Strânge în urma câinelui tău! (Ghid pentru treburi „murdare”)

Stăpân responsabil ce strânge fecalele câinelui cu o pungă de plastic

Fără supărare, dar este de datoria noastră ca stăpâni de animale să strângem „mizeria” lăsată de acestea. Există multe alte motive mai presus de simțul civil al fiecăruia dintre noi, dar și tehnici adecvate pe care le veți utiliza pentru a fi siguri totul va fi strâns.

Adună mizeria! Nu este doar un act de respect

Societatea afirmă tare și răspicat că este de datorita stăpânilor să strângă în urma câinelui, însă fără argumente. La urma urmei, ce poate fi mai dezgustător decât o astfel de mizerie, bâzâită de muște pe trotuarul din fața casei?

Cu toate acestea, situația de mai sus nu este principalul motiv pentru care trebuie să strângi fecalele câinelui tău. Adevăratul scop în strângerea fecalelor este controlarea răspândirii anumitor boli. Afecțiuni precum salmonella, viermii intestinali și E-coli se transmit direct prin fecalele câinilor. Amintind că a consuma fecalele altor câini este un obicei dăunător, dar des întâlnit în lumea canină, probabil v-ați dat deja seama cât este de important să strângeți în urma câinelui.

De asemenea, atunci când veți strânge fecalele câinelui, muștele nu se vor mai apropia. Aceste insecte se hrănesc cu fecale, iar fecalele sunt un mediu propice în care muștele își vor lăsa ouăle. Gândiți-vă la rândurile de mai sus atunci când veți vedea cum o muscă se odihnește pe bucata de friptură proaspăt scoasă de pe grătar…

Dacă locuiți la casă și strângeți mizeria lăsată de câine, curtea dumneavoastră va fi mult mai atractivă pentru oricine vă vizitează. Acest lucru este și mai important dacă aveți copii, iar aceștia își doresc să alerge liniștiți în curtea propriei case sau, de ce nu, organizați pentru aceștia o petrecere la care invitați toți copiii din cartier. Cu siguranță nu vă doriți ca niciun dintre copii să calce în mizerie, cu atât mai mult să alunece și să se lovească.

Că să nu mai discutăm de partea financiară. În locuri publice, putem fi amendați dacă nu vom strânge fecalele câinelui. În cazul în care conștiința nu te poate face să iei decizi potrivită, bugetul tău va avea de suferit.

Cel mai bun mod de a strânge în urma câinelui tău

Una dintre metodele obișnuite de a curăța după câinele dumneavoastră este utilizarea unei pungi de plastic. Dacă orice fel de astfel de pungă vă poate ajuta într-un moment neașteptat, există în comerț pungi speciale ce se vor ocupa de „treaba murdară”. Aceste pungi speciale pentru curățarea fecalelor câinelui pot neutraliza mirosul neplăcut și pot fi biodegradabile pentru a proteja mediul înconjurător.

Singura problemă cu o pungă de plastic este că este posibil să vă apropiați „periculos ” de mult de mizeria făcută de câine. Dacă preferi o interacțiune mai de la „distanță”, există diferite ustensile prin care puteți lua mizeria fără să riscați contactul direct cu aceasta.

Cu siguranță vă gândiți că cel mai simplu mod de a scăpa de fecalele câinelui este să puneți punga în toaletă, dacă vorbim de mizeria făcută în curte. Însă ați putea înfunda toaleta din cauza pungii. În aer liber, puteți pune punga într-un coș de gunoi din apropiere.

Există și pungi speciale ce se pot arunca în toaletă, iar acestea se „dizolva” în contactul cu apa, evitând astfel înfundarea toaletei. S-ar putea ca acestea să fie ceva mai scumpe, așa că gândiți-vă bine dacă merită investiția.

Fecalele de câine sunt neplăcute, însă fac parte din viața de stăpân

Știm cu toții că este neplăcut pentru noi să strângem după câinii noștri și că este posibil să fim ușor reticenți în îndeplinirea acestei misiuni atunci când câinele decide să lase o astfel de bucurie în urma sa. Însă nu ne plângem! Ne-am înscris pentru această sarcină în momentul în care am luat decizia de a deține un câine și de a-i oferi o casă iubitoare. Strângerea mizeriilor în urma câinelui este la fel de importantă ca hrănirea și îngrijirea acestuia!

Cu toate acestea, după cum demonstrează aceste tehnici de curățare, nu trebuie să fie un proces dezgustător. Există metode pe care le puteți utiliza pentru a minimiza ideea în sine. Nu vor face curățenie distractivă, dar o vor face mult mai suportabilă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top