pentru organismul canin. Orezul, ca ingredient secundar, crește nivelul de digestibilitate al rețetelor.

Principalele avantaje ale hranei uscate pentru câini Eukanuba

Proteinele de origine animală sunt principalul ingredient

Asigură energia necesară pe parcursul zilei din surse variate de carbohidrați (deși acestea includ cerealele cu un indice glicemic mare, cum ar fi porumbul sau ovăzul, cunoscute drept alergeni)

Curăță dinții, oferă câinelui o respirație proaspătă, gingii sănătoase și cu 46% mai puțin tartru

Piele sănătoasă și blană strălucitoare datorită acizilor grași Omega 3 și 6

Digestie optimă asigurată de probioticele din componența rețetelor

Articulațiile sănătoase și dezvoltarea corectă a sistemului osos datorită acizilor grași și calciului

Antioxidanții întăresc sistem imunitar al câinelui

Raport excelent preț-calitate

Dezavantajele hranei uscate pentru câini Eukanuba

Deși site-ul companiei susține că proteinele provin din carne aprobată pentru consum uman, rețetele conțin și derivate din carne.

Cerealele din compoziție pot crește nivelul glicemiei și pot provoca alergii anumitor câini

Recenzii ale ingredientelor conține de hrana uscată pentru câini Eukanuba

Vă punem la dispoziție nu mai puțin de 34 tipuri de hrană uscată produsă de Eukanuba. Datorită gamei atât de diversificate vă va fi ușor să alegeți cea mai potrivită hrană Eukanuba pentru câinele dumneavoastră. Cele 34 de tipuri de hrană sunt împărțite în 5 categorii: Veterinary Diets, Breed Specific, Eukanuba Nature Plus+ (fără cereale), Daily Care și hrană uscată în funcție de talia/vârsta patrupedului.

Analiză rețetei pentru hrana uscată Eukanuba Adult, Talie Mare

 • Proteină pură 23% (min)
 • Grăsimi pure 13% (min)-16% (max)
 • Fibre 5% (max)
 • Umiditate 10% (max)
 • Calorii 325.09 kcal/porție

Analiză rețetei pentru hrana uscată Eukanuba Pui, Talie Mare

 • Proteină pură 26% (min)
 • Grăsimi pure 14% (min)
 • Fibre 5% (max)
 • Umiditate 10% (max)
 • Calorii 337.4 kcal/porție

Analiză rețetei pentru hrana uscată Eukanuba Pui, Talie Mică

 • Proteină pură 27% (min)
 • Grăsimi pure 12% (min)
 • Fibre 4% (max)
 • Umiditate 10% (max)
 • Calorii 447 kcal/porție

Hrana Eukanuba crește speranța de viață a câinilor cu 30%?

În august 2016, Mars Petcare alături de Comisia Federală pentru Comerț au fost acuzate de reclamă falsă referitoare la beneficiile pentru sănătate oferite de mâncarea pentru câini Eukanuba. Compania susținea în reclame televizate, în print sau pe internet că, în urma unui studiu de 10 ani, s-a constatat că hrana Eukanuba poate crește speranța de viață a câinilor cu 30% sau mai mult.

Această afirmație nu a putut fi dovedită științific în totalitate din cauza cercetărilor insuficiente. Acest fapt s-a soldat cu o amendă de 40,000 de dolari.

În urma acuzației, Eukanuba a retras afirmația din cadrul procesului de promovare a produselor. Din păcate, nu cunoaștem detaliile studiilor și cercetărilor făcute de companie prin prisma cărora s-a afirmat că hrana poate prelungi viața câinilor cu minimum 30%.

Reclamații referitoare la hrana pentru câini Eukanuba

Pe site-ul oficial, compania Eukanuba afirmă că sunt efectuate constant teste în concordanță cu normele alimentare pentru consumul uman. De asemenea, fiecare sac de hrană uscată pentru câini Eukanuba trece prin 120 de teste ale calității.

Datorită ingredientelor utilizate și proceselor de fabricare a hranei pentru câini Eukanuba, compania se mândrește cu faptul că nu a primit niciun fel de reclamație care ar contesta calitatea oferită.

Concluzie

Din cauza afirmației nefondate referitoare la creșterea speranței de viață a câinilor ce consumă hrană Eukanuba, compania a fost sancționată. Acea afirmație rămâne în continuare neconfirmată.

Deși regăsim ingrediente derivate din carne și cereale în unele rețete Eukanuba, calitatea hranei este verificată de cea mai mare companie producătoare de hrană pentru animale din lume. În plus, recenziile pozitive oferite de cumpărători vorbesc de la sine.

În concluzie, nu putem decât să oferim la rândul nostru un rating general la fel de pozitiv pentru hrana dedicată câinilor produsă de Eukanuba.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top