Cele mai bune paturi și saltele din spumă cu memorie pentru câini (4 alternative ortopedice pentru un somn odihnitor)

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune paturile și saltelele din spumă cu memorie, sunteți la locul potrivit. Cunoscute și sub denumirea de culcușuri ortopedice, acestea sunt considerate vârf de gamă din punct de vedere al calității.

Multe culcușuri integrează spuma cu memorie în designul acestora ca material principal pentru a crea paturi sau saltele ortopedice.

Într-o anumită măsură, paturile și saltelele cu memorie și cele ortopedice sunt sinonime parțiale. Cu toate acestea, paturile ortopedice conțin uneori și alte elemente precum sisteme de încălzire/răcire și alte inovații ce ajută la ameliorarea problemelor musculare și alte articulațiilor.

Alegeri rapide: cele mai bune paturi și saltele din spumă cu memorie

Ce face ca un pat sau o saltea din spumă cu memorie să fie de calitate?

Există un set de specificații pe care trebuie să le urmăriți, iar noi vom face o trecere în revistă a acestora! Este important să luați toate aceste lucruri în considerare, deși poate acum nu vi se par o mare scofală.

Grosimea

Cu toții ne dorim o saltea din spumă cu memorie cu o grosime destul de mare. Am sugera ca o astfel de saltea să aibă o grosime minimă de 8 cm. Principalul scop al unei saltele cu memorie este să fie foarte confortabilă atunci când câinele vostru se va întinde pe ea. Așadar, 5 cm nu este o grosime satisfăcătoare nici pentru câinii de talie mică sau toy deoarece saltea respectivă nu va crea confort acestora. O saltea din spumă cu memorie cu o grosime de 10 cm sau mai mult este de-a dreptul excelentă.

Căptușeala

Ca stăpâni, cu toții știm că uneori câinii pot mirosi neplăcut. Este purul adevăr. Este în regulă, îi iubim la fel de mult, însă nu trebuie să adorăm și mirosul emanat de aceștia. În acest caz, vom opta pentru o căptușeală ușor de înlăturat și curățat. Dacă veți achiziționa o saltea din spumă cu memorie fără un material protector exterior, aceasta va fi aproape imposibil de curat, iar introducerea sa în mașina de spălat poate distruge salteaua.

Materialele

Este patul sau salteaua din spumă cu memorie impermeabil? Ideal ar fi să fie. Aceasta este o specificație esențială mai ales în puilor sau al câinilor vârstnici deoarece nu vă doriți ca fluidele lăsate de aceștia să pătrundă direct în spuma saltelei sau a patului. Patul sau salteaua vor începe să miroasă neplăcut, însă încurajăm orice fel de idei pe care le aveți pentru a elimina mirosul, mai ales dacă veți păstra salteaua/patul respectiv pe o durată mai lungă de timp.

Cele mai bune 4 tipuri de saltele/paturi din spumă cu memorie

Saltele ortopedice Trixie
 

Saltele ortopedice din spumă cu memorie TrixieTrixie este un brand renumit datorită popularității sale pentru produsele de îngrijire canină, dar și pentru alte animale de companie. Saltele ortopedice Trixie sunt de culoare gri și disponibile în 4 variante în funcție de mărimi: pentru câini de talie mare 120 x 85 x 16cm și 120 x 85 x 9 cm, pentru câini de talie medie 100 x 65 x 16 cm și, pentru câini de talie medie sau mică, 100 x 65 x 16 cm.

Saltele ortopedice sunt obținute din două straturi de spumă suprapuse, iar materialele folosite la realizarea acestora sunt, bineînțeles, spuma, plușul și diferite țesături.

Deoarece sunt concepute și pentru câini cu greutate, saltele Trixie dispun de un sistem antiderapant astfel încât atunci când uriașul fuge disperat în întâmpinarea stăpânului, salteaua nu se va clinti de la locul său. O husă detașabilă inclusă va proteja salteaua de fluidele lăsate de câin, iar, pentru transport, saltele beneficiază de mânere speciale.

