Cele mai bune paturi pentru câini care îmbătrânesc: Oferă-i confortul meritat seniorului tău

Câine senior odihnindu-se în patul său ortopedic

Nimănui nu-i place să-și vadă prietenul blănos cum îmbătrânește. Cu toate acestea, contrar a ceea ce ați putea crede, este ușor sa îi oferiți acestuia susținerea bine meritată.

Pentru o bătrânețe liniștită, asigurați-i prietenului vostru trecut de prima tinerețe confort și sprijin pentru sistemul osos, muscular și articular. În opinia noastră, cel mai bun mod de a face acest lucru este să investești într-un pat de calitate pentru câini seniori.

Am testat o mulțime de paturi și ne-am consultat cu diferiți experți pentru înțelege de ce are nevoie exact un câine senior pentru a beneficia de un pat calitate.

Iată cele mai bune 4 paturi pentru câinii seniori! Ne puteți transmite orice curiozitate a dumneavoastră in zona de chat!

De ce este important să investești într-un pat de calitate?

Odată cu înaintarea in vârsta intervine si degradarea. La fel ca oamenii, câinii tind să întâmpine probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc.

Cu cât câinele este mai în vârstă, cu atât este mai probabil să dezvolte artrită, displazia de șold, dureri de mușchi, oase rupte etc. Investiția într-un pat de calitate va ajuta la alinarea durerii câinelui dumneavoastră pe parcursul schimbărilor la nivelul corpului provocate de îmbătrânire.

De asemenea, deși sunt animale rezistente, aceștia au preferințe și adoră confortul. Recomand să cheltuiți ceva în plus pentru a oferi câinelui dumneavoastră confortul meritat, mai ales la bătrânețe. Este ceea ce își dorește cu adevărat!

Care sunt cele mai bune paturi pentru câinii mai în vârstă? Iată alegerile noastre

Pat câini Vital Bendson, Trixie
 

Saltele ortopedice din spumă cu memorie Trixie
Vital Bendson de la Trixie este, după părerea noastră, salteaua ortopedică ideală pentru orice câine senior. Este dificil să găsești pe piața dedicată culcușurilor canine un pat sau o saltea fabrică exclusiv din spumă cu memorie.

Vital Bendson nu numai că este creată exclusiv din acest material ideal pentru câinii seniori ce întâmpină diferite probleme la nivelul sistemului osos, articular sau muscular, ci este concepută etajat, în trei straturi de spumă, fiecare cu un rol și o compoziție diferită.

Datorită dimensiunilor diferite, saltelele ortopedice Vital Bendson satisfac nevoile oricărui câine senior, indiferent de vârstă sau talie. Cu toate acestea, recomandăm o saltea cât mai mare pentru orice fel de rasă deoarece, precum în cazul nostru, spațiul înseamnă confort.

Cu toții ne dorim un apartament spațios sau un pat mare, iar prietenul nostru patruped preferă confortul asemenea stăpânului său.

Vital Bendson este fabricată din diferite tipuri de spumă, toate de calitate superioară. Robustă și confortabilă, salteaua este proiectată în trei straturi. Primul strat este dedicat confortului câinelui deoarece este stratul de contact cu forma corpului patrupedului.

Foarte stabil, primul strat are capacitatea de a reveni la forma sa inițială rapid, evitând astfel formarea așa-ziselor „găuri”, indiferent de gabaritul câinelui. Este un bun izolator termic, vara păstrându-se răcoros, iar iarna colectând căldura din mediul înconjurător. Spuma este aerisită, astfel evitând acumularea mirosului neplăcut.

Al doilea strat este fabricat dintr-o spumă mai vâscoasă, însă foarte elastică. Acest strat joacă cele mai importante roluri pentru a defini confortul oferit de această saltea unică. Spuma premium se va adapta atât formei corpului cât și temperaturii primului strat, preluând presiunea pusă asupra coloanei vertebrale și articulațiilor.

Efectul de „memorie” se regăsește și în acest strat, împingând către exterior datorită forței de a reveni la forma inițială. Astfel, câinele tău senior se va bucura de un somn odihnitor, dar propice organismului deopotrivă.

Al treilea strat, fiind lipit de sol, este un strat foarte aerisit, ce susține circulația aerului către straturile superioare. Previne acumularea de căldură, realizând schimbul de temperatură de la interior către exterior.

În concluzie, salteaua Vital Bendson oferă câinelui tău senior o poziție ortopedică, dar și relaxantă pe tot parcursul timpului petrecut pe saltea. Producătorul recomandă în mod special utilizarea saltelei câinilor seniori sau celor cu dizabilități. Salteaua Vital Bendson ocupă primul loc în topul recomandărilor noastre pentru cea mai bună saltea dedicată câinilor seniori, iar calitatea acestei saltele este principalul argument.

Pat câini InnovaGoods Home Pet
 

Pat pentru câini seniori InnovaGoods Home PetPe parcursul articolului am subliniat importanța controlului termin al locului în care câinii seniori își petrec majoritatea timpului. Asemenea oamenilor, frigul poate afecta buna funcționare a articulațiilor câinilor vârstnici, provocând durere și disconfort.

Sensibilitatea la frig devine din ce în ce mai puternică odată cu înaintarea în vârstă. 

Este de datoria noastră ca stăpâni să-i oferim seniorului temperatura potrivită pentru ca acesta să îmbătrânească fericit, fără să acuze dureri.

Așadar, patul InnovaGoods Home Pet este o alegere excelentă. Patul se încălzește electric, la priză. Cablul de alimentare este special creat împotriva mușcăturilor dintr-un cauciuc practic indestructibil, având o lungime de 90 de cm. Astfel, puteți amplasa patul oriunde în cameră. Cu siguranță lungimea cablului securizat vă va permite accesul către o priză.

Patul InnovaGoods Home Pet este produs din materiale diverse, de calitate superioară: poliester, lână sintetică în interior, spumă cu memorie și cauciuc aderent pentru a evita alunecarea patului.

Patul prezintă o husă de protecție cu fermoar, detașabilă și ușor de spălat. De asemenea, InnovaGoods Home Pet nu se poate supraîncălzi datorită unui sistem inovativ ce se va declanșa în momentul în care temperatura este prea mare.

Patul InnovaGoods Home Pet este cea mai bună alegere pentru o zi friguroasă de iarnă în care amicul tău trecut de prima tinerețe se va relaxa, mulțumindu-ți pentru atenția și confortul acordat!

Pat câini Ambient Lounge
 

Pat pentru câini seniori Ambient LoungeA treia noastră propunere în vederea celor mai bune paturi pentru câini seniori este culcușul Ambient Lounge. I-am spus culcuș deoarece acest pat nu este unul obișnuit. Înălțimea acestui pat este de 26 de cm, iar forma sa ovală transformă patul într-o pernă imensă, ideală pentru prietenul tău senior.

Ambient Lounge este disponibil în trei dimensiuni dedicate tuturor raselor de diferite talii: mare, medie și mică. Efectiv câinele tău senior se va sui pe un nor de unde nu-și va mai dori să coboare. Forma circulară a culcușului este inspirată din poziția în care dorm majoritatea câinilor.

Partea pe care câinele stă este căptușită cu un material mătăsos ce imită blana, fiind foarte plăcut la atingere. Pentru câinii seniori ce își petrec mai mult timp în aer liber, doar trageți fermoarul care atașează partea îmblănită și veți avea parte de un sac de dormit excelent, ușor de curățat și rezistent la ronțăit, ideal pentru asfințiturile calde de vară.

Culcușul Ambient Lounge pentru câini de talie mare cântărește doar 3.65 kg (fiind cel mai greu). Datorită greutății reduse acest culcuș poate fi luat în deplasare, oferindu-i câinelui senior confort și odihnă chiar și în timpul călătoriilor de durată.

Pat câini Florentina, Trixie
 

Pat pentru câini seniori Trixie, FlorentinaÎncheiem topul nostru referitor la cele mai bune paturi pentru câinii seniori cu o altă propunere interesantă și anume patul Florentina, oferit de Trixie.

Raportul preț/calitate al acestui pat este foarte atractiv, iar dimensiunile acestuia îl recomandă mai ales pentru câinii în vârstă de talie mică sau medie. Probabil și anumite exemplare de talie mare s-ar putea odihni în acest pat datorită lungimii sale de 80 de cm, însă, după cum am mai spus-o, cu cât patul este de mai mare, cu atât mai mare este și oaza de confort.

Patul Florentina oferit de Trixie nu este neapărat un pat, ci mai mult o canapea pentru prietenii noștri patrupezi, trecuți de prima tinerețe.

Culoarea patului este un gri de fum, o culoare deloc pretențioasă, ușor de curățat. Este realizată din poliester țesut în detaliu, umplu cu un cauciuc spumant, ideal pentru a odihni oasele și mușchii unui câine vârstnic. Marginea canapelei este detașabilă și ușor de spălat. Pe dedesubt, canapeaua Florentina prezintă un strat cauciucat, antiderapant, ce va menține culcușului pe o poziție stabilă.

Uneori există canapele mult mai confortabile decât unele paturi, iar canapeaua Florentina face parte din această categorie!

Ce sa urmăriți atunci când alegeți un pat pentru un câine senior

Există o mulțime de lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un pat pentru câinele dumneavoastră mai în vârstă. Am creat o listă de caracteristici pe care ne place să le urmărim și vă recomandăm să le urmăriți la fel de atent înainte de a face o achiziție!

Susținerea greutății

Aceasta este cea mai importantă caracteristică. Fără o susținere corespunzătoare ce-i va oferi câinelui o poziție sănătoasă, atunci patul este practic inutil pentru nevoile câinelui tău senior.

Spuma cu memorie este de obicei cea mai bună pentru sprijin deoarece se adaptează la tipul de corp al câinelui și este suficient de fermă pentru a susține toți mușchii și articulațiile ce pot fi dureroase.

Confort

Vrem să oferim câinilor noștri un confort cat mai ridicat. Este bine să alegeți un pat nu doar funcțional dar care să asigure si confortul câinelui în timpul zilei.

Calitate

Din păcate, calitatea si prețul sunt într-o relație direct proporțională, de obicei.

De obicei, paturile nu sunt fabricate din spumă cu memorie 100%. De asemenea, doriți ca acest pat să dureze câțiva ani. Vă recomandăm să cumpărați un pat de calitate care să reziste la testul timpului.

Controlul temperaturii

De obicei, este o idee bună să poți controla temperatura corpului câinelui tău. Acest lucru vă va permite să oferiți fie căldură fie răcoare câinelui în zonele dureroase. De asemenea, aceasta este o modalitate bună de a asigura seniorului un mediu optim, păstrând căldura în timpul iernii și asigurând răcoare vara.

Singurul dezavantaj este că unele paturi care oferă controlul temperaturii vin cu cabluri de alimentare pentru elementele de încălzire. Acest lucru poate fi periculos, câinii fiind tentați să ronțăie cablurile. 

Însă, în cazul paturilor de calitate, aceste cabluri sunt practic imposibil de ros și deteriorat. În general, este un mare beneficiu să-i puteți oferi câinelui temperatura potrivit în culcușul său, indiferent de vremea de afară.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top