 • Culoare: Gri
 • Lungime: 120/100/80cm
 • Latime: 85/65/60 cm
 • Inaltime: 16/9 cm
 • Greutate: 5.96/3.36/2.32/1.68 Kg

Saltele Latex Natural RIbelle
 

Saltele ortopedice din spumă cu memorie Latex Natural RibelleSaltelele Saltele Latex Natural RIbelle sunt realizate din 100% spumă latex întreg cu memorie (nemărunțit). Căptușeala se îndepărtează cu ușurință și se poate spăla la mașina de spălat rufe. Există și un strat interior pentru o protecție mai bună a saltelei.

Spuma elastică se mulează perfect pe corpul câinelui. Materialele utilizate sunt de calitate superioară și oferă rezistență saltelei odată cu trecerea timpului. Latexul este cel mai elastic material obținut din natură. Revine foarte ușor la forma inițială după foarte multe deformări. Astfel, salteaua Latex Natural Ribelle va rezista mult mai bine în timp.

De asemenea, proprietățile alcaline ale latexului creează un mediu în care acarienii și bacteriile nu se pot dezvolta. Datorită canalelor verticale și orizontale din textura saltelei, pielea câinelui va respira în timp ce acesta va dormi ore întregi. Fiind un bun izolator termin, latexul se va păstra destul de răcoros vara și destul de călduros iarna.

În plus, latexul utilizat la crearea saltelelor Latex Natural RIbelle este 100% ecologic, iar absența chimicalelor din forma acestuia este certificată de German Oeko-Tex® Standard 100.

 • Culoare: Roz/Gri/Alb
 • Lungime: 95 cm
 • Latime: 75 cm
 • Inaltime: 10 cm

Pat electric InnovaGoods Home Pet
 

Pat electric din spumă cu memorie InnovaGoods Home PetAcest pat este ideal pentru pui sau pentru câinii seniori, sensibili la frig din diferite motive. Iarna, câinele tău va leveni ore întreci în acest pat electric, fără a simți frigul datorită sistemului electric de încălzire de care dispune culcușul. Dimensiunile patului sunt de 60x50x12 cm.

Materialele utilizate la fabricare patului electric InnovaGoods Home Pet, 18 W sunt poliesterul lâna sintetică, spuma și cauciucul (utilizat ca material antiderapant). Patul vine însoțit de o husă protectoare cu fermoar, ușor de înlăturat. Din păcate, husa trebuie spălată manual. Probabil cu toții vă gândiți cum firele vor rămâne intacte, iar câinele vostru în siguranță.

Cablul este prevăzut cu un înveliș de securitate, imposibil de mușcat. Astfel, câinele tău se va bucura doar de căldura transmisă prin energia electrică spre pătuțul său, în afara oricărui pericol de electrocutare.

Recomandăm patul electric din spumă cu memorie InnovaGoods Home Pet, 18 W în special câinilor cu probleme musculare sau articulare, dar este nemaipomenit și pentru pui (indiferent de rasă) cât și pentru exemplarele adulte de talie mică-medie.

 • Forma: Ovala
 • Culoare: Alb, crem
 • Material: Poliester, spuma, lana
 • Proprietati material: Antiderapant, termic
 • Lungime: 80 cm
 • Latime: 50 cm
 • Inaltime: 12 cm
 • Greutate: 2.2 Kg

Saltea Kerbl Memory Foam
 

Saltele ortopedice din spumă cu memorie Kerble Memory FoamSalteaua Kerbl Memory Foam este concepută 100% din spumă termo-elastică cu memorie și se mulează perfect în funcție de poziția câinelui.

Din păcate, din cauza dimensiunilor reduse și anume de 80x50x12 cm, nu este recomandată câinilor de talie mare.

Datorită materialului, salteaua Kerbl Memory Foam eliberează presiunea din articulații, oferind câinelui dumneavoastră relaxare și pe parcursul somnului. Exteriorul este făcut din velur, iar partea superioară a saltelei este realizată din pluș.

Suprafața protectoare de pluș se poate spăla și la mașină, la o temperatură maximă de 30 de grade.

 • Forma: Dreptunghi
 • Imprimeu: Uni
 • Culoare: Bej/Gri
 • Material: Spuma
 • Proprietati material: Spuma cu memorie
 • Lungime: 80 cm
 • Latime: 50 cm
  Inaltime: 8 cm
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top